Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
JaMiNi wrote:Echo jak radzisz pójdę do diagnostyki zrobię będę i progesteron, pewnie zapodam sobie luteinę 100 ta co mam i napisze smsa do lekarki swojej, mam nadzieje ze test nie oszukal
Brzmi jak bardzo dobry plan 🤞🤞🍀❤️ A będziesz w stanie zrobić przyrost w tym samym laboratorium?JaMiNi lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Brzmi jak bardzo dobry plan 🤞🤞🍀❤️ A będziesz w stanie zrobić przyrost w tym samym laboratorium?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 10:46
-
Z tym piciem alkoholu to może głupie, ale jak widać działa 😂😂
Co do objawów to nie miałam żadnych innych niż zazwyczaj przed okresem, czyli ból piersi po owulacji aż do daty spodziewanej miesiączki. Z tym że bolą do teraz, ale nie jakoś bardzo tylko trochę. Poza tym nic więcej 🙂 -
JaMiNi wrote:Niestety nie
To może lepiej ten Alab? Trzeba tylko sprawdzić czy wysyłają do tego samego laboratorium. Jeśli tak, to super. Jeśli nie, to w takim układzie nie ma to znaczenia i możesz dzisiaj zrobić betę gdziekolwiek, a przyrost zrobisz jak już będziesz u siebie na spokojnie w innym terminie2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:To może lepiej ten Alab? Trzeba tylko sprawdzić czy wysyłają do tego samego laboratorium. Jeśli tak, to super. Jeśli nie, to w takim układzie nie ma to znaczenia i możesz dzisiaj zrobić betę gdziekolwiek, a przyrost zrobisz jak już będziesz u siebie na spokojnie w innym terminie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 10:50
-
Magdanka wrote:Z tym piciem alkoholu to może głupie, ale jak widać działa 😂😂
Co do objawów to nie miałam żadnych innych niż zazwyczaj przed okresem, czyli ból piersi po owulacji aż do daty spodziewanej miesiączki. Z tym że bolą do teraz, ale nie jakoś bardzo tylko trochę. Poza tym nic więcej 🙂
A rady dotyczące wyjazdu na wakacje są może mądre 🤣? Jeśli picie jest skuteczne, to należy to zalecać 🤣Magdanka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
JaMiNi wrote:Myśle ze alab robi w Krakowie a u nas raczej do Rzeszowa wysyła
A kiedy będziesz w domku?
Jeśli należysz do tych niecierpliwych,to rob betę dla samej bety 🤞🤞🍀😘2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:A kiedy będziesz w domku?
Jeśli należysz do tych niecierpliwych,to rob betę dla samej bety 🤞🤞🍀😘 -
Echo wrote:Kochane, a kiedy zarejestrowałyscie pierwsze objawy?
-
Ja w ciągu cyklu to najwyżej pare łyków od meza brałam alkoholowego a w czwartek zobaczyłam śluz kawa z mlekiem i mówię do niego daj mi to piwo 🫣
A teraz myśle o tym czyn mogłam zaszkodzić: farbowanie włosów, rzęsy, zjadłam kawałek wędzonego łososia na zimno, jakieś wędliny i sery wczoraj na kolacji, alkohol plus infekcja fakt ze brałam pumafucin ale smarowałam tez clotrimazolum i pimafucort które nie są zalecane w ciąży. Wiecie nie chce dać się zwariować bo idąc tym tokiem myślenia lekarz powinien tylko dawać na infekcje środki dla kobiet w ciąży kobietom której nie stosują antykoncepcji -
JaMiNi wrote:Ja w ciągu cyklu to najwyżej pare łyków od meza brałam alkoholowego a w czwartek zobaczyłam śluz kawa z mlekiem i mówię do niego daj mi to piwo 🫣
A teraz myśle o tym czyn mogłam zaszkodzić: farbowanie włosów, rzęsy, zjadłam kawałek wędzonego łososia na zimno, jakieś wędliny i sery wczoraj na kolacji, alkohol plus infekcja fakt ze brałam pumafucin ale smarowałam tez clotrimazolum i pimafucort które nie są zalecane w ciąży. Wiecie nie chce dać się zwariować bo idąc tym tokiem myślenia lekarz powinien tylko dawać na infekcje środki dla kobiet w ciąży kobietom której nie stosują antykoncepcji
-
JaMiNi wrote:Wiesz ja bardziej myśle o progesteronie ze względu na plamienia, w domu będę w niedziele wieczorem chociaż ja bym już wracala
JaMiNi, zrob betę i proga dla swojego spokoju. I tak jak mówisz napisz do lekarza. To dobry plan 😘🤞JaMiNi lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
JaMiNi wrote:Wiesz ja bardziej myśle o progesteronie ze względu na plamienia, w domu będę w niedziele wieczorem chociaż ja bym już wracala
Jeśli nie chcesz czekać do poniedziałku, to oba badania możesz zrobić dzisiaj na cito w tych dwóch miejscach:
1. Diagnostyka, ul. prof. M, Profesora Michała Życzkowskiego 16, 31-864 Kraków
2. Diagnostyka, Galla 25, 30-053 Kraków (szpital)
Pinkflower, JaMiNi lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
JaMiNi wrote:Echo a myślisz ze w alab nie będzie dzisiaj wyniku? A na cito czyli ze można dopłacić ?
Na cito można dopłacić i wyniki są tego samego dnia, bardzo szybko. Np. do 4h od pobrania. Najlepiej o to zapytać w okienku.
Alab nie znam, nigdy nie robiłam tam żadnych badań. Z Waszych relacji wynika jednak, że się ociągają z wynikami. Beta po prawie dobie to kpina2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
U mnie tego plamienia nie ma dużo to tak przy podcieraniu bardziej na papierze, kupię magnez i na wszelki nospe wrócę z labu to zaaplikuje luteinę i na noc tez, no i acard biorę 150(wczoraj nie brałam bo alkohol)
-
JaMiNi wrote:Staram się nie panikować na te mocne bóle jak na @ i jajników 😩
Ja rozumiem bo jak tylko czuje, że mnie coś bardziej zaboli albo zaciągnie to lecę do łazienki sprawdzać..
Ściskam kochana 🫂29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Tol@ wrote:Allo mlr i cross match to pierwsze słysze, ale się doszkole co to Kariotyp poruszałam, bo też się na to natknęłam, ale każdy lekarz mówił, że jak mamy jedno zdrowe dziecko to na pewno nie chodzi o to i w ogóle genetyki nie karzą ruszać. W ogóle większość lekarzy słysząc, że jedno dziecko jest już na świecie to wiele badań w ogóle odrzuca.... Tym bardziej wchodzenie w genetykę. Nasienie sprawdzimy choć też mówią mi, że jak dziecko jedno jest i zachodzę to partner co miał zrobić to zrobił i do zapłodnienia dochodzi to parametry muszą być wystarczające, a z facetem też jest tak, że te parametry mogą się co chwilę zmienić, bo to od aktualnego ogólnego stanu organizmy zależy. Więc w sumie jeśli chodzi o niego to tylko dbać, żeby był w formie.
Przy słabej jakości nasienia też można zajść w ciążę.
Ale jeżeli DNA w plemniki jest uszkodzone to ciąża się nie utrzyma. Dlatego teraz ważnym badaniem jest chromatyna.
Dużym problem teraz jest immunologia bo przez zanieczyszenoe środowiska nasze organizmy wariują i atakują same siebie i trofoblast .Echo, Butterfly23 lubią tę wiadomość
-
I tak miałam testować dopiero za 5 dni 🫣 ja nie pamietam jak miałam w ciąży z synem ale staram się tłumaczyć sobie ze jedne nie maja żadnych objawów a inne maja mocne bóle brzucha i każdy ma inaczej, chociaż mam taka mysl ze was bolą piersi a moje nic nawet nie zrobiły się takie bardziej pełne