Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 23:23
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
SylwiaG wrote:Hejka. Miłego dnia
Witam nowe koleżanki. ☺️
Mój chrześniak ma za 3 tygodnie roczek. Zastanawiam się co kupić młodemu na urodziny. Macie jakieś pomysły?
Cześć dziewczyny 😙
Ja zawsze z moim chrześniakiem szłam na łatwiznę i dawałam kasę, bo co takiemu dziecko kupić 🤷♀️🥺 Teraz jak jest juz duży mam mega łatwo, no on kocha grac w gry komputerowe i coś mu zawszę wybiorę 😉
Ja miałam doła od rana, bo juz sie nakręciłam moją tempka, ze jest taka niska🤦♀️
Nigdy nie miałam takiej niskiej temperatury po 14 dc😢02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 23:23
Mery92 lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
nick nieaktualny
-
tablice jak najbardziej to sie zawsze sprawdza.
-
K92 wrote:Skąd wiesz, że dopiero w 3 cyklu? Jak to sprawdzałaś?
Miałam monitoring każdego cykluStarania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
nick nieaktualny
-
K92 wrote:A czemu od razu miałaś monitoring cyklu? Sama tak chciałaś czy były ku temu wskazania lekarskie?
Sama chciałam, nie chcialam liczyć starań od zaprzestania z anty, bo sobie wkrecac można ,że coś nie tak a nawet owulacji nie ma.Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Witam nowe koleżanki. ☺️
Mój chrześniak ma za 3 tygodnie roczek. Zastanawiam się co kupić młodemu na urodziny. Macie jakieś pomysły? -
luśka18 wrote:Nowy cykl nowe szansę ❤❤❤ Dajesz dziewczyno, bo mnie tu normalnie Twoja osoba mega napędza 😍😍😍
Aleeee za wszystkie mocno trzymam kciuki i popijam winko za wasze II krechy lipcoweluśka18 lubi tę wiadomość
-
SylwiaG wrote:Podstawa to trójka tarczycowa + usg. Prolaktyna, LH, FSH w 3-5 dc, progesteron 7dpo. Możesz też sprawdzić testosteron 3-5dc i monitoring owulacji żeby sprawdzić czy pęcherzyki rosną i pękają.
U mnie trądzik na brodzie szczęce i szyi jest jednym z objawów PCOS, ale jeśli masz regularne cykle i nie masz innych objawów nie martw się tym.
Najważniejsze to nie stresować się i czerpać przyjemność z bzyków. ☺️
Cykle mam raczej regularne przeważnie 31 dni w zakresie pomiędzy 30-35 , miesiączki są dosyć długie 6-7 dni, pierwszy dzień nie obejdzie się bez przeciwbólowej tabletki i dosyć obfite, przez 3 dni muszę stosować podpaski na całej powierzchni majtek albo takie dłuższe na noc 😕zaczęłam się zastanawiać czy nie mam czasem endometriozy, PCOS też mi przeszło przez myśl, ale póki co ginekolog mówi, że wszystko wyglada w porządku, ale nie badałam się jakoś specjalistycznie pod kątem jakiejś choroby. Stwierdziłam, że najpierw spróbuję zajść w ciąże a jeśli będą problemy zacznę szukać przyczyny, ale jestem dosyć niecierpliwą osobą i tak bardzo pragnę dzidziusia, że to czekanie jest straszne, nagle dni zaczęły się niewyobrażalnie ciągnąć w czasie, dlatego chyba zrobię sobie kilka dodatkowych badań, żeby nie tracić czasu. Wiem, że nawet całkowicie zdrowe osoby nie zachodzą w ciąże na pstryknięcie palcami i może to potrwać kilka lub kilkanaście miesięcy , ale nie sądziłam, że to kosztuje tyle nerwów. Muszę trochę wyluzować, dobrze, że urlop szykuje się za kilka dni, może to pomoże😉
-
Witam nowe koleżanki. ☺️
Mój chrześniak ma za 3 tygodnie roczek. Zastanawiam się co kupić młodemu na urodziny. Macie jakieś pomysły?
Ja na roczek mojego Chrześniaka zrobiłam dla niego taki album Mój Pierwszy Rok , miałam Jego Pierwsze zdjęcie usg , zdjęcie Mamusi na dzień przed porodem, pierwsze zdjęcie po urodzeniu , pierwsze zdjęcie w domu, pierwszy uśmiech, pierwsze zdjęcie z babciami, dziadkami ciotkami itd., dużooo zdjęć z pierwszych razy , do każdego zdjęcia robiłam jakieś ciekawe opisy i rysunki i myślę,że to będzie fajna pamiątka kiedyś dla niego, do tego jeszcze jakaś zabawka interaktywna, żeby miał też uciechę na tamtą chwilę😉 -
Spuromix wrote:A co ja takiego robię? 😀 Przecież nawet jeszcze starań pełną parą nie zaczęłam:P jak postanowiłam na nowo zawalczyć o maluszka to organizm mnie w kulki robi i @ nie przychodzi jeszcze nie zaczęłam a już mam dosyć i osiwieć mogę
Aleeee za wszystkie mocno trzymam kciuki i popijam winko za wasze II krechy lipcowe
Jesteś zdrowo zakręcona😍lubię to 😉 Mnie w moim pierwszym cyklu 🐒 tez zrobiła w konia, później już przychodziła jak w zegarku, a dałaby se już spokój i pożegnała się na kilkanaście miesięcy 🤭🤭
Ja już osiwialam🤣🤣🤣02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
luśka18 wrote:Jesteś zdrowo zakręcona😍lubię to 😉 Mnie w moim pierwszym cyklu 🐒 tez zrobiła w konia, później już przychodziła jak w zegarku, a dałaby se już spokój i pożegnała się na kilkanaście miesięcy 🤭🤭
Ja już osiwialam🤣🤣🤣 -
Czy któraś z koleżanek (jedzących mięso) stosuje może wit. B12 w wersji metylo? Zastanawiam się czy się w to bawić czy pozostać przy syntetyku bo wersja metylo ma bardzo wysokie stężenie, dostarczające nawet do 5tys %.... ewentualnie zastanawiam się nad eksperymentem z piciem Proovulin, który też ma witaminy z grupy B ale kwas foliowy metylo, który i tak używam, plus odpowiedni stosunek myo do chyro.... teraz Piję Inofem i jak na razie daje radę więc nie wiem czy jest sens eksperymentować....Ktoś coś?Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
Spuromix wrote:Wiesz kiedyś się martwiłam wszystkim, brałam wszystkie problemy na klatę na poważnie, denerwowałam się wszystkim, do tego stopnia że raz przez nadmiar stresu miałam stan przedzawałowy w wieku 21 lat... Młody organizm, silny i nie wytrzymał tego wszystkiego... i od tamtego czasu koniec że stresem... Nie da się go wyeliminować do zera ale da się problemy i stres zamienić na pozytywne emocje, wszystko brać jako wyzwanie które motywuje i umacnia... Co prawda problem kardiologiczny został muszę kontrolować serducho ale uwierzcie mi że dobre nastawienie i to zdrowe zakręcenie pomaga w życiu
Ja tez kiedyś miałam mega stresowy tryb życia i w wieku 23 lat nabawiłam się choroby wrzodowej żołądka 🥺 i od tamtej pory życie zmieniłam 😀
Oczywiście nie da się wyeliminować stresu i smutku, bo zawsze przychodzi, ale i ja teraz na wszystko patrzę inaczej 😉Mery92 lubi tę wiadomość
02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
luśka18 wrote:Ja tez kiedyś miałam mega stresowy tryb życia i w wieku 23 lat nabawiłam się choroby wrzodowej żołądka 🥺 i od tamtej pory życie zmieniłam 😀
Oczywiście nie da się wyeliminować stresu i smutku, bo zawsze przychodzi, ale i ja teraz na wszystko patrzę inaczej 😉
Tak powstaje optymizm nie polecam stosować na sobie