X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ja trochę zajęty weekend ale nadrobilam Was

Marlenka trzymam kciuki żeby nic nie bolało jutro :)

Dombrusia trzymam kciuki oby te kucia wrozyly dzidzie :)

Dombrusia lubi tę wiadomość

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Hej wszystkim ja trochę zajęty weekend ale nadrobilam Was

Marlenka trzymam kciuki żeby nic nie bolało jutro :)

Dombrusia trzymam kciuki oby te kucia wrozyly dzidzie :)
    Gdzie się podziewalas?:-)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wydaje się że te klucia to dobry znak:)

A swoją drogą wiecie może co się stało mamieginekolog że jest w szpitalu?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Mnie też wydaje się że te klucia to dobry znak:)

A swoją drogą wiecie może co się stało mamieginekolog że jest w szpitalu?
    Oby dziewczyny to był znak a nie jakiś nowy objaw @:-/

Nie mam fejsa nie wiem nic :-x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:14

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Oby dziewczyny to był znak a nie jakiś nowy objaw @:-/

Nie mam fejsa nie wiem nic :-x

U mnie paradoksalnie pierwszym objawem ciąży było mega złe samopoczucie puls skakał jak szalony i ciśnienie raz e górę raz e dół tak kiepsko się czułam kilka dni a najgorzej dokładnie tydzień przed pozytywnym testem, nie pisałam nikomu bo to żaden objaw ciąży ale każda z nas zna siebie na tyle by zauważyć coś dziwnego innego niż zawsze :)
    Więc ja uważam że różnie organizm reaguje na ciąże :)

A co do mamaginekolog to ja na instagramie widziałam że pisała że jak wyjdzie z tego w dwupaku to zacznie wierzyć w cuda czy coś w tym stylu...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    U mnie paradoksalnie pierwszym objawem ciąży było mega złe samopoczucie puls skakał jak szalony i ciśnienie raz e górę raz e dół tak kiepsko się czułam kilka dni a najgorzej dokładnie tydzień przed pozytywnym testem, nie pisałam nikomu bo to żaden objaw ciąży ale każda z nas zna siebie na tyle by zauważyć coś dziwnego innego niż zawsze :)
    Więc ja uważam że różnie organizm reaguje na ciąże :)

A co do mamaginekolog to ja na instagramie widziałam że pisała że jak wyjdzie z tego w dwupaku to zacznie wierzyć w cuda czy coś w tym stylu...
    A pamiętasz mniej więcej od którego dnia cyklu miałaś takie objawy?. Wiesz niepokoi mnie to bo jak czasami kolnie to aż w d....czuje...mnie wczoraj w nocy padłam o 20 mówię do męża ja idę spać a Ty rób co chcesz i padłam stwierdziłam że to przez to że krótko po nocce spałam a o 21 wybudzil mnie taki niepokój takie uczucie jakbym się czegoś przestraszyła albo bala czegoś oczy otwarte jak sowa i koniec spania aż siadłam na łóżku a mój się pyta co się stało a ja mówię że właściwie nie wiem ale coś poważnego bo mnie taki niepokój ogarnął i tak to trwalo do 2 w nocy obudził mnie o 6 na ryby a o 11 oko mi się przymknelo na 10 minut i musiałam jechać po niego i do teściowej a przedtem te mdłości przeszły co prawda no nic nie prorokuje dopóki nie zrobię testu a nie chce robić za wczas bo będzie mi przykro

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie sprawdziłam na insta ... :( leży w szpitalu i z tego co napisała zdawkowo to nie jest dobrze ale nadzieje jeszcze ma... eh jakie to smutne, ona przecież już jedną ciąże poroniła ... :(

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia u Ciebie dzisiaj 22dc? To chyba jednak jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek objawy ciążowe. Oczywiście trzymam kciuki za to żeby ciąża faktycznie była :) ale wątpię żeby Twoje dolegliwości miały coś z nią wspólnego. Może to przez te leki które bierzesz? albo masz jakiś niedobór wytiamin? Niektóre niedobory właśnie powodują takie stany lekowe... a może przemęczenie?

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    A pamiętasz mniej więcej od którego dnia cyklu miałaś takie objawy?. Wiesz niepokoi mnie to bo jak czasami kolnie to aż w d....czuje...mnie wczoraj w nocy padłam o 20 mówię do męża ja idę spać a Ty rób co chcesz i padłam stwierdziłam że to przez to że krótko po nocce spałam a o 21 wybudzil mnie taki niepokój takie uczucie jakbym się czegoś przestraszyła albo bala czegoś oczy otwarte jak sowa i koniec spania aż siadłam na łóżku a mój się pyta co się stało a ja mówię że właściwie nie wiem ale coś poważnego bo mnie taki niepokój ogarnął i tak to trwalo do 2 w nocy obudził mnie o 6 na ryby a o 11 oko mi się przymknelo na 10 minut i musiałam jechać po niego i do teściowej a przedtem te mdłości przeszły co prawda no nic nie prorokuje dopóki nie zrobię testu a nie chce robić za wczas bo będzie mi przykro

Ja miałam w 23 dc pierwszy i najgorszy dzień ale wydaje mi się że jeśli takie klucia się nasilaly to trzeba by to z lekarzem skonsultować bo takie klucia jakby lekko igła to ok ale jak piszesz ze to w miarę intensywne i przechodzi do tyłka to może coś się dziać, nie chce w żaden sposób cie straszyć ale wiesz trzeba kontrolować takie sytuacje niecodzienne

No Kuchcinka oby było u mamaginekolog było wszystko dobrze bo tak się już cieszyła...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Gdzie się podziewalas?:-)

A ja trochę ogranialam dom potem u znajomych następnie u teściowej potem u mamy i weekend zlecial masakra

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam insta, wiec nic nie wiedziałam:( natomiast z tego co piszecie to wnioskuje ze za ciekawie nie jest :(
    X
    Dombrusia jak Ci te dolegliwości nie przejdą to może warto pomyśleć o lekarzu :( i jakichś podstawowych badaniach??jak tam Twoja tarczyca?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na snapie widziałam, mówiła ze ma skrajnie zagrożona ciąże i jeszcze trochę w szpitalu poleży, i ze cud będzie jął ale to uda donosić.
    Tak w ogóle to hej, ja leniwie, popołudniu spałam bo mnie tak ścięło a tak to już czuje wszystkie objawy @ włącznie z tym ze spuchlam i wszystko mnie wkurwia

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka87 wrote:
    Ja na snapie widziałam, mówiła ze ma skrajnie zagrożona ciąże i jeszcze trochę w szpitalu poleży, i ze cud będzie jął ale to uda donosić.
    Tak w ogóle to hej, ja leniwie, popołudniu spałam bo mnie tak ścięło a tak to już czuje wszystkie objawy @ włącznie z tym ze spuchlam i wszystko mnie wkurwia

Kurcze nie wiem co to znaczy skrajnie zagrożona ciąża ale chyba nic dobrego:(
    A kiedy masz mieć @? Bo wiesz ciążowe objawy są takie jak na @ :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Kurcze nie wiem co to znaczy skrajnie zagrożona ciąża ale chyba nic dobrego:(
    A kiedy masz mieć @? Bo wiesz ciążowe objawy są takie jak na @ :)
    nie wiem nadal ile dni cyklu mam liczyć bo to dopiero trzeci cykl po łyżeczkowaniu ale patrząc na poprzednie około 32 dniowe to środa czwartek mi wypadnie jakoś @.
    Szczerze mówiąc nie liczyłam hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka dzisiaj mój 23dc wiem że za wcześnie na jakiekolwiek objawy ale masz rację może to od leków chociaż nic w ulotce nie pisze na temat pochwy i ukluc
    Bajkaaaa,Olcia oczywiście jeżeli mi te uklucia nie prZejdą to napewno skonsultuje to z moim ginekologiem póki co ukluje raz i parę godzin spokój i tak w koło nic zobaczymy co będzie jutro a może to jakaś zwykła infekcja zobaczymy co jutro będzie
    Tarczyce mam jak najbardziej prawidłowa oprócz tego że jest mała to wydziela prawidłowo hormony a małą mam od urodzenia taki defekt :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 20:34

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie życzę wam żeby było wszystko po waszej myśli :)
    A dziś dowiedziałam się o dwóch znajomych z mojego wieku ( do klasy chodzilysmy razem) że są w ciąży hehe ten rok naprawdę jest urodzajny dziewczyny :)

Oby wiosna była bardzo owocna:) i każda z nas będzie już pisać tylko na fioletowej stronie :)

Dombrusia, Bluebell1984, olciaa lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    W każdym razie życzę wam żeby było wszystko po waszej myśli :)
    A dziś dowiedziałam się o dwóch znajomych z mojego wieku ( do klasy chodzilysmy razem) że są w ciąży hehe ten rok naprawdę jest urodzajny dziewczyny :)

Oby wiosna była bardzo owocna:) i każda z nas będzie już pisać tylko na fioletowej stronie :)
    Ooooo to wiosna będzie obfitowac w brzuszki

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:16

Marlena24 lubi tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:35

myszeczka89, Bluebell1984, olciaa, Wojcinka, Marlena24, sheerah24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Cześć Kochane, kurde chciałabym z Wami coś popisać, ale moje przeziębienie rozkręciło się jeszcze gorzej i ledwo na oczy patrzę :( jutro idę do lekarza po L4.
    Marlena, trzymam kciuki za HSG, na pewno będzie wszystko dobrze :*
    Biedactwo mnie na nogi postawił ibuprom zatoki tabletki

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

‹‹ 2180 2181 2182 2183 2184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ