X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko a silny ból okresowy
Odpowiedz

Starania o dziecko a silny ból okresowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katrina.aaa Debiutantka

Wysłany: 10 września 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, z narzeczonym staramy się o dziecko od ok. 4 miesięcy.. niestety narazie cisza : ( Ostatnio robiliśmy to przez 5 dni codziennie w dni najbardziej płodne. Byłam przekonana że wyjdzie tym razem ale wczoraj leżąc czułam ból lewego jajnika i jakbym zaraz dostała @ i cyk po godzinie okres.. płacz, żal i wszystko w jednym że znowu nie wyszło ale martwi mnie co innego. Nigdy nie miałam takiego bólu jajnika przed @ plus po ok 2 godzinach od rozpięcie @ dostałam takiego bólu brzucha że nie mogłam usiedzieć w miejscu zwijałam się z bólu, cała się pociłam, było mi słabo… @ była średnio obfita i były skrzepy ale malutkie i może z dwa dzisiaj 2 dzień.. mdli mnie, boli mnie jajnik non stop, bolał mnie żołądek i jestem osłabiona krwawienie jest już słabsze nawet skończyły mi się tampony to użyłam papieru do czasu wyjścia do sklepu i nic nie przeciekło… czy ktoś miał podobnie? Cykl 29dni wszystko regularnie jak co miesiąc ale te dodatkowe objawy mnie martwią

• Kamieniara Znajoma

Wysłany: 10 września 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm. Chorując na endomteriozę twoje objawy wydają mi się znajome, jedyna różnica to obfitość krwawienia i dodatkowa lokalizacja bólu.

Patrząc na to, że masz tak pierwszy raz i to po intensywnych staraniach to może dla pewności zrób test ciążowy. Może to np. ciąża pozamaciczna, która może zagrażać życiu kobiety.

Masz bardzo poważne objawy, umów się jak najszybciej do lekarza od razu z USG. Dawaj znać co i jak

• Pacynka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to ciąża biochemiczna i organizm się teraz oczyszcza? Robiłaś może testy przed okresem?

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    10 cs starań o pierwsze 👶🏻

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
    Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
    Ferrytyna ❌ (11->24 i podnosimy dalej)
    TSH, FT3, FT4, Anty TPO ✅
    Anty TG ❌ Podejrzenie Hashimoto
    Ureaplasma parvum - dwa nieudane leczenia, co dalej? ⏳

Badanie nasienia ✅
  • Markotka Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2024, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamieniara wrote:
    Hmmm. Chorując na endomteriozę twoje objawy wydają mi się znajome, jedyna różnica to obfitość krwawienia i dodatkowa lokalizacja bólu.

Patrząc na to, że masz tak pierwszy raz i to po intensywnych staraniach to może dla pewności zrób test ciążowy. Może to np. ciąża pozamaciczna, która może zagrażać życiu kobiety.

Masz bardzo poważne objawy, umów się jak najszybciej do lekarza od razu z USG. Dawaj znać co i jak

U mnie również przy endometriozie podobne objawy. Jeżeli nie wezmę tabletki to płaczę z bólu, do tego mam mdłości, jestem słaba i blada jak ściana. Moje miesiączki nie są jakoś szczególnie obfite.
    Na pewno warto się przebadać i sprawdzić czy wszystko ok.

Kamieniara lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️ 31l

- Starania o 1 👶🏼 od 06/2022 (z różnymi przerwami)
    - Endometrioza ❌
    - Drożność jajowodów ✅
    - Badanie nasienia ✅
    - Suplementacja ✅
    - AMH 1,97 ✅
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ