Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Natulaa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:
    Hmmm 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
    Na poprawę humoru dla ciebie 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
    Zazwyczaj jest jakiś bodziec że smutek nas dopada .
    Coś się stało? Ktoś coś przykrego powiedział? Komu 🤜🤛?
    A tak na poważnie 🤗przytulanki sle dla ciebie
    Po prostu im bliżej jest do owulacji tym mam więcej myśli, że znowu się nie uda 😐 Wiem, że nie powinnam tak myśleć bo to tylko pogarsza sprawę i też jestem dopiero na początku starań, ale mimo wszystko to boli jak się widzi 1 kreskę na teście niezależnie od tego na jakim etapie tych starań się jest 😣 Dziękuję bardzo za wsparcie ❤️

Jeżynka lubi tę wiadomość

• Natulaa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja123 wrote:
    Witam w słoneczny dzień.
    Ja jeszcze w łóżku... Czy przejmuje się tym? Nie. To jest jedyny dzień, w którym mogę dłużej pospać. Bo w soboty jak nie do pracy to do teściów jeżdżę. Właśnie mąż robi śniadanie.
    Jeżyna zazdroszczę, że możesz urządzać swój domek. Ja niestety nie mam takiej możliwości.
    I bardzo dobrze, że sobie odpoczywasz, każdemu się należy chwila relaksu! 😊☺️

• Natulaa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka wrote:
    Niestety, poszłam robić test a tam @.........
    Ściskam Cię mocno i trzymam kciuki za kolejny cykl ✊✊☘️

• Jeżynka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natulaa wrote:
    Po prostu im bliżej jest do owulacji tym mam więcej myśli, że znowu się nie uda 😐 Wiem, że nie powinnam tak myśleć bo to tylko pogarsza sprawę i też jestem dopiero na początku starań, ale mimo wszystko to boli jak się widzi 1 kreskę na teście niezależnie od tego na jakim etapie tych starań się jest 😣 Dziękuję bardzo za wsparcie ❤️
    Natulaa wiem co czujesz. Mam dokładnie to samo. Jak jest blisko owulacji to myślę czy nie za rzadko czy nie za często czy dobra pozycja itd
    Mimo że to twój początek starań tak samo czujesz jak te długo starajace, to normalne. I to że mniej cierpisz jak widzisz jedna kreseczke bo dopiero zaczynasz to kłamstwo. Ja tak samo przeżywałam rozczarowanie na początku czy teraz.
    Pozytywne myślenie po maga w zajściu - w ten sposób sobie pomysl. I teraz serduszkuj ile się da.
    Długo chorowałas na depresję?- jeśli mogę zapytać .

Natulaa lubi tę wiadomość

11.2018 😇23tydz
    06.2019 😇
    07.2019 😇

16.11 - mamy ♥️ 6+2
    5-8.12 szpital, krwiak
    14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
    30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
    11.01 mała księżniczka 😍
    4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
    28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
    09.03-szewek trzyma, leżing cd.
    29.03 bez zmian
    07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
    12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
    18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
    24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
    27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
    1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
    2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
    15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4

age.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️ ja dzisiaj postanowiłam się zrelaksować i będę odpoczywać przy filmach albo książkach 😉

Agnieszka przykro mi że się nie udało. Trzymam kciuki za następny cykl ☺️

Natulaa wiem że łatwo się mówi i ciężko myśleć inaczej, ale głowa do góry. Stres i negatywne myślenie pogarsza sprawę, staraj się myśleć pozytywnie ☺️

Jeżynka drewno będzie ideolo 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 11:03

Jeżynka, Natulaa, agnieszka lubią tę wiadomość

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • Natulaa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:
    Natulaa wiem co czujesz. Mam dokładnie to samo. Jak jest blisko owulacji to myślę czy nie za rzadko czy nie za często czy dobra pozycja itd
    Mimo że to twój początek starań tak samo czujesz jak te długo starajace, to normalne. I to że mniej cierpisz jak widzisz jedna kreseczke bo dopiero zaczynasz to kłamstwo. Ja tak samo przeżywałam rozczarowanie na początku czy teraz.
    Pozytywne myślenie po maga w zajściu - w ten sposób sobie pomysl. I teraz serduszkuj ile się da.
    Długo chorowałas na depresję?- jeśli mogę zapytać .
    Bardzo się cieszę, że mnie rozumiesz. Mój D jak to facet nie wie co ja czuję, a nikt inny o naszych staraniach nie wie więc nawet nie mam jak się wygadać oprócz oczywiście tutaj na portalu. Staram się myśleć pozytywnie i wychodzi mi to nawet, ale zaraz te myśli o staraniach do mnie wracają 😣 I tak uważam, że teraz mniej się stresuję i denerwuję niż w poprzednich cyklach więc jakiś minimalny postęp jest 🙂 Depresję wykryli u mnie 5 lat temu po tym jak zaczęłam bardzo często mdleć i mieć różne ataki paniki. Później brałam leki przez kilka miesięcy, ale stwierdziłam, że nie chcę ich brać bo ciągle chodziłam po nich śpiąca. Pomyślałam, że sama dam sobie radę z pomocą rodziny, psychologa, chłopaka (obecnego narzeczonego), który był ze mną od początku mojego leczenia jak i również przed. Udało mi się, już nie odczuwam nasilonego stresu przy każdej sytuacji, ale jednak minimalnie jest cały czas obecny i mam strasznie zmienny humor i odczuwam wszystko dużo razy mocniej niż kilka lat temu 😐 Mam tylko nadzieję, że to nie przekreśli miejego marzenia o byciu mamą 🙂

• Natulaa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG i Jeżynka bardzo dziękuję za słowa otuchy❤️

Jeżynka, SylwiaG lubią tę wiadomość

• Jeżynka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natulaa myślę że depresja absolutnie nie przekreśla bycia mamą. Ja po sobie mogę stwierdzić że wazne jest wyrzucenie z siebie złych emocji- wygadanie się.
    Wiem co czujesz bo też przeszłam depresje po stracie dziecka. Przestałam jeść, wychodzić z domu, nie mogłam spać. Stałam sie wrakiem człowieka. Miałam napady paniki, jakiegoś szoku. psycholog, silne leki. Wsparcie męża i kilku obcych osób. Zaczęłam się podnosić jakoś.
    Po lekach tak jak ty czułam się ogłupione szybko odstawiłam. terapia mi trochę pomogła. Ale i tak mam ataki płaczu i histerii.
    Ale mimo wszystko musimy być silne. I trzymać się razem w grupie siła. Trzeba się wspierać 🤗
    To my chyba będziemy w podobnym czasie testować?

11.2018 😇23tydz
    06.2019 😇
    07.2019 😇

16.11 - mamy ♥️ 6+2
    5-8.12 szpital, krwiak
    11.01 mała księżniczka 😍
    29.03 bez zmian
    18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.

age.png
  • Natulaa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:
    Natulaa myślę że depresja absolutnie nie przekreśla bycia mamą. Ja po sobie mogę stwierdzić że wazne jest wyrzucenie z siebie złych emocji- wygadanie się.
    Wiem co czujesz bo też przeszłam depresje po stracie dziecka. Przestałam jeść, wychodzić z domu, nie mogłam spać. Stałam sie wrakiem człowieka. Miałam napady paniki, jakiegoś szoku. psycholog, silne leki. Wsparcie męża i kilku obcych osób. Zaczęłam się podnosić jakoś.
    Po lekach tak jak ty czułam się ogłupione szybko odstawiłam. terapia mi trochę pomogła. Ale i tak mam ataki płaczu i histerii.
    Ale mimo wszystko musimy być silne. I trzymać się razem w grupie siła. Trzeba się wspierać 🤗
    To my chyba będziemy w podobnym czasie testować?
    To prawda, że trzeba się wspierać i wyrzucenie tego co nam leży na sercu dobrze robi 😊 Fajnie, że się rozumiemy i nie jesteśmy same 😊 Musimy być silne i dążyć do spełnienia swoich marzeń i mam nadzieję, że uda nam się mimo przeciwności losu ❤️ U mnie @ ma przyjść 20.02 więc coś ok tego dnia będę testować 🙂

• Jeżynka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natulaa wrote:
    To prawda, że trzeba się wspierać i wyrzucenie tego co nam leży na sercu dobrze robi 😊 Fajnie, że się rozumiemy i nie jesteśmy same 😊 Musimy być silne i dążyć do spełnienia swoich marzeń i mam nadzieję, że uda nam się mimo przeciwności losu ❤️ U mnie @ ma przyjść 20.02 więc coś ok tego dnia będę testować 🙂
    A to u mnie troszkę wcześniej 14-15.02.
    Będę mocno trzymać kciuki za ciebie.
    Mam nadzieję że w tym miesiącu serduszka się posypią u nas na forum 😍💝😍

Natulaa, kar_oliv lubią tę wiadomość

11.2018 😇23tydz
    06.2019 😇
    07.2019 😇

16.11 - mamy ♥️ 6+2
    5-8.12 szpital, krwiak
    11.01 mała księżniczka 😍
    29.03 bez zmian

age.png
  • Natulaa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:
    A to u mnie troszkę wcześniej 14-15.02.
    Będę mocno trzymać kciuki za ciebie.
    Mam nadzieję że w tym miesiącu serduszka się posypią u nas na forum 😍💝😍
    Dziękuję, też będę trzymać kciuki za Ciebie i za resztę dziewczyn ❤️

Jeżynka, kar_oliv lubią tę wiadomość

• Angelinaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:
    A może test za wcześnie 🤔
    I @ nie przyjdzie 🤔
    Oby tak było .💝

Joan daj nam jutro znać jaka beta. 🍀

Wybieram płytki do łazienki i nie mogę się wogole zdecydować . Biały plus szary. Czy biały plus Ala drewno? Jak myślicie które połączenie fajniejsze🤔🤔🤔
    Ja zdecydowałam się na biały połysk i drewno a dodatkowo jedna ściana płytki ala beton 😊

22 lata
    08.2018 - początek starań
    27.09.2019 - ⏸️
    Poronienie w 5 tygodniu..
    05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
    01.2020 - wznowienie starań ❤️
    06.2020 - HSG
    Prawy jajowód niedrożny.
    Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
    07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
    14.08.20 - ⏸️ (24cs)
    14.08.20 - Beta 400
    17.08.20 - Beta 1661
    19.08.20 - Beta 3389
    ▪️ Neoparin
    ▪️ Duphaston
    ▪️ Femibion 1

28.08.20 -?

,, Rozgość się kruszynko... 🙏"

w57v3e3kfxvrg21f.png
  • justyna_95 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natulaa wrote:
    Kochana to testujemy w tym samym czasie!❤

• Natulaa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_95 wrote:
    Kochana to testujemy w tym samym czasie!❤
    To super, może będzie to dla nas szczęśliwa data, razem zawsze raźniej ❤️

• justyna_95 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natulaa wrote:

Tez tak myślę!❤✊

Jeżynka, Natulaa lubią tę wiadomość

• justyna_95 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natulaa wrote:

20 wypadają moje urodziny więc tym bardziej musi nam się udać!😁❤

Jeżynka, Enigvaa, Natulaa lubią tę wiadomość

• agnieszka Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak ja sie ciesze że trafiłam na to forum i na Was ! Jakoś lżej jest mi z Wami przeżywać te niepowidzenia... wiadomo, jest ze mną mąż ale taka jest prawda ze on w 100% nie zrozumie tego jak sie podle czuje widzac znowu jedna kreske na tescie albo @...
    Po dzisiejszyn poranku jestem juz calkiem dobita, nawet sie mi nie chce myslec o nastepnej owulacji i o nastepnym niepowodzeniu

• Natulaa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_95 wrote:
    20 wypadają moje urodziny więc tym bardziej musi nam się udać!😁❤
    No to byś miała cudowny prezent urodzinowy gdyby Ci się udało 😍😍

• Natulaa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka wrote:
    Nawet nie wiecie jak ja sie ciesze że trafiłam na to forum i na Was ! Jakoś lżej jest mi z Wami przeżywać te niepowidzenia... wiadomo, jest ze mną mąż ale taka jest prawda ze on w 100% nie zrozumie tego jak sie podle czuje widzac znowu jedna kreske na tescie albo @...
    Po dzisiejszyn poranku jestem juz calkiem dobita, nawet sie mi nie chce myslec o nastepnej owulacji i o nastepnym niepowodzeniu
    Po to tutaj jesteśmy kochana, żeby się wspierać ❤️ Tu każda siebie wzajemnie rozumie i zawsze jest jakoś lepiej tak razem 🙂 Mam nadzieję, że ten dzisiejszy dołek szybko Ci minie i pozbierasz siły na kolejne działania, musi się nam wszystkim w końcu udać ❤️

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszczę że wiecie kiedy przyjedzie do was @. Ja nigdy nie wiem. Mam nadzieję że we wtorek lekarz coś na to poradzi.

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ