X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Wiktoria_20 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    czyli kiedy w ogóle organizm nie rozpoczął nawet próby porodu sn? to nie miałam w takim układzie. Ja wiem nawet co to znaczy miec parte.
    Tak tak bez rozpoczęcia akcji , no ja partach nie miałam ale trochę skurcze poczułam zaczęło sie o 4 nad ranem a cc miałam o 18 tej :)

13 cs , eutyrox 75 , wiesiołek , wit D ,
    zyakc6a9uwx4jz03.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 10:13

Tasza lubi tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie a w Uk nie jest tak jak tutaj, ze cie pytaja jak chcesz rozwiazac ciąże? Bo tu masz wybor. Mozesz miec cc jesli chcesz

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:40

• Tasza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie. Viriki pomyliłam posty. Myślałam, ze to ty piszesz o uzbieranej kasie na cc ;)

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anq do połowy uda??? osz pier... aż mnie wszystko zabolało. To przecież rzeź musiała być a nie poród

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria_20 wrote:
    Tak tak bez rozpoczęcia akcji , no ja partach nie miałam ale trochę skurcze poczułam zaczęło sie o 4 nad ranem a cc miałam o 18 tej :)
    ja rozkręcałam się ponad 12h. Przy 7cm rozwarcia - cc.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Kuchcinka. Nie dla widzimisie :-) tak samo jest z aborcja, jestem za w przypadku powaznych okolicznosci, ale przeciw bo komus sie chce :-) i wiele innych rzeczy jezzcze takich jest :-)

Wojcinka, Natka2 lubią tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:45

Natka2, Martynka1234, Zuza33, anq05 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:27

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co wy mi tu o cesarkach.
    Dajcie najpierw zająć w ciążę :)
    Ja miałam dwa naturalne a teraz bym chciała cesarke ;)

Wojcinka lubi tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak myślę, ze jeśli kobieta naprawdę chce tej cc i nie widzi się w sn to nie jest to tak do końca widzi mi się. Ma po prostu taki silny opór, że sn jedynie traumą mogłoby się skończyć dla niej. Na co jej to jeżeli po cc może mieć komfort i chęć na dalsze rodzenie. Chce - pozwolić. Nie dla każdego jest sn do przejścia - bo rożne jesteśmy. Ja wiem co to parte i chęć cc. I naprawdę nie wiem na, co się zdecydować. A mam wybór po pierwszym cięciu.

Wiktoria_20, Zuza33, Bluebell1984, MyE, Annie1981 lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza i co z tym testem? Spojrzalam na Twoja temperature na wykresie, jest rewelacyjnie obiecujaca.

• isi_87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo porodów to jakieś dwa lata temu moja znajoma miała kolejny trzeci już poród. Miała dwójkę dzieci, dziewczyna z patologicznej rodziny chciała uciec z domu od ojca pijaka no i uciekła..w każdym razie teraźniejszego życia jej nie zazdroszczę. Mieli dwójkę dzieci, nie chcieli kolejnego. Widzieliśmy się na początku lutego, nikt nie widział że jest w ciąży, owszem była przy tuszy ale każdy myślał że po prostu zostało jej to po poprzednim porodzie, tym bardziej że piła wódkę bo było to spotkanie z okazji rodzinnego świętowania nikt nie podejrzewał czegokolwiek.
    Dwa tygodnie później się dowiedzieliśmy że owa dziewczyna urodziła dziecko..słuchajcie nie powiedziała w pracy że jest w ciąży,nie powiedziała nikomu z rodziny, nawet teściowie nie wiedzieli..wspominała w pracy o różnych objawach i koleżanki jej mowiły że może jest jest w ciąży ale wypierała się, twierdziła że miała ostatanio zabieg ginekologiczny i dlatego ma takie dolegliwości. W dniu porodu normalnie posza do pracy, źle się czuła więc koło 14 zwolniła się do domu. Okazało się że wtedy właśnie zaczęła rodzić, w pracy odeszły jej wody. A ona zamiast do szpitala pojechała do domu! Dopiero po północy jak sama zaczęła się dusić pojechali do szpitala i tam urodziła w ciągu kilkunastu minut.. Dzięki Bogu dziecko urodziło się zdrowe, nie wiem co chciała zrobić możemy się tylko domyślać teraz.

l8kdxuunma1nuf2r.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 07:55

Zuza33 lubi tę wiadomość

• myszeczka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza całe forum stresuje! A dużo Dziewczyn jest w ciąży miej kobieto dla nich litość! :)

isi_87 lubi tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza to juz normalnie przechodzi sama siebie.
    Temperatura 37,2
    Okresu porannego brak
    Test oddalony o 23 km

No co to ma byc :-)

Natka2, sheerah24, Wiktoria_20 lubią tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Znam wiele kobiet, ktore cholernie sie baly, plakaly tygodniami, panikowaly, a urodzily i sazadowolone. No nawet ja jestem takim przykladem. Maz pod koniec ciazy nie mogl ze mna wytrzymac, kazalam mu zbierac 15000 na porod w prywatnej klinice i codziennie chodzilam zaryczana haha. Wspolczuje mu :-)
    nie idzie przewidzieć przebiegu sn kiedy matka tego bardzo nie chce i broni się przed tym, wtedy wszystko odczuwa się dużo bardziej dotkliwiej. Każdy ból, skurcz, stres, lęki itd. W tym wypadku istnieje zagrożenie dla dziecka. A na cc może potem okazać się za późno i jedynie zrodzić to powikłania. Ja jestem zdania, że człow.wie co mu jest potrzebne. Można się w różnych rzeczach i syt.próbować przełamać. ale w przypadku takiej sytuacji lepiej jak wyjmą z niej to dziecko na spokojnie. Mówię tak bo naoglądałam się dużo dzieci z okołoporodowych powikłań i to w większości przypadków rodzące prosiły o cc. Rehabilitacje tych dzieci nie pokrywają ani położne ani lekarze decydujące za matkę że urodzi sn. To już lepiej niech ma cc.

Bluebell1984, Annie1981 lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Zuza i co z tym testem? Spojrzalam na Twoja temperature na wykresie, jest rewelacyjnie obiecujaca.

Rewelacyjnie obiecująco boli mnie głowa i brzuch... Czekam do jutra :)

• Tasza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isi_87 wrote:
    Apropo porodów to jakieś dwa lata temu moja znajoma miała kolejny trzeci już poród. Miała dwójkę dzieci, dziewczyna z patologicznej rodziny chciała uciec z domu od ojca pijaka no i uciekła..w każdym razie teraźniejszego życia jej nie zazdroszczę. Mieli dwójkę dzieci, nie chcieli kolejnego. Widzieliśmy się na początku lutego, nikt nie widział że jest w ciąży, owszem była przy tuszy ale każdy myślał że po prostu zostało jej to po poprzednim porodzie, tym bardziej że piła wódkę bo było to spotkanie z okazji rodzinnego świętowania nikt nie podejrzewał czegokolwiek.
    Dwa tygodnie później się dowiedzieliśmy że owa dziewczyna urodziła dziecko..słuchajcie nie powiedziała w pracy że jest w ciąży,nie powiedziała nikomu z rodziny, nawet teściowie nie wiedzieli..wspominała w pracy o różnych objawach i koleżanki jej mowiły że może jest jest w ciąży ale wypierała się, twierdziła że miała ostatanio zabieg ginekologiczny i dlatego ma takie dolegliwości. W dniu porodu normalnie posza do pracy, źle się czuła więc koło 14 zwolniła się do domu. Okazało się że wtedy właśnie zaczęła rodzić, w pracy odeszły jej wody. A ona zamiast do szpitala pojechała do domu! Dopiero po północy jak sama zaczęła się dusić pojechali do szpitala i tam urodziła w ciągu kilkunastu minut.. Dzięki Bogu dziecko urodziło się zdrowe, nie wiem co chciała zrobić możemy się tylko domyślać teraz.
    jak piła to raczej 10 pkt nie oddaje uszkodzeń. Szkoda dziecka.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ