X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki miałam dzisiaj umówiona wizytę do gin ale przełożyłam na środę ale nie wiem czy nie przełożę znowu na ten piątek bo niby jeszcze leci ale do piątku już powinien być spokój no zobaczę. Zaczęłam znowu jeść wiesiolek furagine kwas mlekowy ovarin i castagnusa jak mi gin powie że nie ma sensu jeść to się wkurwię bo wydałam na leki prawie 200 zł :-/ no nic mąż się dołożył do torebki czarnej na urodziny i do badań także miesiąc mam spokojny idę do pracy dziewczynki pooglądać ludzi pośmiać i trochę się wkurwić jak to u mnie w pracy.....jak już będę w domu to będę was nadrabiać buziaczki

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette93 wrote:
    Może to jest dziwne ale odkąd pamiętam zawsze miałam takie dziwne uczucie, że nie będę mogła mieć dzieci. A teraz od roku jak to się potwierdza to już w ogóle jestem załamana. Coś w tym musi być. Najgorsze jest to, że tyle w świecie dzieję się złego, tyle dzieci jest porzucanych zaraz po porodzie, tyle jest krzywdzonych. A człowiek chcę mieć i nic..

Anette ja tez zawsze mialam to przeczucie ze bede miala problem i tak jest :( mam nadzieje ze Tobie jednak sie uda :)

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Anette ja tez zawsze mialam to przeczucie ze bede miala problem i tak jest :( mam nadzieje ze Tobie jednak sie uda :)
    Dziewczyny uda sie napewno, ale wiecie ja tez tak mialam, tez tak myslalam , do tego jak sie dowiedzialam o wadzie macicy to byla totalna zalamka , naszczescie udalo sie szybciej niz myslalam. Trzymam kciuki Ewela za jutrzejsza bete :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 12:44

Wiktoria_20 lubi tę wiadomość

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Dziewczyny uda sie napewno, ale wiecie ja tez tak mialam, tez tak myslalam , do tego jak sie dowiedzialam o wadzie macicy to byla totalna zalamka , naszczescie udalo sie szybciej niz myslalam. Trzymam kciuki Ewela za jutrzejsza bete :)

Dzieki kochana zobaczymy ja to wole sie negatywnie nastawic a potem moze bedzie mila niespodzianka tak jak z pecherzykiem pi droznej stronie

caroline29 lubi tę wiadomość

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Hej dziewczyny :) usunęłam nad telefonem a oczywiście macie rację z tym progesteronem.przeprsaszan za błąd. Też myslalam o 10 ale na telefonie nieraz coś przekreci mi się ;) już poprawiłam żeby nie było niejasności ;)

Wiki co do tej strony omawiajacej hormony to podesle po pracy. Bo mam ją w zakładkach ale na komputerze.

Powiem Wam że ja też mam od dawna takie przeczucie że będę miała problem z zajściem. Nawet ostatnio mówiłam to mojemu mężowi ale on oczywiście bagatelizuje. Mówi mi żebym nie zmyslanych ze na pewno wszystko będzie dobrze itd.
    Marlenka ja wiem ze takie nastawienie nasze ze beda peoblemy tez nie jest dobre wiem ze ta mysl gdzies tam siedzi ja walcze zawsze zeby te mysli odganiac

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:59

olciaa, Bluebell1984, Zuza33, Lili91 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    Usg prenatalne prawidłowe
    czekamy na wyniki PAPP-A i NIPT 🤞
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette. Proga masz bardzo ladnego, wiec sie nie stresuj ;)
    Ja tez kiedys mialam przeczucie, ze bede miala problemy z zajsciem. Wiele lat przed rozpoczeciem staran ogladalam filmy dokumentalne o in vitro, bo mialam przeczucie, ze na tym sie skonczy.
    Tymczasem zaszlam w ciaze w 6 cs :) Mysle, ze to nie sa przeczucia tylko nasze lęki ;) Bedzie dobrze, nie stresuj sie tak :)

Kuchcinka, Ty przeciez w ciazy bylas, wiec tak nie do konca sie sprawdzilo ;) Wiem, ze nienajlepiej sie skonczylo, ale jednak bylas i na pewno niedlugo znowu bedziesz :)

Dombrusia. Kwas mlekowy? Slyszalam, ze on nie jest zbyt dobry dla plemnikow.

Anette93 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:59

Zuza33 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    Usg prenatalne prawidłowe
    czekamy na wyniki PAPP-A i NIPT 🤞
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Anette. Proga masz bardzo ladnego, wiec sie nie stresuj ;)
    Ja tez kiedys mialam przeczucie, ze bede miala problemy z zajsciem. Wiele lat przed rozpoczeciem staran ogladalam filmy dokumentalne o in vitro, bo mialam przeczucie, ze na tym sie skonczy.
    Tymczasem zaszlam w ciaze w 6 cs :) Mysle, ze to nie sa przeczucia tylko nasze lęki ;) Bedzie dobrze, nie stresuj sie tak :)

Kuchcinka, Ty przeciez w ciazy bylas, wiec tak nie do konca sie sprawdzilo ;) Wiem, ze nienajlepiej sie skonczylo, ale jednak bylas i na pewno niedlugo znowu bedziesz :)

Dombrusia. Kwas mlekowy? Slyszalam, ze on nie jest zbyt dobry dla plemnikow.
    Kwas mlekowy muszę brać ze względu na nawracajace zakażenia więc to nie mój wymysł a zalecenie urologa skonsultuje to z lekarzem jak będę u niego na wizycie

Anette93 lubi tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina juz nie mogę sie doczekać na Twoje jutrzejsze testowanie:) nie pamietam idziesz od razu na bete? Czy sikasz?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline juz 21 tydzień? Wow :) jak ten czas szybko leci. :)

caroline29, Wojcinka lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Caroline juz 21 tydzień? Wow :) jak ten czas szybko leci. :)
    Sama nie wiem kiedy to leci a nie ukrywam ze chciała bym juz 30 tydz :) ale naprawde póki co ( odpukać ) ciaza przebiega pomyślnie i dobrze sie czuje ...

olciaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Melduje sie spod biura i zaraz zaczynam pierwszy dzien szkolenia. Odezwę sie w wolnej chwili wiec proszę na mnie nie krzyczeć ze mnie nie ma :) :*

Marlena prolaktyna 19 to prawidłowy wynik, a TSH 3,2 musisz skonsultować z lekarzem

Właśnie ta prolaktyna też mi się wydaje wysoka. Kiedyś gdzieś czytałam że przy staraniach to ok 10 jest ok. A TSH rzeczywiście nie zbyt ładne. Muszę to przedyskutować z lekarzem ale dopiero wybieram się na monitoring. Zapytam też o ten pęcherzyk może zleci dodatkowe badanie estradiol i zanim mi poda ten ovitrele. Poza tym czytałam że na USG też można zobaczyć czy już gotowy do peknkecia. Tylko nie pamiętam dokładnie co to było ..

Kuchcinka, powodzenia w pracy ;))

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka. Nie sprawdzilo sie Twoje przeczucie, ze nie bedziesz mogla zajsc w ciaze ;)

Dombrusia. Rozumiem potrzebe brania kwasu mlekowego, ale czytalam, ze plemniki w takim srodowisku bardzo szybko gina. Zapytaj co o tym mysli lekarz.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy i dzieci, ja też zawsze chciałam mieć dzieci już od liceum ale też bardzo lubię być niezależna finansowo i zarabiać swoje pieniadzę.
    Jak byłam w liceum pracowałam w nowym jorku jako kelnerka zarabiałam 400 dolarów tygodniowo plus napiwki po prostu wtedy to był szał ciał - i zero kosztów utrzymania, no bo uttrzymywali mnie rodzice.
    Później miałam własną firmę ze znajomą koniec liceum- początek studiów. I też bardzo dobrze nam szło.
    Później zaczełam pracować i też znalazłam szybko dooobrze płatną pracę, jedną później drugą. Praca słaba - bo nie dla mnie ale dużo kasy dzięki temu mogę realizować swoje pasje i stać mnie na fajny wózek dla dziecka i dla siebie też haa nie muszę prosić męża.
    I po urodzeniu dziecka zamierzam się realizować zawodowo, bardzo to lubię.
    Natomiast NIGDY nie przerażała mnie myśl, że mogę być w ciązy. Nawet wieku 19, 20 lat. I zawsze mówiłam, że sobie poradzę. I tak jak teraz ni w dupe ni w pietruche była mi ta ciąża, bo naprawdę było przynajmniej 3 takie poważne sytuacje w moim życiu - "sazanse" z których musiałam zrezygnować ze względu na ciąże a mogłam poczekać 4-5 miesięcy i bym miała i to i to. Ale nigdy tego tak nie odbierałam. Wiem, że będę w pełni szczęsliwa dopiero jak będzie dzidzia na świecie i pieprze pracę dopóki gryzie się z tym moje życie rodzinne :)

Marlena24, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 21:15

uwo93e3kugumthmw.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:24

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Ewelina juz nie mogę sie doczekać na Twoje jutrzejsze testowanie:) nie pamietam idziesz od razu na bete? Czy sikasz?

Ja kochana na bete ide bo chce miec konkretny wynik bo luteine biore a jak okaze sie ze nie jestem to okres chce szybko :) kurcze jutro nas tu jest troche fajnie by bylo jak by same pozytywy byly

Bluebell1984, Mila123, olciaa lubią tę wiadomość

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno jutro będą same pozytywy :) ale sie nie mogę doczekać jutrzejszego dnia. Napewno będzie szczęśliwy!!!

sheerah24, Ink@, olciaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1925 1926 1927 1928 1929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ