Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:33
-
Zastanawiam się czy jest sens od następnego miesiąca mierzyć temperature w drugiej fazie....Czasami przeglądam ostatnie wykresy i stwierdzam, że po wykresie nic a nic się nie wywnioskuje. Piękne równiutkie wykresy z dużym skokiem po owulacji kończą się @. Takie dziwadła jak mój też kończą się @.... Chyba będę mierzyła do momentu aż zaznaczy mi owulkę i na tym koniec...Niepotrzebny stres, wgapianie się w te temperatury.
Dobra skonzyłam wywód, nie chce żebyście pomyślały " a ta sobie za dużo wyobraża z takimi plemnikami". SorryZuza33, Effy lubią tę wiadomość
27 lat, pierwsza fasolka
Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
-
Kate napewno masz juz wszystko , zapewne ci sie wydaje ze cos brakuje a jesli jest tak naprawde ze czegos nie masz to wybierzcie sie z mezem na zakupy bo to juz raczej ostatni dzwonek, juz niedługo maly bedzie z wami ale fajnie
i nie płacz kochana bo to w niczym nie pomoże , odpoczywajcie duzo:)
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
19ina90 wrote:Zastanawiam się czy jest sens od następnego miesiąca mierzyć temperature w drugiej fazie....Czasami przeglądam ostatnie wykresy i stwierdzam, że po wykresie nic a nic się nie wywnioskuje. Piękne równiutkie wykresy z dużym skokiem po owulacji kończą się @. Takie dziwadła jak mój też kończą się @.... Chyba będę mierzyła do momentu aż zaznaczy mi owulkę i na tym koniec...Niepotrzebny stres, wgapianie się w te temperatury.
Dobra skonzyłam wywód, nie chce żebyście pomyślały " a ta sobie za dużo wyobraża z takimi plemnikami". SorryWojcinka lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:34
19ina90 lubi tę wiadomość
-
19ina90 wrote:Zastanawiam się czy jest sens od następnego miesiąca mierzyć temperature w drugiej fazie....Czasami przeglądam ostatnie wykresy i stwierdzam, że po wykresie nic a nic się nie wywnioskuje. Piękne równiutkie wykresy z dużym skokiem po owulacji kończą się @. Takie dziwadła jak mój też kończą się @.... Chyba będę mierzyła do momentu aż zaznaczy mi owulkę i na tym koniec...Niepotrzebny stres, wgapianie się w te temperatury.
Dobra skonzyłam wywód, nie chce żebyście pomyślały " a ta sobie za dużo wyobraża z takimi plemnikami". Sorry
Przestań od tego tu jesteśmy żebyś mogła ponarzekac -
Boże dziewczyny za chwilę mi łep rozsadzi taką mam migrene
Mogła by przyjść @ to chociaż bym tabletkę wzięła.
Aa i jeszcze coś: Tyle śluzu rozciagliwego jak dziś nigdy nie miałam. Chyba zacznę wierzyć w słowa mojego męża, żeby zacząć teraz się starać w dni nie płodneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 12:03
Effy, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Kate ja rowniez 13 lutego mam imieniny( moze synek zechce sie urodzic w mamusi imieninki
) i tez obracanie na 2-3 razy. Dziewczynki bardzo za Was wszystkie ( nasze kochane staraczki 3mam kciuki i wierze ze sie uda bo musi sie udac
bateria mi sie zaraz rozladuje maz pojechal do pracy dziecko w przedszkolu a pradu nie ma !!! Chyba umre z nudow...
Effy lubi tę wiadomość
-
Dobra skonzyłam wywód, nie chce żebyście pomyślały " a ta sobie za dużo wyobraża z takimi plemnikami". Sorry- oczywiście jak się nie pokłócimy bo była kłótnia 13 dc teraz i dupa z byzkania
Natomiast jak ja bym każdy dzień zaczynała od mierzenia temperatury i wchodziła psychicznie w to, to bym zwariowała chyba, nie dziwię się że łapiesz doły i bardzo mi smutnoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 12:06
-
A mnie brzuch zaraz rozsadzi chyba wiem Kuchcinka co przeżywałas podczas ostatniej @ po duphastonie, masakra trzeba sięgnąć po nospe bo takiego skurczu dostałam że nie mogę się wyprostować i Nie chce puścić... A zaraz do pracy, pieprzony duphaston!
28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
prog. 28.39ng
👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
👶7dpt 80.08 mlU
👶8dpt 128.67mlU
👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
Mamy ❤️
👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
👶16+4 158g szczęścia
👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
👶29+0 prenatalne 1280g
👶33+4 2076g
👶37+4 3000g
👶38+4 3230g
CC 39+1 3760g 57cm ❤️
❄️4BB
Syn 11.09.2012 ❤️
Syn 10.03.2023 ❤️ -
Effy wrote:A to mierzenie temperatury naprawdę coś Ci daje ? masz w miare regularne cykle? no bo ja teraz sprawdzałam w jedntm cyklu czy wróciła mi ovulka po łyżeczkowaniu i w sumie w tym cyklu już żadnych pomiarów ani testów nie robiłam, bo nie za bardzo wiem co to daje. na 90% jeśli mam w danym miesiącu owulacje to miedzy 11 a 15 dniem cyklu, i mniej więcej trochę przed w trakcie i po mamy seksy
- oczywiście jak się nie pokłócimy bo była kłótnia 13 dc teraz i dupa z byzkania
Natomiast jak ja bym każdy dzień zaczynała od mierzenia temperatury i wchodziła psychicznie w to, to bym zwariowała chyba.27 lat, pierwsza fasolka
-
Zuza33 wrote:Boże dziewczyny za chwilę mi łep rozsadzi taką mam migrene
Aa i jeszcze coś: Tyle śluzu rozciagliwego jak dziś nigdy nie miałam. Chyba zacznę wierzyć w słowa mojego męża, żeby zacząć teraz się starać w dni nie płodne
-
Paula24 wrote:A mnie brzuch zaraz rozsadzi chyba wiem Kuchcinka co przeżywałas podczas ostatniej @ po duphastonie, masakra trzeba sięgnąć po nospe bo takiego skurczu dostałam że nie mogę się wyprostować i Nie chce puścić... A zaraz do pracy, pieprzony duphaston!27 lat, pierwsza fasolka
-
Zuza33 wrote:Boże dziewczyny za chwilę mi łep rozsadzi taką mam migrene
Aa i jeszcze coś: Tyle śluzu rozciagliwego jak dziś nigdy nie miałam. Chyba zacznę wierzyć w słowa mojego męża, żeby zacząć teraz się starać w dni nie płodne27 lat, pierwsza fasolka
-
19ina90 wrote:Wiesz mierzę tą temperaturę właściwie z dwóch powodów. Po pierwsze każdej kobiecie przypada raz na dłużdzy czas cykl bezowulacyjny, więc wolę dla własnej wiedzy wiedzieć czy owulka była czy nie. Poza tym teraz jak wiem, że mąż ma mało plemników "oszczędzam je", nie kochamy się dwa razy dziennie non stop w płodne, tylko co dwa czy 3 dni. A z poprzednich wykresów i monitoringu wiem, że u mnie w dniu znacznego spadku mam owulke i wtedy kochamy się. Poza tym nie mam zawsze w 14 dniu owulacji tylko między 14 a 17 więc dobrze wiedzieć kiedy jest po.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:29