Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Pandziu tak czytałam że na tym etapie jest już naprawdę ciężko, dzidzia zajmuje coraz więcej miejsca. Świetnie że ćwiczysz i się przygotowujesz, oby to pomogło przy porodzie 😘
Ja nie do końca się pogodziłam z domowym trybem życia...no ciężko mi jest, bo też już od dawna nie jeżdżę na rowerze a to uwielbiałam ale pani doktor powiedziała że to nie jest zbyt bezpieczny sport w ciąży. Robię sobie jakieś delikatne ćwiczenia z yt, wyklejam diamenciki, próbuje czytać książki ale coś jest nie tak z moją koncentracją 🧐
Siedzę w domu już tyle czasu, ale teściowie nadal nie mieli odwagi zapytać dlaczego, a ja też nikomu się nie przyznawałam 🤭
Pati nie wiem jak zrobić ten suwaczek, myślałam żeby zainteresować się tym tematem po prenatalnych 🙂
Elza piękna beta ❤️ jutro już zobaczysz swojego kropeczka ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:48
Elza1234 lubi tę wiadomość
08.2022 7tc 💔
09.2023 10tc 💔
07.09.24 ⏸️🤞
💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest -
I dokładnie tak jest. Staram się, nikt tego za mnie nie zrobi 🤪 wgl jakoś tak dziwnie,że walizka spakowana, w sumie to już wszystko (poza kilkoma rzeczami) gotowe.. tylko czekamy na Małą. Zleciał ten czas
Ja słyszałam,że można biegać, jeździć na rowerze, tym bardziej jak był to sport wykonywany już przed ciążą. Być może jednak pani dr odradza że względu na przeszłość położniczą.
Czyli nad wyprawką jeszcze się nie zaczęłaś zastanawiać?
Ja chociaż bym wyszła na spacer ale sama już się boję. Cały czas mam w głowie przez tą informację o rozwarciu szyjki,że mogę w sumie już rodzic 🤭. Do pracy męża też już nie jeżdżę. Kiszę się w domu. I nie mam nawet weny na gotowanie i wymyślanie czegoś fajnego na obiad.
To teściowie bardzo tolerancyjni. Nie chcą się wtrącać, czekają na wasz ruch 😊 kiedy planujecie powiedzieć ?2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Elza- jak cudownie, rośniecie 🍀
Magdanka - jak zdecydujesz się na zswuak to kliknij w jakikolwiek u dziewczyn i przeniesie Cię do strony. Nie mogę się doczekać aż go ustawisz 😘
Pandzia- u Ciebie to jakoś szybko ten czas minął i za chwilę poznasz swoje maleństwo 😘
Siesiepy- hej! 🌈Elza1234 lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Dziewczyny, nie udzielam się, bo jeszcze jestem w podróży służbowej ale kiedy mogę do na szybko podczytuję ❤️
Elza, piękna beta! Tak bardzo się cieszę, że w końcu zaskoczyło. 🤗❤️ Na pewno są nerwy i w dalszym ciągu będą, ale wszystko wskazuje, że jest naprawdę dobrze ☺️Elza1234 lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Elza, powodzenia na wizycie
Ja się zastanawiam czy mądrze zrobiłam zostawiając sobie tylko wizytę tego 5-6, ale nie chciałam też chodzić na usg co parę dni... Ciężko będzie dotrwać, strasznie mnie to stresuje a ciężko nie myśleć na ten temat. Tak bardzo chciałabym, żeby pojawiło się 💗 mam nadzieję, że chociaż fakt, że przyrosty były ładne i obraz 5+3 prawidłowy daje jakąkolwiek nadzieję
Tydzień jutro mija od poprzedniej wizyty i tydzień jest do kolejnejElza1234 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️28 👨💼32
Starania od '23, cb 03 '23
- przerwa do 05'24
- APS 3+, Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok (06'23); kir Bx (1 impl.)
- hashi (remisja,od 2008)
- regularne cykle, zdrowy styl życia, AMH 6 (bez pcos)
- celowana suplementacja
- letrox,hydroxychloroquina, acard
Wznowienie starań 06'24
- 2cs cb (max beta 13, na lekach)
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%, steryd na mar)
- problemy ze stawami u męża od 08'24
- leczenie h. pyroli (naturalnie)
Wznowienie starań 09'24
- 1cs ⏸️ 🎉
13/10 beta 56.3 prog 22.1🍀
15/10 beta 160.4 prog 35.7🍀
17/10 beta 414.5 prog 31.2 🍀
21/10 beta 2384 prog 28.84 🍀
Wizyta 24/10 - jest pęcherzyk i widać już troszkę struktury zarodka 5+3🍀
Wizyta 5-6/11 🍀🙏
-
Cel95- Stres dla tęczowych ciąż już zawsze pozostanie, ale uwierz w swojego kropka i ciesz się w miarę możliwości, będzie dobrze! 🌈 ja tak zmierzam.. cieszyć się z każdego dnia! Tylko najpierw muszę być w tej ciąży 🤭
Cel95 lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Cel95- Stres dla tęczowych ciąż już zawsze pozostanie, ale uwierz w swojego kropka i ciesz się w miarę możliwości, będzie dobrze! 🌈 ja tak zmierzam.. cieszyć się z każdego dnia! Tylko najpierw muszę być w tej ciąży 🤭
Staram się z całych sił 🙏 a Tobie życzę jak najszybciej ujrzenia dwóch kresek!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:56
Smerfetkaa lubi tę wiadomość
👰🏻♀️28 👨💼32
Starania od '23, cb 03 '23
- przerwa do 05'24
- APS 3+, Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok (06'23); kir Bx (1 impl.)
- hashi (remisja,od 2008)
- regularne cykle, zdrowy styl życia, AMH 6 (bez pcos)
- celowana suplementacja
- letrox,hydroxychloroquina, acard
Wznowienie starań 06'24
- 2cs cb (max beta 13, na lekach)
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%, steryd na mar)
- problemy ze stawami u męża od 08'24
- leczenie h. pyroli (naturalnie)
Wznowienie starań 09'24
- 1cs ⏸️ 🎉
13/10 beta 56.3 prog 22.1🍀
15/10 beta 160.4 prog 35.7🍀
17/10 beta 414.5 prog 31.2 🍀
21/10 beta 2384 prog 28.84 🍀
Wizyta 24/10 - jest pęcherzyk i widać już troszkę struktury zarodka 5+3🍀
Wizyta 5-6/11 🍀🙏
-
Pandziu masz rację, na tym etapie samotne spacery mogą być ryzykowne, chyba że z walizką w okolicach szpitala 😁 odpoczywaj póki możesz, a do jedzenia zawsze można coś zamówić bo stanie przy garach może być męczące 🙂
Ja nad wyprawką jeszcze nie myślę, to zbyt odległe tematy. Mam dwie książki o ciąży i porodzie które zamówiłam przy pierwszej ciąży ale jakoś nie mam narazie odwagi ich czytać. Myślę że może kupimy jakieś małe śpioszki po prenatalnych jeśli wszystko wyjdzie w porządku 🙂
A co do teściów to tak, są bardzo wyrozumiali. Na pewno się domyślają, ale nie chcą pytać skoro sami nie mówimy. Często tylko pytają jak zdrowie 🙂 jeszcze nie wiem kiedy im się przyznamy, może to wyjdzie jakoś naturalnie podczas rozmowy.
A pani doktor odradziła takie długie dystanse rowerem ze względu na wcześniejsze poronienia, tak dla ostrożności. Zaleciła basen i już byłam kilka razy. Póki było ciepło to trochę jeszcze jeździłam, ale tylko parę km.
Cel najlepiej byłoby posiadać swoje własne USG i nie czekać na wizyty 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:15
08.2022 7tc 💔
09.2023 10tc 💔
07.09.24 ⏸️🤞
💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest -