X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    ja narazie dolatuję ale z trudem a reklamówki mam zawsze upchane po torebkach ostatnio na styk wypadłam jak burza z biedry żeby wymiotować za jej rogiem do rowu - tragedia normalnie. Prawie spłakana wróciłam z połową zakupów.Na obiad mieli zapiekanki i to ze zwykłego chleba plus to co zostało w lodówce do tego.
    Ja te najgorsze wymioty jestem juz w mieszkaniu wiec kibelek zawsze pod ręką ale w pracy tez mi sie zdarzalo wymiotować :/

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • KateA92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:33

• kania901 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:09

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Hmm a wit D (vigantol) można przedawkowac? Bo mam babkę ktora może mi dać i na czas zimy i wczesnej jesieni może był sobie brała po parę kropelek
    Można przedawkować zwłaszcza w lato, działa przeciwdepresyjnie regeneruje skore, mi polecił Ewelina i bylam zadowolona, czułam sie mniej zmęczona i ospala brałam w tabletkach Wit d z olejem lnianym jedna dziennie.

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie ze moja szwagierka jest fizjoterapeutka i do tego robi mobilizacje kręgosłupa a to duży wysiłek, jest w 12 tyg ciąży i lekarz nie dal jej zwolnienia a chodzi prywatnie. W poprzedniej ciąży plamila, miała obniżone lozysko i problemy z nerkami normalnie porazka...

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj4tja.jpg
    tyle w temacie :P

MyE, nana266, Wojcinka lubią tę wiadomość

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozwala takie podejście do klienta. Może i ja jestem wredna, trudna itp.ale oni mnie do tego zmuszają ;)
    Nie wyobrażam sobie stać cały dzień i pralki pilnować.:)
    Kuchcinka ja też bym nie zapłaciła ;)
    Ja wczoraj przeczytałam też dobry ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f34c9a5210b1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 13:22

szygas, nana266, Wojcinka lubią tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już nawet nie o to, ale człowiek robi koło siebie zamieszanie zawsze. Skręca mnie od tego. Zwłaszcza jak toruję sobie drogę przez kolejkę, te wrzaski, ze się pcham a ja muszę zostawić koszyk, krzyknąć, ze zaraz wrócę uregulować i pędem do kibla. Mają tam całe szczęście taki koło apteki. Od wczoraj już powiedziałam - nie chodzę nigdzie dopóki się to nie unormuje. Wali mi co będą jeść jeśli nie pomyślą i nie zaopatrzą się. Ja głównie biszkopty wpierdzielam i zupy krem odmrażane - zrobiłam sobie zapas.

MyE, Martka10 lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    Wyobraźcie sobie ze moja szwagierka jest fizjoterapeutka i do tego robi mobilizacje kręgosłupa a to duży wysiłek, jest w 12 tyg ciąży i lekarz nie dal jej zwolnienia a chodzi prywatnie. W poprzedniej ciąży plamila, miała obniżone lozysko i problemy z nerkami normalnie porazka...

Zmieniłabym lekarza. ;)

• Tasza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateA92 wrote:
    Tasza ja pamiętam jak poszłam do takiego małego marketu niedaleko domu, coś w wielkości Lidla i w pewnym momencie wybieglam z tego sklepu i zwymiotowalam to kosza na śmieci przy wyjściu. ludzie to gapili się na mnie jak na jakąś narkomanke czy jak... tak się wtedy czułam, tzn czułam ich wzrok na sobie :P byłam blada jak ściana, nogi jak z waty i tak siedziałam chwilę na murku obok tego kosza. nikt się nie zapytał nawet czy wszystko w porządku, czy dobrze się czuje... całe szczęście, że byłam rowerem więc tak oparta o rower jakiś doszłam do domu. od tamtej sytuacji naprawdę bardzo rzadko wychodziłam z domu
    bo ludzie nie pytają - oni tylko umieją komentować jak człowiek leci im po głowach blady jak ściana przez kolejkę. Tak jakby nikt nie umiał wpaść na to , ze bez potrzeby nikt tak nie robi.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • KateA92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:33

Tasza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    bo ludzie nie pytają - oni tylko umieją komentować jak człowiek leci im po głowach blady jak ściana przez kolejkę. Tak jakby nikt nie umiał wpaść na to , ze bez potrzeby nikt tak nie robi.

Tak samo jak policja zatrzymała starszego Pana i stwierdzili, że pijany. Nie dał się zbadać alkomatem i tłumaczył, że nic nie pił, że źle się czuje i potrzebuje lekarza. Nie potrafił się wysłowić. Ci go na wytrzeźwiałkę a się okazało, że facet miał udar.
    Jakiś czas temu w wiadomościach o tym trąbili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 13:27

• Tasza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    Tasza wykończysz się. Tylko staraj się dużo pić. Myślisz o jakiś lekach przeciwwymiotnych?
    pomyślałam. Wczoraj pojechałam po nie i dostałam jakiś promovit na nudności i wymioty plus zalecenie aż kupię sobie korzeń imbiru. Odczekam 3 dni i wrócę tam. Akurat 10 mam kontrolna to im powiem jak mi pomaga ten ich imbir i promovit. Zabiję ich jak mi nie zapodadzą czegoś normalnego co odnosi skutek.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nana266 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateA92 wrote:
    hehe no to widzę Tasza że sytuację z marketem też już masz za sobą... ojj wiem co czujesz... i niestety nie potrafię Cię pocieszyc - mnie nic nie pocieszalo i nie pomagało :( a jak słyszałam "no jeszcze trochę i przejda" to uszy mi wiedly... bo ile można tego słuchać? :P najpierw "a to pierwsze tygodnie tak", potem "no po 12tyg powinno przejsc", następnie "no już minął pierwszy trymestr to lada dzień przejda" a skończyło się na tym że do 20tc się meczylam :/ także Tobie Kochana życzę, żebyś nie musiała całej ciąży się tak męczyć, żeby kiedys wkoncu mdłości ustąpiły
    Miałam to samo :* troche mi teraz przeszlo ale dalej czasem mdli i wymiotuje :(

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka a Ty jak się czujesz?
    Jest już troszkę lepiej? <3

• kania901 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:09

• caroline29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    U mnie i tak było do przewidzenia że będzie chłopak. W rodzinie męża nie ma dziewczynek. :P A lekarka tylko spojrzała i od razu była pewna. Dobrze się ustawił. :P
    Mój mąż ma 3 siostry ja tylko brata , moja mama ma 3 siostry tata ma 2 zero braci liczę po cichu na dziewczynke :)

nana266 lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nana266 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę bola mnie plecy tak na dole dziwnie z prawej strony i nie wiem czy mnie zawialo czy to nerka :(

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Mój mąż ma 3 siostry ja tylko brata , moja mama ma 3 siostry tata ma 2 zero braci liczę po cichu na dziewczynke :)

Moja mama 3 córki, babcia 2 córki, ciocia 2 córki, prababcia 2 córki i 1 syn, ja córkę.
    Chyba nie mam co liczyć na syna :P

szygas lubi tę wiadomość

• nana266 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    Nana bardzo długo Cię męczą te wymioty. Może jutro jak zaczniesz 21 tc to już będzie koniec. :)
    Ogólnie jest juz lepiej bo nie wymiotuje codziennie ale czasem mam nawet tak ze mnie nie mdli a ledwo zdaze do łazienki :/

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
‹‹ 1543 1544 1545 1546 1547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ