Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTylko ze jest jeszcze jedna kwestia. W wiekszosci przypadkow jesli bylaby mozliwosc latwego wyboru to eiekszosc zdecydowalaby sie na cesarke. Wtedy 3/4 kobiet rodzilo by cesarka. Nie oszukujmy sie, ja tez na porowce przy 5cm rozwarcia blagalam o cesarke
mysle ze polowa porodow sn nie doszlaby w ogole do skutku gdyby kobieta mogla sobie ot tak wybrac. Tylko nieliczni by sie decydowali na porod sn, a inni majac wybor szliby na cesarke.
No ale ile ludzi tyle opinii, temat juz chyba czas zamknac bo i tak nikt tu nikogo nie nawroci haha
Przyszedl moj nowy blender! Dzis robie koktajle !truskawkowy mniam
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:27
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
19ina90 wrote:Chyba musze cały bohenek chleba do pracy nosić bo przecież głodna non stop !! Dopiero opierdzieliłam ostatną kanapke a nie czuje się zaspokojona
u lekarza kiszki mi beda marsza grały
Ink@, Gagarek lubią tę wiadomość
-
moja siostra teraz praktycznie przeszła prawie cały poród i w ostatniej chwili wzieli ją na cesarkę, bardzo trudny poród i powiedziała, że tylko idiotki chcą cesarke na rządzanię yyyy
no generalnie kleła strasznie na te blizne i rekowalescencje i że poród normalny się kończy i się zapomina a nikt normalny nie powinien z własnej woli chcieć miec operacji
-
Martynka1234 wrote:Tylko ze jest jeszcze jedna kwestia. W wiekszosci przypadkow jesli bylaby mozliwosc latwego wyboru to eiekszosc zdecydowalaby sie na cesarke. Wtedy 3/4 kobiet rodzilo by cesarka. Nie oszukujmy sie, ja tez na porowce przy 5cm rozwarcia blagalam o cesarke
mysle ze polowa porodow sn nie doszlaby w ogole do skutku gdyby kobieta mogla sobie ot tak wybrac. Tylko nieliczni by sie decydowali na porod sn, a inni majac wybor szliby na cesarke.
No ale ile ludzi tyle opinii, temat juz chyba czas zamknac bo i tak nikt tu nikogo nie nawroci haha
Przyszedl moj nowy blender! Dzis robie koktajle !truskawkowy mniam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 16:09
Bluebell1984, Wiktoria_20, Annie1981 lubią tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Lili91 wrote:Dzien dobry
Zuza i Paula - ja waszych negatywów jeszcze nie przyjmuje do wiadomości i trzymam dalej kciuki.
Viola dobrze ze poszłaś skoro Cie to uspokoiło, gratuluje super fasoleczki, teraz proszę mi sie nie denerwować w pracy albo od razu L4
Kuchcinka wczoraj nie napisałam ale gratuluje wyniku rozmowy i pięknego pęcherzyka, moze to taka dobra wróżba ze wszystko sie tal pięknie układa
Ina czekam niecierpliwie na Twoja wizytę dzisiejsza!trzymam kciuki i mam nadzieje ze bedziesz miała zdjecie zeby nam tu wstawić.
MyE taka żona to skarb, powinien Ci mąż chyba jakies kwiaty kupić (albo pełne wino). Dużo zdrówka dla małej
A Virki chyba chodziło o to ze gdyby gin sie pomylił i owulacja była tak jak ona wyliczyła to zarodek byłby 4 dni młodszy od tego co wyliczył gin i dlatego nie było widac, bo ovu miała 22 a nie 18. Wg mnie to możliwe bo jak on niby ta ovu wyznaczył?takze niż sie nie martw kochana, na kolejnej wizycie juz bedzie wszystko pięknie widac.
oczywiście póki okresu nie ma jest ciąża!
Bluebell1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ink@, Wojcinka, Zuza33, Gagarek lubią tę wiadomość
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Effy wrote:moja siostra teraz praktycznie przeszła prawie cały poród i w ostatniej chwili wzieli ją na cesarkę, bardzo trudny poród i powiedziała, że tylko idiotki chcą cesarke na rządzanię yyyy
no generalnie kleła strasznie na te blizne i rekowalescencje i że poród normalny się kończy i się zapomina a nikt normalny nie powinien z własnej woli chcieć miec operacjiBluebell1984, Wiktoria_20, Annie1981 lubią tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Anette93 wrote:Tak tak robiłam według opisu
ok Dziękuję za pomoc
ale moja koleżanka prawdopodobnie zaszła w ciążę dzięki tym testom już w pierwszym cyklu starań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 16:09
-
Tasza wrote:Effy - to nie jest tak do końca, miałaś okazję zobaczyć noworodki po powikłaniach okołoporodowych? bo matki z rożnych względów nie umiały współpracować podczas akcji porodowej? ja bym nie porywała się na taką opinie o tych matkach. Na pewno nie zrobiły tego specjalnie. Nie zawsze chęć posiadania dziecka idzie w parze z chęcią rodzenia i temu wszystkiemu co towarzyszy temu. Musisz chcieć sn bardziej niż się bać, jak jest na odwrót to lepiej zostawić ta decyzję rodzącej.
ja nic o porodach nie wiem.
Mojej siostrze pewnie chodziło o to że bez żadnych wskazań ani próby ani chęci kobiety wybierają cc jak lepsze miejsce w kinie, a ona nigdy by tak nie wybrała i bardzo jej zależało na porodzie naturalnym i strasznie teraz cierpni bo nic nie mogła zrobić po porodzie. Rana jej się rozeszła, będzie miała blizne na pół brzucha- akurat to nie jest dla niej istiotne. Było to, że było mnóstwo rzeczy do zrobienia przy dziecku a ona musiała leżec i nie do końca jej to wyszło. I bardzo ją bolało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 16:11
-
Ja mam kolezanke ktora ma dziecko z mpd wlasnie w wyniku powiklan podczas porodu. Nie wyobrażacie sobie jaka to jest trauma dla kobiety, całą ciążę przechodzic książkowo, wszystkie badania dobre a nadle po porodzie ci mowią, ze doszlo do niedotlenienia i sorry ale masz dziecko do konca życia przykute do wózka...
wlasnie z takich powodów, jak mam wybór między cc a sn to casem się mocno zastanawiam czy warto podążać za moją własną chęcią przezycia porodu i moim wyobrazeniem jakie to musi byc fantastyczne uczucie. czy moze lepiej nie ryzykowac że pęknie mi blizna, że znow nie będzie rozwarcia, że tym razem mogą dziecka nie odratowac jak za pierwszym razem.
z tych powodów zdecydowałam się na cc w 2 ciąży. nie chciałam ryzyka, nie chciałam drugi raz przechodzic dobowej męczarni i ryzykowac życiem i zdrowiem i moim i dziecka.
Tasza, Bluebell1984, Wiktoria_20, Annie1981 lubią tę wiadomość
Daniel