SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    a Ty masz Słońce na jutro termin @? bo w tabelce jesteś wpisana na testowniae na 6.12?

Ja wogole mam cykle posrane dzisiaj mam 31dc a kalendarzyk w telefonie mi pokazuje okres na 12tego grudnia ale co by nie przedłużać test wyznaczylam na 37dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Effy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już 23 dc a jeszcze się nie zaczeły u mnie plamienia, które tak się zaczynają 3-4 dni przed, najlpierw śluz koloru kremowego, później brązowego, później plamienia a później atak @!!!
    To dobry i zły znak. Bo jeśli cykl będę miała dłuższy, dla mnie dłuższy to już od 28 dni ;) no to dupa, bo się nie wstrzeliliśmy z owulacją :D (a nie robiłam żadnych testów, temperatury, monitoringu).
    Pożyjemy zobaczymy jeszcze 5 dni do Mikołajek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 12:52

stella_88 lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stella dziekuje kochana :-) oby to byla tylko moja paranoja :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym mogla blizniaki, za jednym zamachem dwojka :-) chociaz z drugiej strony fajnie przezyc ciaze ite pierwsze chwile wiecej niz raz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    czyli podobnie jak u mnie było...cylke posrane :)
    i w 32 dc test negatywny a w 36dc 2 kreski :)
    liczę, że po mnie "zpapugujesz" :P

Oj tez mam nadzieję mąż jest jakiś inny tak jakby czul że coś jest na rzeczy podstawia mi jedzenie zabronił mi palić dzisiaj po mnie do pracy przyjeżdża a jak mu napisałam we wtorek ze chyba ciąża to od razu oddzwonil że bardzo się cieszy ale najpierw test nie wie że w mikołaja robię więc powieszę skarpety na ścianie i jeśli będzie pozytywny wrzucę test i spioszki do jednej skarpety taka niespodzianka mi się marzy ale czas pokaze

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka w takim razie czekam i trzymam kciuki <3 musi być wszystko dobrze..

Natka ja to się zastanawiam w którym dokładnie miejscu jest teraz dzidziuś, chciałabym już czuć ruchy bo tak trochę panikuje od wizyty do wizyty co tam sie dzieje w środku..

Stella a ty jak się czujesz ?

• Effy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w moim mężu uwielbiam wzbudzać poczucie winy.
    A z racji tego, że sobie wyjeżdza w sobotę na narty z kolegami(nawet nie wiem gdzie chyba do Włoch), to marzy mi się żeby mu napisać, Ty draniu zostawiłeś w domu ciężarną kobietę :D hahaha

Ink@, Natka2, Martka10, caroline29 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia czekam na pozytywny test :-)

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i znowu mnie olały :D ef o cecha haha

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• KateA92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 09:09

Natka2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    ja w moim mężu uwielbiam wzbudzać poczucie winy.
    A z racji tego, że sobie wyjeżdza w sobotę na narty z kolegami(nawet nie wiem gdzie chyba do Włoch), to marzy mi się żeby mu napisać, Ty draniu zostawiłeś w domu ciężarną kobietę :D hahaha

to dopiero w szok by się wbił.. na nartach by do domu wracał ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 13:01

Effy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Dombrusia czekam na pozytywny test :-)

Ja też czekam ;-) ale jeszcze się wstrzymam bo będzie płacz jak będzie @ a do wtorku już nie daleko

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:29

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateA92 wrote:
    hej hej ! :)

Natka i ode mnie najgorętsze życzenia imieninowe! ;) zdrówka zdrówka i jeszcze raz miłości! <3

Caroline Ty koniecznie zacznij pić normalna czysta wodę! te smakowe to tak jak napój- chemii od groma.
    ja pije 1 herbatkę dziennie, do śniadanka i co dzień w sumie inna: raz zielona, raz rooibos, raz Miete, zdarzało się że i pokrzywy się napilam, czarnej raczej nie pije bo nawet nie lubię. kawy też nie pije, bo ogólnie ja z tych nie pijących kaw. czasami się zdarza, że wypije latte ale to 1 dziennie i to raz na jakiś czas, nie codziennie. A tak w ciągu dnia to tylko czysta woda. no i jak już kiedyś wspomniałam 1 szklanka dziennie świeżo wycisnietego własnoręcznie soku owocowo-warzywnego.

tak pisząc o tym soku i owocach przypomniało mi się jak Martynka radziła abym odstawila te owoce na jakiś czas i zobaczyła jak wtedy będzie się zachowywała moja waga. i wiecie co Wam powiem ? nie zmieniłam w mojej diecie nic a waga zwalnia ! w drugim trymestrze tylam szybko bo 3 a nawet 4kg w ciągu miesiąca, ale też i brzuch mi bardzo wywalalo. teraz 3 trymestr, dzidzia niby najwięcej przybiera a ja tyje max 2kg miesięcznie. nie wiem od czego ta waga zależy :P na chwilę obecną mam +15kg. mam nadzieję, że do max 18 dobije :P

A ja tyle owoców dziennie pochłaniam ;) to chyba przystopuje

• KateA92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 09:09

Monia1028 lubi tę wiadomość

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ