Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
-
WIADOMOŚĆ
-
Inffinito22 wrote:Dziewczyny u mnie wiesiołek bardzo pomógł wiec trzymam za was kciuki!
Sypialnia w końcu skończona! Pierwsza noc zaliczona oczywiście jeszcze dodatki i gotowe wstawiam zdjęcia przed i po
https://zapodaj.net/07b1041c6c459.jpg.html
https://zapodaj.net/7bbf764e835a1.jpg.html
https://zapodaj.net/76f882593e113.jpg.html
https://zapodaj.net/6ae7288eb79ac.jpg.html
https://zapodaj.net/a3bdb73017727.jpg.html
W końcu mogłam obejrzeć pięknie Widzę, że też wolisz ciemniejsze kolory. Ja mam sypialnię ciemnozieloną, a jedną ścianę ciemnoczekoladową. Czekoladowe dodatki i ciemne światło dodają jej przytulności. U Ciebie to jeszcze szafa się zmieściła i dla Maleństwa też kawałeczek miejsca jest u mnie niestety byłby z tym problem Ale Zuzia to już czeka na moment, kiedy miałoby się u nas pojawić dzieciątko bo bardzo chciałaby zamienić się na pokoje. Więc czekam na ten piękny moment, kiedy będziemy mogli ja poinformować o ciąży, właśnie pytając czy propozycja zamiany nadal aktualna
U mnie dzisiaj lepiej, choć brzuch trochę pobolewa.. Za chwilę jadę z Zuzią na kontrolę do ortopedy. Później jeszcze napiszę- dziś wolne
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
Majcia za to w salonie mam takie szaro-niebieskie ściany, z białym kamieniem na jednej ścianie i jasne meble. Co pomieszczenie to chyba mam inną wizję
Miejsce na łóżeczko czeka tylko na jego zagospodarowanie
Ty to masz kochaną tą córeczkę, myślę, że niedługo będziesz mogła ją powiadomić o powiększeniu się rodziny trzymam za to mocno kciuki, żeby Zuzia w 2018 miała rodzeństwoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 12:32
Czrna 81 lubi tę wiadomość
14 cykli starań
-
Potrzebuję waszej pomocy wczoraj kupiliśmy wózek, a z racji, ze mały urodzi się w zimę potrzebuje śpiworka do wózka.. możecie mi jakis polecić? I jakie sa przedziały cenowe? Mi wyskakują same za 500-600 zł, to standardowa cena czy stanowczo przepłace? aż wstyd was o to pytac Haha, wózek na razie stoi u mojej mamy, bo to prezent od niej a pózniej mama wyjeżdża i wraca przed samym porodem wiec sie pospieszyliśmy, ze śpiworkiem jeszcze chwile poczekam, ale kompletnie nie mam pojęcia jaki wybrać
Bede baaaardzo wdzięczna za jakieś podpowiedzi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 09:21
14 cykli starań
-
Inffinito, przykro mi, nie pomogę, bo już nawet nie pamiętam ile mnie to kosztowało, ale na pewno nie 600,- za tyle kupiłam wózek
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
nick nieaktualnyTrochę się pospieszyliscie z tym wózkiem jeśli to dopiero polowa ciąży... Zależy jaki macie bo firmy mają z reguły swoje dodatkowe wyposażenie i te zwykle tak kosztuje. Ale można kupić takie śpiworki z barankiem w środku,cieple i tańsze napewno.
-
Natiii wrote:Trochę się pospieszyliscie z tym wózkiem jeśli to dopiero polowa ciąży... Zależy jaki macie bo firmy mają z reguły swoje dodatkowe wyposażenie i te zwykle tak kosztuje. Ale można kupić takie śpiworki z barankiem w środku,cieple i tańsze napewno.
Tak,tak ale stoi w domu u mojej mamy do nas przewieziemy go dopiero pod koniec. Kupiliśmy go, bo to prezent od niej wiec chciałam zeby była przy wyborze a za tydzien wyjeżdża i wraca kilka dni przed moim terminem a i tak jest zagrożenie ze urodzę wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 12:45
14 cykli starań
-
Inffinito ja też nie pomogę. Nie kupuję śpiworka do wózka. Ja mam kombinezon dla małego plus do tego kocyk ciepły. Z niuńką tak chodziliśmy na spacery. A wózek jeszcze po Tosi mam. Muszę tylko uprać i gotowe.
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
dłukachna wrote:Inffinito ja też nie pomogę. Nie kupuję śpiworka do wózka. Ja mam kombinezon dla małego plus do tego kocyk ciepły. Z niuńką tak chodziliśmy na spacery. A wózek jeszcze po Tosi mam. Muszę tylko uprać i gotowe.
O ja tez mam kombinezon, to myślisz ze sam ciepły kocyk do tego starczy? kombinezon mamy taki z misia, kocyk z reszta tez.14 cykli starań
-
nick nieaktualny
-
Inffinito, jesli chcesz to zapytam moją mamę, może ma jeszcze po Zuzi to bym Ci oddala choc z drugiej strony po 11 latach to nie wiem czy go już mole nie zjadły poza tym tak jak wcześniej pisałyśmy - lepiej zacząć wcześniej kupować niż później wszystko na raz, kogo na to stać?! tak sobie myślę, że chyba Wam moje Drogie jakieś pępkowe ( lub bardziej modowo- baby shower) tutaj zorganizuję
Ja już po pracy.. Jutro też idę.. Głupia jestem że się tak godzę.. Ale z drugiej strony idą święta, a my jeszcze pod koniec października chcielibyśmy w góry na kilka dni wyskoczyć..
Póki co jestem sama w domu, mogę zająć się prezentacją do szkoły.. Wierzcie mi, ta szkoła to był durny pomysł..
Miłego weekendu
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
A ja mam dzisiaj straszny dzień, żeby nie nazwać go dosadniej. Nic mi się nie chce. Dzisiaj jeszcze imieniny męża więc goście. A ja mam chęć zamknąć się w pokoju owinąć w koc i płakać.
Mała znowu chora. A ja już nie mam siły na kolejne batalie w przychodni. -
Hah Majcia dobry pomysł, bedziemy imprezować na forum! tylko warunek jest taki, ze musicie szybciutko do nas dołączyć!
Dokładnie, taki wózek i reszta rzeczy nie są najtańsze, poza tym jak wiecie mam zakaz większych spacerów, o chodzeniu po centrach handlowych nie wspominając także i tak lepiej teraz niż w 8 miesiącu
Dłukachna współczuje Ci strasznie, ale musisz przeżyć ten dzien. Jutro moze uda Ci sie odpocząć to psychicznie byłoby lżej
Majcia teraz ponarzekasz a Ci sie opłaci! Zobaczysz ważne, ze realizujesz siebie!MajciaC lubi tę wiadomość
14 cykli starań
-
Przesylam buziaki dziewczyny i moc kciukow jak zawsze!:*
MajciaC, dłukachna, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dłukachna, współczuję kochana choroby córeczki i Twojego samopoczucia ale bądź dzielna, wierzę, że potrafisz w końcu jesteś jedną z Tytanowych przetrwasz najgorsze i znowu wyjrzy słońce. Gdybym mogla to bym tam dzisiaj przyszła i pomogła Ci przy gościach, byś w tym czasie spokojnie usiadła, a nawet odpoczęła od zgiełku
Inffinito, zapisana na listę jestem, póki co siedzę na ławce rezerwowych, a to już plus może dołączę szybciej niż się tego spodziewam
Cccierpliwa, my Ciebie również całujemy i ściskamy milo, że dajesz znaki życia ciesz się urlopem
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Przeżyłam. Ja mam to szczęście, że mąż mi pomaga. Kazał się położyć a on dokończył przygotowania.
Wkurzam się bo za każdym razem jak pójdę do lekarza to dostaję nowe syropy,które nic nie pomagają, albo dają coś na chwilkę. Niby już niunia zdrowa,pochodzi 3-4 dni do przedszkola i znów chora. Kurczę dziecka mi szkoda. Ile ma się męczyć z tym kaszlwm i katarem. A jeszcze coś wspomina o uchu. No gwóźdź do trumny tego chorowania.