Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfetkaa wrote:Cześć dziewczyny 🌸
Magdanka - u mnie wlasnie tez ząb mądrości zaczął rosnąć 🤭 jak się czujesz?
Patisonek - cieszę się, że przy nowym lekarzu dobrze się czujesz. To bardzo ważne
Dziewiarka - rośnijcie dalej!
Echo - kciuki za wyniki, zaglądam i czekam na dobre wieści od Ciebie 💪🏻
Motylku - ogromne 🤞🏼 za Ciebie i dalsze etapy
Aszin - 🤞🏼 za testowanie
Siesiepy - 🤞🏼 za wizytę
Alauda - 🤞🏼 za odpowiednie endo
Pinkflower, Elza - co u Was Kochane?
W poniedziałek w końcu mam wizytę - pierwszy raz miałam miesiąc przerwy między wizytami. Dziś zrobiłam morfo i mocz, a jutro idę zrobić rano badania wątroby
A jak u Ciebie? Kiedy prenatalne? -
Mam pytanie : nie stymuluje się ale nie chce zostać z niczym przez ten czas kiedy nie mam na to siły. Chcę zacząć brać q 10 . Ile tego brać dziennie bo chyba duzo
-
Jednorożec89 wrote:Mam pytanie : nie stymuluje się ale nie chce zostać z niczym przez ten czas kiedy nie mam na to siły. Chcę zacząć brać q 10 . Ile tego brać dziennie bo chyba duzo
Cel95 lubi tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Jednorożec89 wrote:Mam pytanie : nie stymuluje się ale nie chce zostać z niczym przez ten czas kiedy nie mam na to siły. Chcę zacząć brać q 10 . Ile tego brać dziennie bo chyba duzo
Ja bym wzięła 200mg na początek23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Elza, Smerfetka spokój jest bardzo ważny więc cieszę się że jest tak jak jest i nie myślę za dużo o niczym i mogę przede wszystkim żyć powiedzmy normalnie😁
Dziewczyny a są jakieś specjalne zalecenia w trakcie stymulacji czy można normalnie funkcjonować ?
Żeby było mało wszystkiego zapisałam się dzisiaj na bardzooo pilną wizytę do swojego laryngologa, zaczęła mi buzia drętwieć a kilka lat temu miałam porażenie nerwu twarzy przez problemy z uchem i aż się boję co tam się dzieje. Na szczęście Pani Dr zgodziła się dodatkowo mnie przyjąć bo zna całą sytuację i u mnie czas jest bardzo ważny. Trzymajcie kciuki jutro proszę 🙏🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 18:37
alauda lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Patisonek 25 wrote:Elza, Smerfetka spokój jest bardzo ważny więc cieszę się że jest tak jak jest i nie myślę za dużo o niczym i mogę przede wszystkim żyć powiedzmy normalnie😁
Dziewczyny a są jakieś specjalne zalecenia w trakcie stymulacji czy można normalnie funkcjonować ?
Żeby było mało wszystkiego zapisałam się dzisiaj na bardzooo pilną wizytę do swojego laryngologa, zaczęła mi buzia drętwieć a kilka lat temu miałam porażenie nerwu twarzy przez problemy z uchem i aż się boję co tam się dzieje. Na szczęście Pani Dr zgodziła się dodatkowo mnie przyjąć bo zna całą sytuację i u mnie czas jest bardzo ważny. Trzymajcie kciuki jutro proszę 🙏🙏
Sama czułam kiedy już odpuścić siłownię, bo brzuch nie dawał rady - ale ja miałam 25 jajek przez pcos ..
po punkcji jedynie przez tydzień piłam szejki proteinowe - kupiłam sobie odżywkę, żeby uniknąć hiperki
Poza tym ja żyłam normalnie, punkcie miałam w sb więc tylko na pon wzięłam L4
Właściwie to jeszcze w czw byłam na koncercie i pamiętam do dziś że o 20:00 z zegarkiem w reku dałam sobie dwa zastrzyki, o 20:05 mieliśmy taksówkę w koncert i 20:30 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 20:17
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja zaleceń żadnych nie miałam
Sama czułam kiedy już odpuścić siłownię, bo brzuch nie dawał rady - ale ja miałam 25 jajek przez pcos ..
po punkcji jedynie przez tydzień piłam szejki proteinowe - kupiłam sobie odżywkę, żeby uniknąć hiperki
Poza tym ja żyłam normalnie, punkcie miałam w sb więc tylko na pon wzięłam L4
Właściwie to jeszcze w czw byłam na koncercie i pamiętam do dziś że o 20:00 z zegarkiem w reku dałam sobie dwa zastrzyki, o 20:05 mieliśmy taksówkę w koncert i 20:30 😅
Przyznam szczerze że ja się trochę obawiam tej stymulacji bo choćby przy stymulacji do iui mocno czułam jajniki A co dopiero jak będzie więcej pęcherzyków 🫣Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Patisonek 25 wrote:Przyznam szczerze że ja się trochę obawiam tej stymulacji bo choćby przy stymulacji do iui mocno czułam jajniki A co dopiero jak będzie więcej pęcherzyków 🫣
Wg szok, ale za chwilę minie rok jak zaczęłam stymulację 🙈 teraz sobie uświadomiłam że rok temu o tej porze kończyłam antybiotyk na Ureaplasme i czekałam na okresPatisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Dziewiarka jestem ciekawa kogo kryjesz w brzuszku. Obstawiam chyba dziewczynkę. 😁 Dowiemy się w takim razie jak przyjdzie wynik NIFTY. Trzymam kciuki.
Magdanka zęby mądrości to najgłupsze zęby świata. Nie miał kiedy uznać że on jednak rośnie, no po prostu 🤡 kiedy dentysta?
Patisonek spokojna głowa przy lekarzu to bardzo ważna rzecz. Świadczy to o tym że po prostu ufasz, że odwali swoją robotę bezbłędnie. 🍀 Oczywiście kciuki są, żeby to nie było nic poważnego!
Motylku już w sumie czwartek. Trzymam kciuki aby jak najszybciej uwolnili Cię od twojej wytłaczanki. 🤞🏻
Alauda ja również trzymam kciuki za twoje endo. 🍀🤞🏻
Elza jak mija ci czas między wizytami? Dłużyło się?
My mamy kwalifikację. 🥰 Zrobiliśmy dzisiaj wszystkie brakujące a wymagane badania, zostało tylko MSOME które będziemy robić za tydzień we wtorek. 😁 Wizyta 28.01 u doktora. Chyba już wtedy rozpisze stymulację? Mam nadzieję, że nie wyjdą mi żadne kwiatki w wymazach. 🙈Elza1234, Butterfly23, Dziewiarka, Echo, alauda, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
siesiepy wrote:Dziewiarka jestem ciekawa kogo kryjesz w brzuszku. Obstawiam chyba dziewczynkę. 😁 Dowiemy się w takim razie jak przyjdzie wynik NIFTY. Trzymam kciuki.
Magdanka zęby mądrości to najgłupsze zęby świata. Nie miał kiedy uznać że on jednak rośnie, no po prostu 🤡 kiedy dentysta?
Patisonek spokojna głowa przy lekarzu to bardzo ważna rzecz. Świadczy to o tym że po prostu ufasz, że odwali swoją robotę bezbłędnie. 🍀 Oczywiście kciuki są, żeby to nie było nic poważnego!
Motylku już w sumie czwartek. Trzymam kciuki aby jak najszybciej uwolnili Cię od twojej wytłaczanki. 🤞🏻
Alauda ja również trzymam kciuki za twoje endo. 🍀🤞🏻
Elza jak mija ci czas między wizytami? Dłużyło się?
My mamy kwalifikację. 🥰 Zrobiliśmy dzisiaj wszystkie brakujące a wymagane badania, zostało tylko MSOME które będziemy robić za tydzień we wtorek. 😁 Wizyta 28.01 u doktora. Chyba już wtedy rozpisze stymulację? Mam nadzieję, że nie wyjdą mi żadne kwiatki w wymazach. 🙈
Teraz - mam wrażenie że jestem w ciąży już jakieś 2 lata 🙈siesiepy lubi tę wiadomość
-
Dziękuję że pytacie. U mnie z tym zębem jest masakra. Byłam już u dwóch dentystów chirurgów i nie chcieli podjąć się wyrwania ze względu na to, że jestem w ciąży i biorę leki przeciwzakrzepowe! Ja przed wizytami ich specjalnie nie brałam, wiem że musi minąć odpowiedni okres czasu między przyjęciem leków a zabiegiem.
Wczoraj dentysta kazał zrobić mi RTG celowane jednego zęba aby wiedzieć jak położony jest ząb. Bo jest tak spuchnięte, że go nawet nie widać. Zapewniał mnie że to jest bezpieczne bo nie ma dużej dawki promieniowania i miałam na sobie dwa fartuchy ołowiane. Koniec końców i tak nie wyrwał zęba bo chciał pisemnej zgody od mojej ginekolog, której nie uzyskam bo nie ma jej na miejscu. Moja gin natomiast powiedziała już po fakcie żeby nie robić RTG. Tak więc ja jestem załamana co ja zrobiłam 😭😭
Ząb i wszystko w około boli przeraźliwie, nie mogę spać w nocy. Paracetamol nic nie daje, mam powiększone węzły chłonne bo jest stan zapalny.
Siesiepku masz rację to najgłupsze zęby. Cieszę się z Twojej owocnej wizyty. Dobrze że w nowym roku wszystko ruszy z kopyta 🤞 -
Magdanka, tak mi przykro, że musisz przez to teraz przechodzić 😔 Mimo wszystko ktoś musi w końcu podjąć decyzję,bo tak poważny stan zapalny jest groźny dla Ciebie i dziecka...AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Jednorożec ja brałam koenzym q10 w dawce 600, do tego resweratrol w dawce 500 do owulacji plus kwas alfaliponowy i nac 5-8dc z takich typowo na jakość komórek jajowych. Wszystko zalecone przez dietetyk kliniczną.
Patisonek pamiętaj zero seksu jak już te jajca rosną większe, żeby ich nie pozbijać. 😉
Siesiepy u mnie wszyscy stawiają na chłopaka, zobaczymy kto tam jest 🥰 mi to obojętne, byleby zdrowe i donosić. Trzymam kciuki za owocną procedurę!
Magdanka to jest koszmar na tych lekach przeciwzakrzepowych, boją się tknąć. Faktycznie pewnie bez zalecenia lekarza prowadzącego nic nie zrobią. Trzymaj się tam!
Ja wczoraj trochę spanikowałam, bo mnie tak okropnie zaczął boleć żołądek… bardzo rzadko mam takie dolegliwości. Wymusiłam wymioty, potem wypiłam gorącą miętę i na szczęście przeszło. Zobaczymy jak dziś mój żołądek będzie współpracował. Generalnie apetytu jak nie było tak nie ma. Dziś oczywiście cały czas sprawdzam, czy po tym wczorajszym nie mam jakiegoś plamienia. Na szczęście bolało typowo na górze brzucha, nie podbrzusze.siesiepy lubi tę wiadomość
'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 i PAI-1 4G/5G hetero, kariotypy ✅
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ 26.09 ET 4BB nieudany 💔 11.10 start drugiej stymulacji 26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹🌸
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
16.06 1650 g i prawidłowe III prenatalne ☺️
-
Jeju Magdanka 🥺🥺🥺 nie miej do siebie wyrzutów o to rtg 🫂 nie mam pojęcia jak Ci pomóc 😔 trzymam kciuki żebyś znalazła w końcu kompetentnego lekarza, który podejmie się wyrwania tego zęba 🫂03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Echo wrote:Magdanka, tak mi przykro, że musisz przez to teraz przechodzić 😔 Mimo wszystko ktoś musi w końcu podjąć decyzję,bo tak poważny stan zapalny jest groźny dla Ciebie i dziecka...
Kurczę mam nadzieję że ktoś się podejmie tego leczenia.. -
Magdanka, miałaś celowane rtg na 1 zęba, a nie całej szczęki, na pewno nic złego się nie stało.
U nas na czerwcowych nawet pod aparat na zęby ludzie robią w 2 trymestrze rtg całej szczęki i im lekarze zezwalają 🤔
W takiej sytuacji patrzy się co jest bardziej niebezpieczne - i tu jest to nieleczony stan zapalny zdecydowanie.
Osemki to cholerstwa i nie mogłaś wiedzieć że akurat się odezwa.
Kiedy będziesz mieć możliwość uzyskania zgody na usunięcie tego cholernego zęba? Bo przecież coś z tym trzeba zrobić jak najszybciej żebyś się tak nie męczyła.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Magdanka, dobrze zrobiłaś decydując się na RTG. Masz bardzo poważny stan zapalny i tego nie można lekceważyć. Ktoś musi podjąć nie tylko decyzję,ale też działania. Daj znać proszę jak będziesz coś więcej wiedzieć, trzymamy kciuki 🫂❤️AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Magdanka, nie przejmuj się, nic złego nie zrobiłas. RTG było celowane, brzuszek dobrze zabezpieczony i do tego jesteś juz na późniejszym etapie ciąży.
Ale jaki jest teraz plan? Dostałaś juz pisemną zgodę od ginekolog? To jest bardzo poważna sprawa i trzeba szybko usunąć źródło stanu zaplalnego. A i tak pewnie skończy się antybiotykiem.10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
3x IVF ➡️ 6 transferów ❌