Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
S.Roszpunka wrote:Zazdro skąpych.... Bo ze mnie od zawsze się leje i trwają około 6 dni 😡 pierwsze 2, 3 dni to powódź....
Dziewczyny szukam jakiejś przyjemnej, lekkiej książki do czytania. Co polecacie? 🙂
Ja polecam serię Siedem Sióstr- jest na legimi. Spokojne powieści, każda książka poświęcona jednej siostrze. Cofają się w przeszłości, żeby znaleźć swoje korzenie. Początki są zazwyczaj ciężkie do przejścia, ale później wciągają. Ale to jest taka literatura, która nie każdemu przypadnieS.Roszpunka lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Kochane moje ja mam taaaaaaaakie miesiączki od nastolatki. Biotę acard i nie ma żadnych przygód, które podpowiada Wam wyobraźnia wręcz plus, bo prawie calkowicie zniknęły skrzepy. Także nie taki diabeł straszny
Elza1234, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Hope... wrote:Kochane moje ja mam taaaaaaaakie miesiączki od nastolatki. Biotę acard i nie ma żadnych przygód, które podpowiada Wam wyobraźnia wręcz plus, bo prawie calkowicie zniknęły skrzepy. Także nie taki diabeł straszny
-
Butterfly23 wrote:Ja polecam serię Siedem Sióstr- jest na legimi. Spokojne powieści, każda książka poświęcona jednej siostrze. Cofają się w przeszłości, żeby znaleźć swoje korzenie. Początki są zazwyczaj ciężkie do przejścia, ale później wciągają. Ale to jest taka literatura, która nie każdemu przypadnie
Dziękuję. Moja siostra mi polecała tę serię, ale podziękowałam. Moja siostra interesuje się wyszukiwaniem naszych korzeni i za dużo o tym mi opowiada, więc jak powiedziała jeszcze o tych książkach, to byłam stanowczo na nie 😂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Roszpunka jak lubisz thrillery/kryminały to polecam książki B.A. Paris (mnie wciągnęły ) albo Pacjentka (A. Michaelides), ja ogólnie dużo czytam takich książek ale szybko zapominam tytuły i autorów 😅
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Echo, co tam u Ciebie?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Elza, izzy przytulam. U mnie dziś też same takie myśli, że co jeśli nigdy nie będę mama. Co jeśli zajdę i znowu poronie. Za co to ku*
Wiecie co jest najgorsze, że robię się coraz bardziej zgorzkniała przez to wszystko. Czuję, że się z mężem oddalamy, że to wszystko takie mechaniczne. Np już teraz po owulacji mam takie myślenie że nie potrzebuje az tak dużo seksu, że się już nie opłaca bo to nie te dni.
#nadajesienaleczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 21:50
Elza1234 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
S.Roszpunka wrote:Dziękuję. Moja siostra mi polecała tę serię, ale podziękowałam. Moja siostra interesuje się wyszukiwaniem naszych korzeni i za dużo o tym mi opowiada, więc jak powiedziała jeszcze o tych książkach, to byłam stanowczo na nie 😂
Też jak Izzy polecam B.A. Paris. Polecam jeżeli lubicie takie mocne książki ale takie fest 🙈 to seria z Diabłem Adriana Bednarka. I „Tarantulę” nie pamiętam autora. „Idealna niania” trochę się ciągnie, ale zakończenie zaskakuje. „Diabli nadali” Olgi Rudnickiej można się pośmiać03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Kochane, tęskniłam za Wami i naprawdę wielką radość sprawia mi nadrabianie wiadomości
Bezimienna, pierd@l to. Jestem pewna,że znajdziesz lepszą pracę, gdzie zostaniesz doceniona. Doskonale wiem jak się czujesz, bo w poprzedniej pracy przez 3 lata mnie zwodzili i nie dostałam umowy na czas nieokreślony.
Wron Kraa, bardzo się cieszę, że się dobrze bawiłaś Dotknęłaś skarbonki na Rynku? To przynosi szczęście i pieniądze
Izzy, moja @ jest tak samo podstępna co Twoja i też zatrzymałam ogromną ilość wody. Przez to mam 1,5kg więcej na wadze, więc to nie jagodzianki 😂! Super, że jutro idziesz na imprezę. Rozerwiesz się, pogadasz z ludźmi, zjesz coś dobrego będzie fajnie
Elza, ja też popadam w lęk "co jeśli nigdy" czasem trudno jest się uspokoić, a przy temacie AZ wpadam w panikę
Butterfly, mnie też jest ciężko spojrzeć w lustro Widzę też, że moje oczy są z czasem coraz smutniejsze i praktycznie zawsze zaszklone..
Roszpunko, dlaczego boisz się podawać leki? Czy psie dziecko ma jakieś przeciwskazania? Np. nasz wet zapisał mojemu ultra wrażliwemu kotu gababentynę, to trochę pomaga.
Lekka książka? Może "Ludzie. Krótka historia o tym, jak spieprzyliśmy wszystko" ?
Syska, przytulam a jak Twój mąż w tym wszystkim się odnajduje? Wspomniałaś, że nie zrobił jeszcze badań. Chodzi o badanie nasienia?
U mnie sytuacja wygląda tak: są dwa pęcherzyki w prawym jajku i jeden w lewym, które mają hipotetyczny potencjał. To bardzo mało. Dostałam Lamette od 3dc na 5 dni (od jutra), a za tydzień widzimy się na kontrolnym usg żeby zobaczyć czy to w czymkolwiek pomogło. Następnie planujemy zastrzyk i inseminację. Niestety, AMH nie tylko świadczy o rezerwie ale także o jakości, dlatego lekarz nie daje nadziei. Jeśli w tym cyklu się nie uda, to nie należy tego dłużej przeciągać i trzeba rozpocząć ivf.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 23:05
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Kochane, tęskniłam za Wami i naprawdę wielką radość sprawia mi nadrabianie wiadomości
Bezimienna, pierd@l to. Jestem pewna,że znajdziesz lepszą pracę, gdzie zostaniesz doceniona. Doskonale wiem jak się czujesz, bo w poprzedniej pracy przez 3 lata mnie zwodzili i nie dostałam umowy na czas nieokreślony.
Wron Kraa, bardzo się cieszę, że się dobrze bawiłaś Dotknęłaś skarbonki na Rynku? To przynosi szczęście i pieniądze
Izzy, moja @ jest tak samo podstępna co Twoja i też zatrzymałam ogromną ilość wody. Przez to mam 1,5kg więcej na wadze, więc to nie jagodzianki 😂! Super, że jutro idziesz na imprezę. Rozerwiesz się, pogadasz z ludźmi, zjesz coś dobrego będzie fajnie
Elza, ja też popadam w lęk "co jeśli nigdy" czasem trudno jest się uspokoić, a przy temacie AZ wpadam w panikę
Butterfly, mnie też jest ciężko spojrzeć w lustro Widzę też, że moje oczy są z czasem coraz smutniejsze i praktycznie zawsze zaszklone..
Roszpunko, dlaczego boisz się podawać leki? Czy psie dziecko ma jakieś przeciwskazania? Np. nasz wet zapisał mojemu ultra wrażliwemu kotu gababentynę, to trochę pomaga.
Lekka książka? Może "Ludzie. Krótka historia o tym, jak spieprzyliśmy wszystko" ?
Syska, przytulam a jak Twój mąż w tym wszystkim się odnajduje? Wspomniałaś, że nie zrobił jeszcze badań. Chodzi o badanie nasienia?
U mnie sytuacja wygląda tak: są dwa pęcherzyki w prawym jajku i jeden w lewym, które mają hipotetyczny potencjał. To bardzo mało. Dostałam Lamette od 3dc (jutro), a za tydzień widzimy się na kontrolnym usg żeby zobaczyć czy to w czymkolwiek pomogło. Następnie planujemy zastrzyk i inseminację. Niestety, AMH nie tylko świadczy o rezerwie ale także o jakości, dlatego lekarz nie daje nadziei. Jeśli w tym cyklu się nie uda, to nie należy tego dłużej przeciągać i trzeba rozpocząć ivf.
Nie chodzi mi nawet o sama umowę, bo czy ją będę miała, czy nie, o dziecko starać się będziemy. Mąż ma, na szczęście, dobrą pracę, i to, że jeśli zostanę po macierzyńskim bez pracy, na jakiś czas, nic się nie stanie.
Ale nie lubię dotrzymywania słowa. Firma jest bardzo nielojalna. O wszystko Cię ścigają, a jak coś pójdzie nie tak z ich winy, to szukają kozła ofiarnego. Nie będę podawać ostatniego przykładu, bo jeśli znajomy z pracy trafi na moją wypowiedź, od razu się zczail że ja to ja. Ale po krotce, nie mają na coś zezwolenia, wiedzą o tym, robią to dalej, a karę ponosi osoba odpowiedzialna danego dnia. A takich przykładów jest mnóstwo.
Są plusy, nam wyje... I nie wracam styrana z pracy. Praca jest bardzo daleko w moich celach, i skupiam się na mężu, rodzinie, piesku. Na swoim zdrowiu. I tyle. A praca sobie jest. Ale nie mam charakteru takiego, że sobie to odpuszczę. Ale tym razem, zrobię inaczej, po prostu znajdę inna pracę o też będzie ok 😂. Jakby było bardzo źle, z grudnia mam kontakt i mogę się zatrudnić w każdym momencie gdzie indziej, gdzie będzie mi lepiej. 😁 Ale to ta sama branża, takie same stanowisko, ale inna firma. -
Echo wrote:Kochane, tęskniłam za Wami i naprawdę wielką radość sprawia mi nadrabianie wiadomości
U mnie sytuacja wygląda tak: są dwa pęcherzyki w prawym jajku i jeden w lewym, które mają hipotetyczny potencjał. To bardzo mało. Dostałam Lamette od 3dc (jutro), a za tydzień widzimy się na kontrolnym usg żeby zobaczyć czy to w czymkolwiek pomogło. Następnie planujemy zastrzyk i inseminację. Niestety, AMH nie tylko świadczy o rezerwie ale także o jakości, dlatego lekarz nie daje nadziei. Jeśli w tym cyklu się nie uda, to nie należy tego dłużej przeciągać i trzeba rozpocząć ivf.
Kochana, ale to bardzo dobre wiadomości. Bo jest plan, lekarz nie chce zwlekać z niczym za dużo. Super! Jednak co Górny Śląsk to Górny hihihi
Co do leków, to nie ma raczej przeciwskazań. Ja po prostu sama nie lubię brać leków, a co dopiero psu dawać. Taki dziwoląg ze mnie jest 😂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Bezimienna wrote:Echo, trzymam kciuki, tak czy siak! Mimo takiego podejścia lekarza, bardzo chłodnego. Myślę, że już nie takie cuda widział .
Nie chodzi mi nawet o sama umowę, bo czy ją będę miała, czy nie, o dziecko starać się będziemy. Mąż ma, na szczęście, dobrą pracę, i to, że jeśli zostanę po macierzyńskim bez pracy, na jakiś czas, nic się nie stanie.
Ale nie lubię dotrzymywania słowa. Firma jest bardzo nielojalna. O wszystko Cię ścigają, a jak coś pójdzie nie tak z ich winy, to szukają kozła ofiarnego. Nie będę podawać ostatniego przykładu, bo jeśli znajomy z pracy trafi na moją wypowiedź, od razu się zczail że ja to ja. Ale po krotce, nie mają na coś zezwolenia, wiedzą o tym, robią to dalej, a karę ponosi osoba odpowiedzialna danego dnia. A takich przykładów jest mnóstwo.
Są plusy, nam wyje... I nie wracam styrana z pracy. Praca jest bardzo daleko w moich celach, i skupiam się na mężu, rodzinie, piesku. Na swoim zdrowiu. I tyle. A praca sobie jest. Ale nie mam charakteru takiego, że sobie to odpuszczę. Ale tym razem, zrobię inaczej, po prostu znajdę inna pracę o też będzie ok 😂. Jakby było bardzo źle, z grudnia mam kontakt i mogę się zatrudnić w każdym momencie gdzie indziej, gdzie będzie mi lepiej. 😁 Ale to ta sama branża, takie same stanowisko, ale inna firma.
Nie warto dla nich nadstawiać karku. Jeśli tak postępują, to tym bardziej powinnaś jak najszybciej znaleźć inną pracę. Nawet jeśli zostaniesz w tej samej branży, to ludzie będą inni Ja też zmieniłam podejście do życia. Jeszcze niedawno byłam pracoholikiem mam osobowość perfekcjonisty i zawsze bardzo przejmowałam się opinią innych ludzi. Dzisiaj mam zupełnie inne priorytety i co innego w głowie. Potrafię znaleźć balans między sferą zawodową a osobistą, a przede wszystkim w końcu zaczęłam myśleć o sobie2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
To moja pierwsza stymulacja, więc mam do Was pytanko. Czy macie może doświadczenie z Lamettą? O której godzinie najlepiej brać? Czy pora dnia ma jakiekolwiek znaczenie?
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:To moja pierwsza stymulacja, więc mam do Was pytanko. Czy macie może doświadczenie z Lamettą? O której godzinie najlepiej brać? Czy pora dnia ma jakiekolwiek znaczenie?
Echo lubi tę wiadomość
-
Echo, również nie była nigdy stymulowana Lamettą ale przy innych nie było znaczenia, o który godzinie. Już ważniejsze zeby brać każdego dnia o tej samej porze.
Trzymam kciuki aby urosły trzy pecherzyki 🤞🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 05:22
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Echo to są dobre wiadomości! Masz super plan działania. Inseminacja w waszym przypadku myślę, że ma duże powodzenie. Ja brałam lamettę. Ona jest o tyle fajna, że nie przestymuluje jak clo np. Także nie oczekuj, że urośnie na niej ogrom pęcherzyków, bo 1-2 jak przy naturalnej owulacji. Jeżeli masz jedną tabletkę dziennie, to najlepiej rano.
Dzień dobry dziewczyny ☀️
Mi już tempka zaczyna spadać, samopoczucie do dupy, ale żeby to pierwszy raz 😉
Jak tam u Was?
Miłego dnia ☺️03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Dzień dobry u mnie temperatura się cudownie trzyma dzisiaj 37.06 az fajnie patrzeć na taki wykres chociaż wiem że to od luteiny
https://ibb.co/H4PqPLVWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 07:13
Butterfly23 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas