X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszpunka rozumiem i masz moje błogosławieństwo 😂 ja sikałam od 3dpt 🤭

A więc tak… mam mikrokrwiaczka, jest ulokowany poniżej, w niczym nie zagraża. Ciąża jest młodsza o 3 dni, co cholernie mnie martwi, bo każda z moich ciąż była młodsza. Ale w poprzednich różnica była o tydzień.
    Wg transferu 6+2, wg dzisiejszego usg 5+6. Pojawiło się serduszko 🥹 widziałam tą migającą kropeczkę, ale jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek więcej powiedzieć.
    CRL 2,5 mm. Jeśli krwawienie się powtórzy, mam odstawić albo neoparin albo acard tak dokładnie z tego stresu to nie zrozumiałam 🙈 i porozumieć się z dr Jarosz odnośnie zmniejszenia dawki heparyny.

Elza1234, Cel95, jo_ana, Sylwiaa373, Echo, S.Roszpunka, alauda, Nineq, Dziewiarka, Patisonek 25, Pinkflower lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:

A więc tak… mam mikrokrwiaczka, jest ulokowany poniżej, w niczym nie zagraża. Ciąża jest młodsza o 3 dni, co cholernie mnie martwi, bo każda z moich ciąż była młodsza. Ale w poprzednich różnica była o tydzień.
    Wg transferu 6+2, wg dzisiejszego usg 5+6. Pojawiło się serduszko 🥹 widziałam tą migającą kropeczkę, ale jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek więcej powiedzieć.
    CRL 2,5 mm. Jeśli krwawienie się powtórzy, mam odstawić albo neoparin albo acard tak dokładnie z tego stresu to nie zrozumiałam 🙈 i porozumieć się z dr Jarosz odnośnie zmniejszenia dawki heparyny.
    Przy tych malutkich zarodkach to wystarczy minimalne omsknięcie i już jest wielka różnica.
    Ogromnie się cieszę że kropeczka migała i naprawdę wierzę że wszystko będzie dobrze
    Kiedy kolejna wizyta?

Butterfly23 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Przy tych malutkich zarodkach to wystarczy minimalne omsknięcie i już jest wielka różnica.
    Ogromnie się cieszę że kropeczka migała i naprawdę wierzę że wszystko będzie dobrze
    Kiedy kolejna wizyta?
    Na szczęście wizyta bez zmian, w czwartek. Od poprzedniego usg urósł 0,8 mm. W dwa dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 15:36

Dziewiarka, Pinkflower lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alauda bardzo Ci dziękuję ❤️ gdybyś nie napisała, że mój lekarz dziś jest, to ja bym odpuściła dzwonienie. A tak on zadzwonił i powiedział, żeby przyjechać 🥹

alauda lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Na szczęście wizyta bez zmian, w czwartek. Od poprzedniego usg urósł 0,8 mm. W dwa dni.
    Rośnie, to ważne. Ale naprawdę nie ma co porównywać tego usg z tym z luxmedu. To kolejne usg będzie miarodajne :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Rośnie, to ważne. Ale naprawdę nie ma co porównywać tego usg z tym z luxmedu. To kolejne usg będzie miarodajne :)
    Właśnie po dzisiejszym wydaje mi się, że jednak te pomiary były prawidłowe :) ale to na ten moment nie ma znaczenia. Czekam na kolejne 🥹

Elza1234, Dziewiarka lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
  • Echo Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:

Serduszko ❤️ jakie to musi być piękne ❤️ Bardzo się cieszę, że zostałas szybko przyjęta. Trzymam cały czas kciuki i wierzę,że wszystko będzie dobrze 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 19:59

AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
    2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖
    - Mezoterapia jajników - ✖
    - 1 ❄️ zdrowy genetycznie

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, ale cudowna wiadomosc serduszkowa 😍❤️ cieszę sie ze sie dostałaś do lekarza 😘

• alauda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Alauda bardzo Ci dziękuję ❤️ gdybyś nie napisała, że mój lekarz dziś jest, to ja bym odpuściła dzwonienie. A tak on zadzwonił i powiedział, żeby przyjechać 🥹

Ciszę się, że udało Ci się do niego dostać😊

Te trzy dni różnicy to nie jest dużo. Często Kropki nadganiają. A z tego co kojarzę, to Twój Kropek miał oznaczenie „3”, więc jeszcze nie wykluwał się z otoczki. Może po prostu potrzebował więcej czasu na rozruch 🤗❤️

Masz planowo wizytę w przyszłym tygodniu czy z racji że dzisiaj byłaś zostala przełożona o kilka dni?

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

4xIVF ➡️ 7 transferów ❌ ➡️ koniec starań
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Ciszę się, że udało Ci się do niego dostać😊

Te trzy dni różnicy to nie jest dużo. Często Kropki nadganiają. A z tego co kojarzę, to Twój Kropek miał oznaczenie „3”, więc jeszcze nie wykluwał się z otoczki. Może po prostu potrzebował więcej czasu na rozruch 🤗❤️

Masz planowo wizytę w przyszłym tygodniu czy z racji że dzisiaj byłaś zostala przełożona o kilka dni?
    Ja wszystko rozumiem, tylko jak po raz trzeci słyszę, że ciąża jest młodsza to od razu mnie paraliżuje 🥺 bo wiem jak to się kończy. Przeszłam przez to dwa razy. Teraz tłumaczę sobie, że to są tylko 3 dni. Wcześniej był to tydzień, nawet z hakiem. Cały czas sobie powtarzam, że teraz będzie inaczej, teraz będzie dobrze 🥹 naprawdę chcę w to wierzyć.

Wizyta bez zmian, w czwartek

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
  • alauda Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja wszystko rozumiem, tylko jak po raz trzeci słyszę, że ciąża jest młodsza to od razu mnie paraliżuje 🥺 bo wiem jak to się kończy. Przeszłam przez to dwa razy. Teraz tłumaczę sobie, że to są tylko 3 dni. Wcześniej był to tydzień, nawet z hakiem. Cały czas sobie powtarzam, że teraz będzie inaczej, teraz będzie dobrze 🥹 naprawdę chcę w to wierzyć.

Wizyta bez zmian, w czwartek

Rozumiem Motylku❤️ Piszemy co piszemy ale pewnie każda z nas w swoim przypadku robiłaby wszystko aby odgonić pozytywne myśli, myśląc że to zminimalizuje rozczarowanie 😔

My nadrabiamy więc za Ciebie te pozytywne myśli ❤️🍀

Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

4xIVF ➡️ 7 transferów ❌ ➡️ koniec starań
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Rozumiem Motylku❤️ Piszemy co piszemy ale pewnie każda z nas w swoim przypadku robiłaby wszystko aby odgonić pozytywne myśli, myśląc że to zminimalizuje rozczarowanie 😔

My nadrabiamy więc za Ciebie te pozytywne myśli ❤️🍀
    Jesteście kochane ❤️

Miłego dnia! ☀️ dziś mamy pierwszy dzień lata 😁 mam nadzieję, że pogoda u Was dopisuje ☺️

Elza1234, alauda, Pinkflower lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:

Moje 1 usg z serduszkiem było o 2 dni młodsze niż wg owulacji, a potem już Młoda nadrobiła i na kolejnym idealnie z owulacją się wymiary zgadzały. Także trzymam kciuki, że to po prostu kwestia pomiaru, który przy tych malutkich Kropkach jest nie tak dokładny 🤞 Gratulacje, cudnie, że to serduszko tam miga i niech rośnie w siłę 🥰

Butterfly23, Elza1234, Echo lubią tę wiadomość

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 i PAI-1 4G/5G hetero, kariotypy ✅
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ 26.09 ET 4BB nieudany 💔 11.10 start drugiej stymulacji 26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹🌸
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    10.03 200 g Dziewczynki 🌸
    15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
    16.06 1650 g i prawidłowe III prenatalne ☺️
    age.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Jesteście kochane ❤️

Miłego dnia! ☀️ dziś mamy pierwszy dzień lata 😁 mam nadzieję, że pogoda u Was dopisuje ☺️

Wzajemnie ❤️

U nas słońce i bardzo przyjemne powietrze.

Butterfly23, Elza1234, Pinkflower lubią tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg dziewczyny mam parę opakowań luteiny podjęzykowej i dopochowowej
    Jakby któraś potrzebowała chętnie oddam, mogę wysłać in postem czy Orlen paczka :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis progesteron 36,3. Kolejne badanie proga za 6 dni razem z betą i pewnie juz ostatnie. W cuda nie wierzę. Dziś dzień zwatpienia mnie dopadł.

Echo lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Dzis progesteron 36,3. Kolejne badanie proga za 6 dni razem z betą i pewnie juz ostatnie. W cuda nie wierzę. Dziś dzień zwatpienia mnie dopadł.
    Ale przecież wynik proga jest bardzo dobry. A zwątpienie jest jak najbardziej normalne.
    Testowałaś dziś? Pamiętaj, że 5 dpt to jest dalej za wcześnie. Ja 5 dpt w poprzedniej ciąży miałam jedną kreskę, beta pozytywna była w 7 dpt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 11:08

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ale przecież wynik proga jest bardzo dobry. A zwątpienie jest jak najbardziej normalne.
    Testowałaś dziś? Pamiętaj, że 5 dpt to jest dalej za wcześnie. Ja 5 dpt w poprzedniej ciąży miałam jedną kreskę, beta pozytywna była w 7 dpt

Zwatpienie ze bedzie ciaza. Do proga sie nie przyczepiam, bo jest rewelacyjny. 2 dni temu byl dużo niższy (20,22)
    Oczywiście ze testowałam 😂 wiedziałam ze bedzie 1 kreska. Ale na tych nieszczęsnych "internetach" juz są kreski w 4dpt, w 5 tym bardziej. Achhh, minie mi 🙂 Wprawdzie na dzisiejszym teście mąż cos tam widział, ale mu powiedziałam ze widzi to co chce widzieć. Ogólnie mąż mnie dziś drażni 😂 progesteron dziala 😂 ja teraz wszystko zwalam na progesteron 😂 ze jem kapustę kiszoną, popijam koktajlem truskawkowym tez zwalam na proga 😂

alauda, Elza1234 lubią tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:

Piękny wynik, trzymam dalej kciuki 🤞🍀

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
    2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖
    - Mezoterapia jajników - ✖
    - 1 ❄️ zdrowy genetycznie

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku cudowne informacje 😍
    Roszpunko ogromne kciuki za testowanie 🤞🏼

Miłego dnia dziewczyny 🌸

S.Roszpunka, Butterfly23, Dziewiarka lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ