Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo, endo super! Jakby nie było Kropek ma mięciutką podusię. Oby sie dobrze w nią wtulił
Ja bym zwiększyla do 150. W pierwszej ciąży od razu zaczełam brac 150. A po poronieniu lekarz powiedział mi, ze w ciągu cyklu mam brac 75 a po pozytywnym teście/becie od razu zwiekszyć dawkę do 150.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 14:37
Echo lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Lia. wrote:Boziuu Butterfly, ale bym zjadła takie racuszki 😍 Musisz być dobrą kucharką, co chwilę robisz coś smacznego.
Przypomniały mi się najlepsze racuchy mojej kochanej babci. Z cukrem pudrem ❤️
O drożdżówce z jagodami też marzę - bardzo brakuje mi ich w DE 💔
U nas dziś placki ziemniaczane z sosem kurkowym 😊
Sos kurkowy 😍 uwielbiamLia., Echo lubią tę wiadomość
-
alauda wrote:Same smakołyki dzisiaj, mniam mniam. Az mi głupio, bo mi od tygodnia próbujemy diety pudełkowej i chyba będziemy kontynuować przez następny miesiąc.
W weekendy będzie domowe jedzenie. Tylko kurcze. ja nawet nie mam czasu przygotować takich delikatesów, bo córa ostatnio uważa, że ona i ja to jedność. A bardzo lubię gotować, zeby nie byloEcho, alauda lubią tę wiadomość
-
S.Roszpunka wrote:Ja mam od zawsze myśli "chcę takie bobo". Po poronieniu był żal, strach. Ale jak się "zmusiłam" do zapoznania z bratankiem mojego męża, to już te paskudne odczucia minęły. 2 weekendy z rzędu w sierpniu mieliśmy bratanka męża u siebie, spał u nas. I w ten pierwszy weekend powiedziałam mężowi "nie dotykaj mnie przez 20 lat, aż nie będzie 100% pewności, że już jestem po menopauzie" 😂 oczywiście śmiałam się z tego, ale byłam tak zmęczona (pomimo, że maluszek spał bardzo duzo).
Nie ukrywam, że mam gorsze dni, gdy widzę kobietę w ciąży i przychodzą myśli "dlaczego ona jest w ciazy, a ja nie!", a za chwilę kolejna myśl "ona może walczyła o to szczęście wiele lat, może poroniła i to nie raz, nie dwa. Niech szczęśliwie donosi i przytuli niebawem swój maly-wielki cud".
Nauczyłam się jakoś z tym żyć. Pogodziłam się ze stratą, pogodziłam się z tym, że póki co nie widzimy znów tych 2 kresek. Może dlatego, że mam Madzię? Nie wiem. Przy Madzi nie byłam szczęśliwą mamą różowego bobasa. Byłam mamą, która musiała do macierzyństwa przejść zadaniowo..... 3 miesiące jeździć do szpitala wiele kilometrów od domu, oglądać sine, chude dziecko z mnóstwem kabelków. A później gdy zabraliśmy ją do domu, to kolejne zadania- rehabilitacje, lekarze i wiele innych zajęć. Niewiele pamiętam szczerze mówiąc z tamtego czasu 😔 nie takiego macierzyństwa się spodziewałam. Teraz spodziewam się już wszystkiego i jest trochę inne myślenie, co nie znaczy, że chciałabym w 100% odpuścić walkę o to drugie szczęście.
Dziś patrząc na moją Madzię, która za 16 dni skończy 14 lat, niedowierzam, że wyrosła z niej taka cudowna panna, wysoka i ogólnie zdrowa, robiąca sobie makijaż, mająca więcej kosmetyków ode mnie 😂 a co najważniejsze dla mnie - zbudowałam z nią cudowną relację. I nie jestem dla niej "tylko" mamą, ale i przyjaciółką. A ona - nie jest dla mnie "tylko" dzieckiem, ale też i wspaniałą przyjaciółką.
Dobra, było pytanie inne, a ja zeszłam na inny tor hahaha wybaczcie. Oczywiście zakręciła mi się łezka w oku 🥹S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Roszpunko, tak to jest z nami babami. Ale najważniejsze, że się kochacie i zawsze możecie na siebie liczyć. ❤️
Syska, cieszę się że mogę Ci jakoś pomóc i uspokoić. Zawsze to inaczej spojrzeć na problem z zewnątrz, na chłodno. Postaraj się nie wybiegać tak w przyszłość. Znalazłaś dobrą doktor, która poprowadzi Cię kroczek po kroczku. Zaufaj jej i nam 😊Pinkflower lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
izzy91 wrote:U nas dziś ziemniaczki z filetem z indyka i fasolka szparagowa zasmażana na bułce tartej 😁 mało dietetyczne, w sumie rzadko kiedy jemy takie "polskie" obiady, ale mama wyposażyła mnie w tyle fasolki że trzeba to zjeść 🤣
-
Echo wrote:Jestem po wizycie. Endometrium 12,5 mm 😮!!!
Pani dr obawia się, że ciąża nie rozwija się prawidłowo, ale jest jeszcze wcześnie, więc mam dalej sprawdzac betę i przyjść na USG 8.09 lub 11.09. lub wcześniej jakby coś się działo. Póki co jestem umówiona na 11.09. Mam dobry progesteron, więc nie muszę suplementowac. Tak się ucieszyłam z tego endometrium, że zapomniałam tylko zapytać czy zwiększyć Acard do 150 🙈
Jakie piękne endo 😍
Kochana, Ty jesteś żywym przykładem na to, że cuda się zdarzają. Zobacz jak wątpiłaś w tą ciążę. A jednak da się zajść naturalnie z Twoim AMH. Później tak bardzo rozpaczalas nad cienkim endo, a zobacz jak wszystko wychodzi na prostą. Twój Dzidziuś to prawdziwy wojownik i w ten cud też musisz uwierzyć. Nie poddawaj się 😘
A co do acardu - mamy te same mutacje i ja po pozytywnym teście miałam zwiększyć do 150 mg 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 14:46
Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Roszpunka dziękuje ❤️
Echo woooow 😍😍😍 ale Ci wystrzeliło to endometrium! Hahaha podpinam się pod pytanie Izzy ile Ty zjadłaś tych orzechów 🤣 my wierzymy, że wszystko jest w porządku tylko kropeczek ma wolniejszy start 💚🤞🏻😘
Co do szczepień to jest naprawdę wyższa szkoła jazdy. I nigdzie się tego nie praktykuje tylko u nas.
Też bym zwiększyła do 150 acard.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 14:52
Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Lia. wrote:Jakie piękne endo 😍
Kochana, Ty jesteś żywym przykładem na to, że cuda się zdarzają. Zobacz jak wątpiłaś w tą ciążę. A jednak da się zajść naturalnie z Twoim AMH. Później tak bardzo rozpaczalas nad cienkim endo, a zobacz jak wszystko wychodzi na prostą. Twój Dzidziuś to prawdziwy wojownik i w ten cud też musisz uwierzyć. Nie poddawaj się 😘
Dziękuję Wam wszystkim za cieple słowa i wiarę 🍀❤️ bardzo to doceniam ❤️ ❤️
Moje obawy i rozpacz jest spotęgowana tym, że jestem trudnym przypadkiem. Pani dr wyjaśniła mi, że przy tak niskim AMH komórki mogą być bardzo złej jakości i w związku z tym nie chce dawać mi złudnych nadziei. Progesteron jest wysoki, ale pierwszy przyrost bety był bardzo zły. Samo niskie AMH podaje się jako przyczyna poronień 😞
Powiedziała też ciekawa rzecz o progesteronie. Twierdzi,że wysoki poziom może świadczyć o tym, że nie jest to ciąża pozamaciczna i to jest plus tej sytuacji. Gdyby była pozamaciczna, to progesteron byłby na poziomie ok 6.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Syska, nie galopuj się z myślami do szczepień.
Żeby się szczepić musiałabyś iść do immuno jak Paśnik czy Malinowski - wiesz dziewczyno ile sie na to czeka? 🙈😂 ja dzwoniłam w kwietniu a wizytę mam w grudniu xD
A tak poważnie, to ja sie na szczepienia również nie zgodzę.
Dla mnie to jest zbyt szemrane i po ludzku sie tego boje.
Echo - kciuki dalej zaciśnięte!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 15:00
Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥
L -
Echo wrote:Dziękuję Wam wszystkim za cieple słowa i wiarę 🍀❤️ bardzo to doceniam ❤️ ❤️
Moje obawy i rozpacz jest spotęgowana tym, że jestem trudnym przypadkiem. Pani dr wyjaśniła mi, że przy tak niskim AMH komórki mogą być bardzo złej jakości i w związku z tym nie chce dawać mi złudnych nadziei. Progesteron jest wysoki, ale pierwszy przyrost bety był bardzo zły. Samo niskie AMH podaje się jako przyczyna poronień 😞
Powiedziała też ciekawa rzecz o progesteronie. Twierdzi,że wysoki poziom może świadczyć o tym, że nie jest to ciąża pozamaciczna i to jest plus tej sytuacji. Gdyby była pozamaciczna, to progesteron byłby na poziomie ok 6.
Echo, jeszcze niedawno czytałam, że niskie AMH niekoniecznie oznacza, ze komórki są złej jakości, zwłaszcza jeśli kobieta jest w miarę młoda, a Ty jesteś. A jeśli już. to w końcu musi trafić na tą jedną, dobrą komórkę.
Rozumiem, że przy becie tej wartości się martwisz. Ale tez super przyrosty nie gwarantuja, że będzie dobrze. Ja byłam tego przykładem.
Nie pozostaje nam nic innego niz czekać i trzymać kciuki za Ciebie i Kropka. My tutaj wierzymy, że się uda. Musimy nadrabiać tą wiarą, w te które są bardziej ostrożne❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 15:02
Echo lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Ja uciekam na weekend. Bede zaglądać, ale rzadziej. bo z córcią brakuje czasu. A poza tym nie chce, żeby widziała, że rodzice są wiecznie wpatrzeni w telefon.
Milego weekenduS.Roszpunka, Echo, pandzia 🐼, Pinkflower, Butterfly23 lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Butterfly23 wrote:Ooo i zawsze jestem ciekawa co ludzie jedzą jak nie jedzą polskich dań 🤣 opowiadaj 😂
Moja mama gotowala i do tej pory gotuje typowo polskie dania, gołąbki, pierogi, krokiety, kotlety itd. Więc ja się na takiej kuchni wychowałam i może w sumie to dziwne że sama teraz tak nie gotuje 😆 chociaż wiadomo że czasem przychodzi chęć i właśnie jakieś ziemniaczki z kotletem wpadną 😁Pinkflower, Butterfly23 lubią tę wiadomość
-
Echo wrote:Jestem po wizycie. Endometrium 12,5 mm 😮!!!
Pani dr obawia się, że ciąża nie rozwija się prawidłowo, ale jest jeszcze wcześnie, więc mam dalej sprawdzac betę i przyjść na USG 8.09 lub 11.09. lub wcześniej jakby coś się działo. Póki co jestem umówiona na 11.09. Mam dobry progesteron, więc nie muszę suplementowac. Tak się ucieszyłam z tego endometrium, że zapomniałam tylko zapytać czy zwiększyć Acard do 150 🙈
Echo, piękne endometrium ❤
Trzymamy dalej kciuki i mamy mnóstwo nadziei 🌈29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Elza1234 wrote:Syska, nie galopuj się z myślami do szczepień.
Żeby się szczepić musiałabyś iść do immuno jak Paśnik czy Malinowski - wiesz dziewczyno ile sie na to czeka? 🙈😂 ja dzwoniłam w kwietniu a wizytę mam w grudniu xD
A tak poważnie, to ja sie na szczepienia również nie zgodzę.
Dla mnie to jest zbyt szemrane i po ludzku sie tego boje.
Echo - kciuki dalej zaciśnięte!
Elza, wiem wiem za bardzo wybiegam do przodu. Zobaczymy co będzie. 😘29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Alauda udanego weekendu 😊
Echo ale Endo! Pewnie w Lidlu po Twoim wyjściu braklo orzechów 😜
Roszpunka wzruszylam się Twoim wpisem. Też kiedyś chcę,zeby dziecko miało we mnie takie wsparcie i relacje przyjacielskie. Ja niestety nigdy takiej relacji z mamą nie miałam -zawsze wszystko na opak. Teraz wiadomo, rozmawiamy ale nie tak, żeby się wyżalić np o moich niepowodzeniach.2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Jeszcze tylko Wam powiem, ze mam mega zawroty głowy. Miałam takie w drugiej ciąży.
Chyba ze jest to tez jednym z objawow PMS.. albo jestem niedożywiona na diecie pudełkowej😉
Ale dziś na pewno nie testuje😂83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
izzy91 wrote:U nas głównie makarony, ryż, kasza z jakimiś warzywami plus mięso, czasem jakieś wrapy. Mój mąż lubi kombinować w kuchni i wczoraj np mieliśmy quesadille domowa 😁
Moja mama gotowala i do tej pory gotuje typowo polskie dania, gołąbki, pierogi, krokiety, kotlety itd. Więc ja się na takiej kuchni wychowałam i może w sumie to dziwne że sama teraz tak nie gotuje 😆 chociaż wiadomo że czasem przychodzi chęć i właśnie jakieś ziemniaczki z kotletem wpadną 😁
Musimy się wymieniać menu to skończy się odwieczny problem co na obiad 😂izzy91, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
alauda wrote:Jeszcze tylko Wam powiem, ze mam mega zawroty głowy. Miałam takie w drugiej ciąży.
Chyba ze jest to tez jednym z objawow PMS.. albo jestem niedożywiona na diecie pudełkowej😉
Ale dziś na pewno nie testuje😂
Ja chyba jutro zatestuje, choć to dalej za wcześnie 🙈
Teraz mam np nadprodukcje śluzu i jest delikatnie przyciemniony, wpadający w żółty. Boje się, że znów jakaś infekcja się do mnie przyczepiła 😫