X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ❤️

Elza ma rację, że mój organizm musi się trochę zregenerować. Proces dojrzewania pęcherzyków w jajnikach trwa 3 miesiące zanim jeden z nich osiągnie pełna dojrzałość i zostanie uwolniony podczas owulacji. Dlatego pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość i dbać o siebie tak jak to robiłam dotychczas.

Alauda, to bardzo dobry kierunek. Zrobię listę badań/zabiegów, które pomogłyby mi zwiększyć szanse na implantację przy adenomiozie i endometriozie.

Aszinku, Tobie też łatwo nie jest 🫂 obie walczymy dalej i bardzo liczę, że niedługo u Ciebie zaskoczy 🙏❤️ Chociaż wiem, że teraz przez nieobecność męża wszystko się przesunie w czasie 🙈

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 09.2024 ✖ mezoterapia
    - 11.2024 ✖
    - 12.2024❄️ zdrowy genetycznie
    2025 ♡ - IVF ✰
    - 02.2025
    ---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, kciuki za regenerację😊

Na pewno jako bardziej doświadczone dziewczyny robicie już masę rzeczy.

Ja z mojej strony zawsze każdemu polecam spróbować jogę pod hormony, świetne ćwiczenia które można sobie rano zrobić, poprawiło mi się po nich samopoczucie i owulacje, sluz płodny. Naprawdę zauważyłam różnice. I po prostu bardzo ją polubiłam, poprawiała mi humor każdego dnia, nie był to taki obowiązek tylko przyjemność.

https://youtu.be/5JvbjrLESPs?si=xjvbwZT94RqIOo2- jest kilka jej filmików z tej serii, niby w tytule pcos, ja go nie mam, ale naprawdę po prostu czułam różnicę w okresie około owulacyjnym!

Echo, alauda, Butterfly23 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, Aszin póki walczycie to jesteście zwycięzcą 🙌🏻❤️

Echo to dobry plan żebyś się zregenerowała popieram i trzymam kciuki. Ten Twój organizm jeszcze Cię zaskoczy :)

W temacie ćwiczeń to ja jestem zawsze za. Jakakolwiek aktywność fizyczna dobrze wpływa na cały organizm: fizycznie i psychicznie 👍🏻

Echo, Cel95 lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ