Starania o dziewuszkę ;))
-
WIADOMOŚĆ
-
Dyskusja na temat starań o płeć piękną moim marzeniem jest urodzić córeczkę, wiele się naczytałam w internecie na ten temat, podobno są różne sposoby na spłodzenie córki lub syna, tylko pytanie czy są one wystarczająco skuteczne i ile w tym prawdy. Czy któraś z Was planowała płeć swojego dziecka? Jeśli tak to w jaki sposób i przyniosło to pożądany efekt?
anja83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam nadzieję że nas dziewczyny nie zlinczują za ten wątek wiadomo że najważniejsze jest żeby dzidziuś był zdrowy bez względu na płeć. Ale jeśli są jakieś sposoby żeby sobie dzieciątko zaplanować, to czemu by nie spróbować ;)Ja też już nawet mam imię wybrane- byłaby mała Lenka
-
kiedyś w internecie trafiłam na opis metody planowania płaci dziecka, która wydaję się logiczna, ale wiadomo nie daje 100% skuteczności
Kalendarz płci
Po pierwsze musimy mieć świadomość, że dużo zależy od momentu, w którym dochodzi do zapłodnienia. Dlatego przed planowanym poczęciem warto stworzyć kalendarz płci i dokładnie obserwować moment owulacji. Plemniki, które próbują dotrzeć do komórki jajowej dzielą się na dwa rodzaje - niosące chromosom męski i damski. Te pierwsze są bardzo szybkie, ale żyją krótko. Natomiast drugie poruszają się wolniej, za to potrafią dłużej przetrwać. Żeby spłodzić dziewczynkę należy więc współżyć przed jajeczkowaniem (optymalnie 40. h przed) - plemniki niosące chromosom damski będą miały większą szansę dotrzeć do komórki jajowej. Jeśli natomiast zależy nam na chłopcu, trzeba poczekać do samego szczytu owulacji - szybkie plemniki męskie mają wówczas przewagę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły skuteczność tej metody planowania płci - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%.
Czytaj wiecej: Jak zaplanować płeć dziecka? 5 metod planowania płci dziecka - Dzidziusiowo.plwredota lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
miszkaaa wrote:kiedyś w internecie trafiłam na opis metody planowania płaci dziecka, która wydaję się logiczna, ale wiadomo nie daje 100% skuteczności
Kalendarz płci
Po pierwsze musimy mieć świadomość, że dużo zależy od momentu, w którym dochodzi do zapłodnienia. Dlatego przed planowanym poczęciem warto stworzyć kalendarz płci i dokładnie obserwować moment owulacji. Plemniki, które próbują dotrzeć do komórki jajowej dzielą się na dwa rodzaje - niosące chromosom męski i damski. Te pierwsze są bardzo szybkie, ale żyją krótko. Natomiast drugie poruszają się wolniej, za to potrafią dłużej przetrwać. Żeby spłodzić dziewczynkę należy więc współżyć przed jajeczkowaniem (optymalnie 40. h przed) - plemniki niosące chromosom damski będą miały większą szansę dotrzeć do komórki jajowej. Jeśli natomiast zależy nam na chłopcu, trzeba poczekać do samego szczytu owulacji - szybkie plemniki męskie mają wówczas przewagę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły skuteczność tej metody planowania płci - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%.
Czytaj wiecej: Jak zaplanować płeć dziecka? 5 metod planowania płci dziecka - Dzidziusiowo.pl
Wszystko super, tylko większość dziewczyn nie ma owulacji zawsze w tym samym dniu cyklu, a znakomita większość dziewczyn zaglądających na to forum ma cykle dłuższe niż 28 dni albo nieregularne i trzeba byłoby siedzieć non stop pod usg i z krwią pobieraną 24/7 , żeby określić termin owulacji.
Także to jest do zrobienia w idealnym świecie, w którym jest się stuprocentowo zdrową, ma się zawsze takie same cykle i nie występują sytuacje zaburzające cykl, takie jak np. stres. I kiedy ma się partnera gotowego na takie celowanie pod presją. -
A to zaprzecza znanej nam teorii: http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/przed-ciaza/wyscig-chromosomow-x-i-y-seks-podczas-owulacji-plec-dziecka,151_2957.html
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. - - 6t6d -
Koleżanka dwa razy próbowała zrobić chłopaka - w dzień owulacji. I uwaga! Ma dwie córy predyspozycje genetyczne. Albo plemniki jej męża tylko X. Jednym się uda według metody i będą zachwalać innym nie.
U mnie syn - dwa dni przed owulką stworzonysyn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Toa - oby zdrowe!
Evaa - masz rację predyspozycje też duża dają
Mówi się, że chudsze kobiety rodzą dziewczynki - to u mnie się nie sprawdziło - ja i moje mniej niż 50kg jest tego dowodem
Jadłam całą ciążę słodycze (w sumie przed ciążą na słodyczach się chowałam), na kapustę kiszoną odruch wymiotny...
Gdy ktoś z boku obserwował, to na dziewczynkę obstawiałEvaa lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.