Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Bardzo. Ale nie aż tak. W sensie Echo dostała wynik dosłownie w parę godzin. AMH jest tyle stabilne w temp 2-8.
Jeżeli wynik byłby jutro, to obstawiam że na noc byłoby wg zamrożone.
Ale echo dostała wynik ekspresowo, więc na pewno prosto z PP pojechało do labu na badania
Wynik był gotowy bardzo szybko po pobraniu, laboratorium jest na miejscu. Pobrali materiał o 10:10, a materiał przyjęto o 10:17Elza1234, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Sytuacja ma się tak, że próbujemy ostatni raz na sztucznym cyklu.
2-4 dni przed będę miała wlew z Accofilu domaciczny, żeby zwiększyć receptywność endo.
Do tego prolutex od dnia transferu już, albo i te kilka dni przed.
Jak się nie uda - będę robić histeroskopie albo u niego prywatnie, albo wciśnie mnie na NFZ to szpitala obok.
Jesteśmy w programie - póki co jest bajzel nie z tej ziemi, klej i sam transfer będzie za darmo.
Leki i wlew to znowu będzie z 1.5 tys zł, ale powtarzam sobie, że 3 tys zostaną w kieszeni dzięki refundacji.
Robił mi też usg, nie wie czy była owulacja, żadnych ciałek zoltych, torbieli nie ma. Ale endo mam już w fazie gestagennej, więc szybciej niż później będzie miesiączka.
To tyle wracam do gry ❤️
S.Roszpunka, Butterfly23, Pinkflower, Echo, Jednorożec89, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Sytuacja ma się tak, że próbujemy ostatni raz na sztucznym cyklu.
2-4 dni przed będę miała wlew z Accofilu domaciczny, żeby zwiększyć receptywność endo.
Jak się nie uda - będę robić histeroskopie albo u niego prywatnie, albo wciśnie mnie na NFZ to szpitala obok.
Jesteśmy w programie - póki co jest bajzel nie z tej ziemi, klej i sam transfer będzie za darmo.
Leki i wlew to znowu będzie z 1.5 tys zł, ale powtarzam sobie, że 3 tys zostaną w kieszeni dzięki refundacji.
Robił mi też usg, nie wie czy była owulacja, żadnych ciałek zoltych, torbieli nie ma. Ale endo mam już w fazie gestagennej, więc szybciej niż później będzie miesiączka.
To tyle wracam do gry ❤️
No to kolejne dawki emocji na naszym forum. Dzieje się duuuuzo 🤞👏Elza1234 lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Elza1234 wrote:Sytuacja ma się tak, że próbujemy ostatni raz na sztucznym cyklu.
To tyle wracam do gry ❤️
Elza 🤞🤞🤞🤞
Wyjaśniłabys czym się różni transfer na cyklu sztucznym a na naturalnym? Tyle fu piszecie o tym a ja nie ogarniam29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Pinkflower wrote:Elza 🤞🤞🤞🤞
Wyjaśniłabys czym się różni transfer na cyklu sztucznym a na naturalnym? Tyle fu piszecie o tym a ja nie ogarniam
Wtedy jakieś 3 dni przed transferem włącza się proga i jest transfer - nie ma się swojej owulacji i jest to dla ludzi jak ja - u mnie owulacja jest lub nie ma jak amfafatima 😂
Cykl naturalny - tu jest się na swoim cyklu, ale w moim przypadku można aromek dodać, żeby owulka była. Niestety często trzeba chodzić na USG, transfer jest kilka dni po owulacji, ale nie wiem jak to dokładnie wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 19:18
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Śmiać mi się chciało, bo ja ciągle zasypywałam go pytaniami, a on przymrużył oczy, pokazał dłońmi żebym zwolniła. Tak mnie to rozbawiło, bo ja jestem w gorącej wodzie kąpana wiecznie.
Powiedział, że równie dobrze zarodek mógł być wadliwy. Tego nie wiadomo, dlatego spróbujemy ten wlew do macicy z Accofilu.Butterfly23, Pinkflower, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Na sztucznym od 2dc bierzesz estrofem, potem 10-11 badasz estrogen i proga. Estrogen powinien być powyżej 200, w prog poniżej 1.5.
Wtedy jakieś 3 dni przed transferem włącza się proga i jest transfer - nie ma się swojej owulacji i jest to dla ludzi jak ja - u mnie owulacja jest lub nie ma jak amfafatima 😂
Cykl naturalny - tu jest się na swoim cyklu, ale w moim przypadku można aromek dodać, żeby owulka była. Niestety często trzeba chodzić na USG, transfer jest kilka dni po owulacji, ale nie wiem jak to dokładnie wygląda
Dziękuję za wytłumaczenie ❤️Elza1234 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Elza kciuki. Tym razem musi być dobrze.
Podziwiam mamy które pracują jak nie mam etatu a od jakiemgos czasu mam taki zapiernicz ze czasem nawet kawy nie mam kasy kiedy wypić. Teraz po calym dniu usiadlam i nadrabiam forum moje dzieci sa jeszcze na polu brudne jak male świnki jeszcze jakas kolację misza zjeść ale zostawiam to staremu mnie kręgosłup boli że ledwo chodze, robilam dzisiaj leczenie kanałowe zęba i jestem cała obolała. Jutro kierat od nowa.
Nie żebym barzekala ale czuję ostatnio duze zmęczenie materialu, ciąża by mi się przydała przynajmniej bym sobie więcej odpuszczałaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
NatR wrote:Hej, jestem po ciazy pozamacicznej, usunięcie jajowodu,łyżeczkowanie
3 lata starań, problemy również z nasieniem
Skąd bierzecie siłę na rozczarowania? Powoli wymiękam
Podziwiam Was, brawo
Pragnienie posiadania dziecka jest po prostu silniejsze 💔 Nie poddawaj się, czeka na Ciebie tęcza 🌈NatR, Elza1234, Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Jednorożec89 wrote:Elza kciuki. Tym razem musi być dobrze.
Podziwiam mamy które pracują jak nie mam etatu a od jakiemgos czasu mam taki zapiernicz ze czasem nawet kawy nie mam kasy kiedy wypić. Teraz po calym dniu usiadlam i nadrabiam forum moje dzieci sa jeszcze na polu brudne jak male świnki jeszcze jakas kolację misza zjeść ale zostawiam to staremu mnie kręgosłup boli że ledwo chodze, robilam dzisiaj leczenie kanałowe zęba i jestem cała obolała. Jutro kierat od nowa.
Nie żebym barzekala ale czuję ostatnio duze zmęczenie materialu, ciąża by mi się przydała przynajmniej bym sobie więcej odpuszczała
A jak z tym zębem? Wszystko już jest pod kontrolą? Biedna, bardzo potrzebujesz odpoczynku macie jakieś plany na weekend? Kiedy idziesz na konie?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Jednorożec89 wrote:Elza kciuki. Tym razem musi być dobrze.
Nie żebym barzekala ale czuję ostatnio duze zmęczenie materialu, ciąża by mi się przydała przynajmniej bym sobie więcej odpuszczała
Nie ma co podziwiać. Życie 🙂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Nasze wakacje sa w fazie planów nie wiadomo co gdzie i kiedy.
Zęby na szczęście już mam wszystkie ok. To była ostatnia sprawa do naprawy i jest juz dobrze.
Już powiedziałam mojemu ze w weekend ja nic nie robię. Będę dwa dni ogladac synow anarchiiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 20:03
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Podziwiam Was, brawoEcho, S.Roszpunka, Elza1234, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Podziwiam Was, brawo
Hej kochana, okropnie mi przykro, że tak się stało. Bardzo przytulam 🫂
To jest chyba tak, że kiedy myślisz że więcej nie zniesiesz a jednak brniesz do przodu i przechodzisz kolejne etapy żeby zdobyć ten cel.
Trzymam za Ciebie kciuki 🤞🤞🤞🤞❤️
Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Jednorożec89 wrote:Nasze wakacje sa w fazie planów nie wiadomo co gdzie i kiedy.
Zęby na szczęście już mam wszystkie ok. To była ostatnia sprawa do naprawy i jest juz dobrze.
Już powiedziałam mojemu ze w weekend ja nic nie robię. Będę dwa dni ogladac synow anarchii
Jednorożec, kiedy planujecie wyjazd?
Wybierasz się z tym brakiem okresu do gina ?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Pinkflower wrote:Jednorożec, kiedy planujecie wyjazd?
Wybierasz się z tym brakiem okresu do gina ?
Edit. Umowial wizytę na piątek, jak przyjdzie okres to odwolam jak nie to mam termin żeby zobaczyć co jestWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 21:19
Pinkflower lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas