Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko a silny ból okresowy
Odpowiedz

Starania o dziecko a silny ból okresowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katrina.aaa Debiutantka

Wysłany: 10 września, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, z narzeczonym staramy się o dziecko od ok. 4 miesięcy.. niestety narazie cisza : ( Ostatnio robiliśmy to przez 5 dni codziennie w dni najbardziej płodne. Byłam przekonana że wyjdzie tym razem ale wczoraj leżąc czułam ból lewego jajnika i jakbym zaraz dostała @ i cyk po godzinie okres.. płacz, żal i wszystko w jednym że znowu nie wyszło ale martwi mnie co innego. Nigdy nie miałam takiego bólu jajnika przed @ plus po ok 2 godzinach od rozpięcie @ dostałam takiego bólu brzucha że nie mogłam usiedzieć w miejscu zwijałam się z bólu, cała się pociłam, było mi słabo… @ była średnio obfita i były skrzepy ale malutkie i może z dwa dzisiaj 2 dzień.. mdli mnie, boli mnie jajnik non stop, bolał mnie żołądek i jestem osłabiona krwawienie jest już słabsze nawet skończyły mi się tampony to użyłam papieru do czasu wyjścia do sklepu i nic nie przeciekło… czy ktoś miał podobnie? Cykl 29dni wszystko regularnie jak co miesiąc ale te dodatkowe objawy mnie martwią

• Kamieniara Znajoma

Wysłany: 10 września, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm. Chorując na endomteriozę twoje objawy wydają mi się znajome, jedyna różnica to obfitość krwawienia i dodatkowa lokalizacja bólu.

Patrząc na to, że masz tak pierwszy raz i to po intensywnych staraniach to może dla pewności zrób test ciążowy. Może to np. ciąża pozamaciczna, która może zagrażać życiu kobiety.

Masz bardzo poważne objawy, umów się jak najszybciej do lekarza od razu z USG. Dawaj znać co i jak

• Pacynka Przyjaciółka

Wysłany: 10 września, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to ciąża biochemiczna i organizm się teraz oczyszcza? Robiłaś może testy przed okresem?

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    5cs o pierwsze 👶🏻
  • Markotka Przyjaciółka

Wysłany: 13 września, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamieniara wrote:
    Hmmm. Chorując na endomteriozę twoje objawy wydają mi się znajome, jedyna różnica to obfitość krwawienia i dodatkowa lokalizacja bólu.

Patrząc na to, że masz tak pierwszy raz i to po intensywnych staraniach to może dla pewności zrób test ciążowy. Może to np. ciąża pozamaciczna, która może zagrażać życiu kobiety.

Masz bardzo poważne objawy, umów się jak najszybciej do lekarza od razu z USG. Dawaj znać co i jak

U mnie również przy endometriozie podobne objawy. Jeżeli nie wezmę tabletki to płaczę z bólu, do tego mam mdłości, jestem słaba i blada jak ściana. Moje miesiączki nie są jakoś szczególnie obfite.
    Na pewno warto się przebadać i sprawdzić czy wszystko ok.

Kamieniara lubi tę wiadomość

Początek starań 06/2022
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ