X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wg mnie masz bardzo dobre wyniki.
    Teraz i tak nie możesz nic suplementowac z żelazem.
    I ogromnie gratuluje bety, nie miałam jeszcze okazji ❤️

<3 <3 <3

Naprawdę? Wydawało mi się, że ktoś u nas wspominał, że B12 powinno być na poziomie 500, ale może źle to zapamiętałam.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wyniki bardzo dobre, ja miałam b12’ponizej normy 🫣 będziesz powtarzała bete? Kiedy masz wizytę?

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Echo wyniki bardzo dobre, ja miałam b12’ponizej normy 🫣 będziesz powtarzała bete? Kiedy masz wizytę?

Tak, będę powtarzać choćby mieli mi z czola pobierać krew. Jestem coraz bliżej momentu, w którym poprzednia ciąża przestała się rozwijać i teraz boję się zatrzymać. Jestem wstępnie umówiona 11.09. (poniedziałek), a dodatkowo dla żartu idę do Luxedu w sobotę. Nie jestem masochistką, po prostu chcę zobaczyć czy chociaż zapisze mi jakieś badania xD

A jak u Ciebie teraz z wynikami? Sprawdzałaś może niedawno? B12 poniżej normy brzmi groźnie :( Jak się w ogóle czujesz? Wspominałaś, że plamienia nie ustały, pewnie bardzo się martwisz 💔

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dość tego luxmedu. Udało mi się wysępić wymazy ma mycoplasme i ureaplasme. W portalu pacjenta info, że brak dodatkowych informacji. Minął ponad tydzień od pobrania, pojechałam dowiedzieć się co i jak. „Nikt do Pani nie dzwonił?” No jakby dzwonił to by mnie tu nie było 🤦🏼‍♀️ ale odpowiadam, że nie. No bo my nie robimy takich badań. No jak, skoro one są w abonamencie? No laboratorium nie przepuszcza dalej. A co lepsze, na chlamydię robią. Także jutro będę dzwonić na infolinie, ale wątpię żebym ugrała coś w tym temacie.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dziewczynki, mam już część wyników i zastanawiam się czy są ok. Czy dobrze mi sie wydaje, że B12 i ferrytyna powinny być wyższe? Np. wujek Google uważa, że ferrytyna w ciąży powinna być powyżej 70.

B12 - 375,00 pg/ml (zakres referencyjny 197-771)
    Ferrytyna 65,30 pg/ml (zakres referencyjny 13-150)

Chyba muszę to skonsultować z lekarzem 😕
    Echo ja się nie wypowiem, bo nie wiem jak powinno być w ciąży, ale wg zakresów jesteś w połowie, więc jest dobrze.
    Ale skonsultuj to z lekarzem, tylko nie z luxmedu 🙈

Echo lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja już mam dość tego luxmedu. Udało mi się wysępić wymazy ma mycoplasme i ureaplasme. W portalu pacjenta info, że brak dodatkowych informacji. Minął ponad tydzień od pobrania, pojechałam dowiedzieć się co i jak. „Nikt do Pani nie dzwonił?” No jakby dzwonił to by mnie tu nie było 🤦🏼‍♀️ ale odpowiadam, że nie. No bo my nie robimy takich badań. No jak, skoro one są w abonamencie? No laboratorium nie przepuszcza dalej. A co lepsze, na chlamydię robią. Także jutro będę dzwonić na infolinie, ale wątpię żebym ugrała coś w tym temacie.

COOOO?! Ja u nich robiłam te dwa wymazy, ale to było jakiś czas temu....może coś się zmieniło, dziwne. Jeśli jednak jest w abonamencie, to mają obowiązek dać Ci podzlecenie do placówki współpracującej albo dać zgodę na wykonanie gdzieś indziej i za to należy się zwrot hajsu. Co za dramat...

PS. nie róbcie bety w Luxmedzie. Pobranie o 9:00, wyniku jeszcze nie ma.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wg mnie masz bardzo dobre wyniki.
    Teraz i tak nie możesz nic suplementowac z żelazem.
    I ogromnie gratuluje bety, nie miałam jeszcze okazji ❤️

Dlaczego nie można suplementowac żelaza? Ja w pierwszej ciąży musiałam przyjmować zelazo, bo mialam niski poziom płytek krwi (zreszta taka jest moja uroda). Ale oczywiście nie suplementowalabym nic dodatkowego bez zalecenia lekarza☺️

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo nie sprawdzałam narazie cały czas suplementuje, u mnie tego niedoboru nie widać w morfologii, pewnie sporo osób ma bo badanie b12 nie jest w standardzie żeby robić,problem taki ze mam mutacje i musze brać formy metylowane a w zastrzykach są formy niemetylowane 🤷‍♀️i niestety cały czas mam stres z powodu tych plamien wmawiam sobie ze to tylko krwiak jest powodem ale w czwartek to chyba na zawał zejde

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 19:41

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Echo ja się nie wypowiem, bo nie wiem jak powinno być w ciąży, ale wg zakresów jesteś w połowie, więc jest dobrze.
    Ale skonsultuj to z lekarzem, tylko nie z luxmedu 🙈

Haha jestem pewna, że nawet usg nie zrobi 🤣 Teraz jestem mądrzejsza i pod opieką kliniki leczenia niepłodności, więc mogę dla fanu zobaczyć czy dalej trzymają poziom 🤣

Będąc na tym samym etapie co teraz, w poprzedniej ciąży zostałam wyśmiana przez ginekologa z Luxmedu, że chcę zrobić przyrost i odmówiono mi podstawowych badań. Nie miałam nawet toksoplazmozy czy różyczki, nie mówiąc już o progesteronie czy innych badaniach...kazała brać Pregnę Start oraz magnez (ale nie badała poziomu, tak na oko) i przyjść za 2-3tyg., bo teraz jest za wcześnie i niepotrzebnie zawracam głowę 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 19:53

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Echo nie sprawdzałam narazie cały czas suplementuje, u mnie tego niedoboru nie widać w morfologii, pewnie sporo osób ma bo badanie b12 nie jest w standardzie żeby robić,problem taki ze mam mutacje i musze brać formy metylowane a w zastrzykach są formy niemetylowane 🤷‍♀️i niestety cały czas mam stres z powodu tych plamien wmawiam sobie ze to tylko krwiak jest powodem ale w czwartek to chyba na zawał zejde

Do czwartku już niedaleko 🤞🤞🍀🙏❤️ dobrze, że się oszczędzasz, bo nawet jeśli jest to niegroźny krwiaczek, to większe krwawienie nie jest czymś pożądanym. Rozpoczniesz wtedy 6tc.?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Dlaczego nie można suplementowac żelaza? Ja w pierwszej ciąży musiałam przyjmować zelazo, bo mialam niski poziom płytek krwi (zreszta taka jest moja uroda). Ale oczywiście nie suplementowalabym nic dodatkowego bez zalecenia lekarza☺️
    Są zalecenia, żeby w 1 trymestrze nie brać żelaza - później już wolno.
    Echo - to, ze powinnaś nie oznacza, ze musisz. Uważam, ze nie ma co sobie zaprzątać głowę. Będziesz się teraz na bieżąco badać i sprawdzać co ci w żyłach gra, wiec lekarz będzie reagował. A teraz sobie tylko stad dokładasz tym

Echo lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo aktualnie mam 6+0

Echo lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Echo - to, ze powinnaś nie oznacza, ze musisz. Uważam, ze nie ma co sobie zaprzątać głowę. Będziesz się teraz na bieżąco badać i sprawdzać co ci w żyłach gra, wiec lekarz będzie reagował. A teraz sobie tylko stad dokładasz tym

A ok, nawet nie wiedziałam. W sumie miałam zalecone zelazo dopiero później, na pewno po 1 trymestrze.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, Twoje wyniki mieszczą sie w normie wiec nie powinnaś sie martwić na zapas i poczekać na komentarz lekarza☺️

A z ciekawości sprawdziłam swój poziom przy którym reumatolog zalecił mi zelazo - ja miałam ferrytyne na poziomie 14,20 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 20:07

Echo lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Mam wizytę w piątek, jeśli objawy do tej pory nie powrócą to chyba wiem czego się spodziewać ☹️ ostatnio przeczucia mnie nie myliły. I zazwyczaj tak jest że czujemy w środku, że coś jest nie tak i to się sprawdza..
    Dobrze, że nadal pracuje to przynajmniej mogę czymś zająć głowę

Kochana, potrzebowałam chwili żeby odpisać na Twoją wiadomość, bo doskonale wiem jak się czujesz i rozumiem Twoje obawy. Wiem, że jest Ci bardzo ciężko i ani praca ani żaden serial na Netflixie nie odciągnie Twoich myśli od tego tematu. Do piątku już niedaleko i wszystko może się jeszcze wydarzyć, a ja naprawdę wierzę w to, że objawy mogą być różne i niekoniecznie scenariusz się powtórzy 🍀🙏❤️ A cyckom nie ufaj, bo to kłamliwe bestie. Ja miałam wrażliwe i opuchnięte przy becie 17,5 i byłam na milion procent pewna, że po tym marnym przyroście zobaczę spadek, bo po dwóch dniach wróciły do normy... Poza tym, przy poprzedniej ciąży miałam stale podniesioną temperaturę, a piersi nabrzmiałe. Teraz tego nie ma.

Nie trać nadziei 🤞🤞🍀🙏❤️ my nie tracimy <3 <3 <3

Magdanka lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Dziękuję, dobrze wiedzieć <3 To odpuszczam temat i zapytam o to 11.09

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Echo, Twoje wyniki mieszczą sie w normie wiec nie powinnaś sie martwić na zapas i poczekać na komentarz lekarza☺️

A z ciekawości sprawdziłam swój poziom przy którym reumatolog zalecił mi zelazo - ja miałam ferrytyne na poziomie 14,20 .

Oh wow, to rzeczywiście bardzo niski wynik :( A jak jest teraz?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu uważam, ze i tak stresują Was przyrosty - co jest zrozumiałe, bo sama jak czekałam to odswiezalam stronę co 3 sekundy i aż mnie mdlilo ze stresu. A potem kalkulator, za każdym razem przyrost ledwo 50%..
    Wam bety pięknie rosną, nie dokładajcie sobie kolejnego stresu.
    Terapeuta mi powtarza, żeby patrzeć na najbliższy krok, na nim się skupic. Trudne to, ale bardzo niweluje stres, a Wam się nie wolno stresować.

Echo lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was że korzystacie z Luxmedu. Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to jest opłacane, ale chyba z Waszych wynagrodzeń jest pobierane? Jak tak, to chyba możecie zrezygnować?
    Dziwną politykę stosują w Luxmedzie jak tak piszecie. Nie byłoby to na moje nerwy 😂

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Po prostu uważam, ze i tak stresują Was przyrosty - co jest zrozumiałe, bo sama jak czekałam to odswiezalam stronę co 3 sekundy i aż mnie mdlilo ze stresu. A potem kalkulator, za każdym razem przyrost ledwo 50%..
    Wam bety pięknie rosną, nie dokładajcie sobie kolejnego stresu.
    Terapeuta mi powtarza, żeby patrzeć na najbliższy krok, na nim się skupic. Trudne to, ale bardzo niweluje stres, a Wam się nie wolno stresować.

Jest dokładnie tak jak mówisz, ja tez co chwilę odświeżam stronę i dlatego zawsze płacę za betę na cito (wyniku z Luxmedu wciąż nie mam i chyba bym się wykończyła czekając miliion godzin na wynik).
    Ostatnim razem miałam przyrosty na poziomie 30% i dowiedziałam się o tym dopiero w 6 tc. jak z forum wyczytałam, że jest coś takiego jak "przyrost" i zaczęłam to sprawdzać na własną rękę... Dlatego teraz badam co się da i kompletuje wyniki przed poniedziałkową wizytą - to jest ten mój najbliższy krok :)

PS. Podoba mi się idea następnego kroku <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 20:40

Elza1234, Kasiek789 lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ