Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda8823 wrote:
Laski ja wiem ze jestem nudna i że mierze tempke pierwszy miesiąc. Ale jak patrzę na Wasze wykresy a na mój to mi wynika że nie było owulacji nawet of mi jej nie wyznaczyło. Czy to powinno wszystko tak skakać mam wogole wrażenie że na temperaturę ma nawet wpływ to gdzie śpię jak śpię w swojej sypialni tem są niższe bo mam dużo chłodniej, jak śpię w sypialni syna on ma troszkę wyższą tem w sypialni one są wyższe co wy o tym myślicie. Mierze zawsze o tej samej porze nawet w weekendy budzę się na mierzenie o 5. Mierze w ustach choć jutro mam dostac@ i w czasie @ będę mierzyć jeszcze w ustach a później już na dole bo słyszałam że to dokładniejsze temperatury.
Wygląda jakby owu nie było🤔 a badałaś prolaktynę?🔸28 lat
Może dlatego jeszcze nic nikt nie wspomniał.
Cztery miechy na witaminach i suplementach od lekarzy z kliniki i w kwietniu znów mamy umówić się na wizyty -
Magda8823 wrote:Nie nigdy nawet rzaden z lekarzy nigdy mi o tym nie wspomniał wszystkiego dowiaduje się od was tutaj.
Jesteśmy dopiero po w sumie jednej mojej wizycie w klinice niepłodności i jednej męża. Do kliniki skierował nas mój gin.
Może dlatego jeszcze nic nikt nie wspomniał.
Cztery miechy na witaminach i suplementach od lekarzy z kliniki i w kwietniu znów mamy umówić się na wizyty
Bo progresteron 7dpo ale z moich obserwacji jej nie miałam więc kiedy powinnam go zrobić? -
nick nieaktualnyNatalia0007 wrote:Olej z wiesiołka od 1 dnia cyklu do owulacji później już nie ponieważ kiedyś olej z wiesiołka był jako środek wczesno poronny. Progesteron 7dni Po owulacji jeżeli jest wysoki znaczy ze była owulacja.
Pytanko o progesteron, wysoki, to znaczy jaki?
Ja robiłam w 24 dc (ile dni po owulacji, to nie wiem, bo ciężko mi ją określić, obstawiam ok. 8-9 dni). Cykle 29-30 dniowe. Progesteron mi wyszedł 9,08 ng/ml. Czy to jest Ok?
Wg jednej ze stron normy to:
faza lutealna cyklu jajnikowego: 4,71–18,0 ng/ml
Czyli mi wyszło w połowie. Czy to znaczy, że owulacja była?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 14:08
-
_Inka_ wrote:Pytanko o progesteron, wysoki, to znaczy jaki?
Ja robiłam w 24 dc (ile dni po owulacji, to nie wiem, bo ciężko mi ją określić, obstawiam ok. 8-9 dni). Cykle 29-30 dniowe. Progesteron mi wyszedł 9,08 ng/ml. Czy to jest Ok?
Czyli mi wyszło w połowie. Czy to znaczy, że owulacja była?
Wysoki to ja miałam w 7dpo 29,7 ng/ml przy normie do 23,9 ng/ml
Twój sugeruje, że była owulacja -
Magda8823 wrote:A kiedy prolaktynę powinnam zbadać w którym dc?
Bo progresteron 7dpo ale z moich obserwacji jej nie miałam więc kiedy powinnam go zrobić?
Progesteron badamy w 21-22 dniu cyklu -
Magda8823 wrote:
Laski ja wiem ze jestem nudna i że mierze tempke pierwszy miesiąc. Ale jak patrzę na Wasze wykresy a na mój to mi wynika że nie było owulacji nawet of mi jej nie wyznaczyło. Czy to powinno wszystko tak skakać mam wogole wrażenie że na temperaturę ma nawet wpływ to gdzie śpię jak śpię w swojej sypialni tem są niższe bo mam dużo chłodniej, jak śpię w sypialni syna on ma troszkę wyższą tem w sypialni one są wyższe co wy o tym myślicie. Mierze zawsze o tej samej porze nawet w weekendy budzę się na mierzenie o 5. Mierze w ustach choć jutro mam dostac@ i w czasie @ będę mierzyć jeszcze w ustach a później już na dole bo słyszałam że to dokładniejsze temperatury.
Temperaturę mierzy się zawsze o tej samej porze w tym samym miejscu. Jeśli chcesz mierzyć na dole to powinnaś zacząć od pierwszego dnia po tym jak skończy ci się @.💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień -
Ulaa wrote:Progesteron badamy w 21-22 dniu cyklu12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
_Inka_ wrote:Pytanko o progesteron, wysoki, to znaczy jaki?
Czyli mi wyszło w połowie. Czy to znaczy, że owulacja była?12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
nick nieaktualnyNatalia0007 wrote:Na karcie z laboratorium mam ze od 1,2-15.9 ng/ml jednak lekarz mi mówił ze dopiero od 10ng/ml mozna mówić o owulacji ja osobiście miałam 18.100 wiec wykraczam normy podane z laboratorium. Gdy nie miałam owulacji wynik był 5.400
Teraz sprawdziłam normy na moich wynikach: 1,83-23,9 ng/ml. Czyli wychodzi, że są tak w połowie, ale bliżej niższych wyników. W poniedziałek mam wizytę u gina. Ciekawe co o na to powie.
Martwi mnie też za wysoka prolaktyna: 731 mIU/l. Norma 102-496. Jak na jesieni miałam podobne, to Endo mi kazała zrobić jeszcze makroprolaktynę i wg niej wyniki były ok.
Ale z tego co tu poczytuje, to chyba taka prolaktyna nie jest dobra. I już nie wiem co o tym myśleć 🙄 -
Enigvaa wrote:Nie każdy ma cykle 28-30 dni.
No nie każdy, dlatego podaje się dwie formy, albo 7 dni po owulacji (o ile wiesz dokładnie kiedy ją miałaś), a spotkałam się też z formą, że w 21 dniu cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 16:25
-
Ulaa wrote:W cyklach 28-30 dni wypada 7dpo w okolicach 21-22 dniu cyklu
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy