Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry 🥰
Jednorożec co za historia z tą wyprawką 😂😂 dobrze że na strychu mieliście rzeczy i nie trzeba było biegać po sklepach 😁
Pinki to się najadłaś strachu, ale dobrze że pani doktor wszystko sprawdziła i jest w porządku i Zuzia pięknie rośnie 🙂 człowiek się zamyśli i takie wypadki się zdarzają niestety ☹️
Ja tydzień temu miałam ostatnią dawkę accofilu. I narazie nie robię dodatkowych badań. Jeśli prenatalne i pappa wyjdą nieprawidłowo i będą jakieś wskazania do dokładniejszej diagnostyki to wtedy zrobię.
Elza kciuki za wizytę 🤞🤞Pinkflower, Elza1234, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Pinkflower wrote:
Smerfetko, trzymam kciuki 🤞 testujesz dziś?
Pinkflower, testowałam ale biel 12 dpo 🥹 niby jeszcze coś się może zmienić, ale człowiek przekreśla cykl widząc biel. Wam chyba 12 dpo to już pokazywało? Ja wiem nie ma co się porównywać, każdy jest inny, ale wiecie jak jest.. -
Elza - ogromne kciuki 🤞🏻🍀
Magdanka- piękny zsuwaczekWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2024, 09:11
Magdanka, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Pinkflower, testowałam ale biel 12 dpo 🥹 niby jeszcze coś się może zmienić, ale człowiek przekreśla cykl widząc biel. Wam chyba 12 dpo to już pokazywało? Ja wiem nie ma co się porównywać, każdy jest inny, ale wiecie jak jest..
Smerfetko masz rację, każdy jest inny, albo owulacja też mogła się przesunąć.
Przytulam Cię mocno 🫂 -
S.Roszpunka wrote:Na pewno to nie to. Po poronieniu takie cuda. Te 1,5 roku temu to samo było.
To zrobię badania tarczycowe po 6 tygodniach, dzięki.
Kochana mi endokrynolog zleciła badania w drugim cyklu po poronieniu, mówiła, ze wczensiej nie ma sensu bo musi się ustabilizować. Pamiętaj, że prolaktyna 2-5 dzień cyklu 💕 -
Smerfetkaa wrote:Pinkflower, testowałam ale biel 12 dpo 🥹 niby jeszcze coś się może zmienić, ale człowiek przekreśla cykl widząc biel. Wam chyba 12 dpo to już pokazywało? Ja wiem nie ma co się porównywać, każdy jest inny, ale wiecie jak jest..
Ja czytałam historie kiedy kreska pojawiała się później, i to dużo później ale jednak w większości przypadków już powinna być widoczna😔 Zawsze szukałam takich przypadków, mając nadzieję, że jeszcze się pojawi ale w pewnym momencie przestałam sobie mydlić oczy.
Chyba u mnie pesymizm zaczął brać górę, ale mimo to w dalszym ciągu trzymam za Ciebie kciuki 🤞🏼❤️☺️
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
3x IVF ➡️ 6 transferów ❌ -
S.Roszpunka wrote:Na pewno to nie to. Po poronieniu takie cuda. Te 1,5 roku temu to samo było.
To zrobię badania tarczycowe po 6 tygodniach, dzięki.
Ja bym również poczekała. Jednak ciąża ma wpływ na wydzielanie hormonów tarczycy, zwłaszcza na początku ciąży, więc musi to wszystko dojść do równowagi.
I niestety ta burza hormonów powoduje, że odczuwamy też inne skutki, jak suchość skóry, wypadanie włosów itp. U każdej kobiety może to być coś innego.
Przykro mi, że musisz przez to przechodzić 😔10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
3x IVF ➡️ 6 transferów ❌ -
Ja wczoraj robiłam podstawowe badania i coś czuję że jak odstawię glucopharze do krzywej to wleci insulina.
Mimo diety miałam na czczo 85 już, a ciężarne mają mniejsze widełki..
ale chociaż tsh mam 1.7, jedyna rzecz która u mnie nie szwankuje 😅 -
Magdanka - wnioskując po temperaturze raczej się nie przesunęła. Po prostu to znów nie mój czas
Alauda - po prostu realnie oceniasz sytuacje. Myślałam że test pink przyniesie mi szczęście, ale nie. Łatwo mi przychodzi komuś powiedzieć że skoro nie ma 🐒 to 🏐 w grze, ale na siebie tego nie da się przełożyć -
Smerfetko, dokładnie u każdej jest inaczej, mogłaś mieć później owulacje. Ja się czułam teraz tak jakbym miała dostać okres I nawet dostałam krwawienia po ❤️ więc myślałam że to okres, zrobiłam test a tu zonk.
Magdanka, piękny suwaczek 🥰
Elza, powiem Ci ze u mnie o dziwo do tej pory cukry ok a już nawet nie biorę glucophage. Ginka mówiła, że organizm się wysycił lekiem. Ale ale czuje ze jak zrobię krzywa to będzie witaj insulino xd nie mam pojęcia nawet jak się obsługuje takie przyjmowanie tego ale będę myśleć jak będzie trzeba29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Hej
Magdanko, wszystko w swoim czasie oczywiście:) ale ja bym tak jak Jednorożec nie potrafiła zrobić 😅 raczej jestem z tych osób co woli mieć wszystko zorganizowane. A wyprawka mi trochę zajęła czasu. Przed zakupem czytałam o produktach, które będą lepsze.
Cel, w przyszłym tygodniu już powinnaś wiedzieć swojego robaczka na USG ☺️☺️
Smerfetko, nie ma co się nakręcać.. ale ja tam raczej później niż wcześniej widziałam dwie kreski i to bardzo słabe. W 2 tyg po owu. Z tym,że moje bety inaczej rosły więc może też dlatego.
Pinki, już Zuza rośnie jak na drożdżach, zanim się obejrzysz będzie miała prawie kg. 🥰
Elza, kciuki ✊🏼✊🏼🧡
Elza1234, Cel95, Pinkflower lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Pandzia przy Franku też dużo czytałam, miałam wszytko zapięte na ostatni guzik dwa miesiące przed porodem łącznie z walizka do szpitala, chociaż i tak potem różne rzeczy kupowałam a inne mi się kompletn nie sprawdziły, a przy Jasiu wyszłam z założenia że jak Franka urodzę w 40 tv ciąży więc trochę się osiągałam no i prawie wszytko miałam w domu więc tez inaczej ale młody mnie zaskoczył i zachciało mu się rodzić w 36 tc
-
Jednorożec89 wrote:Pandzia przy Franku też dużo czytałam, miałam wszytko zapięte na ostatni guzik dwa miesiące przed porodem łącznie z walizka do szpitala, chociaż i tak potem różne rzeczy kupowałam a inne mi się kompletn nie sprawdziły, a przy Jasiu wyszłam z założenia że jak Franka urodzę w 40 tv ciąży więc trochę się osiągałam no i prawie wszytko miałam w domu więc tez inaczej ale młody mnie zaskoczył i zachciało mu się rodzić w 36 tc2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Dopiero się wyrwałam na dłużej po spotkaniach.
Mam wyniki bety: bardziej ujemna być nie może.>0,1
Estrofem od miesiączki, lametta chyba 3-7 dc 2 tabletki, jeszcze się upewniam, monit w poradni dopiero 14.11 (przewiduję okres na jutro/pojutrze bo już dzisiaj nie brałam luteiny, szybko dostałam wyniki), więc trochę późno, ale:
1. jeśli nie zowuluję to wydębię skierowanie na LH i estradiol żeby zrobić tego 14.11
2. 12.11 pojadę do swojego lekarza z okolic na wizytę z USG.
W listopadzie wymazy, w grudniu HSG w końcu.
Planuję po owulacji się zmonitować dla pewności jeszcze u swojego ginekologa, pomijając poradnię + pogadać z nim o tym czy będzie chciał mnie prowadzić po nowym roku, jaki miałby plan w ogóle i czy w ogóle będzie go miał. Plus opowiem mu też teraz o tych dwóch cyklach co teraz miałam. Może on coś mądrego też powie.
pandzia dlatego zaryzykuję i lecimy starym planem. Zaczęłam pić dodatkowo Fertistim - ponownie, bo zaczełam czuć smak inozytolu z ostrovitu jakis dłuższy czas temu i nie mogłam go znieść. Nie sądzę, żeby to miało wpływ na pękanie, bo już przy poprzednich stymulacjach piłam w kratkę, ale może teraz magicznie zadziała na plus. I może rusze dupsko do lekkiego biegania.A jedzenie częściej a mniej? Tzn dużo małych porcji w ciągu dnia? Może to byłaby rada na aktualną objętość żołądka?
Smerfetka, pozwolę Ci płakać 13dpo.
Patisonek hahaha rozwaliłaś mnie tym obiadem.Powinien zamówić wtedy obiad i to dla Waszej dwójki! :> Samo dentysta, cross i lekarz brzmi groźnie, a gdzie reszta do tego. :DDD
Elza piękna beta! Czekam na relację z wizyty, co chwilę kukam czy już jest.
Magdanka od siebie polecę haft krzyżykowy, na aliexpres można kupić tanio fajne zestawy. Tylko uwaga, możesz wsiąknąć na całe życie.Mam koleżanki hafciarki, które okazało się, że zainteresowały się tematem dopiero w ciąży i cóż... Życia sobie nie wyobrażają bez tego.
Magdanka, Cel apropos przenośniego aparatu do USG - chyba za 30 tys widziałam jakby ktoś reflektował. :DDD
Roszpunka mam łuszczycę, aktualnie zaostrzoną na skórze głowy, więc trochę rozumiem to jak bardzo cię to wykańcza - chociaż ja nigdy nie miałam na twarzy tego co opisujesz.Niestety nie potrafię nic na to poradzić, ale myślę, że dermatolog może być dobrym pomysłem.
Pinkflower ale weź ty uważaj następnym razem, albo buty na gumowej podeszwie proszę ubrać.))
alauda Namisa miała taką sytuację: 12dpo biel, 13dpo popołudniu kreseczka, ma z tego Gabrysia.Ale no niestety, trzeba sobie powiedzieć jasno, to mniejszość. 12 dpo powinno już coś pokazać. Zapamiętałam, bo to na moim wątku jej się udało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2024, 14:45
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
Siesiepy, na mnie Fertistim działa fenomenalnie.
Zaczęłam stosować i cykl ewidentnie stał się bardziej przewidywalny. Miałam mniejsze bóle na okres i jakoś bardziej znośny pms. Zaszłam wtedy też w ciążę z Maksiem.
Od razu po poronieniu do niego wróciłam i piję cały czas.
U mnie przechodzi tylko z wodą gazowaną.
Dziewczyny, czy jeżeli owulkę miałam w sobotę 26.10 (w piątek pozytywny test owulacyjny) to czy 4.11 mogłabym już zbadać betę?siesiepy lubi tę wiadomość
👩28 👨30
12.05.2017 - 🤱 Lila
07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc
30.12.2024 - cb 💔
25.01.2025 - cb 💔
24.02.2025 - ⏸️
9 dpo - beta 19,1
11 dpo - beta 53,4
13 dpo - beta 142,4
15dpo - beta 349,8
17dpo - beta 712,3
19dpo - beta 1459,3
22dpo - beta 5509,5
20.03 - mamy ❤️
22.05 - 130 gramów zdrowej Ady 🩷
08.07 - 500 gramów dziewczynki 🩷 -
Lavenda wrote:Siesiepy, na mnie Fertistim działa fenomenalnie.
Zaczęłam stosować i cykl ewidentnie stał się bardziej przewidywalny. Miałam mniejsze bóle na okres i jakoś bardziej znośny pms. Zaszłam wtedy też w ciążę z Maksiem.
Od razu po poronieniu do niego wróciłam i piję cały czas.
U mnie przechodzi tylko z wodą gazowaną.
Dziewczyny, czy jeżeli owulkę miałam w sobotę 26.10 (w piątek pozytywny test owulacyjny) to czy 4.11 mogłabym już zbadać betę?
Piłam półtora roku i na mnie za bardzo nie podziałał patrząc przez pryzmat tego co obserwowałam wtedy u siebie - tzn bez stymulacji i metforminy cykle były dwumiesięczne i owulacje średniawki.Ale może teraz dzięki temu coś pozytywnego się zadzieje.
4.11 to 9dpo, pamiętaj, że to bardzo wcześnie, nawet na betę z krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2024, 15:19
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
🌈naturals 🙈
U nas chyba mamy przyczynę, albo chociaż jakiś trop. Moje wyniki na trombofilie:
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ heterozygotyczny -nieprawidłowy. Pozostałe prawidłowe.
Oczywiście mój gin kazal nie ruszać tego tematu i nie badać trombofilii ale ja tak nie potrafię… Obiecałam sobie, że jak coś będzie nie tak to już do niego nie wrócę ale za tydzień owulka i nie ma czasu na zmianę lekarza 😭 Napisałam mu smsa z wynikiem i czekam na znak, ktoś ma podoba mutacje? 😞
-
Siesiepy, a próbowałaś cykl z NAC w zwiększonej dawce od 3 do 7 DC? Ja dowiedziałam się o tym z forum, przy moich nieregularnych i długich cyklach potrafiłam mieć fajny cykl nawet 28-30 dni
i owulka też raczej była bo robiłam owulaki. Nie wiem jak z tym przy stymulacji - jej nigdy nie miałam i nie wiem z czym to można łączyć.
Jeśli chodzi o jedzonko to ja i tak jem nieduże porcje, cokolwiek przekąszę już uczucie pełności. Ale cóż, już nie długo 😅
Roszpunko, jak dobrze,że rozmowy z mężem idą w dobrym kierunku 🥰 z badaniami hormonów wstrzymaj się z 2 cykle,żeby organizm doszedł do siebie. Być może od tego właśnie ta suchość skóry. Ja też zauważyłam w ostatnich dniach,że mam suche ramiona, zewnętrzną stronę ud.. ciężko to nawilżyć. Polecam szczotkowanie ciała:) mi się zapomniało od jakiegoś czasu nie szczotkuje i może dlatego teraz taka sucha skóra.
Ewel, ta mutacja jest słabą mutacją. Sama mam Pai ale w układzie homozygotycznym, czyli gorszym od hetero. Ta mutacja u Ciebie mogła mieć znaczenie ale niekoniecznie... Nawet na pai homo niektórzy ginekolodzy nie chcą dawać heparyny. Ja dostałam bo jednak poronienia nawracające w wywiadzie.
Elza, wiem jaki teraz Ci stres towarzyszy, pewnie już oczekujesz na wizytęczekam z niecierpliwością na wieści 😍
Lavenda, moim zdaniem 4.11 to za wcześnie. Bardziej celowalabym w 7.11Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2024, 16:13
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Ewel acard i lecisz z koksem. To łagodniejsza forma. Oczywiście życzę Ci, aby to był te brakujący puzzel, ale nie ma tragedii. Ja po poronieniu przy PAI hetero jestem obstawiona heparyną na własne życzenie od pozytywnego testu, możesz podpytać lekarza.
pandzia oczywiście od dłuższego czasu, NAC już biorę w sumie cały cykl 600mg, 3-7dc zwiększam do 1800mg i w dniach płodnych na śluz też do 1800mg ale w formie ACC optima, żeby dodatkowo zmusić się do nawodnienia. Na mnie po prostu nic nie zadziałało poza stymulacją. :pwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
🌈naturals 🙈
Siesiepy, ehh raz poszłam w samych skarpetach i tak się to skończyło. Głupota nie boli to teraz cała prawa strona boli.
Na mnie przy moim pcos fajnie działało prenacaps ovi cykle były przy tym 35-37 dni a potrafiło być różnie 😵💫 czy stymulacja na mnie zadziała może bo jestem w ciąży ale bez niej też się udawało. Natomiast na szybsza owulacje clo nie wpłynęło, miałam chyba w 19 dc więc no tak się u mnie zdarzało-19, 20, 21 dc. U mnie jednak to immunologia była głównym problemem.
Ewel, ja się nie znam na tym. Mam tylko mthfr ale heparynę ze względu na poronienia nawykowe.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳