Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna, ja przed ciążą piłam glukozę i jakoś jakoś poszło ale w ciąży to faktycznie było mi nie dobrze od nadmiaru cukru. Do połowy ciąży słodycze mogłyby nie istnieć, potem coś podjadalam. Duży już chłopczyk, ale poczekaj jak będze jeszcze 2 z przodu to będzie dopiero ciężar 😂 i kulanie 😂
    Elza, szykuje się gruba impreza? Dość wcześnie zaczynasz przygotowania 🤭 coś o problemach ze spaniem wiem.. ale teraz nic nie mówię jak nest bo co się powie na głos albo napisze to zaraz wszystko szlag trafia 😵 trzeba duuużo cierpliwości, czasem unormowanie snu nocnego trwa szybko, a czasem trzeba się namęczyć
    Pati, ja jestem zdania,że lepiej dłużej zostać i sprawdzić wszystko,być spokojnym. Po porodzie byłam dzień dłużej niz standardowo, okropnie się czułam ale trzeba było przetrwać. Nie ma jak w domu 🧡 czyli teraz już tylko czekanie do porodu 🤩 oby ciśnienie już nie wariowało 🫶🏼

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Pandzia, będą tylko najbliżsi, 26 osób się uzbierało. Ale w knajpce, bo w domu nie ma szans żeby pomieścić więcej niż 14 osob
    Po prostu sobie powoli zamawiam zaproszenia itd :)

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    U nas też wszystko dobrze. Mała po ostatnich prenatalnych waży 1470g daje już popalić jak kopie to cały brzuch faluje 😅trochę mi wariuje ciśnienie dostałam dodatkowy lek a przez niego puchną stopy do tego stopnia że musiałam kupić buty bo w żadne nie byłam w stanie się wcisnąć 😬 z cukrami okej, w najbliższy wtorek idę do szpitala kontrolnie z cukrami ale też już zostanę na kilka dni, poprzednio miałam być 4 dni a zostawili mnie 2 dni dłużej na obserwacji bo małej spadło tętna na ktg mowili ze postanowiła bawić się pępowiną ale woleli 2 dni dłużej mnie poobserwować. Wyprawkowo już praktycznie też wszystko mamy, powoli pakuję już torbę do porodu 🫣
    Czy lekarz Ci mówił jakiej wagi dziecka możesz się spodziewać? 😂 mnie młody już kopie, że brzuch faluje, ale najgorsze są zgagi… aktualnie cokolwiek zjem, kończy się zgaga 🥺.

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

21.01.2026👶 - 580 gramów, it’s a boy 😍

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Bezimienna, ja przed ciążą piłam glukozę i jakoś jakoś poszło ale w ciąży to faktycznie było mi nie dobrze od nadmiaru cukru. Do połowy ciąży słodycze mogłyby nie istnieć, potem coś podjadalam. Duży już chłopczyk, ale poczekaj jak będze jeszcze 2 z przodu to będzie dopiero ciężar 😂 i kulanie 😂
    Elza, szykuje się gruba impreza? Dość wcześnie zaczynasz przygotowania 🤭 coś o problemach ze spaniem wiem.. ale teraz nic nie mówię jak nest bo co się powie na głos albo napisze to zaraz wszystko szlag trafia 😵 trzeba duuużo cierpliwości, czasem unormowanie snu nocnego trwa szybko, a czasem trzeba się namęczyć
    Pati, ja jestem zdania,że lepiej dłużej zostać i sprawdzić wszystko,być spokojnym. Po porodzie byłam dzień dłużej niz standardowo, okropnie się czułam ale trzeba było przetrwać. Nie ma jak w domu 🧡 czyli teraz już tylko czekanie do porodu 🤩 oby ciśnienie już nie wariowało 🫶🏼
    Na te chwile obawiam się najbardziej zgagi po
    Tej glukozie. Mam kryzys. W nocy tak mnie paliło, że spałam na siedząco. Jeszcze daje radę bez żadnych leków na zgagę.

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

21.01.2026👶 - 580 gramów, it’s a boy 😍

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że z tą wagą dziecka to się można zaskoczyć
    Mnie wszyscy szacowali mała maks 3.2 a się urodziła 3630 🙈 gdzie ja ja pomieściłam to do dziś nie wiem

age.png
‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ