Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było, ale dużo pracy... Zaraz będę nadrabiać, ale mam do Was pytania. Panikuje nieziemsko po pierwsze to chyba mi się udało... Niestety jak byłam u lekarza (5 tydzień i 1 dzień) to był tylko pęcherzyk. Nie wiem o nim nic (ani rozmiar ani nic o cialku) bo pani doktor powiedziała tylko aby przyjść za trzy tyg i na razie się nie cieszyc. Boje się iść znowu bo boje się ze faktycznie nic nie będzie. I teraz pytanie : możliwe ze na początku 6 tyg był tylko pęcherzyk - pewnie nikt tak szybko do lekarza nie leci, ale leki mi się kończyły - może wiecie jak się nastawiać?
Poza tym czuje się średnio na jeza
A co u Was? Jakieś zieloności <liczę ze tak>
Dzień dobry wszystkim w ten pikny dzień )
-
Kurczę najwyżej przeloze wizytę zadzwonie dzis do przychodni akurat lekarz przyjmuje to zapytam bo zapisalam sie do tego samego co na kasę chodzę tylko ze prywatnie do innej przychodni wiec może faktycznie szkoda kasy.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tydzień wstrzemięźliwości. Hmm czego się nie robi dla dobra sprawy
Tak. Bete robiłam i pięknie rośnie.
A jeśli chodzi o jedzenie to mam całkiem odwrotnie niż Martynka. Jak wstanę to przez godzinę patrzeć na jedzenie nie mogę i zawsze tak było.
Kate jak piszecie jak wygląda u Was wizyta to jestem w szoku. U nas chodzę prywatnie i szalu w obsłudze nie ma...
-
Dziewczyny z ta glukozą to jest tak, że w PL bada się poziom zero czyli na czczo, żeby sprawdzić czy można Was obciążyć glukozą. Jeśli na czczo macie ponad 125 to nikt Wam glukozy nie poda bo mogłybyście nawet zemdleć. Dlatego też nie robi się tego badania jeśli pacjent nie ma skierowania od lekarza, bo jest zbyt inwazyjne, mimo, że to "tylko" cukier Niestety glukoza jest praktycznie w każdym pożywieniu i dlatego wymaga się bycia na czczo. Trochę dziwnie, że w Niemczech podaje się tylko wynik po godzinie, bo nie wiedząc jaki był wyjściowy ciężko powiedzieć w jakim stopniu przyswoiłaś glukozę a na tym polega to badanie
Co do innych badań to nie na wszystkie musicie być na czczo. To tez zależy od tego co badacie. Wiadomo, że jak robisz morfologię i zjesz 2h wcześniej to wynik będzie dobry, to chodzi głównie o to by nie było w próbce lipemii bo ta zaburza pomiary i czasami w ogóle nie da się badania oznaczyć i dzwoni się do pacjenta z prośbą o ponowne pobranie. Czasami ludzie przychodzą zbadać cholesterol a po odwirowaniu surowica jest aż biała! Nikt Wam tego nie oznaczy Aparaty często mierzą pomiar na podstawie absorbancji a duża lipemia zmienia stopień rozproszenia światła.
Wiec prośba ode mnie, nie piszcie, ze robiłyście badania 2h po jedzeniu i było ok bo ktoś się tym ślepo zasugeruje, bo wszystko zależy od tego co badacie. Przy morfologii po jedzeniu wzrosną Wam głównie leukocyty bo układ trawienny będzie pobudzony no ale przy lipidogramie dostaniecie wynik i będziecie się tylko mogły domyślać czy macie podwyższony z natury czy z racji śniadania. Są badania, na które trzeba być bezwzględnie na czczo a są badania, na które wystarczy nie jeść 3/4 h wcześniej np. próby wątrobowe.Wojcinka, Agnieszka93 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny