X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Według mnie wszystko jest dobrze. Zanim zaczniesz jajeczkowac po tabletkach też minie jakiś czas, ja pierwsza owulacje miałam w 3 cyklu po odstawieniu anty.

Skąd wiesz, że dopiero w 3 cyklu? Jak to sprawdzałaś?

• Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 23:23

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • luśka18 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Hejka. Miłego dnia

Witam nowe koleżanki. ☺️

Mój chrześniak ma za 3 tygodnie roczek. Zastanawiam się co kupić młodemu na urodziny. Macie jakieś pomysły?

Cześć dziewczyny 😙

Ja zawsze z moim chrześniakiem szłam na łatwiznę i dawałam kasę, bo co takiemu dziecko kupić 🤷‍♀️🥺 Teraz jak jest juz duży mam mega łatwo, no on kocha grac w gry komputerowe i coś mu zawszę wybiorę 😉

Ja miałam doła od rana, bo juz sie nakręciłam moją tempka, ze jest taka niska🤦‍♀️

Nigdy nie miałam takiej niskiej temperatury po 14 dc😢

02.04 Nasza Królewna 🍼👸
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 23:23

Mery92 lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Na roczek tablica manipulacyjna, rowerek chodzony chyba w tą stronę bym szła 🙂

Ja widzę, że dzieciakom się podobają te tablice manipulacyjne to fakt :)

• daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tablice jak najbardziej to sie zawsze sprawdza.

ubranka dla niemowląt
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K92 wrote:
    Skąd wiesz, że dopiero w 3 cyklu? Jak to sprawdzałaś?

Miałam monitoring każdego cyklu

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Miałam monitoring każdego cyklu

A czemu od razu miałaś monitoring cyklu? Sama tak chciałaś czy były ku temu wskazania lekarskie?

• Gela093 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K92 wrote:
    A czemu od razu miałaś monitoring cyklu? Sama tak chciałaś czy były ku temu wskazania lekarskie?

Sama chciałam, nie chcialam liczyć starań od zaprzestania z anty, bo sobie wkrecac można ,że coś nie tak a nawet owulacji nie ma.

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Hejka. Miłego dnia

Witam nowe koleżanki. ☺️

Mój chrześniak ma za 3 tygodnie roczek. Zastanawiam się co kupić młodemu na urodziny. Macie jakieś pomysły?
    Ja mojemu kupiłam taki rowerek wózek to ileś w 1 używał do 3 roku życia bo jak się go rozkręciło z ochraniaczy to sam mógł pedałować... Na 2 rok kupiłam mu zestaw majsterkowicza taką walizkę z narzędziami dla dzieci z kaskiem na 3 dostał tablice do pisania magnesy z literkami i cyferkami kredy na 4 kolejny rowerek już taki z prawdziwego zdarzenia na 4 kółkach z 2 odkrecanymi na 5 się zastanawiam :)

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luśka18 wrote:
    Nowy cykl nowe szansę ❤❤❤ Dajesz dziewczyno, bo mnie tu normalnie Twoja osoba mega napędza 😍😍😍
    A co ja takiego robię? 😀 Przecież nawet jeszcze starań pełną parą nie zaczęłam:P jak postanowiłam na nowo zawalczyć o maluszka to organizm mnie w kulki robi i @ nie przychodzi XD jeszcze nie zaczęłam a już mam dosyć i osiwieć mogę:P

Aleeee za wszystkie mocno trzymam kciuki i popijam winko :D za wasze II krechy lipcowe :D

luśka18 lubi tę wiadomość

age.png
  • Katka95 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Podstawa to trójka tarczycowa + usg. Prolaktyna, LH, FSH w 3-5 dc, progesteron 7dpo. Możesz też sprawdzić testosteron 3-5dc i monitoring owulacji żeby sprawdzić czy pęcherzyki rosną i pękają.

U mnie trądzik na brodzie szczęce i szyi jest jednym z objawów PCOS, ale jeśli masz regularne cykle i nie masz innych objawów nie martw się tym.
    Najważniejsze to nie stresować się i czerpać przyjemność z bzyków. ☺️

Cykle mam raczej regularne przeważnie 31 dni w zakresie pomiędzy 30-35 , miesiączki są dosyć długie 6-7 dni, pierwszy dzień nie obejdzie się bez przeciwbólowej tabletki i dosyć obfite, przez 3 dni muszę stosować podpaski na całej powierzchni majtek albo takie dłuższe na noc 😕zaczęłam się zastanawiać czy nie mam czasem endometriozy, PCOS też mi przeszło przez myśl, ale póki co ginekolog mówi, że wszystko wyglada w porządku, ale nie badałam się jakoś specjalistycznie pod kątem jakiejś choroby. Stwierdziłam, że najpierw spróbuję zajść w ciąże a jeśli będą problemy zacznę szukać przyczyny, ale jestem dosyć niecierpliwą osobą i tak bardzo pragnę dzidziusia, że to czekanie jest straszne, nagle dni zaczęły się niewyobrażalnie ciągnąć w czasie, dlatego chyba zrobię sobie kilka dodatkowych badań, żeby nie tracić czasu. Wiem, że nawet całkowicie zdrowe osoby nie zachodzą w ciąże na pstryknięcie palcami i może to potrwać kilka lub kilkanaście miesięcy , ale nie sądziłam, że to kosztuje tyle nerwów. Muszę trochę wyluzować, dobrze, że urlop szykuje się za kilka dni, może to pomoże😉

• Andziaxddd Nowa

Wysłany: 6 lipca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie.
    Czy miałyście 3-4 dni po zastrzyku ovitrelle ból brzucha jak na miesiączkę? Nie wiem co o tym myśleć i trochę się nie pokoje.

Gusiaczek lubi tę wiadomość

• Katka95 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Hejka. Miłego dnia

Witam nowe koleżanki. ☺️

Ja na roczek mojego Chrześniaka zrobiłam dla niego taki album Mój Pierwszy Rok , miałam Jego Pierwsze zdjęcie usg , zdjęcie Mamusi na dzień przed porodem, pierwsze zdjęcie po urodzeniu , pierwsze zdjęcie w domu, pierwszy uśmiech, pierwsze zdjęcie z babciami, dziadkami ciotkami itd., dużooo zdjęć z pierwszych razy , do każdego zdjęcia robiłam jakieś ciekawe opisy i rysunki i myślę,że to będzie fajna pamiątka kiedyś dla niego, do tego jeszcze jakaś zabawka interaktywna, żeby miał też uciechę na tamtą chwilę😉

• luśka18 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    A co ja takiego robię? 😀 Przecież nawet jeszcze starań pełną parą nie zaczęłam:P jak postanowiłam na nowo zawalczyć o maluszka to organizm mnie w kulki robi i @ nie przychodzi XD jeszcze nie zaczęłam a już mam dosyć i osiwieć mogę:P

Aleeee za wszystkie mocno trzymam kciuki i popijam winko :D za wasze II krechy lipcowe :D

Jesteś zdrowo zakręcona😍lubię to 😉 Mnie w moim pierwszym cyklu 🐒 tez zrobiła w konia, później już przychodziła jak w zegarku, a dałaby se już spokój i pożegnała się na kilkanaście miesięcy 🤭🤭

Ja już osiwialam🤣🤣🤣

02.04 Nasza Królewna 🍼👸
  • Emkaxd Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, proszę o pomoc w interpretacji wykresu. Pierwszy raz mam tak niskie temperatury. Niby wyznaczyło owu, ale coś czuje że to znowu cykl bezowulacyjny. b2d6be4cd374287d15d8cc3e2cff129b.png

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luśka18 wrote:
    Jesteś zdrowo zakręcona😍lubię to 😉 Mnie w moim pierwszym cyklu 🐒 tez zrobiła w konia, później już przychodziła jak w zegarku, a dałaby se już spokój i pożegnała się na kilkanaście miesięcy 🤭🤭

Ja już osiwialam🤣🤣🤣
    Wiesz kiedyś się martwiłam wszystkim, brałam wszystkie problemy na klatę na poważnie, denerwowałam się wszystkim, do tego stopnia że raz przez nadmiar stresu miałam stan przedzawałowy w wieku 21 lat... Młody organizm, silny i nie wytrzymał tego wszystkiego... i od tamtego czasu koniec że stresem... Nie da się go wyeliminować do zera ale da się problemy i stres zamienić na pozytywne emocje, wszystko brać jako wyzwanie które motywuje i umacnia... Co prawda problem kardiologiczny został muszę kontrolować serducho ale uwierzcie mi że dobre nastawienie i to zdrowe zakręcenie pomaga w życiu :)

age.png
  • NikaVera Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z koleżanek (jedzących mięso) stosuje może wit. B12 w wersji metylo? Zastanawiam się czy się w to bawić czy pozostać przy syntetyku bo wersja metylo ma bardzo wysokie stężenie, dostarczające nawet do 5tys %.... ewentualnie zastanawiam się nad eksperymentem z piciem Proovulin, który też ma witaminy z grupy B ale kwas foliowy metylo, który i tak używam, plus odpowiedni stosunek myo do chyro.... teraz Piję Inofem i jak na razie daje radę więc nie wiem czy jest sens eksperymentować....Ktoś coś?

Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem :( półtora tygodnia przed naszą rocznicą :( Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.

Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
    Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
    Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    (lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
    TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
    FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
    FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • luśka18 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Wiesz kiedyś się martwiłam wszystkim, brałam wszystkie problemy na klatę na poważnie, denerwowałam się wszystkim, do tego stopnia że raz przez nadmiar stresu miałam stan przedzawałowy w wieku 21 lat... Młody organizm, silny i nie wytrzymał tego wszystkiego... i od tamtego czasu koniec że stresem... Nie da się go wyeliminować do zera ale da się problemy i stres zamienić na pozytywne emocje, wszystko brać jako wyzwanie które motywuje i umacnia... Co prawda problem kardiologiczny został muszę kontrolować serducho ale uwierzcie mi że dobre nastawienie i to zdrowe zakręcenie pomaga w życiu :)

Ja tez kiedyś miałam mega stresowy tryb życia i w wieku 23 lat nabawiłam się choroby wrzodowej żołądka 🥺 i od tamtej pory życie zmieniłam 😀

Oczywiście nie da się wyeliminować stresu i smutku, bo zawsze przychodzi, ale i ja teraz na wszystko patrzę inaczej 😉

Mery92 lubi tę wiadomość

02.04 Nasza Królewna 🍼👸
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luśka18 wrote:
    Ja tez kiedyś miałam mega stresowy tryb życia i w wieku 23 lat nabawiłam się choroby wrzodowej żołądka 🥺 i od tamtej pory życie zmieniłam 😀

Oczywiście nie da się wyeliminować stresu i smutku, bo zawsze przychodzi, ale i ja teraz na wszystko patrzę inaczej 😉
    Taaaa nagle mega problemy stały się błahostką rany myślałam że tylko ja jestem po dziwnych przejściach,
    :) Tak powstaje optymizm :D nie polecam stosować na sobie :P

age.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ