X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🥰

Jednorożec co za historia z tą wyprawką 😂😂 dobrze że na strychu mieliście rzeczy i nie trzeba było biegać po sklepach 😁

Pinki to się najadłaś strachu, ale dobrze że pani doktor wszystko sprawdziła i jest w porządku i Zuzia pięknie rośnie 🙂 człowiek się zamyśli i takie wypadki się zdarzają niestety ☹️

Ja tydzień temu miałam ostatnią dawkę accofilu. I narazie nie robię dodatkowych badań. Jeśli prenatalne i pappa wyjdą nieprawidłowo i będą jakieś wskazania do dokładniejszej diagnostyki to wtedy zrobię.

Elza kciuki za wizytę 🤞🤞

Pinkflower, Elza1234, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:

Smerfetko, trzymam kciuki 🤞 testujesz dziś?

Pinkflower, testowałam ale biel 12 dpo 🥹 niby jeszcze coś się może zmienić, ale człowiek przekreśla cykl widząc biel. Wam chyba 12 dpo to już pokazywało? Ja wiem nie ma co się porównywać, każdy jest inny, ale wiecie jak jest..

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza - ogromne kciuki 🤞🏻🍀

Magdanka- piękny zsuwaczek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:11

Magdanka, Elza1234 lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Pinkflower, testowałam ale biel 12 dpo 🥹 niby jeszcze coś się może zmienić, ale człowiek przekreśla cykl widząc biel. Wam chyba 12 dpo to już pokazywało? Ja wiem nie ma co się porównywać, każdy jest inny, ale wiecie jak jest..

Smerfetko masz rację, każdy jest inny, albo owulacja też mogła się przesunąć.
    Przytulam Cię mocno 🫂

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Ewel1991 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Na pewno to nie to. Po poronieniu takie cuda. Te 1,5 roku temu to samo było.
    To zrobię badania tarczycowe po 6 tygodniach, dzięki.

Kochana mi endokrynolog zleciła badania w drugim cyklu po poronieniu, mówiła, ze wczensiej nie ma sensu bo musi się ustabilizować. Pamiętaj, że prolaktyna 2-5 dzień cyklu 💕

• alauda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:

Ja czytałam historie kiedy kreska pojawiała się później, i to dużo później ale jednak w większości przypadków już powinna być widoczna😔 Zawsze szukałam takich przypadków, mając nadzieję, że jeszcze się pojawi ale w pewnym momencie przestałam sobie mydlić oczy.

Chyba u mnie pesymizm zaczął brać górę, ale mimo to w dalszym ciągu trzymam za Ciebie kciuki 🤞🏼❤️☺️

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Na pewno to nie to. Po poronieniu takie cuda. Te 1,5 roku temu to samo było.
    To zrobię badania tarczycowe po 6 tygodniach, dzięki.

Ja bym również poczekała. Jednak ciąża ma wpływ na wydzielanie hormonów tarczycy, zwłaszcza na początku ciąży, więc musi to wszystko dojść do równowagi.

I niestety ta burza hormonów powoduje, że odczuwamy też inne skutki, jak suchość skóry, wypadanie włosów itp. U każdej kobiety może to być coś innego.

Przykro mi, że musisz przez to przechodzić 😔

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robiłam podstawowe badania i coś czuję że jak odstawię glucopharze do krzywej to wleci insulina.
    Mimo diety miałam na czczo 85 już, a ciężarne mają mniejsze widełki..
    ale chociaż tsh mam 1.7, jedyna rzecz która u mnie nie szwankuje 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
    11dpt beta 724 🥳
    12 dpt beta 986 ❤️
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka - wnioskując po temperaturze raczej się nie przesunęła. Po prostu to znów nie mój czas :(

Alauda - po prostu realnie oceniasz sytuacje. Myślałam że test pink przyniesie mi szczęście, ale nie. Łatwo mi przychodzi komuś powiedzieć że skoro nie ma 🐒 to 🏐 w grze, ale na siebie tego nie da się przełożyć

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetko, dokładnie u każdej jest inaczej, mogłaś mieć później owulacje. Ja się czułam teraz tak jakbym miała dostać okres I nawet dostałam krwawienia po ❤️ więc myślałam że to okres, zrobiłam test a tu zonk.

Magdanka, piękny suwaczek 🥰

Elza, powiem Ci ze u mnie o dziwo do tej pory cukry ok a już nawet nie biorę glucophage. Ginka mówiła, że organizm się wysycił lekiem. Ale ale czuje ze jak zrobię krzywa to będzie witaj insulino xd nie mam pojęcia nawet jak się obsługuje takie przyjmowanie tego ale będę myśleć jak będzie trzeba

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Magdanko, wszystko w swoim czasie oczywiście:) ale ja bym tak jak Jednorożec nie potrafiła zrobić 😅 raczej jestem z tych osób co woli mieć wszystko zorganizowane. A wyprawka mi trochę zajęła czasu. Przed zakupem czytałam o produktach, które będą lepsze.

Cel, w przyszłym tygodniu już powinnaś wiedzieć swojego robaczka na USG ☺️☺️

Smerfetko, nie ma co się nakręcać.. ale ja tam raczej później niż wcześniej widziałam dwie kreski i to bardzo słabe. W 2 tyg po owu. Z tym,że moje bety inaczej rosły więc może też dlatego.

Pinki, już Zuza rośnie jak na drożdżach, zanim się obejrzysz będzie miała prawie kg. 🥰

Elza, kciuki ✊🏼✊🏼🧡

Elza1234 lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ