Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
-
WIADOMOŚĆ
-
póki co nie podchodzimy. szczerze nie mam już sil. co ma być to będzie. lekarz sam powiedział że na prawdę rzadko przy wrogim sluzie udaje się z inseminacja... może kiedyś do tego dorosniemy ale nie narazie... psychicznie nie mam już sil. wiem ze są ludzie którzy starają się po naście lat ale ja najzwyczajniej w świecie nie potrafię...Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty,
bo masz do przejścia całe życie...
Jan Paweł II
07.12.2017 r.pierwsze spotkanie w OA
27.12.2017 r. złożenie dokumentów
26.03.2018 r. wywiad Pań z OA w domu
07.05.2018 r. badanie psychologiczne w OA
09.05.2018 r. badanie pedagogiczne w
07 - 09.06.2018 r. kolejne badania psych i ped.
08.2018 r. kwalifikacja I stopnia. do warsztatów szkoleniowych.
czekamy na termin szkoleń.....
11 - 12.2018 szkolenia przygotowujące do przysposobienia.
11.01.2019 r. mamy kwalifikacje!!!
......czekamy na TEN telefon......
6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
11.02.2020 rozmowa w ośrodku-przedstawienie propozycji
21.05.2020 na zawsze razem......
28.09.2020 sprawa o przysposobienie
02.2022 r. [*] aniołek 7 tc. (ciąża naturalna)
09.2022 r. [*] aniołek 7 t. c. (ciąża naturalna) -
Hej dziewczęta zdrowych wesołych po. U mnie ni z gruchy ni z pietruchy rozłożyło mnie na maksa i święta spędziłam w doborowym towarzystwie lekarzy i pielęgniarek na oddziale płucnym z potężnym zapaleniem pluc bez kontaktu z światem brak Internetu. Dzis z laska puścili mnie do domu wiec święta do du....[*]Aniołek 8tc-sierpień 2017
Mama dwóch wspaniałych chłopców
Czar prysł sierpień -koniec starań
Żyje chwilą......Aga -
Dziewczyny leze w łóżku ale swoim wygodnym ☺ no i mam łączność z wami cierpliwa jak tam .... Pisz bo miedzy innymi na twoje wieści czekałam
Czrna 81 lubi tę wiadomość
[*]Aniołek 8tc-sierpień 2017
Żyje chwilą......Aga -
Mama chłopków - w domu najlepiej! Ale kuruj się kochana zdrówka!
Lerka - mocne przytulaski! Już się nie mogę doczekać jak będziecie miec jakieś wieści pewnie trochę to potrwa, ale sama jestem podekscytowana, oby jak najszybciej
Cierpliwa - czekam na informacje od Ciehie rownież! szybko pisz tu, ze wszystko jest wspaniale
U mnie zaczęły sie częstsze skurcze przepowiadające, dzisiaj 3 co pol godziny i przeszło
Och, juz sie nie umiem doczekać rozwiązania. Byle do 9 stycznia, ściągnięcie pessara i niech sie dzieje co chce
Torbę do szpitala, będę pakować 3 stycznia
Dziewczyny ja juz życzę wam wspaniałego sylwestra! Wypijcie tam za mnie lampkę wina czy szampana, ja wierzę, że za rok wy nas o to będziecie prosić (bo wiadomo - bedzie dzidziutek!)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 17:17
14 cykli starań
-
Aga, zdrowiej kochana!
Cccierpliwa, jak tam..??
Inffinito, moja Zuzia urodziła się 10 stycznia, może Tobie też się wtedy uda a! Radzę zacząć pakować torbę już terazCzrna 81 lubi tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
MajciaC wrote:Aga, zdrowiej kochana!
Cccierpliwa, jak tam..??
Inffinito, moja Zuzia urodziła się 10 stycznia, może Tobie też się wtedy uda a! Radzę zacząć pakować torbę już teraz
Chciałabym, szczególnie, ze lekarz mowi ze po ściągnięciu pessara dzidzia juz bedzie odpowiednio przygotowana do wyjścia, bo ciaza odnoszona czyli wnet urodziny Twojej kruszynki ja sama 19 stycznia się urodziłam, No zobaczymy!
A torbę chciałam juz spakować, z tym ze moj brat ma ją przywieźć nam dopiero w sylwestra, więc pewnie od razu po spakuję, najważniejsze, ze juz wszystko do niej mam, także jedno z głowy14 cykli starań
-
dokumenty już złożyliśmy wczoraj. Pani dzwoniła do mnie ze przydzielono mam opiekuna naszej rofziny:):)wywiad w domu jakiś w marcu. będą jeszcze dzwonić żeby dokładnie ustalić datę
cierpliwa jak tam????Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty,
bo masz do przejścia całe życie...
Jan Paweł II
07.12.2017 r.pierwsze spotkanie w OA
27.12.2017 r. złożenie dokumentów
26.03.2018 r. wywiad Pań z OA w domu
07.05.2018 r. badanie psychologiczne w OA
09.05.2018 r. badanie pedagogiczne w
07 - 09.06.2018 r. kolejne badania psych i ped.
08.2018 r. kwalifikacja I stopnia. do warsztatów szkoleniowych.
czekamy na termin szkoleń.....
11 - 12.2018 szkolenia przygotowujące do przysposobienia.
11.01.2019 r. mamy kwalifikacje!!!
......czekamy na TEN telefon......
6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
11.02.2020 rozmowa w ośrodku-przedstawienie propozycji
21.05.2020 na zawsze razem......
28.09.2020 sprawa o przysposobienie
02.2022 r. [*] aniołek 7 tc. (ciąża naturalna)
09.2022 r. [*] aniołek 7 t. c. (ciąża naturalna) -
Lerka, pani do Was przyjdzie i będzie sprawdzać warunki mieszkaniowe.. Powodzenia zatem & Szkoda tylko że tak późno.. Te procedury..
Inffinito, moja kruszynka skończy 12 lat u nas większość jest ze stycznia moja siostra dzień przed Tobą na przykład
U mnie trochę zmian, kolejny raz przekonałam się, że nic nie dzieje się bez powodu.. Dobrze, że zmieniliśmy z Mężem nastawienie, dzień przed wigilią siadł nam samochód, trzeba było lawetować pod dom.. Już drugi raz w tym roku.. No i właśnie jesteśmy w trakcie załatwiania kupna nowego auta, co oczywiście wiąże się z kosztami, przez co na jakiś czas nie tylko starania o dziecko odkładamy ale również o dom.. No cóż, coś za coś ale dzięki temu nie będziemy ograniczeni tylko do tramwaju i autobusów
Do takich sytuacji pod koniec roku już przywykliśmy, bo jeszcze się nie zdarzyło by w okresie świąteczno- noworocznym spokojnie siedzieć w fotelu a to pralka się popsuje, a to auto zaszwankuje, a to choróbsko straszne się przypałęta..
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
Dziewczyny:* melduje ze sa dwa maluchy i oba serduszka bija jeden jest piekny duzy z pieknym pecherzykiem zoltkowym i idealnie wypada z usg na 7t1d a drugi malenki z malenkim serduszkiem i o tydzien i dzien oraz kilka milimetrow cofniety... powiedzieli ze moze nadrobic ale moze byc tez tak ze nas wkrotce opuści bo od poczatku jest bardzo w tyle (znam juz taki przypadek bo przyjaciolka kuzynki miala dokladnie taka sama sytuacje wiec od poczatku bylam przygotowana) ale najwazniejsze dla nas zeby chociaz jeden z tych silaczy zostal i rosl piekny i zdrowy a drugi to bedzie tylko wiecej szczescia... dostalam recepty okradlam apteke ze lekow mi spokojnie chyba do 12tc starczy haha... po nowym roku jeszcze wizyta u hematologa... zalozyli mi karte ciazy juz i kolejna wizyt moge umawiac juz u mojego gina prowadzacego
dłukachna, MajciaC, kondziomama, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Inffinito, trzymamy kciuki na finiszu!
Cierpliwa-to po prostu piękne! :*
A ja testuję w Sylwestra. Pierwszy cykl z tak piękną temp.,pierwszy po szczepieniach limfocytami. Zrobilam dziś z ciekawości progesteron, jutro wyniki. W czwartek lecimy na Teneryfę, gdybym była w ciąży byłyby to najwspanialsze wakacje ever.
3.01 mamy wizytę w KLN. Strasznie chciałabym by była niepotrzebna...dżizas kolejny tysiak poszedł na badania i 350 zł na accofil. Ręce opadają jak doją z nas kasę.
Kondziomama -
Cccierpliwa cu-do-wnie!!! Super wiadomości, na takie właśnie czekałam! No byłoby pięknie gdyby utrzymały się dwa,ale dobrze że chociaż jeden jest taki dobrze rokujący Życzę Ci baaardzo spokojnej ciąży ♡
Kondziomama ,Teneryfa... Ech, się rozmarzyłam Wypoczywaj,no i oczywiście wysikaj dwie kreseczki!
Majcia jak nie urok, to sraczka... I to przy Świętach!
Mamachłopaków leż, kuruj się, niech twoi panowie się teraz Tobą opiekują, bo to nie są żarty. Dobrze że już w domu.
Inffinito mój synek też ma urodziny 19 stycznia! Może o tym czasie będziesz już mamusią
Jus@tyna ja Ci niestety nic nie podpowiem, nigdy nie mam żadnych plamień przed @. Może faktycznie to wynik torbieli. A prolaktynę badałaś?kondziomama lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Cierpliwa pięknie!! Trzymam kciuki za dwa maluchy! Dzielne muszą być daj znać o następnej wizycie juz u swojego lekarza!
Czarna - fajne dzieci rodzą się w tym styczniu
Kondziomama No to kciuki obowiązkowo! daj nam od razu znać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 07:20
Czrna 81, MajciaC, kondziomama lubią tę wiadomość
14 cykli starań
-
Cierpliwa gdybym miala sile to skakałabym po łóżku jak male dziecko. Wiem ze to nie sa przelewki wczoraj pielęgniarka przywiozła butle z tlenem.chlopaki biegają wokół mnie i obchodzą sie jak z jajkiem. Dzisiaj przyjedzie pani doktor osuchac ale takie wieści jak serwuje cierpliwa dodaja energii. Dziewczyny skladam wam najserdeczniejsze życzenia aby nadchodzący nowy rok przyniósł nam to o czym marzymy aby nasze forumowe maleństwa szczęśliwie przyszly na świat,aby fasoleczki dobrze sie zagnieżdżały w nowych domkach☺ . Lerka aby wam sie wszystko ułożyło.
[*]Aniołek 8tc-sierpień 2017
Żyje chwilą......Aga