Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:) jestem tu nowa. Jestem z lerka z kafe, a tam bardzo sie forum zawiesza. A to moja histroria-mamy z mezem corke Julie 3latka a od 1,5roku staramy sie o drugie.Chodzilam do jednego lekarza przepisal clo,pozniej duphaston ale w bardzo dziwne dni to bralam no i jeszcze wszystko bez monitorowania.Zmienilam lekarza to juz podchodzi pod klinike nieplodnosci i ze mna wszystko ok ale maz ma slabe nasienie i lekarz jest zdania ze musialo sie pogorszyc od tamtego razu.Czekamy jeszcze 2miesiace maz bierze extrasperm a pozniej powtorne badanie i test hba i inseminacja..Ja mam 25 lat,maz 26
lerka2016 lubi tę wiadomość
-
Witaj ponownie Michalina
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
Hej dziewczyny, jestem tu nowa i długo zastanawiałam się czy napisać. Zwykle przeglądam fora w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania, które pojawiają się często po kolejnej wizycie, kolejnej miesiączce, jednym słowem po kolejnym niepowodzeniu. Chyba mam potrzebę rozmawiania o tym, ale niestety głupio mi komuś o tym ciągle mówić, obawiam się, że może być to męczące, a komentarze : Na spokojnie, nie myśl o tym .. wrrr więc milczę. Staramy się stosunkowo niedługo, bo od września 2016 r., ale przy niedoczynnośći, hiperprolaktynemii, pcos- wiedziałam, że łatwo nie będzie- ale jednak się łudziłam.
Niestety, póki co problem dotyczy owulacji... dopiero w tym cyklu po stymulacji clo urósł mi ładny pęcherzyk i dostałam zastrzyk z pregnylu, oczywiście pojawiła się nadzieja, ale sama staram się sprowadzić na ziemie. Nie chce się doszukiwać oznak ani później się rozczarować. Czy któraś z Was dostała zastrzyk? macie jakieś doświadczenia? po jakim czasie od zastrzyku powinna wystąpić owu?
Nadrabiam zaległości na forum, żeby lepiej Was poznać
-
Witaj Miszka0301 ja jestem po 4 cyklu z zastrzykiem, teoretycznie za 36h powinna wystapić owuacja, jak narazie nam sie nie udało, ale jeszcze przed nami jak to mój Dr mówi 8 miesiecy z clo i zastrzykiem...
Epizod z acardem zakończył sie tak iż dr do którego trafiłam w 2015 roku to stwierdził że nie musze ich barć i zaufałam mu, a Dr Magoń nie uważa żebym ich brała i samna teraznie wiem...
Witaj MichalinaStokrotka_25
-
Miszkaa0301 wrote:Hej dziewczyny, jestem tu nowa i długo zastanawiałam się czy napisać. Zwykle przeglądam fora w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania, które pojawiają się często po kolejnej wizycie, kolejnej miesiączce, jednym słowem po kolejnym niepowodzeniu. Chyba mam potrzebę rozmawiania o tym, ale niestety głupio mi komuś o tym ciągle mówić, obawiam się, że może być to męczące, a komentarze : Na spokojnie, nie myśl o tym .. wrrr więc milczę. Staramy się stosunkowo niedługo, bo od września 2016 r., ale przy niedoczynnośći, hiperprolaktynemii, pcos- wiedziałam, że łatwo nie będzie- ale jednak się łudziłam.
Niestety, póki co problem dotyczy owulacji... dopiero w tym cyklu po stymulacji clo urósł mi ładny pęcherzyk i dostałam zastrzyk z pregnylu, oczywiście pojawiła się nadzieja, ale sama staram się sprowadzić na ziemie. Nie chce się doszukiwać oznak ani później się rozczarować. Czy któraś z Was dostała zastrzyk? macie jakieś doświadczenia? po jakim czasie od zastrzyku powinna wystąpić owu?
Nadrabiam zaległości na forum, żeby lepiej Was poznać
Kochana, jak sama piszesz to pierwszy cykl z clo. Najwazniejsze ze zaczelas leczenie. Teraz moze byc juz tylko lepiej skoro pecherzyk w koncu rosnie Wiesz ja tez nie od razu zaczełam pisac na forum. Przez dobry miesiac podczytywalam tu inny watek, który juz niestety sie prawie rozpadl... Ale na szczescie nasza Majcia zalozyla ten :-* Glowa do gory, razem razniej!Czarna81
22 cs. -
Dziewczynki, cieszę się, że jesteście, że jesteśmy tu wszystkie! Miszka, tutaj możesz się wygadać ze wszystkiego co Ci na sercu leży doskonale Cię rozumiem, mi też głupio było ciągle o tym rozmawiać, bo wiadomo, ile można słuchać?? Ale my tu wszystkie chętnie się poczytamy, powspieramy, a temat dopóki nie " zafasolkujemy"- jak tu Czarba pięknie napisała, nie znudzi nam się
Później nadrobię tabelkę, póki co działamy w kuchni ależ cudownie wspólnie i rodzinnie spędzany czas
Miłego dnia!
Czrna 81 lubi tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
STOKROTKA 25 wrote:A ja świeta w tym roku mam z głowy do soboty włącznie w pracy a w Wielkanoc do mamy a w poniedziałek do pracy, także zakupy przedświąteczne mnie omijają, a muszę sie Wam pochwaić w końcu mam psa!!!Czarna81
22 cs. -
Czrna 81 wrote:Miszka witaj wsrod nas
Kochana, jak sama piszesz to pierwszy cykl z clo. Najwazniejsze ze zaczelas leczenie. Teraz moze byc juz tylko lepiej skoro pecherzyk w koncu rosnie Wiesz ja tez nie od razu zaczełam pisac na forum. Przez dobry miesiac podczytywalam tu inny watek, który juz niestety sie prawie rozpadl... Ale na szczescie nasza Majcia zalozyla ten :-* Glowa do gory, razem razniej!
Ale chyba z racji Świąt postaram się skupić na czymś innym
Ja mam teraz jakiś inny cykl, więc ciągle jedna niewiadoma. Teoretycznie 10.03 miałam @, więc od 12-14.04 powinnam dostać, ale przez tą podwójną stymulację clo w jednym miesiącu chyba wszystko się rozjedzie....
Stokrotka zazdroszczę czworonoga !! Marzę o psiaku, ale niestety póki co za dużo oboje pracujemy i piecho byłby prawie czas sam:(.. ale przyjdzie na to pewnie czas:) -
Stokrotka super,ze macie psa Ja uwielbiam pieski. Niestety my duzo czasu w pracy spedzamy i mieszkamy w bloku Niestety nie mozemy sobie pozwolic.
Za to cora ma chomika
Miszkaa jakos duzo tego clo, no ale jak trzeba to trzeba ja biore 1xdziennie przez piec dni i jak widac w ciazy nie jestem Moze Twoje 4 tabletki pomoga, trzymam kciuki. Jak Ci rosna pecherzyki przy tej dawce?
Ja dzis ogarnelam troszke chalupe, kuchnia i toaleta lśni. Jutro ja do pracy a chlop pokojami sie zajmie. Trzeba cos upiec, pojsc ze swieconka i mozna swietowac -
A ja właśnie w pracy.. Dziś u mnie Armagedon.. Pracuję w piekarni z ciastem.. Więc możecie się tylko domyślić ile mnie to dziś kosztuje.. nerwów.. I jak tu zajść w ciążę przy takim stresie..
Miłego dniaCzrna 81 lubi tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle