Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynka1234 wrote:Ja wlasnie tez uwazam, ze co za duzo to nie zdrowo. Mozna badac sluz, sprawdzac temperature, badac szyjke macicy, robic testy owulacyjne, ale wszystko naraz to juz moim zdaniem zbedne. Jesli ktos bada temperature i sprawdza sluz to po co wtedy jeszcze wydawac kase na testy owulacyjne? Troche tak wtedy caly dzien kreci sie wokol staran, kazde wyjscie do toalety to obserwowanie siebie, ja chyba bym zwariowala sprawdzajac tyle rzeczy naraz
Agnieszka93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:12
-
A i nie zapominajmy o problemach z interpretacja testów owu, ciagle ktoś wkleja zdj testów owu i nie jest pewny czy to juz jest test pozytywny czy nie. Jednego dnia jest słaba kreska następnego w ogóle nie ma kreski, a za 5 dni znowu cos sie pojawia. O kant dupy potłuc takie testy hehe tylko człowiek sie stresuje ze cos jest nie tak ze owu była albo jej nie było, albo bedzie, albo cykl bezowulacyjny i 1000 myśli i wątpliwości i po co to komu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:21
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:41
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
-
nick nieaktualny
-
Kuchcinka wrote:A i nie zapominajmy o problemach z interpretacja testów owu, ciagle ktoś wkleja zdj testów owu i nie jest pewny czy to juz jest test pozytywny czy nie. Jednego dnia jest słaba kreska następnego w ogóle nie ma kreski, a za 5 dni znowu cos sie pojawia. O kant dupy potłuc takie testy hehe tylko człowiek sie stresuje ze cos jest nie tak ze owu była albo jej nie było, albo bedzie, albo cykl bezowulacyjny i 1000 myśli i wątpliwości i po co to komu
Ostatnio nawet znalazłam wątek w którym dziewczyna pisała ze miała piękne skoki temperatury a pęcherzyk nie pękał wiec ta metoda tez nie daje 100% pewności.
Jak sie bardzo chce to zaczyna sie wariować...raczej nie da sie wrzucić na luz i olać wszystko ;(
-
.
-
-
Kuchcinka wrote:Mi nie musisz mowić ze nie da sie wrzucić na luz bo doskonale o tym wiem ale można próbować walczyć ze sobą i nie dać sie wprowadzić w obsesje doskonale wiem jak łatwo popaść w paranoje podczas starań bo juz przez to przechodziłam, ale dostałam wtedy mocny OPR od męża i sie ogarnęłam nie mowię ze jestem święta jeśli chodzi o starania ze nie dopatruje sie objawów itd ale na prawdę staram sie tego nie robić i tłumaczyć sobie ze jak będę w ciazy to będę i ze co ma byc to bedzie.
No nic nie ma co sie tu na siebie denerwować każdy ma prawo robić co chce i jak chce , ważne tylko zeby jak przy wszystkim w życiu zachować przy tym umiar
Wizytę u gina przełożyłam na 9 listopada. Nie mogę sie doczekać. Chciałabym mieć monitoring by sprawdzić czy pecherzyki rosną, pękają itp. W ostatnich wizytach zwykle byłam pod koniec cyklu i lekarze widząc ciałko żółte mówili ze owu była...ale jaka jakościowo to nie wiadomoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:54
-
.
-
nick nieaktualny
-
.
Agnieszka93 lubi tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:Olcia monitoring to bardzo dobry pomysł! Zobaczysz wszystko bedzie ok. Nie pamietam juz , ale badaliscie juz nasienie męża czy nie? I który to Wasz cs?
Kurde takie to właśnie jest niesprawiedliwe... człowiek stara sie, bada, obserwuje, robi wszystko jak należy a ciazy i tak nie ma. Jak ja słyszę jak mądre głowy mi mówią "przestań o tym myślec" to mnie krew zalewa. Nie da sie nie myślec o ciazy jak chce sie w nią zajść
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:13
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:13
-
Martynka1234 wrote:Tak faktycznie, bardzo latwo jest mi pisac, bo jestem w ciazy.. wiesz co teraz to podnioslas mi cisnienie.
Po pierwsze rowniez sie staralam, co moze juz Tobie umknelo i po prostu mialam do tego inne podejscie. I je wyrazilam, nikomu nie kaze przestawac robic tych testow. Prosze bardzo, jesli chcesz mozesz wykonywac je trzy razy dziennie od 1dc do 30dc.
Po drugie myslalam, ze to ze jestem w ciazy nie przeszkadza w wyrazaniu opinii - staram sie na tym forum nie zalewac was cudownymi nowinami, jak to cudownie byc w ciazy, tylko przezywac z wami starania - i nie, wcale nie jest mi latwo, a wrecz czekam z niecierpliwoscia na pozytywne testy Natki, Kuchcinki i calej reszty.
Po trzecie zagladanie do portfela? Dziewczyno, oczywiscie nie zamierzam tutaj nikomu wyliczac kasy, kazdy zarabia ile zarabia. MI osobiscie byloby szkoda, i nie uwazam, ze nie moge tego powiedziec, bo nie trzymam waszych portfeli. Akurat jezeli chodzi o testy owulacyjne lub testy ciazowe to mam takie podejscie, obojetnie kto by nie mial ile kasy. I ktokolwiek by to nie byl, czy dziewczyny z forum czy moje przyjaciolki czy obojetnie kto, to jesli ktos by potrzebowal mojej rady i zapytal, czy np w dniu owulacji moze zrobic test ciazowy to tak, powiedzialabym, ze szkoda kasy.
I naprawde przykro mi, ze tak to odebralas. Tylko nie rozumiem, po co mialoby byc to forum gdybysmy czasem nie mogly sobie zwrocic uwagi na pare rzeczy.
Ale masz racje, co do Ciebie nie bede juz sie udzielac, nie mam prawa sie odzywac, bo jestem w ciazy, nie mam prawa zagladac do portfela i nie rozumiem Was, bo przeciez mi sie udalo.
Aha nigdy nie robilam zadnych z tych rzeczy, ktore robicie, a mimo wszystko wiele sie nauczylam i sama staram sie juz interpretatowac te wasze temperatury. Ale masz racje, po co ja sie udzielam, won do ciezarnych.
Dobranoc reszcie i zycze powodzenia wszystkim, trzymam ogromne kciuki. Za Ciebie rowniez.
Przepraszam, jeśli mój komentarz był za ostry...nie chciałam Cie zdenerwować.
przykro mi ze tak mnie oceniasz ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:37