Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
syska wrote:Gradiola, jestem przerażona naprawdę. Dzieci cierpią a oni robią z ludzi wariatów. Boli mnie to
Wracaliśmy z mężem razem z pracy i zapytałam go czy wierzy w to że kiedyś będziemy mieć dziecko? Odpowiedział z takim przekonaniem ze tak. Aż mi się chciało płakać 🥺
Wspaniale, że Twój Mąż tak wierzy i z pewnością ma rację 🙂👍2020 -córka 3 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Napisze to dziewczyny kolejny raz. To jest chore że w 21 wieku żyjemy w państwie gdzie wspierani są tylko niektórzy ludzi, Ci którzy mają dzieci. To dobrze np mojemu bratu bardxo te pieniądze na dzieci pomagają. Ale jest dużo patologii która robi sobie dzieci żeby mieć kasę i tak jak pisałyście wcale ta kasa na dzieci nie idzie. Politycy dążą do tego żeby mieć jak najwięcej dzieci ale jeśli są niepełnosprawne to mają je gdzieś. Jeśli masz problemy z płodnością to też mają Cię gdzieś. Badania na NFZ na które trzeba czekać bardzo długo. Co się dzieje? Medycyna idzie do przodu a my jako kraj się cofamy. Adopcja też pod górkę. Rozumiem że nie mogą dać dzieci byle komu ale no 🤬🤬🤬🤬
Lia., Gradiola, Kędziorka lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Mam dzisiaj opóźniony PSM. Brzuch mnie boli, głowę mi rozsadza, wkurw na wszytko. P. To kretyn poszłam sobie na konie bo mam dość a on nawet obiadu dzieciom nie dał a miał na kuchence tylko nałożyć i nakarmić. Franek to pół biedy bo jadł w przedszkolu a mały od śniadania zjadł jugurt i banan. A teraz się mnie pyta czy i m zrobię jeść i wykąpie bo on musi gdzieś jechać powiedziałam mu że nie i niech sobie radzi bo ja szczególnie dzisiaj mam dość a on mi nic nie pomoże
Za raz wina się napije jak alkoholiczka będę kurwice zapijaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 19:16
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Gradiola wrote:Lia:
Tak, my już odpuściliśmy. Procedura zaczyna się od wywiadu i odwiedzin w domu. Sprawdzają warunki. Potem jeśli im one odpowiadają zapraszają Cię na wizytę w ośrodku, gdzie musisz przejść przez sitko setki psychologicznych pytań a potem jest już tylko gorzej.. Sięgają do Twojego dzieciństwa, trudnych spraw, wyciągają rzeczy z przeszłości bardzo wnikliwie i bardzo sprytnie. Potem jest przejście do kolejnych pytań dlaczego chcesz adoptować dziecko również wnikliwych, potem przedstawiają Ci adopcje i dzieci z najgorszej strony. W naszym przypadku stwierdzili, że mąż nie jest przekonany do adopcji a u mnie jest problem ponieważ moi rodzice są po rozwodzie, więc dostaliśmy skierowanie oboje na *uwaga* dodatkowe terapie które mają nam pomóc najpierw odnaleźć siebie a potem wrócić do procedury ..byłam tak tym wstrząśnięta że brak słów, zniesmaczona...zmęczona psychicznie jak to wszystko wygląda a dzieci czekają na rodziców...rozumiem, że trzeba na poważnie sprawdzić potencjalną rodzinę adopcyjną ale to jak to wygląda w rzeczywistości moim zdaniem jest straszne 🙈 zrezygnowaliśmy i nie chcemy tam więcej wracać. Potem zaszlam w ciążę i urodziłam córkę.
Jestem w szoku. Tak mi przykro, że musieliście przez to przechodzić 😔
Przecież nikt nie jest idealny. Czy to, że czyiś rodzice się rozwiedli musi rzutować na jego przyszłość? Lub jest jego winą? Nie. A chyba największy twardziel by się złamał przy takich pytaniach. Kojarzy mi się to z przesłuchaniem na komendzie, nie patrzą na Twoje uczucia, tylko chcą usłyszeć to, na czym im zależy.
Wy po przejściu piekła niepłodności chcieliście dać dziecku miłość, a nie potrzebowaliście pomocy psychologa...Chore, naprawdę 😔 Mam nadzieję, że nie we wszystkich ośrodkach jest tak samo...
Na szczęście finalnie nie przeszkodzili Wam w zostaniu rodzicami ❤️
A powiesz, ile mniej więcej trwa taka cała procedura?
Łatwo jest adoptować niemowlaka, czy graniczy to z cudem i np. łatwiej jest adoptować dziecko chore lub starsze?Gradiola, Kędziorka lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Jednorożec, współczuję 😔
Syska, jest to niestety niesprawiedliwe, że jest "rozdawnictwo" w naszym kraju. Co mi po 500+ jeśli nie potrafię dostać się z dzieckiem na nfz do lekarza. Teraz u nas na topie temat leczenia ortodontycznego. Na nfz terminy były tak długie, że przekroczyłyby nawet czas darmowego leczenia. Za rozwijanie pasji, czy talentów dzieci rodzice też muszą kupę pieniędzy płacić, bo nasz kraj ma swoich "pupili", którym pomagają. Moja znajoma ma dziecko z MPD, kiedy dziecko jest w szkole, ona mogłaby spokojnie podjąć pracę. Nie, nie może, choć chce. Nie może, bo takie są przepisy.
Urodzi się dziecko z poważną wadą, ciężko chore, to dadzą 4000 zł i radź sobie sam człowieku. Widzimy każdego dnia mnóstwo zbiórek na leczenie, rehabilitacje dzieci 😔 nasz kraj nie jest ani trochę skłonny by pomagać w czymkolwiek.
Powiem Wam, że coraz częściej mam odczucie, że jest mi wstyd, że mieszkam w takim kraju.......Lia., Jednorożec89, Pinkflower, Kędziorka lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Nie jestem za aborcją chyba że w najcięższych przypadkach ale mamy dzieci chorych nie mogą liczyć na nic .....Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Nie jestem za aborcją chyba że w najcięższych przypadkach ale mamy dzieci chorych nie mogą liczyć na nic .....
Też absolutnie nie jestem za aborcją. Kiedyś tak z mężem rozmawialiśmy co byśmy zrobili gdybyśmy się dowiedzieli, że urodzi się ciężko chore dziecko, że wręcz mogłoby nie przeżyć nawet 1 dnia..... nie usunęlibyśmy nawet jeśli byśmy mieli zgodę na to, nawet gdyby było to legalne.
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Każda z nas ma pewnie inne myśli dotyczące aborcji, ale chciałabym, żeby w naszym kraju to ja mogła o sobie decydować a nie jakiś podstarzały dziad z kotem
Pinkflower, pandzia 🐼, Lia., Butterfly23, Kasiek789, S.Roszpunka, Rica, Kędziorka lubią tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Wiem że moja opinia jest dla wielu kontrowersyjna, ale to jest moje zdanie którego nikomu nie narzucam. Aborcji z takiego powodu bo nie wiedzieliśmy jak użyć gumy i wpadliśmy mówię stanowcze nie. Seks niesie ze sobą konsekwencję myśli się przed nie po. Jedyne mam mieszane uczucia w sytuacjach gdzie dzieci są ciężko chore ale sama bym raczej się nie zdecydowała usunąć nawet taką ciążę.
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Izzy jaki uroczy mały człowiek! 🧡
Pewnie wpatrujesz się w zdjęcie co po chwilę ☺️
Gradiola, nie wiedziałam jak ta procedura wygląda ale jeżeli tak to jaka ilość dzieci nie została adoptowana przez fajnych, normalnych ludzi bo po prostu nie mieli już sił na te ich gierki...
Elza, dokładnie tak jak piszesz. I nie ważne jakie zdanie mamy, czy jedna jest za czy druga przeciw to każda powinna decydować o sobie.
Pinkflower lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Też jestem za decydowaniem o sobie 🙌🏻 Jak oczywiście to brzmi..
Dziewczynki, jakby któraś chciała zapisać się na jakiś wcześniejszy termin do Sydora to jutro o 7:30 w Medicus Tarnów otwiera się rejestracja na październik 🫶🏻Pinkflower, Kasiek789 lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Ja pierdziulam, Gradiola 🥺 wiedziałam, że jest ciężka procedura, ale nie sądziłam, że aż tak.
5- letni staż, mieszkanie przystosowane, dobra pensja.
Lia niestety na maluszki jest największy „popyt”. Najłatwiej jest o adopcje dzieci chorych i starszych. I z tego co wiem, to przy niepełnosprawnych dzieciach trochę luzują procedury, bo chcą się ich po prostu pozbyć. I np też dziwi mnie to, że każdy ośrodek ma swoje wewnętrzne procedury i w jednym są takie rygory jak Gradiola opisuje. Oczywiście, że trzeba sprawdzić komu się dziecko przyznaje, ale nie trzeba tych ludzi ogołacać z człowieczeństwa.
Co do aborcji, mam takie samo zdanie jak Elza. Każdy ma swoje sumienie i niech się sam rozlicza z podjętych swoich decyzji.
Ja bym się nie zdecydowała na urodzenie dziecka ciężko chorego bez szans na przeżycie.Rica lubi tę wiadomość
-
Lia:
procedura trwa około roku, wszystko zależy czy np.w trakcie, tak jak w naszym przypadku wyślą cię na dodatkową terapie, którą musisz sobie załatwić sama a potem przynieść papier,że ją zakończyłaś pomyślnie. To wszystko opóźnia. My staraliśmy się o niemowlę lub starsze ale max do 2 lat.
Pandzia:
przepłakalam wiele nocy myśląc o tych dzieciach, które przez natłok bzdurnych procedur nie znajdą rodziców a ci starający się nigdy nie będą mogli stworzyć im domu.😞 To jest ogromnie niesprawiedliwe. Wierz mi, że trzeba przejść wielką walkę w sobie aby całkowicie pogodzić się, że nie będzie się miało swojego dziecka i całkowicie otworzyć się na cudze a potem otrzymujesz taki cios w ośrodku.
Butterfly:
jest tak jak piszesz, te chore i starsze idą dużo szybciej do nowych domów a najdłużej czeka się na zdrowe niemowlęta. Tak właśnie się czuliśmy, odarci z człowieczeństwa.
W przypadku tych osób które przeszły całą procedurę pozytywnie, bardzo trudny jest również niekiedy kilku letni okres oczekiwania aż zadzwoni telefon, że jest dla nich dziecko.
Lia. lubi tę wiadomość
2020 -córka 3 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Butterfly23 wrote:Dzień dobry w ten ciemny i deszczowy dzień. U mnie leje na całego. Życzę Wam miłego dnia i smacznej kawusi ☕️
Ja od soboty tak źle śpię, ze dzisiaj czuje się jak zombie już. Nie wiem z czego to wynika.PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Elza1234 wrote:Zazdroszczę tego deszczu 🙈 w centralnej Polsce nadal upał
Ja od soboty tak źle śpię, ze dzisiaj czuje się jak zombie już. Nie wiem z czego to wynika.Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Dzień dobry ❤️
u nas też deszczowo - w nocy obudziła nas burza, aaale się dobrze spało 🥰 Wreszcie jest czym odetchnąć.
Melduję dziś owulkę 😉 Dziewczynki, czy to jest normalne, że znowu jest z prawej strony? Chyba już 3 raz pod rząd 😖Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Ja melduję drugi dzień tragicznego PSM w środku okresu, dalej głowę mi rozsadza, brzuch boli gorzej niż wczoraj a mąż chodzi koło mnie na palcachDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas