Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, staram się o drugie dziecko z pomocą clo I siofor. Dzisiaj mam 6 dzień cyklu wczoraj skończyła mi się miesiączka. Clo biorę od 2 dc więc jutro ostatni dzień. Dzisiaj pojawiło się dużo przezroczystego i ciągnącego się śluzu. Jajniki mnie nie bolą może zakuły kilka razy. A i ten śluz jest mega śliski pierwszy raz coś takiego u siebie zauważyłam. Czy to możliwe żeby tak szybko mieć owulacje?09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
Mery92 wrote:Eh ni i kolejne załamanie. Zamówiłam ten magiczny żel a on przyjdzie do 3 tyg czujecie to ... za owu w poniedziałek/ wtorek .. no rece opadają ...
Ja mogę Ci w nl zamówić, ja czekałam 2 dni więc musiałabyś poczekać około tygodniaStarania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
blackkkwhisky wrote:Cześć dziewczyny, staram się o drugie dziecko z pomocą clo I siofor. Dzisiaj mam 6 dzień cyklu wczoraj skończyła mi się miesiączka. Clo biorę od 2 dc więc jutro ostatni dzień. Dzisiaj pojawiło się dużo przezroczystego i ciągnącego się śluzu. Jajniki mnie nie bolą może zakuły kilka razy. A i ten śluz jest mega śliski pierwszy raz coś takiego u siebie zauważyłam. Czy to możliwe żeby tak szybko mieć owulacje
Po clo tak może być , że tak szybko śluz będziesz miała owulacyjny kup sobie testy dla pewności z Rossmana , są bardzo dobre facelle , a skoro od 2 DC brałaś clo ja bym zaczęła robić od 10dc testy masz ich 5 także do 15 powinnaś mieć pozytyw , pozdrawiam i życzę owocnego cyklu 😍 -
belldandy wrote:Ejj mamity!!
Jak wspominałam zawsze czuje owulacje, co niejednokrotnie bylo potwierdzone u ginekologa i czuje potem ból z rozlanego pęcherzyka jak podrażnia otrzewną.
I w tym cyklu owulacja wypada dzisiaj, a ja już nie czuje charakterystycznego bólu.. Czułam zaczynajacy się wczoraj wieczorem około 24 ból prawego jajnika taki tępy, rozlany promieniujący nawet trochę na udo i biodro i rano ten prawy jajnika, coś na zasadzie bólu wyrostka, okolo 8-9 ( nie umiem wyjasnic, ale jako nastolatka 2 razy wyladowalam w szpitalu z podejrzeniem wyrostka,a to byla owulacja z prawego jajnik:D ) - tak czuje owulacje jak tam wszystko podrażnia...I lekki bol z odbicia - ciągnięcia w dol szyjki/ Z tym, że nie był on tak bardzo intensywny jaki odczuwam mając owulacje w ciągu dnia np o 15;)
Czy to możliwe ze owulacja była przez noc ? Chyba ze bóll mi się jeszcze zacznie... Czy jeśli szczyt był już wczoraj o 5 rano jak testowałam monitorem, to mogła owu być w nocy ? Czy dopiero bd dziś w nocy 🤷♀️ Z tym, że śluz mam już teraz kremowy ...
Myślicie ze mam szanse testować w tym cyklu ? Teraz bzyki były W godzinach 22-24 a nie jak poprzednio o 8 rano, 3 dni przed owu, chyba szanse mam większa...
Dodatkowo stosowałam Conceive plus, i miałam 3 dni wyższej plodnosci według monitora (9-10-11 dc), a nie jak poprzednio tylko jeden,a nasz wowczas bzyk byl w dniu niskiej plodnosci wedlug monitora... 🤷♀️
Wiem, tonący brzytwy się chwyta . Boże jaka byłabym szczęśliwa gdyby sie udało przed zawieszeniem staran 🙏
Edit::: szyjka już niżej i średnio otwarta, śluz robi się kremowy, wiec pewnie już po owu !
Heh to trochę zabawne takie opowieści o szyjkach i śluzie, mój nie lubi o tym słuchać 😂 raz mu mówiłam dawno, dawno ze działamy bo są objawy owu i jak zapytał jakie i mu powoedzialm, to ejj nie opowiadaj więcej o śluzie 😂😂
Co dziwne bo po cc jak miałam krwotok to sam mnie mył w szpitalu pod prysznicem 12 h po pionizacji gdzie nogi nie mogłam podniesc wyżej niż próg brodzika i nie brzydzilo go to.
chociaz u nas jest tak z moich obserwacji, ze bzyk musi byc w owu i wtedy zachodze, bo jak probowalam raz corke to zeszly nam 4 cyklu, az sie poddalam, bylo w owu i od razu...
moze to przypadek, nie wiem... pewnie to tez sie z wiekiem zmienia. to co dzialalo kiedys, nie musi dzisiaj
Hejjjj... JA wam powiem, że w zasadzie do ok. 31 roku życia chyba nigdy nie miałam objawów owu... dziwne to w sumie jak tak teraz się nad tym zastanawiam, może też nie zwracałam ta to szczególnej uwagi.... ale po 30 wszystko się zmieniło. Boli, kuje, ciągnie i też uj wie czy pęka czy nie pęka ehhhh
SylwiaG wrote:Hejka dziewczyny.
Wpadłam na chwilę pogratulować przyszłym mamusiom. Gratulacje dziewczyny. Teraz dużo spokoju i nudnej ciąży. 💚💚💚💚
My wracamy do domu z urlopu. Przed nami długa droga autem.
U mnie do @ jakieś 2dni, ale nie wiem czy zmiana klimatu czegoś nie namiesza w cyklu. Ten cykl to totalna załamaka, dno i dziesięć metrów mułu. Na kolejny też nie liczę. Ostatnio mam spadek formy i humoru ale to pewnie przez hormony. Na szczęście na urlopie wypoczełam na maksa. ☺️
U mnie też masakra jest jakaś... ten cykl to znowu jakaś porażka.... najpierw bóle jak na owu zgodnie z planem..... test owu pokazał wyrzut LH no i fajnie.... jakoś w stres wpadam zazwyczaj w tym czasie owu i uj. I znowu tak jak w ubiegłym cyklu, że na moje oko zero owu ;-( i potem po 5 dniach znowu uczucie jak na owu tylko wyraźniejsze.... i za chwilę bóle jak na @.... już nic nie ogarniam bo nawet kolejny test owu wyszedł mi wyczesany w kosmos.... ciemna krecha jak ta lala - wykorzystałam sytuację (a co mi tam) ale na nic nie liczę bo test był w niedziele, sex w pon (tego samego dnia ostatni dupek) a od wczoraj bóle jak na @ Wykres temp. też popieprzony jak cholera.... Załamka jednym słowem! A najdziwniejsze, że może te bóle co czułam przed tym drugim testem to może było po prostu jak na @ ale dziwi mnie to bo brałam w tym czasie jeszcze dupka więc teoretycznie nie powinno być takiego pmsa, a w poprzednich cyklach z tym lekiem wszystko było gut. Ja pierdziu!
Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
NikaVera wrote:U mnie też masakra jest jakaś... ten cykl to znowu jakaś porażka.... najpierw bóle jak na owu zgodnie z planem..... test owu pokazał wyrzut LH no i fajnie.... jakoś w stres wpadam zazwyczaj w tym czasie owu i uj. I znowu tak jak w ubiegłym cyklu, że na moje oko zero owu ;-( i potem po 5 dniach znowu uczucie jak na owu tylko wyraźniejsze.... i za chwilę bóle jak na @.... już nic nie ogarniam bo nawet kolejny test owu wyszedł mi wyczesany w kosmos.... ciemna krecha jak ta lala - wykorzystałam sytuację (a co mi tam) ale na nic nie liczę bo test był w niedziele, sex w pon (tego samego dnia ostatni dupek) a od wczoraj bóle jak na @ Wykres temp. też popieprzony jak cholera.... Załamka jednym słowem! A najdziwniejsze, że może te bóle co czułam przed tym drugim testem to może było po prostu jak na @ ale dziwi mnie to bo brałam w tym czasie jeszcze dupka więc teoretycznie nie powinno być takiego pmsa, a w poprzednich cyklach z tym lekiem wszystko było gut. Ja pierdziu!
Ja mam 28 lat i nigdy nie czuję owu, czasem się zastanawiam czy w ogóle się pojawia Moje koleżanki zawsze mówią "o dzisiaj jajeczko" a ja hmmm nic32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Ja mam 28 lat i nigdy nie czuję owu, czasem się zastanawiam czy w ogóle się pojawia Moje koleżanki zawsze mówią "o dzisiaj jajeczko" a ja hmmm nic
No właśnie.... masakra nie i nawet nie potrafi człowiek w tym przybliżeniu stwierdzić, że "oooo zbliża się!" a w naszym przypadku to kluczowe info bo tem to i tak Ci pokaże jak już musztarda po obiedzie ;/Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
belldandy wrote:Jakbys miała test w nd i działała w pon to idealnie owulacja jest i mnie dzień później niż pozytywny test !
No idealnie ale raczej się nie nastawiam na pozytywne efekty..... za późno (chociaż no mogło się coś przesunąć) wyszedł ten pozytywny owulak bo w 24 dc... i jeszcze taki wyczesany w kosmos jak nigdy.... ale też mocno zastanawiała mnie spora ilość śluzu, którą miałam przez weekend... wszystko jakieś takie dziwne było, inne niż zwykle no to spróbowałam... a nóż widelec, ale naprawdę na 99% się nastawiam, że na dniach @ przyjdzie i zaczynamy bawić się od nowa.Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
NikaVera wrote:No idealnie ale raczej się nie nastawiam na pozytywne efekty..... za późno (chociaż no mogło się coś przesunąć) wyszedł ten pozytywny owulak bo w 24 dc... i jeszcze taki wyczesany w kosmos jak nigdy.... ale też mocno zastanawiała mnie spora ilość śluzu, którą miałam przez weekend... wszystko jakieś takie dziwne było, inne niż zwykle no to spróbowałam... a nóż widelec, ale naprawdę na 99% się nastawiam, że na dniach @ przyjdzie i zaczynamy bawić się od nowa.
Ja powinnam dostać @ jutro no ale zobaczymy. Czasami owulaki wychodzą pozytywne przy ciąży może siknij na test. Po ilu dniach po dupku dostajesz @?❌Diwa PCOS.
❌Częste cykle bezowulacyjne
❌Testosteron 118 ng/dl (6-82)
✔️Progesteron 14,3 ng/ml (1,83-23,9)
✔️Estradiol 57 pg/ml (12,4-233)
❌LH 19,1 mlU/ml (2.4-12,6)
✔️FSH 5,8 mlU/ml (3,5-12,5)
✔️Prolaktyna 12 ng/ml (4,79-23,3)
❌DHEAS-O4 812,00 µg/dl (98,8-340)
✔️SHGB 22,3 nmol/l (19,8-155,2)
✔️TSH 1,39 µIU/ml (0,27-4,2)
✔️FT3 4,11 pg/ml (2-4,4)
✔️FT4 1,07 ng/dl (0,93-1,7)
✔️Anty TG 17,7 IU/ml (0-115)
✔️Anty TPO < 9 IU/ml (0-34)
💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia -
SylwiaG wrote:Ja powinnam dostać @ jutro no ale zobaczymy. Czasami owulaki wychodzą pozytywne przy ciąży może siknij na test. Po ilu dniach po dupku dostajesz @?
W pierwszym cyklu z dupkiem @ dostałam w 27 dniu, a w drugiem w 31... dzisiaj 27 dc.Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
Bella89 wrote:Nika vera jak byłam w ciąży która niestety poroniłam.tez testy owulacyjne wychodziły mi pozytywne
Ja już raz miałam taką akcję, że owulaki wychodziły pozytywne, a moje złe samopoczucie było związane z bardzo niskim progesterenom więc się ani, ani nie nastawiam Z resztą jeden owulak pokazał mi pik hormonu a kolejny spadek więc stawiam, że test wyszedł najprawdopodobniej fałszywy bo temp na owu też nie wskazuje Jak do 30 dnia nie pojawi się @ to może siknę dla sportu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 13:37
Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
nick nieaktualny
-
belldandy wrote:A jak przekinalas swojego do rezygnacji z gumek ?Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
NikaVera wrote:Jak na razie nic nie musiałam robić, zaakceptował fakt, że po gumkach pojawiło się zapalenie/uczulenie...praktycznie miesiąc bez klasycznego sexu... on bywał dopieszczony ale akurat jest z takich facetów co sam też lubi dawać, może nawet czasem bardziej niż brać więc jakoś wyszło to naturalnie... przynajmniej jak na razie, ale bałam się, że będzie kombinował, że może nie będzie chciał dojść we mnie ale jak na razie ufff jest normalnie.
I oby tak dalej do dwoch przepieknych kreseczek, czego z calego serca ci zyczeNikaVera lubi tę wiadomość