Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • alauda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Badania wirusologiczne i wymazy muszę mieć zrobione do ivf, więc nie zaliczam ich do kosztów iui. Niestety nie mogę sobie pozwolić na wieczne naturalne starania i jeśli chcę mieć dziecko, to muszę podejść do ivf jak najszybciej. Nie jestem taką optymistką jak mój mąż, ale może i w moim przypadku lekarz chce najpierw zobaczyć co się u mnie dzieje przy stymulacji? W końcu jest to moja pierwsza stumulacja w życiu. W środę mam konsultację i z pewnością o to zapytam.

Wiem, że niektorzy nie chcą wydawać na iui, zeby przeznaczyć te pieniądze na ivf. Ja osobiście pewnie bym spróbowała iui (tak też zrobiliśmy 3 lata temu), zwłaszcza, ze tak jak piszesz - i tak musicie porobić wszystkie badania. Jedynie drożnosc nie jest konieczna przy ivf ale juz przy iui ma kluczowe znaczenie.

I całkowicie Cię rozumiem. Tez bym działała na waszym miejscu. Jesteś młodsza ode mnie niż kiedy ja zaczełam starać się o pierwsze dziecko, ale trzeba tez brać pod uwagę inne czynniki :/

Chociaż ja mam dobre przeczucia, że Wam wyjdzie jeszcze przed ivf :) I nie piszę tego tak ot tak...naprawdę w to wierzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2023, 14:38

Echo lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Echo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Wiem, że niektorzy nie chcą wydawać na iui, zeby przeznaczyć te pieniądze na ivf. Ja osobiście pewnie bym spróbowała iui (tak też zrobiliśmy 3 lata temu), zwłaszcza, ze tak jak piszesz - i tak musicie porobić wszystkie badania. Jedynie drożnosc nie jest konieczna przy ivf ale juz przy iui ma kluczowe znaczenie.

I całkowicie Cię rozumiem. Tez bym działała na waszym miejscu. Jesteś młodsza ode mnie niż kiedy ja zaczełam starać się o pierwsze dziecko, ale trzeba tez brać pod uwagę inne czynniki :/

Chociaż ja mam dobre przerzucia, że Wam wyjdzie jeszcze przed ivf :)

Dziękuję za ciepłe słowa, to naprawdę wiele dla mnie znaczy :( <3 A Wy jaki macie plan? Rozważacie iui? Czy dobrze widzę w stopce, że właśnie dzięki iui Wam się udało?

My mamy już komplet badań. Cieszę się, że zajęłam się tym od razu po poronieniu. Jedynie muszę powtórzyć wymazy, ale to zrobię w poniedziałek. Drożności nigdy nie robiłam, nawet nikt tego nie sugerował :( Może założyli,że są drożne, skoro mam poronienie na koncie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2023, 14:49

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Chociaż ja mam dobre przeczucia, że Wam wyjdzie jeszcze przed ivf :) I nie piszę tego tak ot tak...naprawdę w to wierzę!

Jesteś przekochana, naprawdę <3 <3 Nawet nie wiecie ile dla mnie znaczy Wasze wsparcie <3 <3

Nie ukrywam, w siebie nie wierzę, ale w Was bardzo i też całym swoim sercem czuję, że w naszej grupie musi się udać! :) Liczę też bardzo na spełnienie Waszych życzeń urodzinowych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2023, 14:53

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • 01lilibeth01 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    My narazie będziemy próbować sami naturalnie. Tak sobie myślę że to dopiero będzie nasz 4 cykl starań a 3 po poronieniu. Mam zamiar w tym miesiącu porządnie wrócić do ćwiczeń. Mam w domu rowerek i orbitrek, muszą być w częstszym ruchu. Trzymajcie kciuki mocno bo ja i ćwiczenia to nie do końca. Ale teraz w sumie ogarniam sprawy na tel i jeżdżę na rowerku. Oby zapał nie byl słomiany jak zawsze.

Ja mam postanowienie, że próbujemy 6 cykli od poronienia naturalnie i jak się nie uda to wtedy do kliniki. Jeżeli chodzi o aktywność fizyczną to wróciłam do ćwiczeń w tym tygodniu i powiem Wam, że mam takie zakwasy na tyłku, a dziś by wypadało znowu zrobić trening :D

Echo lubi tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dziękuję za ciepłe słowa, to naprawdę wiele dla mnie znaczy :( <3 A Wy jaki macie plan? Rozważacie iui? Czy dobrze widzę w stopce, że właśnie dzięki iui Wam się udało?

My mamy już komplet badań. Cieszę się, że zajęłam się tym od razu po poronieniu. Jedynie muszę powtórzyć wymazy, ale to zrobię w poniedziałek. Drożności nigdy nie robiłam, nawet nikt tego nie sugerował :( Może założyli,że są drożne, skoro mam poronienie na koncie?

W pierwszą ciążę zaszłam w cyklu z iui ale myślę, że udało nam się wtedy naturalnie. W sobotę rano miałam monitoring. IUI została zaplanowana na poniedziałek (późne popołudnie) i o północy miałam zapodać sobie ovitrelle. W ten sam dzień ok. 14 czułam, że zbliża mi się owulacja. Stwierdziliśmy z mężem, że nie będziemy ryzykować i czekać do poniedziałku i musimy działać. Owulację miałam w nocy, bo z rana obudziłam się już bez bólu jajnika.
    Nie chciałam mieć tej iui bo wiedziałam, że jest już za późno. Lekarz zapewniał mnie, że owulacja była kilka godzin wcześniej. Nie wierzyłam w to, bo znam swój organizm ale zgodziłam się na zabieg.
    Mąż był na mnie zły, że stanowczo nie postawiłam sprawy i się nie zgadzam. Byłam załamana, że się nie wstrzeliliśmy i pieniądze poszły na marne. Do tego wyhodowałam tylko jeden pęcherzyk. Przepłakałam kilka dni.
    Za 2 tygodnie okazało się, że jestem w ciąży i nie wierzę, że moja komórka jajowa była na tyle silna, zeby wytrzymać do poniedzialku ;)

My chyba spróbujemy z iui jeszcze raz - dwa, trzy podejścia. Chyba w sierpniu nasze wyniki będą jeszcze ważne, ale nie wiem, czy ja będę "gotowa", w sensie czy endo się juz porządnie odbuduje. Najwyżej znów się przebadamy :/

Skoro zaszłaś w ciążę, to na pewno nie masz niedrożnych jajowodów, chociaż zawsze mogą być jakieś mikrozrosty, które mogą zajście w ciążę trochę utrudniać.

Echo lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Jesteś przekochana, naprawdę <3 <3 Nawet nie wiecie ile dla mnie znaczy Wasze wsparcie <3 <3

Nie ukrywam, w siebie nie wierzę, ale w Was bardzo i też całym swoim sercem czuję, że w naszej grupie musi się udać! :) Liczę też bardzo na spełnienie Waszych życzeń urodzinowych ;)

A ja wierzę i w siebie i w Was :) Nie myślę o tym, że za 2 tygodnie kończę 40 i moje AMH wynosi 0,52. Myślę, że w marcu udało mi się zajść w ciążę naturalnie, więc wiem, że jest jeszcze szansa i tego się trzymam.

Moje przeczucie mówi mi, że Twoje AMH jest wynikiem wypadku i operacji przez które przeszłaś i pewnie ma się to nijak to jakości komórek jajowych. Moje są juz trochę "przestarzałe", więc tutaj nie polemizowałabym jeśli chodzi o ich jakość. Twoje natomiast już niedługo wyprodukują pięknego bobasa :)

83; AMH 0,73

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    W pierwszą ciążę zaszłam w cyklu z iui ale myślę, że udało nam się wtedy naturalnie. W sobotę rano miałam monitoring. IUI została zaplanowana na poniedziałek (późne popołudnie) i o północy miałam zapodać sobie ovitrelle. W ten sam dzień ok. 14 czułam, że zbliża mi się owulacja. Stwierdziliśmy z mężem, że nie będziemy ryzykować i czekać do poniedziałku i musimy działać. Owulację miałam w nocy, bo z rana obudziłam się już bez bólu jajnika.
    Nie chciałam mieć tej iui bo wiedziałam, że jest już za późno. Lekarz zapewniał mnie, że owulacja była kilka godzin wcześniej. Nie wierzyłam w to, bo znam swój organizm ale zgodziłam się na zabieg.
    Mąż był na mnie zły, że stanowczo nie postawiłam sprawy i się nie zgadzam. Byłam załamana, że się nie wstrzeliliśmy i pieniądze poszły na marne. Do tego wyhodowałam tylko jeden pęcherzyk. Przepłakałam kilka dni.
    Za 2 tygodnie okazało się, że jestem w ciąży i nie wierzę, że moja komórka jajowa była na tyle silna, zeby wytrzymać do poniedzialku ;)

My chyba spróbujemy z iui jeszcze raz - dwa, trzy podejścia. Chyba w sierpniu nasze wyniki będą jeszcze ważne, ale nie wiem, czy ja będę "gotowa", w sensie czy endo się juz porządnie odbuduje. Najwyżej znów się przebadamy :/

Skoro zaszłaś w ciążę, to na pewno nie masz niedrożnych jajowodów, chociaż zawsze mogą być jakieś mikrozrosty, które mogą zajście w ciążę trochę utrudniać.

Ale historia! Kochana, dajesz nadzieje <3 Ale to właśnie pokazuje, że wystarczy tylko jedna komórka żeby się udało i ja się tego trzymam ;)! Trzymam kciuki żeby endo się odbudowało żebyscie mogli jak najszybciej wrócić do tematu <3 <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pożalić, moja 🦍 zrobiła mnie w konia. Podbarwiony lekko śluz na różowo, myślałam że jak dziś 14dpo, to w sam raz na gorylice pospolita. Ale potem lekko podbarwione na kawę z mlekiem i tyle. Co za zdzira. Dobrze, że wizyta na poniedziałek za tydzień, więc może jeszcze mieć poślizg. I ciul wie o co chodzi, zawsze bombardowała mnie na dzień dobry, i chociaż czułam takie lekkie skurcze a teraz nic. Oszukała mnie. 😵‍💫

Mówiąc wprost, wyglądało jak implantacyjne ale nie ludze się nawet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2023, 17:02

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Muszę się pożalić, moja 🦍 zrobiła mnie w konia. Podbarwiony lekko śluz na różowo, myślałam że jak dziś 14dpo, to w sam raz na gorylice pospolita. Ale potem lekko podbarwione na kawę z mlekiem i tyle. Co za zdzira. Dobrze, że wizyta na poniedziałek za tydzień, więc może jeszcze mieć poślizg. I ciul wie o co chodzi, zawsze bombardowała mnie na dzień dobry, i chociaż czułam takie lekkie skurcze a teraz nic. Oszukała mnie. 😵‍💫

Mówiąc wprost, wyglądało jak implantacyjne ale nie ludze się nawet.

Bezimienna a robiłaś test?

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Bezimienna a robiłaś test?
    Robiłam wczoraj w południe, stwierdziłam, że jakby miało coś być to by było, idwa dni temu rano, i były negatywne. Nie mam ani objawów ani na @ ani na nic innego. 😵‍💫 Czekam aż sucz się rozkręci.

• alauda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Robiłam wczoraj w południe, stwierdziłam, że jakby miało coś być to by było, idwa dni temu rano, i były negatywne. Nie mam ani objawów ani na @ ani na nic innego. 😵‍💫 Czekam aż sucz się rozkręci.

Czasami są podstępne … pamietam jak ja regularnych cyklach czekałam na nią 36 dni. Bawią się nami, jak tylko jest okazja 😡

83; AMH 0,73

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:

Rozumiem, niech nie wydłuża już. Tylko neich przyjdzie

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna, co za gorylica beznadziejna! Niech się określi w którą stronę ma iść 😡😡

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 12 dpo, teściowie wyszli na spacer z mężem a mnie podkusilo żeby zrobić test i chyba widzę cień 😱

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG20230714194255.jpg
    skype avatar gif

Widzicie? Ręce mi się trzesa i już zgłupiałam. Jak to oszukany to pozywam allegro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2023, 19:45

S.Roszpunka, Butterfly23, Iza1234, Wron Kraa, Echo lubią tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Bezimienna, co za gorylica beznadziejna! Niech się określi w którą stronę ma iść 😡😡
    Ani w jedną anibw druga. Nadal kawa z mlekiem i to takie resztki. Nosz japierd.🦍🦍🦍 Zrobię taniec gorylicy czerwonolicej to może przyjdzie. Już dziś się też sporo nadzwigalam i też nic nie ruszyło.

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Brawo! Jesteś pierwsza! 🥹 Ja widzę, a jestem słaba w cieniach :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2023, 19:45

• izzy91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Brawo! Jesteś pierwsza! 🥹 Ja widzę, a jestem słaba w cieniach :D.

Nie no jestem w szoku. I trochę głupio że teściów mamy, nie chce mężowi mówić przy nich ani się kitrac po kątach. Chyba zatrzymam to dla siebie dopóki tu sa a jutro zrobię test ze stężonego moczu.

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Dziewczyny, 12 dpo, teściowie wyszli na spacer z mężem a mnie podkusilo żeby zrobić test i chyba widzę cień 😱

Ojaaaaaa! Jest!!!!! 😍😍😍😍😍 zaciskam kciuki!!!!!!! ❤️

izzy91 lubi tę wiadomość

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ani w jedną anibw druga. Nadal kawa z mlekiem i to takie resztki. Nosz japierd.🦍🦍🦍 Zrobię taniec gorylicy czerwonolicej to może przyjdzie. Już dziś się też sporo nadzwigalam i też nic nie ruszyło.

Zrób rano test jak nie będzie gorylicy 🙂

03.2023 💔
    09.2024 💔
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ