Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaaa79 wrote:Witam
Moja historia jest taka że jestem po ciąży pozamacicznej i jednym poronieniu. Zapisaliśmy się do kliniki leczenia niepłodności by się zwyczajnie przebadać jak należy i w dzień wizyty okazało się że jestem w ciąży zrobiono mi tam betę wyszła 14 i progesteron okazał się na niskim poziomie na co dostałam leki. Po 4 dnia zrobiłam ponownie betę i wynik wyszedł na poziomie 220 w kalkulatorze przyrost pokazuje na poziomie 307 % trochę przestraszył mnie ten przyrost co o tym sądzicie
Idź sobie na wątek z pomocą medyczną i tam jest porost statystki bhcg, myślę że tam bardziej ci pomogą -
Mam wynik! 🍀
Beta 582,090 mlU/mL ( przyrost 105,69% )Nineq, Pinkflower, Sylwiaa373, aszin, Elza1234, Patisonek 25, Cel95, alauda, Butterfly23, Echo, ZxZmania, pandzia 🐼, Letynia, Ewel1991, siesiepy, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Mam wynik! 🍀
Beta 582,090 mlU/mL ( przyrost 105,69% )
Pięknie 🥰 kiedy masz wizytę?Smerfetkaa lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Patisonek 25 wrote:Szczepienia na cross-match? Pierwsze słyszę..
Pomyliło mi się z allo mlr -_- przepraszamPatisonek 25 lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Smerfetkaa wrote:Mam wynik! 🍀
Beta 582,090 mlU/mL ( przyrost 105,69% )
Cudownie 😍 rośnijcie zdrowo 😘Smerfetkaa lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Pinkflower wrote:Pięknie 🥰 kiedy masz wizytę?
Wizytę mam 12 grudnia ✊🏻 🍀Patisonek 25, Pinkflower, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Smerfetko, piękny przyrost, rośnijcie zdrowo 🥰
Pati, oby Paśnik szybko dał odpowiedź, trzymam kciuki i przykro mi, że cały czas masz pod górkę ☹️ oby szybko znalazło się rozwiązanie 🍀🤞🏻
Ja właśnie wstawiłam do piekarnika sernik dyniowy, kupiłam dziś też sporego dziadka do orzechów i ładny świecznik świąteczny 🥰Smerfetkaa, Patisonek 25, Butterfly23, alauda, Pinkflower, Elza1234, Echo, Cel95, pandzia 🐼, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Smerfetko, gratulacje 🥳🥰❤️❤️
Smerfetkaa lubi tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Dzień dobry, dziewczyny ☺️ U mnie przymroziło, szron wszędzie. Taki grudzień mi się podoba 😁 U nas plany takie, że popołudniu idziemy na mecz, trzeba się ciepło ubrać. Udanego dnia! 🍀
Elza1234, Butterfly23, alauda, Smerfetkaa lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
IVF?
Smerfetko piękny przyrost ❤️ teraz pozostaje Ci tylko czekać do wizyty 🙂
Aszinku masz szron/śnieg to już spokojnie można wyciągać ozdoby świąteczne 😁
U mnie niestety śniegu nie ma, ale chyba już dodam jakieś akcenty świąteczne w mieszkaniu 🙂
Miłego dnia kochane 💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 09:36
Smerfetkaa, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Magdanka wrote:Smerfetko piękny przyrost ❤️ teraz pozostaje Ci tylko czekać do wizyty 🙂
Aszinku masz szron/śnieg to już spokojnie można wyciągać ozdoby świąteczne 😁
U mnie niestety śniegu nie ma, ale chyba już dodam jakieś akcenty świąteczne w mieszkaniu 🙂
Miłego dnia kochane 💕Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
🧑🏻
IVF?
Dzień dobry, pięknej niedzieli ☀️
Ja mam tak bolesną owulację, że zwijam się z bólu. Ani siedzieć, ani leżeć… Wzięłam nospę, mam nadzieję, że pomoże. Też miałam dziś wyciągnąć ozdoby, ale chyba przełożę to na jutro 😁03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
U mnie na ozdoby zdecydowanie za wcześniej, ja swoje wyciągnę w okolicach Wigilii, na razie zrobiłam trochę śnieżynek na choinkę w stajni, a powiem jaki hit: jutro P. Jedzie ze mną na zajęcia sywierdzil że chce spróbować sobie pojeździć
Powiem wam że mam zagwozdkę: jeżdżę codziennie z młodym na basen, jezdzi z nami dziewczynka z sąsiedztwa, z jej mama kolegujemy się bardzo jej mamę lubię, wożę ich dziecko bo pracują i nie dadza rady ale dziewczynka pływa już trzeci rok Franke jest już lepszy od niej ona treningi ma wiadomo gdzie, jest okropnie niegrzeczna na zajęciach i moje dziecko zaczyna ją naśladować ( nie mówię że młody jest święty bo nie jest ale przy tej małej zachowyje się jeszcze gorzej) mówiłam już to trenerce i prezesowi klubu ale na razie bez echa, P. Chcę porozmaiwac z jej rodzicami i powiedzieć że jak nie ustawią dziecka do pionu to my jej wozić nie będziemy ja mam obiekcje bo lubię jej rodziców i nie chcę być chamska, ale P. Jest nieugięty uważa że zdrowie Franka jest najważniejsze a jak będzie tak robił to przestanie robić postępy i pewnie prędzej czy później wyleci z klubu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 12:52
-
Dzień dobry dziewczyny ☺️
Nie byłam w stanie zaglądać tutaj na forum. Po porodzie nie najlepiej się czułam psychicznie i fizycznie. Dwóch pierwszych dni prawie w ogóle nie pamiętam. Zaczęło mi się też bardzo zapominać. Ale to co najgorsze dobrze pamiętam. Złapałam też chyba baby bluesa ale już jest lepiejjeśli chodzi o opiekę w szpitalu to na prawdę położne na 🏅, każda miła,pomocna..
Ze względu na ucisk na pępowinę lub owinięcie Gabrysia była trochę niedotleniona i chwilę wentylowana. Okazało się także,że miała pępowinę dwunaczyniowa a przy wszystkich prenatalnych było w porządku - trojnaczyniowa. Dr mówiła,że być może jedno światło tętnicy się zamknęło przez np zakrzep i zostały dwie. Przez to musiała mieć dodatkowe USG jamy brzusznej, przezciemiaczkowe. Wyszlibyśmy w czwartek, było widmo wypisu po weekendzie jeśli badania z krwi będą złe ale na szczęście udało się wyjść w piątek:) miałabym zalamke jakbym nie wyszła na weekend. Rana bardzo bolala(jest już lepiej) ja nie miałam jak się tam ułożyć w łóżku. . Żeby ją podnieść, wstać .. czułam się z tym bardzo źle.
Przy USG przezciemiaczkowym wyszły jej naczynia nieco pogrubione, pediatra kazała sprawdzić to za miesiąc. Ogólnie baardzo na mnie uważali i przejęli się tą mutacja w genie pai. Miałam założony dren, anestezjolog mówił że niektórych leków nie może mi wpisać ale daje mi 3 w tym opioid. Często zaznaczała pediatra,że miałam szczegółowo prowadzoną ciążę itd. z tymi naczyniami też nic się nie robi ale ze względu na moją historię chciałaby żeby po prostu powtórzyc.
A tymczasem uczymy się siebie w domkuraz jest lepiej,raz gorzej. Ta noc była słabsza😏 nie chciała łapać cyca i było wielkie darcie
w szpitalu już dokarmialam ją mm bo jednak nie miałam na tyle pokarmu. W nocy też wleciało żeby ją uspokoić.
Magdanko, ja na przykład żałuję, że nie mam już laktatora. Zamówiłam jakiś czas temu ale jest w trasie jeszcze bo kupiłam z momcozy. Chciałam ten muszlowy żeby mieć wolne ręce. Jakbym go miała to odciagalabym jak ona nie chce złapać czasem cyca i miałabym do butli,żeby nie używać mm.
Elza, cieszę się z Twojego małego wielkiego człowieczka 💖 prenatalne wypadną Ci na święta, będą na prawdę magiczne 🥰
Smerfetko, to chyba na to wyszło,że zwolniłam Ci brzuszek! Gratulacje, beta piękna 💖
Cel, tak jak też miałam encorton 7.5mg. jakoś do 20tc już z niego zeszłam. Ogólnie żeby wyciszyć układ immuno
Siesiepy, mam nadzieję,że wypoczelas w weekend i zebralas siły na kolejny cykl 😘
Aszin, u mnie też Ponoć było mroźno z rana ale nawet nie miałam czasu żeby zaglądnąć przez okno 🤭 u nas jak u Jednorożca choinka i te sprawy w wigilię się ubierało. W tym roku chciałabym wcześniej zrobić klimat bo jest dzidzia w domu i może uda się też zrobić jakąś sesję 📸
Patisonek, na pewno jesteś wsciekla za ten wynik 😔 trzymam kciuki żeby Paśnik znalazł rozwiązanie problemu.
Już chyba wspominałam ale napiszę jeszcze raz. Ja przy histeroskopii też miałam polipowate Endo i przekrwienia. To wskazuje na stan zapalny. Nie wiem gdzie to słyszałam , czy lekarz mi mówił - że biopsja czasem może być pobrana z miejsca nie zmienionego ogniskiem zapalnym i wtedy wynik jest przekłamany. Może warto zastanowić się nad powtórką badania.. chyba że zleci Ci porządną antybiotykoterapię Paśnik.
Alauda, myślę ciągle o Tobie i wierzę,że to Endo Cię miło zaskoczy w tym cyklu 🍀✊🏼
Echo, przepraszam mogło mi umknąć. Co u Ciebie?
Motylku, współczuję bolesnej owulki 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 14:18
Cel95, Butterfly23, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Pandzia przy obu porodach miałam okropnego baby blues. Prze kilka dni płakałam cały czas bez powodu. Powiem Ci że moje dzieci były karmione głównie cycem ale obu dokarmiałam mm na początku fzylam się gorsza przez to ale potem doceniłam zalety takiej sytuacji. Rana będzie Ci długo doliczać ten najgorszy ból minie już niedługo ale ciągnąć czy kłuć będzie Cię jeszcze przez jakiś czas
-
pandzia 🐼 wrote:
Smerfetko, to chyba na to wyszło,że zwolniłam Ci brzuszek! Gratulacje, beta piękna 💖
Przejęłam idelanie brzuszek i zatrzymuje na całe 9 miesięcy! 🤰🏼✊🏻 Trzymaj za Nas dalej kciuki 🙏🏻
Pandzia nawet nie wyobrażam sobie co czujesz, jak musi być niesamowite te poznawanie siebie nawzajem 💕Cel95 lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Dzień dobry, pięknej niedzieli ☀️
Ja mam tak bolesną owulację, że zwijam się z bólu. Ani siedzieć, ani leżeć… Wzięłam nospę, mam nadzieję, że pomoże. Też miałam dziś wyciągnąć ozdoby, ale chyba przełożę to na jutro 😁
Może termofor? Ciepło zawsze dobrze działa 😘 -
aszin wrote:Dzień dobry, dziewczyny ☺️ U mnie przymroziło, szron wszędzie. Taki grudzień mi się podoba 😁 U nas plany takie, że popołudniu idziemy na mecz, trzeba się ciepło ubrać. Udanego dnia! 🍀
Lubisz mecze, czy bardziej Mąż ? -
pandzia 🐼 wrote:Dzień dobry dziewczyny ☺️
Nie byłam w stanie zaglądać tutaj na forum. Po porodzie nie najlepiej się czułam psychicznie i fizycznie. Dwóch pierwszych dni prawie w ogóle nie pamiętam. Zaczęło mi się też bardzo zapominać. Ale to co najgorsze dobrze pamiętam. Złapałam też chyba baby bluesa ale już jest lepiejjeśli chodzi o opiekę w szpitalu to na prawdę położne na 🏅, każda miła,pomocna..
Ze względu na ucisk na pępowinę lub owinięcie Gabrysia była trochę niedotleniona i chwilę wentylowana. Okazało się także,że miała pępowinę dwunaczyniowa a przy wszystkich prenatalnych było w porządku - trojnaczyniowa. Dr mówiła,że być może jedno światło tętnicy się zamknęło przez np zakrzep i zostały dwie. Przez to musiała mieć dodatkowe USG jamy brzusznej, przezciemiaczkowe. Wyszlibyśmy w czwartek, było widmo wypisu po weekendzie jeśli badania z krwi będą złe ale na szczęście udało się wyjść w piątek:) miałabym zalamke jakbym nie wyszła na weekend. Rana bardzo bolala(jest już lepiej) ja nie miałam jak się tam ułożyć w łóżku. . Żeby ją podnieść, wstać .. czułam się z tym bardzo źle.
Przy USG przezciemiaczkowym wyszły jej naczynia nieco pogrubione, pediatra kazała sprawdzić to za miesiąc. Ogólnie baardzo na mnie uważali i przejęli się tą mutacja w genie pai. Miałam założony dren, anestezjolog mówił że niektórych leków nie może mi wpisać ale daje mi 3 w tym opioid. Często zaznaczała pediatra,że miałam szczegółowo prowadzoną ciążę itd. z tymi naczyniami też nic się nie robi ale ze względu na moją historię chciałaby żeby po prostu powtórzyc.
A tymczasem uczymy się siebie w domkuraz jest lepiej,raz gorzej. Ta noc była słabsza😏 nie chciała łapać cyca i było wielkie darcie
w szpitalu już dokarmialam ją mm bo jednak nie miałam na tyle pokarmu. W nocy też wleciało żeby ją uspokoić.
Magdanko, ja na przykład żałuję, że nie mam już laktatora. Zamówiłam jakiś czas temu ale jest w trasie jeszcze bo kupiłam z momcozy. Chciałam ten muszlowy żeby mieć wolne ręce. Jakbym go miała to odciagalabym jak ona nie chce złapać czasem cyca i miałabym do butli,żeby nie używać mm.
Elza, cieszę się z Twojego małego wielkiego człowieczka 💖 prenatalne wypadną Ci na święta, będą na prawdę magiczne 🥰
Cel, tak jak też miałam encorton 7.5mg. jakoś do 20tc już z niego zeszłam. Ogólnie żeby wyciszyć układ immuno
Siesiepy, mam nadzieję,że wypoczelas w weekend i zebralas siły na kolejny cykl 😘
Aszin, u mnie też Ponoć było mroźno z rana ale nawet nie miałam czasu żeby zaglądnąć przez okno 🤭 u nas jak u Jednorożca choinka i te sprawy w wigilię się ubierało. W tym roku chciałabym wcześniej zrobić klimat bo jest dzidzia w domu i może uda się też zrobić jakąś sesję 📸
Patisonek, na pewno jesteś wsciekla za ten wynik 😔 trzymam kciuki żeby Paśnik znalazł rozwiązanie problemu.
Już chyba wspominałam ale napiszę jeszcze raz. Ja przy histeroskopii też miałam polipowate Endo i przekrwienia. To wskazuje na stan zapalny. Nie wiem gdzie to słyszałam , czy lekarz mi mówił - że biopsja czasem może być pobrana z miejsca nie zmienionego ogniskiem zapalnym i wtedy wynik jest przekłamany. Może warto zastanowić się nad powtórką badania.. chyba że zleci Ci porządną antybiotykoterapię Paśnik.
Alauda, myślę ciągle o Tobie i wierzę,że to Endo Cię miło zaskoczy w tym cyklu 🍀✊🏼
Echo, przepraszam mogło mi umknąć. Co u Ciebie?
Motylku, współczuję bolesnej owulki 😬
Pandziu, dużo siły dla Was, jesteś bardzo dzielna a z małą na pewno wszystko będzie dobrze 🥰 najważniejsze, że jesteście razem w domku już po drugiej stronie brzuszka 🍀🌈23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍