Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo to akurat to jest wszystko wina progaS.Roszpunka wrote:Zwatpienie ze bedzie ciaza. Do proga sie nie przyczepiam, bo jest rewelacyjny. 2 dni temu byl dużo niższy (20,22)
Oczywiście ze testowałam 😂 wiedziałam ze bedzie 1 kreska. Ale na tych nieszczęsnych "internetach" juz są kreski w 4dpt, w 5 tym bardziej. Achhh, minie mi 🙂 Wprawdzie na dzisiejszym teście mąż cos tam widział, ale mu powiedziałam ze widzi to co chce widzieć. Ogólnie mąż mnie dziś drażni 😂 progesteron dziala 😂 ja teraz wszystko zwalam na progesteron 😂 ze jem kapustę kiszoną, popijam koktajlem truskawkowym tez zwalam na proga 😂
Dlatego Ci napisałam o moim przypadku. W 5 dpt była biel vizira. 7 dpt to jest taki dzień gdzie można już powiedzieć, że jak jest jedna kreska, to raczej nic się nie zmieni. Ale dziś dalej jest piłka w grze. Ja nie puszczam kciuków ✊🏻🍀
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2) -
Witam Was wszystkie,
my jesteśmy zapisani do kliniki 11 lipca. Więc krok w przód. Dużo ryzykuje, ale podjęłam się zmiany pracy, bo niestety, obecną choć ja bardzo lubię, źle na mnie wpływała. Dużo by opowiadać, ale stresu miałam co nie miara, duży nacisk i zero pomocy, więc trzeba zadbać o swoje zdrowie
.
Opowiedzcie co u Was słychać?
-
Pare dni temu zastanawiałam się co u Ciebie słychaćBezimienna wrote:Witam Was wszystkie,
my jesteśmy zapisani do kliniki 11 lipca. Więc krok w przód. Dużo ryzykuje, ale podjęłam się zmiany pracy, bo niestety, obecną choć ja bardzo lubię, źle na mnie wpływała. Dużo by opowiadać, ale stresu miałam co nie miara, duży nacisk i zero pomocy, więc trzeba zadbać o swoje zdrowie
.
chyba ściągnęłam Cię myślami
Trzymam kciuki za nowe prace. Oby była mniej obciążająca psychicznie.
I trzymam kciuki za klinikę. Żeby kliknęło i się udało. Choć na pewno życzę Ci dużo cierpliwości ♥️
Ja siedzę jak na bombie i czekam aż się zacznie poród. A może się zacząć w każdej chwili już. -
Jak fajnie, że się odezwałaś ☺️Bezimienna wrote:Witam Was wszystkie,
.
Zmiana pracy zawsze jest stresująca, ale trzeba patrzeć przede wszystkim na swoje dobro.
Trzymam kciuki za wizytę w klinice ✊🏻 czy to już jest wizyta stricte pod ivf?03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Zobaczyłam Twój nick i moja pierwsza myśl- Elza jedzie na porodówkę! 😁Elza1234 wrote:
Ja siedzę jak na bombie i czekam aż się zacznie poród. A może się zacząć w każdej chwili już.03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Oby wszystko poszło gładkoElza1234 wrote:Pare dni temu zastanawiałam się co u Ciebie słychać
chyba ściągnęłam Cię myślami
Trzymam kciuki za nowe prace. Oby była mniej obciążająca psychicznie.
I trzymam kciuki za klinikę. Żeby kliknęło i się udało. Choć na pewno życzę Ci dużo cierpliwości ♥️
Ja siedzę jak na bombie i czekam aż się zacznie poród. A może się zacząć w każdej chwili już.
. Zaraz będziecie się tulić ♥️.
No nowa praca zapowiada się optymistycznie z dobrymi przełożonymi. Już patrząc tak realnie - gorzej już nie będzie
.
Dziękuję za dobre słowa. ☺️
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Wiesz co, zobaczymy co nam powiedzą lekarze, ale na te chwile idziemy we wszytko co nam zaproponują. Nasze starania były odpuszczone przez ostatnie miesiące, więc możliwe że nas pokierują najpierw na jakieś stymulacje itd. Dużo zależy co powiedzą na temat wyników męża.Butterfly23 wrote:Jak fajnie, że się odezwałaś ☺️
Zmiana pracy zawsze jest stresująca, ale trzeba patrzeć przede wszystkim na swoje dobro.
Trzymam kciuki za wizytę w klinice ✊🏻 czy to już jest wizyta stricte pod ivf? -
ChciałabymButterfly23 wrote:Zobaczyłam Twój nick i moja pierwsza myśl- Elza jedzie na porodówkę! 😁

Te 7 dni fizycznie to jest dla mnie 😩 udręka
Boli mnie każdy element ciała jakbym miała być chora wręcz. -
Ta końcówka jest najbardziej męcząca tym bardziej teraz jak są upały 😕 ale jeszcze tylko chwila i nam się pochwalisz że Gabrysia jest już z Tobą. Moja rada to odpuścić sobie wszelkie metody przyspieszania porodu bo to i tak nic nie da, lepiej teraz odpocząć 🙂 a dla dzidzi każdy dzień w brzuszku jest ważnyElza1234 wrote:Chciałabym

Te 7 dni fizycznie to jest dla mnie 😩 udręka
Boli mnie każdy element ciała jakbym miała być chora wręcz.
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Powiem Ci, ze na niewiele mam sileMagdanka wrote:Ta końcówka jest najbardziej męcząca tym bardziej teraz jak są upały 😕 ale jeszcze tylko chwila i nam się pochwalisz że Gabrysia jest już z Tobą. Moja rada to odpuścić sobie wszelkie metody przyspieszania porodu bo to i tak nic nie da, lepiej teraz odpocząć 🙂 a dla dzidzi każdy dzień w brzuszku jest ważny
Seks z tym brzuchem to nic wygodnego. Długie spacery odpadają - bo brzuch mi się stawia tak, że oddechu mi brakuje. Robię lekką jogę - ale to żeby odciążyć plecy, bo chcą mi pęknąć w lędźwiach. Poza tym leżę, czytam książkę i chodzę siku co 7 minut .
Po prostu chciałabym urodzić przed 30.06, bo wtedy muszę się stawić już na indukcje - tak mi kazał prowadzący. -
Pandzia, bo pytałaś o chrzciny. To jeszcze nie, w sierpniu będą. A u Was już po ?
Butterfly, gratuluję serduszka i trzymam dalej kciuki. Niech kropek rośnie w siłę 🤞🤞❤️
Roszpunko, trzymam kciuki za Was 🤞🤞❤️
Bezimienna, hej myslalam o Tobie ostatnio. Życzę żeby zmiana pracy wyszła na dobre i kciuki za wizytę 🤞❤️
Elza, domyślam się że Ci ciężko jeszcze podczas tych upałów. Ja w zimie ledwo żyłam i życzę żeby się samo zaczęło 🤞❤️ indukcja nic ciekawego ale do przeżycia. Mam nadzieję jednak, że Cię ominie.
Magdanka, jak u Was z brzuszkiem? U Nas w końcu Lefax pomógł.
Ja zniknęłam znowu bo mamy kryzys karmieniowy, chyba ten 3 miesiąca. Bardzo trudny start ma Zuzia z jedzeniem w trakcie dnia i na wieczór. Jest głodna ale na początku jest płacz więc karmimy na stojąco, tańczymy, śpiewamy, włączamy lampy bo to jest ulubiony punkt zaczepienia i wreszcie załapuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 22:15
Butterfly23 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

-
S.Roszpunka wrote:Pinkflower, juz nie ma co trzymać kciuków. Test negatywny, cud sie nie stanie juz 🙂
Przykro mi
Różne są historie ale w większości przypadków już na ten dzień coś widać
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
4xIVF ➡️ 7 transferów ❌ ➡️ koniec starań -
Bezimienna wrote:Witam Was wszystkie,
.
Cześć, również o Tobie myślałam jakiś czas temu
Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana 🤞
Najważniejsze żebyś była zadowolona, bo jednak dużo czasu spędzamy w pracy a co za tym idzie ma ona wpływ tez na nasze funkcjonowanie poza nią.
Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porzadku❤️10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
4xIVF ➡️ 7 transferów ❌ ➡️ koniec starań -
Dziewczyny nie piszcie mi proszę ze Wam przykro 🙂 bo mnie nie jest. Nie nastawiałam sie na to, ze sie uda. Tylko juz mnie nerwy biorą, ze biore te leki, ktore nic nie wnoszą, a ja sie zwyczajnie zle czuję. Do tego pogoda taka, ze człowiek sie topi siedząc. Nie ma czym oddychać.
-
Roszpunko ja w takim razie wysyłam dużo siły 🫂
Wiem jakie to jest męczące, branie tych wszystkich leków.
Elza trzymam kciuki, żeby udało się bez indukcji ✊🏻
Pinkflower o kurczę, to faktycznie musicie się nagimnastykować przy jedzeniu. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe. A ogólnie jak się czujesz?
S.Roszpunka, Elza1234 lubią tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
CD56 chyba jeszczeS.Roszpunka wrote:Dziewczyny, przypomnijcie mi jakie badania przy biopsji endometrium sie robi? Cd138 i jakie jeszcze?
Myślę by teraz w tym kierunku uderzyć
Przynajmniej kojarzę że ja miałam te dwa, bo w sumie chyba dwa razy mi pobierali. Raz tak na fotelu a raz podczas histero