Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczyna mnie drażnić aplikacja Ovu. Dziś usunelam płatności co miesiąc. Nie chcę by mi pokazywało punktacje "ciążowe". Jasne, mam z tego ubaw. Ale po co mi to.
A dziś to już 3 razy miałam zmienianą owulację. Bardzo mi tu brakuje by samodzielnie robić analizę wykresu i objawów. Jak byłam w pierwszej ciąży, to byłam na stronie 28dni.pl. Tam można było samemu wyznaczać wszystko wg temperatur i objawów, i wszystko się zgadzało. A tu wiecznie rozjechane jest.
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Zaczyna mnie drażnić aplikacja Ovu. Dziś usunelam płatności co miesiąc. Nie chcę by mi pokazywało punktacje "ciążowe". Jasne, mam z tego ubaw. Ale po co mi to.
A dziś to już 3 razy miałam zmienianą owulację. Bardzo mi tu brakuje by samodzielnie robić analizę wykresu i objawów. Jak byłam w pierwszej ciąży, to byłam na stronie 28dni.pl. Tam można było samemu wyznaczać wszystko wg temperatur i objawów, i wszystko się zgadzało. A tu wiecznie rozjechane jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 10:21
💔 8tc 👼 03.2023
01.2025🔜 ivf -
Ja do aplikacji tylko wpisuje aktualnie leki które biorę oraz przytulanki z mężem, patrzyłam na testy owulacyjne z doz i o matko trzeba 10 min czekać na wynik a myślałam ze uda się zrobić ukradkiem żeby męża nie stresowac ,te z facelle jakoś szybko wynik był, w tym cyklu nie mierze temp a ze śluzem to u mnie ciagle suchoty 🤷♀️
-
Jestem po kolejnym monitoringu, zastrzyk jutro, w poniedziałek na kontrolę.
Mam zrobić pelny wymaz z pochwy i muchę. Poleciła mi jakieś centrum w Krakowie żeby tam to zbadac ale na moje nieszczęście jest zamkniete do 15 sierpnia. Czekam na smsa gdzie indziej moge zrobić. Termin drożności już mam wstępnie umówiony. Przygniata mnie to wszystko trochę w dalszym ciągu. Muszę to przetrawić.Kadża lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:Jestem po kolejnym monitoringu, zastrzyk jutro, w poniedziałek na kontrolę.
Mam zrobić pelny wymaz z pochwy i muchę. Poleciła mi jakieś centrum w Krakowie żeby tam to zbadac ale na moje nieszczęście jest zamkniete do 15 sierpnia. Czekam na smsa gdzie indziej moge zrobić. Termin drożności już mam wstępnie umówiony. Przygniata mnie to wszystko trochę w dalszym ciągu. Muszę to przetrawić.Pinkflower lubi tę wiadomość
-
syska wrote:Jestem po kolejnym monitoringu, zastrzyk jutro, w poniedziałek na kontrolę.
Mam zrobić pelny wymaz z pochwy i muchę. Poleciła mi jakieś centrum w Krakowie żeby tam to zbadac ale na moje nieszczęście jest zamkniete do 15 sierpnia. Czekam na smsa gdzie indziej moge zrobić. Termin drożności już mam wstępnie umówiony. Przygniata mnie to wszystko trochę w dalszym ciągu. Muszę to przetrawić.💔 8tc 👼 03.2023
01.2025🔜 ivf -
Mi w głowie dziewczyny, przyświeca i brzmi głos pani psycholog ze szpitala. Bądźmy dla siebie wyrozumiałe, kochajmy siebie, a przede wszystkim same dla siebie dajmy dużo miłości i siebie przytulamy. Skupmy się na swoich potrzebach, nie dając się same sobie zniszczyć.
Dopiero po tych słowach do mnie dotarło, że muszę się pokochać na nowo, i absolutnie nie mogę się niszczyć i nienawidzić. 😍Pinkflower, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
JaMiNi wrote:Trzymam kciuki żeby wizytami drożność była wizyta ciążowa jak u mnie 🙂 a lekarka nie mogła ci sama pobrać? Ja raz miałam wymazy i gabinet wysyłał sam do alab a raz lekarka mi pobrała i niosłam do labolatorium w szpitalu
Mówiła, że pobiera ale oddają do diagnostyki. A jak mam już robic do drożności to chciała w takim centrum badań mykologicznych bo że tam robią najlepiej i najdokładniej. Że takie pewne są wyniki. No ale zamkniete swoją drogą głupie. Net mi też podpowiada alab. Czekam co ona napisze.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Butterfly23 wrote:Ile dziś ma pęcherzyk?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Rozmawiałyśmy też o odpuszczaniu. Ona wszystko rozumie ale jak już teraz to będzie 3 miesiąc jeśli chodzi o nasze monitoringi, badania. To ona zaleca ta drożność jako zamknięcie takiego pierwszego etapu diagnostyki. Że jak coś to przerwe zrobiłaby po tym. O ile coś tam nie wyjdzie. Wiadomo że oczywiste jest ze ona nam nic nie narzuci, bo decyzja należy do nas. Powiedziała, że jakbysmy teraz zrobili przerwę to ona mi tej drożności potem z marszu nie zrobi. Musiałybyśmy od nowa robić badania, monitoringi itd. Więc jest to dla mnie logiczne. Ufam jej29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Syska ma to wszystko sens, powiem ci ze ja sama miałam mieszane uczucia co do drożności ale to ze względu na to ze to mało komfortowe badanie i dla mnie cytologia j wymazy są nieprzyjemne w odczuciu wiec to po prostu strach wolałabym w znieczuleniu jak łyżeczkowanie . Ja już nie pamietam czy ty miałaś łyżeczkowanie po zabiegu? Mnie tak zastanawia bo mi lekarka która zajmuje się niepłodnością powiedziała ze skoro się pojawiła ciąża znaczy ze jajniki drożne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 11:25
-
syska wrote:Rozmawiałyśmy też o odpuszczaniu. Ona wszystko rozumie ale jak już teraz to będzie 3 miesiąc jeśli chodzi o nasze monitoringi, badania. To ona zaleca ta drożność jako zamknięcie takiego pierwszego etapu diagnostyki. Że jak coś to przerwe zrobiłaby po tym. O ile coś tam nie wyjdzie. Wiadomo że oczywiste jest ze ona nam nic nie narzuci, bo decyzja należy do nas. Powiedziała, że jakbysmy teraz zrobili przerwę to ona mi tej drożności potem z marszu nie zrobi. Musiałybyśmy od nowa robić badania, monitoringi itd. Więc jest to dla mnie logiczne. Ufam jej
I dochodzę do wniosku, ze ma racje.Pinkflower, Butterfly23 lubią tę wiadomość
-
Syska mi lekarz wczoraj wziął wymazy i będzie to robić diagnostyka mam kody do wyniku ale z tego co wiem to i tak będą dzwonić. Mam nadzieję że nic tam nie wyjdzie i na początku września zrobię sobie tą drożność żeby mieć jak najszybciej z głowy
Pinkflower lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Syska mi lekarz wczoraj wziął wymazy i będzie to robić diagnostyka mam kody do wyniku ale z tego co wiem to i tak będą dzwonić. Mam nadzieję że nic tam nie wyjdzie i na początku września zrobię sobie tą drożność żeby mieć jak najszybciej z głowy
Powiem Ci szczerze, że mogła mi pobrać i miałabym z głowy ale mówiła, że tam lepiej więc czekam co mi napisze. Nie wiem czy zdążę to zrobić w tym tygodniu jeszcze przez pracę. Poniedziałek też odpada No a we wtorek już będę po owulacji. Wiesz może czy wtedy tex można takie wymazy pobrać?Czy to w jakiś sposób nie zaszkodzi ?
Jeszcze mam pytanie o badanie męża, jakie bedzie robił? Powiesz mi gdzie się takie badania wykonuje? I kolejne pytanie gdzie ma się udac z wynikiem? Do jakiego lekarza ?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
JaMiNi wrote:Syska ma to wszystko sens, powiem ci ze ja sama miałam mieszane uczucia co do drożności ale to ze względu na to ze to mało komfortowe badanie i dla mnie cytologia j wymazy są nieprzyjemne w odczuciu wiec to po prostu strach wolałabym w znieczuleniu jak łyżeczkowanie . Ja już nie pamietam czy ty miałaś łyżeczkowanie po zabiegu? Mnie tak zastanawia bo mi lekarka która zajmuje się niepłodnością powiedziała ze skoro się pojawiła ciąża znaczy ze jajniki drożne
Nie, ja nie miałam. Naturalnie porobiłam i sie oczyszczałam z 10 dni.
Powiem Ci, że ja już nie wiem ale u tego dr Janowca jest na insta napisane że poronienie może być przyczyną niedrożności więc jest to podstawa do zbadania29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Ogólnie powiem Wam, ile więcej czytam, tym mam wrażenie, że na poronienie mogło mieć wpływ wszystko. Co kobieta, to inna historia. 🥲
U mnie, patrząc na wyniki badań, myślę, że niestety zrobił ciągły stres w pracy, przez tę mendę. A na bank to mi nie pomogło. 🥲 Zakończyłam swoje poszukiwania przyczyny, dotarło to do mnie jak ta menda złożyła wypo, wyrzuciłam z siebie wszystko kierowniczce i zszedł ze mnie cały stres. 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 12:40
Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
syska wrote:Powiem Ci szczerze, że mogła mi pobrać i miałabym z głowy ale mówiła, że tam lepiej więc czekam co mi napisze. Nie wiem czy zdążę to zrobić w tym tygodniu jeszcze przez pracę. Poniedziałek też odpada No a we wtorek już będę po owulacji. Wiesz może czy wtedy tex można takie wymazy pobrać?Czy to w jakiś sposób nie zaszkodzi ?
Jeszcze mam pytanie o badanie męża, jakie bedzie robił? Powiesz mi gdzie się takie badania wykonuje? I kolejne pytanie gdzie ma się udac z wynikiem? Do jakiego lekarza ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 12:40
Pinkflower lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Bezimienna chyba ciężko dojść do tego co na 100% było powodem poronienia, można przypuszczać no chyba ze się robi badania genetyczne i wyjdą jakieś wady. Pewnie gdyby nie forum i wiedza to człowiek by nie robił badań i nie szukał powodu, tyle kobiet traci ciąże i zachodzi w kolejna zakończona sukcesem. Mówię tutaj o jednym poronieniu jednak statystyki są jakie są. Jak człowiek nie poszpera na internecie to się nie dowie. To tak jak ze staraniami jakby nie forum/ internet to bym nie brała tyle suplementów, badań, stymulacji. Mam wrażenie ze z każdym miesiącem zakończonym @ to myślimy jakie suple dodać, co zrobić, jakie leki, jakie badania takie błędne koło 🤷♀️ nie wiem czy to dobrze czy zle
Kadża lubi tę wiadomość
-
JaMiNi wrote:Bezimienna chyba ciężko dojść do tego co na 100% było powodem poronienia, można przypuszczać no chyba ze się robi badania genetyczne i wyjdą jakieś wady. Pewnie gdyby nie forum i wiedza to człowiek by nie robił badań i nie szukał powodu, tyle kobiet traci ciąże i zachodzi w kolejna zakończona sukcesem. Mówię tutaj o jednym poronieniu jednak statystyki są jakie są. Jak człowiek nie poszpera na internecie to się nie dowie. To tak jak ze staraniami jakby nie forum/ internet to bym nie brała tyle suplementów, badań, stymulacji. Mam wrażenie ze z każdym miesiącem zakończonym @ to myślimy jakie suple dodać, co zrobić, jakie leki, jakie badania takie błędne koło 🤷♀️ nie wiem czy to dobrze czy zle