Forum Starając się - ogólne Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
Odpowiedz

Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..

Oceń ten wątek:
  • Inffinito22 Autorytet
    Postów: 699 483

    Wysłany: 31 lipca 2017, 06:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia odpoczywaj ile mozesz! :) udanego urlopu!

    14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • mama chlopakow Autorytet
    Postów: 333 187

    Wysłany: 31 lipca 2017, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia kochana szerokiej drogi miłego odpoczynku buziaki

    [*]Aniołek 8tc-sierpień 2017
    Mama dwóch wspaniałych chłopców
    Czar prysł sierpień -koniec starań
    Żyje chwilą......Aga
  • lerka2016 Autorytet
    Postów: 592 278

    Wysłany: 31 lipca 2017, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    majcia szerokosci i udanego urlopu!!!!! a pozostałym kobitkom udanego tygodnia :)

    Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty,
    bo masz do przejścia całe życie...
    Jan Paweł II

    07.12.2017 r.pierwsze spotkanie w OA
    27.12.2017 r. złożenie dokumentów
    26.03.2018 r. wywiad Pań z OA w domu
    07.05.2018 r. badanie psychologiczne w OA
    09.05.2018 r. badanie pedagogiczne w
    07 - 09.06.2018 r. kolejne badania psych i ped.
    08.2018 r. kwalifikacja I stopnia. do warsztatów szkoleniowych.
    czekamy na termin szkoleń.....
    11 - 12.2018 szkolenia przygotowujące do przysposobienia.
    11.01.2019 r. mamy kwalifikacje!!! :)
    ......czekamy na TEN telefon......
    6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
    11.02.2020 rozmowa w ośrodku-przedstawienie propozycji
    21.05.2020 na zawsze razem......
    28.09.2020 sprawa o przysposobienie
  • kondziomama Autorytet
    Postów: 407 162

    Wysłany: 31 lipca 2017, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tych Waszych urlopach i zazdroszczę.
    U mnie zapowiada się cykl bezowulacujny. Temp wciąż w dole, już po śluzie , testy owu negatywne. Nawet bólu brzucha brak.
    Jeśli późno przyjdzie owulka to nici z tego bo cykle mam 27 dniowe. Właśnie tak czułam ze lewy jajnik coś leniwy jest. Choć w zeszłym miesiącu pięknie pracował. TŻ umówiony na badania - jedyny plus. No i dziś dowiem się co ze szczepieniami - ale pewnie czeka nas kolejna seria.
    No nic - uszy do góry i czas zmierzyć się z dniem. Dzień dobry.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 09:14

    Kondziomama
  • Inffinito22 Autorytet
    Postów: 699 483

    Wysłany: 31 lipca 2017, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kondziomama, trzymam kciuki za dobre wyniki badań i serię szczepień!
    Musi być dobrze :)

    kondziomama lubi tę wiadomość

    14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Melodia__84 Autorytet
    Postów: 351 201

    Wysłany: 31 lipca 2017, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mnie wywalilo na kilka dni z forum, ze dopiero mi sie udalo zalogowac :-(

    Majcia, KLM udanych wypoczynkow kochane :-)

    U mnie juz zaczyna pecherzyk rosnac czuje go :-) to moze owulka bedzie w tym miesiacu oby udana :-)

  • KLM89 Autorytet
    Postów: 320 201

    Wysłany: 31 lipca 2017, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) A ja dzisiaj oficjalnie 1 dzień na urlopie :) Akurat mam 3 dni żeby ogarnąć mieszkanie , poprać , poprasować, zastanowić się co wziąć itd. no i w nocy ze środy na czwartek wyjeżdżamy ,a potem fruuu lecimy :) Już się nie mogę doczekać :D :D :D W tym czasie pewnie nie będę zaglądać na forum ale do środy wieczorem jestem ^^ I już nie zamęczam o wolnym itd. bo reszta z Was pracuje :/ więc koniec. Ale życzę ogólnie pozytywnych dni :D

    Wczoraj była cudowna pogoda więc cały dzień na basenie :D smarowałam się filtrem 30 , nie chciałam się spiec więc praktycznie wcale się nie opaliłam :P a kiedyś , za młodszych lat , olejek bambino , olej rzepakowy xD i na taras - pół dnia na jednej , pół dnia na drugiej stronie xD cóż to były za czasy xD teraz człowiek bardziej świadomy.

    A co do staranek żeby nie było :P Ovu pokazuje 17 dc więc pewnie po owulacji ,coś tam działaliśmy w międzyczasie ale nie nastawiam się , zaczęłam teraz regularnie ćwiczyć i moim celem jest wypracowanie w miarę jędrnej , zgrabnej sylwetki . Więc przenoszę myśli na to ,i niech się dzieje wola nieba ... :P

    Miłego dnia :*

    Czrna 81, Melodia__84 lubią tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2141 1409

    Wysłany: 31 lipca 2017, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dziewczyny zazdroszczę tych urlopów słonko tak pięknie grzeje a ja już po urlopie;( wypoczywajcie i ładujcie akumlatory a może właśnie te urlopowe cykle będą szczęśliwe :) Mnie już trafia brak objawów nadchodzącej @ i załancza mi się myślenie ;(

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • mama chlopakow Autorytet
    Postów: 333 187

    Wysłany: 31 lipca 2017, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina a jak piersi bo to co pisałaś wcześniej to ja właśnie teraz takie mam. Pełno zylek i bardzo bolace sutki rozmiar o jeden większy widzę po staniku nie mieszczę sie ....

    [*]Aniołek 8tc-sierpień 2017
    Mama dwóch wspaniałych chłopców
    Czar prysł sierpień -koniec starań
    Żyje chwilą......Aga
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2141 1409

    Wysłany: 31 lipca 2017, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te żyłki ale mnie nie bolą jakoś specjalnie. Tak czasem zakuja

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 21031 10975

    Wysłany: 31 lipca 2017, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina dla pewnosci i tak zrobilabym jeszcze test... a noz...

    Czarna a u ciebie jak tam?

    iv099vvj3sqle66v.png
    zrz6wn150okqbc7n.png

    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2141 1409

    Wysłany: 31 lipca 2017, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślisz że sikaniec o czuł 25 wystarczy? Bo jak by cos bylo to juz powinnien pokazac?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 21031 10975

    Wysłany: 31 lipca 2017, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina masz 11 wyzsza wiec moze byc roznie moze sie juz na 25 cos pokazac a nie musi ;)

    iv099vvj3sqle66v.png
    zrz6wn150okqbc7n.png

    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • mama chlopakow Autorytet
    Postów: 333 187

    Wysłany: 31 lipca 2017, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob jeszcze raz bhcg Dzastina
    Albo sikanca o czułości 10

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 18:46

    [*]Aniołek 8tc-sierpień 2017
    Mama dwóch wspaniałych chłopców
    Czar prysł sierpień -koniec starań
    Żyje chwilą......Aga
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2141 1409

    Wysłany: 31 lipca 2017, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jutro zwykły nic nie pokaże a wredna nie przyjdzie to pojdę na betę w środe.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 21031 10975

    Wysłany: 31 lipca 2017, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug mnie ta pierwsza beta byla duzo za wczesnie druga zreszta tez... teraz zerknelam na twoj wykres i ovu zle ci granice wyznaczyl a pewnie tym sie sugeriwalas... takze trzymam kciuki!

    iv099vvj3sqle66v.png
    zrz6wn150okqbc7n.png

    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2141 1409

    Wysłany: 31 lipca 2017, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn sugerowałam się pierwszą ciążą tam w 26 dc zrobiłam bete i byla 11 oraz progesteron.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 21031 10975

    Wysłany: 31 lipca 2017, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina nie ma sie co sugerowac dniami cyklu bo owulacja nie wystepuje zawsze dokladnie tak samo a wtedy logiczne ze tez nic nie wyjdzie... w 26dc wedlug mojej obserwacji twojego cyklu mialas dopiero 6 wyzsza temperature a to o wiele za wczesnie na bete bo w tym czasie nawet do zagniezdzenia najczesciej nie dochodzi jeszcze

    iv099vvj3sqle66v.png
    zrz6wn150okqbc7n.png

    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2141 1409

    Wysłany: 31 lipca 2017, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to dobry znak ale sama jestem w szoku bo dziś do pracy kupiłam sobie śledzie w śmietanie hehe a przed ich zjedzeniem zkadłam loda... i miałam takie dziwne szczypanie w podbrzuszu.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 31 lipca 2017, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Dzastina dla pewnosci i tak zrobilabym jeszcze test... a noz...

    Czarna a u ciebie jak tam?
    A Czarna dziś dzwoniła umówić wizytę na środę :-D Miało być bez stymulacji na urlop ale trochę szkoda mi cyklu... Monitoring zrobię za tydzień, zastrzyki wezmę ze sobą na urlop, a jak wrócę to kolejny monitoring by sprawdzić czy popękało. Chociaż nie wiem czy mi dr przepisze tak 4 dc i to jeszcze po południu. Nie będzie za późno na rozpoczęcie stymulacji?

    Czarna81
    22 cs.
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego