X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    U mnie ogólnie w sklepach nigdzie nie ma.A jest to miasto z 6000 tys.ludzi ;)A w aptece są ale tam pracowała moja mama a wiem że by cała miejscowość później wiedziała że Zuza o godz.12.40 kupiła test ciążowy ;)
    Więc chyba w tych wioskach o których piszesz jest duże zapotrzebowania ;)
    haha no tak, to tez jest jakis powod zeby tak nie chodzic po te testy :P u mnie mieszka okolo 5000 ludzi, a testow tyle ze mozna sie nimi obrzucac :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 07:54

stella_88, Zuza33, Natka2, Wojcinka, sheerah24 lubią tę wiadomość

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że ja nie mam takiego problemu z testami ciążowymi :)
    Zuza trzeba było sobie przez neta zamówić np. tu masz 10 testów za 30,50 pln
    http://allegro.pl/pink-test-ciazowy-x-10-szt-okazja-wyprzedaz-i6675606152.html
    :-)

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez absolutnie nie wyobrazalam sobie cc nawet nie wiedzialam jak to wyglada ale moj porod trwal 24h i14 min wywolywany oxytocyna bo wody odeszly kilka godz wczesniej i myslalam ze umieram juz rozwarcie ciagle na 3 cm a oni co godzine ze jeszcze za godz zobaczymy jak po 8 czy 9 godz cierpienia nadal bylo 3 cm to lekarz powiedzial ze za godz zrobimy cc i wtedy za to dziekowalan Bogu bo juz mdlalam z bolu nie wyobrazam sobie 2 raz tego przechodzic teraz sama wspomnialam mojej gin jak to bedzie na co mam sie nastawiac i ze nie wyobrazam sobie porodu sn jesli ma to tak wygladac jak poprzednio tyle bolu a i tak cc to odrazu chce bez tych meczarni (przez ta traume tyle lat nie moglam sie ze strachu zdecydowac na drugie dziecko jednak instynkt zwyciezyl po latach ) to mi powiedziala ze jesli za pierwszym razem mialam brak postepu porodu to niestety z wielkim prawdopodobienstwem to sie powtorzy do tego nie sprawdzali mi w szpitalu niewpolmiernosci miednicy a ja jestem bardzo waska w biodrach i byloby duze prawdopodobienstwo ze dziecko nie da rady przejsc przez kanal rodny i i tak cc sie skonczy poza tym boja sie ze mi sie blizna rozejdzie podczas porodu sn w kazym razie wiadomo ze sie boje ale jestem spokojniejsza wiedzac co mnie czeka. Ale juz kiedys pisalam ze jak bym wtedy urodzila sn to w zyciu nie chcialabym cc to normalne wybieramy to co znamy i kiedy wiemy czego sie spodziewac. Po pierwszym cc szybko doszlam do siebie oczywoscie bardzo bolalo ale ja sie szybko do tego przyzwyczailam i sama przy malym od poczatku chodzilam z pomoca meza mam nadzieje ze tym razem tez tak bedzie choc minelo kilka ladnych lat.

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 10:13

Annie1981 lubi tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Ja rowniez absolutnie nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 07:54

Mila123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 07:55

stella_88 lubi tę wiadomość

• Anette93 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!
    Robiłam wczoraj wieczorem około 19:00 test owulacyjny i wyszedł negatywnie. Dzisiaj zmierzyłam temperaturę i nadal spada. Możecie zerknąć na mój wykres? Jak myślicie czy to może być owulacja??

7302f22b0d17e8c3c74bf4ba90ca49f6.png

Anette93

2x1nxuuni6okz179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 07:55

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 10:13

uwo93e3kugumthmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula24 - póki nie ma @, jest nadzieja :)
    Viola999 - cieszę się, że wszystko ok :)
    Zuza33 - czekam na pozytywny test :)
    19ina90 - powodzenia i czekamy :)
    Co tam u pozostałych słychać? Po Was dziewczyny będzie szygas testował hehe, ma być tu czerwono od II kreseczek!!! :)

19ina90 lubi tę wiadomość

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Oczywiscie tak jak dziewczyny mówiły, decyzja każdej z nas ;) ja mam takie zdanie, ktoś mimo wszystko na CC sie zdecyduje. Nie moje dziecko, nie moje ciało ;) ja sie nasłuchałam w szkole rodzenia poprostu jak to naprawde wyglada z punktu widzenia dzieciątka i mowie stanowcze nie :)
    Ja też się panicznie boję porodu, ale wiem, że muszę to zrobić. Zesram się pewnie z bólu, ale wycisne ta fasole :)

Wojcinka, Natka2 lubią tę wiadomość

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobrażacie sobie jakby faceci mieli rodzić? już widze mojego hipochondryka na porodówce i jego panikę :P

Wojcinka, Natka2, Bluebell1984, Ink@ lubią tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:54

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

myszeczka89 lubi tę wiadomość

• Wiktoria_20 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    To ja Wam się do czegoś przyznam - jestem inna, bo od początku jestem zdecydowana tylko na cesarkę. I nie ma na świecie takiej siły, pieniędzy czy argumentów, które odwiodły by mnie od tej decyzji. Możecie pisać co chcecie, szanuję Wasze zdanie, ale mam swoje na ten temat.

Byłam kiedyś przy naturalnym porodzie mojej koleżanki, był to trudny poród, ale nie będę pisała szczegółów, bo większość z nas ma to wszystko przed sobą. W skrócie: miała być "przygoda życia", "cud narodzin", a skończyło się na traumie.
    To nie jesteś sama ja pierwsze dziecko urodziłam przez cc i był to nasz wybór ( mój , męża i lekarza hi hi ) , miałam termin cc ale tak sie Stalo ze akcja zaczęła sie wcześniej odeszły mi wody były skurcze wiec trochę poczułam jak to jest a co za tym idzie nie miałam cięcia tzw "na zimno " . Wspominam bardzo dobrze , czułam sie ok , karmiłam piersią . Taka była moja decyzja i uważam ze każda kobieta ma prawo do wyboru.

Annie1981, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

13 cs , eutyrox 75 , wiesiołek , wit D ,
    zyakc6a9uwx4jz03.png
  • Tasza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Pewnie obecność przy lekkim porodzie inaczej uwarunkowałaby moją decyzję :) no ale tak nie było.
    na cc dużo lekarzy się decyduje. Nie mówi się o tym, ale ich żony rodzą po prywatnych klinikach albo idą z tzw."wskazań". Z sn jest więcej powikłań i niedotlenień. Aczkolwiek szybciej chyba człow. idzie wyzbieranie się po naturalnym (matce). U nas w rodzinie są ciężkie porody. Podobno to genetycznie uwarunkowane. Zapytaj jak u was rodzą kobiety. Ja nie wiem co chcę, czy sn, czy cc - na razie się tym nie zajmuję. Miałam już cc i boli. Po operacji dostałam w kroplówce tylko ketonal. Myślałam, ze zjadę. Nie mówiąc o fantastycznym pierwszym spacerze. Myślałam, ze szwy mi puszczą. Z czego po pierwszej dobie - można żyć już ;)

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
‹‹ 1737 1738 1739 1740 1741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ