X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    A tak a propos luteiny to powiecie mi jak jest ze współżyciem podczas jej stosowania? Można???

Ja współżyłam jak brałam luteinę na wchłonięcie torbiela. Tylko, że zawsze wieczorem przed włożeniem tab. ;)

U mnie nadal masakra więc nadrobię was jak tylko skończy się ta męka.
    Byliśmy na pogotowiu. Młoda dostała kroplówkę i pojechaliśmy do domu. Najgorsze, że i ja zaczynam rzygać do tego i jest coraz gorzej.
    Jeszcze raz wesołych świąt.

• Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja podejrzewam u siebie fasolonkę! (oby! oby! oby!) moja szyjka jest mięciusieńka jak puch! do tego totalny brak ochoty na %, ból piersi i w piątek w pracy miałam zawroty głowy, do tego złe samopoczucie, nie wspominając już o bólu jajników czy tez macicy! no chyba że to wszystko to urojenia

Tusia_87, olciaa, Ink@, Wojcinka, Martka10 lubią tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:22

Effy lubi tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane święta w szpitalu... pojechałam do szpitala bo zaczęłam krwawić w drodze od moich rodziców do mamy męża. Czekałam 6 godzin na przyjęcie z tego wszystkiego zapomniałam telefonu, wszyscy mnie szukali ... a tyle sie zeszło bo co sekunda przyjeżdżała rodząca z wodami odchodzącymi i wchodziły bez kolejki :( wiec 6 godzin grozy. Mąż sie domyślił i po 3 h znalazł mnie w szpitalu.
    Wszystko dobrze,w takim sensie że zarodek żyje urosło mu sie sporo przez te trzy dni i jest ok.
    Pani powiedziała że gwarancji nie daje że bedzie dobrze ale teraz jest ok trzeba wierzyć.
    Walczymy dalej

zaraz poczytam co u Was to sie trochę wyluzuje :)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza przepiękny prezent !! Zazdroszczę i pazurków !
    Paula Ty prezent słabiutki tule mocno !
    Reszta dziewczyn z objawami ciążowym czuje że to jest to !! Dawno nie miał nikt żadnych objawów to nie mogą być ciąże urojone :)) trzymam kciuki do testowania !!! Kuchcinka zacznij czytać poradnik jak dobrze wychować bliźniaki i nie zwariować :D

Zuza33, Mamusia_Ksawusia, Wojcinka lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Oj kurcze Effy wierze ze będzie dobrze ze to po prostu z przemęczenia przedswiatecznego tak się zdarzyło. Powiedz kochana do którego szpitala pojechałas? Jak się w ogóle czujesz? Łez odpoczywaj dostałaś luteine?
    Zwiększyła mi duphaston i kazała wrócić do domu i leżeć i wizyta w ciagu 5 dni u lekarza prowadzącego. Dobrze bo chce z nim pogadać właśnie na przepisanie jakiś jeszcze leków. Szpital na inflanckiej ale przynajmniej oprócz czekania 6 godzin bez telefonu bez niczego !!! ( nie mogłam do Was napisać :() potraktowali mnie dobrze. Oczywiście zżyłam sie z innymi dziewczynami, bardziej z tymi z początkowa ciąża jednej stwierdzili poronienie, drugą zostawili, trzecia psychicznie nie wytrzymała czekania i wyszła ( tez krwawiła ) ja juz pózniej zostałam samusienka tam.
    Mówiła że mogłoby serce szybciej bić, cały czas 111 na minutę ale wydaje mi sie ze tragedii nie ma i zarodek podgonill bo jej wyszło już chyba 7 t0 D z wielkości zarodka.
    Ale nie życzę nikomu takich świąt :(

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    No to koniecznie lez odpoczywaj dużo a te krwawienie minelo?
    Mam nadzieje ze tak.

Ja myślałam że dostałam juz @ ale jednak okazuje się ze to mężus mnie lekko naderwal w trakcie seksu :-P
    No jak włożyła mi sondę to ten kondom był brązowy :/ tak wiec nie za bardzo przestało ale leze w wannie i juz nie patrzę na to bo słabo mi sie robi, co przez te 6 h szlam do kibla to sprawdzałam i było gorzej.
    Tusia jaki okres ciąża kochanie :)
    No i zakaz seksu u mnie ale to wiedziałam

ckai3e3kx36ebscz.png

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Hej :) i ja po imprezach świątecznych juz ;) wigilia na spokojnie, zjedliśmy, mały otworzył swoje prezenty, poszliśmy do siebie, otworzyliśmy swoje- moja mama umie wyłapać o czym mowie ;D dostałam gofrownicę :D nawet nie wiem kiedy przy niej mówiłam ze muszę ja kupić :D wiec mega mega mega sie cieszę :D no a potem wieczór przed TV... Tak troche mi nie leży to spędzanie wigilii w ten sposób. U moich rodziców po obiedzie jeszcze długo sie siedzi i spędza czas razem. Ale następna wigilia juz z nimi :)

Dzisiaj znowu mieliśmy u nas swiąteczny obiad. Wróciliśmy z kościoła, młody mowi ze mu zimno i juz wiem o co chodzi... 38,4 stopni :/ kuzwa co za paskudny okres z tymi chorobskami :/ zbiłam syropem i ogólnie wybawił sie fajnie z kuzynem. Nawet po nim nie widac ze jakieś przeziębienie go złapało ;) byli moi rodzice, mój dziadziuś, brat męża z zona i synkiem i teście tego brata ;) bardzo bardzo miło było. Tusia Twoje tiramisu znikło w pare sekund :D serio bombowe jest! :D No i moje dzieciątko ze wcześnie wstało to zaczęło juz marudzić i poszliśmy spać :) wiec sprzątanie tego Armagedonu ktory został mnie minęło ;D

Paula faktycznie co za prezent :/ grrr.

Mamusia Ksawusia a kiedy testujesz? :)

Kuchcinka żadne tam wzdęcia tylko fasolinki! :S Udowodnij ze tem grudzień faktycznie taki magiczny jaki miał byc ;)

A no i święta u nas piękne bo pierwszy raz od kilku lat białe :p teraz zaczął deszcz padać ale to juz mnie lotto, po pierwsze juz po świętach a po drugie ciemno i nie widac haha ;D no to czekamy na Sylwestra ;)

testuję po przez betę w sylwestra! bo @ ma przyjść (niby) 1 styczia

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Kochane święta w szpitalu... pojechałam do szpitala bo zaczęłam krwawić w drodze od moich rodziców do mamy męża. Czekałam 6 godzin na przyjęcie z tego wszystkiego zapomniałam telefonu, wszyscy mnie szukali ... a tyle sie zeszło bo co sekunda przyjeżdżała rodząca z wodami odchodzącymi i wchodziły bez kolejki :( wiec 6 godzin grozy. Mąż sie domyślił i po 3 h znalazł mnie w szpitalu.
    Wszystko dobrze,w takim sensie że zarodek żyje urosło mu sie sporo przez te trzy dni i jest ok.
    Pani powiedziała że gwarancji nie daje że bedzie dobrze ale teraz jest ok trzeba wierzyć.
    Walczymy dalej

zaraz poczytam co u Was to sie trochę wyluzuje :)

o mamciu! nakazuję Ci LEŻEĆ LEŻEĆ LEŻEĆ!!!

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Effy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    o mamciu! nakazuję Ci LEŻEĆ LEŻEĆ LEŻEĆ!!!
    Tak jest :*

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Zwiększyła mi duphaston i kazała wrócić do domu i leżeć i wizyta w ciagu 5 dni u lekarza prowadzącego. Dobrze bo chce z nim pogadać właśnie na przepisanie jakiś jeszcze leków. Szpital na inflanckiej ale przynajmniej oprócz czekania 6 godzin bez telefonu bez niczego !!! ( nie mogłam do Was napisać :() potraktowali mnie dobrze. Oczywiście zżyłam sie z innymi dziewczynami, bardziej z tymi z początkowa ciąża jednej stwierdzili poronienie, drugą zostawili, trzecia psychicznie nie wytrzymała czekania i wyszła ( tez krwawiła ) ja juz pózniej zostałam samusienka tam.
    Mówiła że mogłoby serce szybciej bić, cały czas 111 na minutę ale wydaje mi sie ze tragedii nie ma i zarodek podgonill bo jej wyszło już chyba 7 t0 D z wielkości zarodka.
    Ale nie życzę nikomu takich świąt :(

gdybym była w podobnej sytuacji to po godzinie czekania pojechałabym do następnego szpitala!

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Effy nie ciekawie. Uważaj Kochana na siebie :-*

Anq super że choć trochę śniegu zobaczyłaś bo u mnie lipa ze śniegiem. Jeśli chodzi o prezenty to moja mama też zawsze wyczai co chcę :)

Kuchcinka nie ważne, że masz duży brzuch i coś Cię ciągnie i ciśnie ważne żeby efekt końcowy był taki na który czekamy wszystkie ;)

Tusia może jeszcze @ się zastanowi i nie przyjdzie :)

A ja siedzę już w domku piję cieplutkie mleczko i ten który wczoraj mnie tak wzruszył.... Dziś mnie wkurwia niemiłosiernie bo się napił i złapał fazę na śpiewanie i słuchanie głośnej muzyki. Przeżyła był jeszcze kolędy ale Daniel Diokic mnie rozpierd... i chwilami mam ochotę rozwalić mu telefon na głowie ;)

Effy, InBlue lubią tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    gdybym była w podobnej sytuacji to po godzinie czekania pojechałabym do następnego szpitala!
    Powiem Ci że ja sie bałam w ogóle wstać, do kibla szlam tylko pod wielkim przymusem czułam ze jak wstanę to sie ze mnie wszystko poleje :/ masakryczne uczucie. A nie miałam nawet żadnej podpaski tylko jedna wkładkę <olaboga>

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia czas najwyższy żeby ktoś worek rozwiązał, więc mocno trzymam kciuki :)

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 13:53

Effy lubi tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:24

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Oji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:24

Effy lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Effy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Ojejku ;( jakie zalecenie lekarza? Dostałaś jakieś leki ? Moze to jakiś krwiak tak jak miała Monia, albo dzidziuś naczynka sie umocował?
    Musi byc dobrze!!!!
    Nie wiem czy to tętno nie za małe 111, macie jakies wyniki z tego okresu ? Tasza ma chyba 150 :D ale to supermanik :P

Wojcinka lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..pierogi z kapustą zagryzlam sledziami xD <mniaam>

Martka10 lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:39

Effy lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ