X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Kadza ale problem w tym ze ja te mdłości miałam, wczoraj to masakra i na dodatek jakbym była najedzona po korek cały dzien a dzisiaj jak młody bóg
    Ale one na początku mogą przychodzić i odchodzić. Ja wiem ze już czarne myśli ale może taki dzień dziś masz a jak cię dopadnie to na dobre.

• izzy91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem już po! Jeju nie spodziewałam się że to badanie będzie takie stresujące 🫣
    Wszystko jest na swoim miejscu, no i mamy na 90 procent dziewczynkę 🩷 po cichu na to liczyłam choć wiadomo że najważniejsze żeby było zdrowe. Na początku mała sobie spala a później zaczęła machać rączkami i nóżkami, pierwszy raz widziałam jak się rusza i cieszę się że mój mąż mógł mi towarzyszyć 🥹
    Przesyłam foteczke dla cioteczek: https://ibb.co/cgpcv6Y

Pobrali mi jeszcze krew na pappa i za tydzień mam dostać wyniki na maila, ale wiem że to głównie statystyka więc jakoś się nie martwię.

Wron Kraa, Gradiola, Butterfly23, Elza1234, alauda, Lia., Kadża, Jednorożec89, S.Roszpunka, Pinkflower, pandzia 🐼, Kędziorka lubią tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Gradiola Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Dziewczynki jestem już po! Jeju nie spodziewałam się że to badanie będzie takie stresujące 🫣
    Wszystko jest na swoim miejscu, no i mamy na 90 procent dziewczynkę 🩷 po cichu na to liczyłam choć wiadomo że najważniejsze żeby było zdrowe. Na początku mała sobie spala a później zaczęła machać rączkami i nóżkami, pierwszy raz widziałam jak się rusza i cieszę się że mój mąż mógł mi towarzyszyć 🥹

Pobrali mi jeszcze krew na pappa i za tydzień mam dostać wyniki na maila, ale wiem że to głównie statystyka więc jakoś się nie martwię.
    Sama słodycz 🥰❤️

izzy91 lubi tę wiadomość

2020 -córka 3 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:

Słodkości 😍

izzy91 lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za cudowności 😍
    Izzy bardzo bardzo się cieszę, że wszystko w porządku ❤️

izzy91 lubi tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie zdecydowała na adopcję, moj mąż jest temu przeciwny. Wolałby życie w dwójkę.
    Nie to żebym miała aż tak silny instynkt macierzyński ale kiedyś jak byłam dzieckiem był taki dokument na TVP chyba „Kochaj mnie Mamo” o dzieciach w domach dziecka. Płakałam na każdym odcinku i prosiłam rodziców żeby zaadoptowali dziecko a ja sie będę nim opiekować (miałam chyba jakieś 10-12 lat). Najchętniej każdemu dziecku dałabym mnóstwo miłości i ciepły, bezpieczny dom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 17:20

Lia., Kadża, Butterfly23 lubią tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, super wiadomość!❤️ Cieszę sie z Wami. Niech dziewucha rośnie zdrowo🤗❤️

izzy91 lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:

Cudownie ♥️♥️no to mamy ciotki forumowe dziewczynkę 🥳

izzy91 lubi tę wiadomość

• Lia. Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, jaki śliczny malutki Dzidziuś! Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku ❤️ Pewnie będziesz spać dobrze po tym dniu pełnym nerwów 😅

Gradiola, mogłabyś opowiedzieć coś więcej o tej procedurze? Słyszałam, że jest dość trudna, a Twoje słowa to potwierdzają. Po jakim czasie zdecydowaliście się na adopcję? Czy teraz już odpuściliście temat? Bardzo mnie to interesuje.

izzy91, Pinkflower lubią tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, wspaniale wieści 😍 śliczna dziewczynka 😍 ile ma cm? 😍❤️

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Gradiola Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia:
    Tak, my już odpuściliśmy. Procedura zaczyna się od wywiadu i odwiedzin w domu. Sprawdzają warunki. Potem jeśli im one odpowiadają zapraszają Cię na wizytę w ośrodku, gdzie musisz przejść przez sitko setki psychologicznych pytań a potem jest już tylko gorzej.. Sięgają do Twojego dzieciństwa, trudnych spraw, wyciągają rzeczy z przeszłości bardzo wnikliwie i bardzo sprytnie. Potem jest przejście do kolejnych pytań dlaczego chcesz adoptować dziecko również wnikliwych, potem przedstawiają Ci adopcje i dzieci z najgorszej strony. W naszym przypadku stwierdzili, że mąż nie jest przekonany do adopcji a u mnie jest problem ponieważ moi rodzice są po rozwodzie, więc dostaliśmy skierowanie oboje na *uwaga* dodatkowe terapie które mają nam pomóc najpierw odnaleźć siebie a potem wrócić do procedury ..byłam tak tym wstrząśnięta że brak słów, zniesmaczona...zmęczona psychicznie jak to wszystko wygląda a dzieci czekają na rodziców...rozumiem, że trzeba na poważnie sprawdzić potencjalną rodzinę adopcyjną ale to jak to wygląda w rzeczywistości moim zdaniem jest straszne 🙈 zrezygnowaliśmy i nie chcemy tam więcej wracać. Potem zaszlam w ciążę i urodziłam córkę.

2020 -córka 3 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Izzy, wspaniale wieści 😍 śliczna dziewczynka 😍 ile ma cm? 😍❤️
    6,5 cm :)

S.Roszpunka, Butterfly23 lubią tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Lia:
    Tak, my już odpuściliśmy. Procedura zaczyna się od wywiadu i odwiedzin w domu. Sprawdzają warunki. Potem jeśli im one odpowiadają zapraszają Cię na wizytę w ośrodku, gdzie musisz przejść przez sitko setki psychologicznych pytań a potem jest już tylko gorzej.. Sięgają do Twojego dzieciństwa, trudnych spraw, wyciągają rzeczy z przeszłości bardzo wnikliwie i bardzo sprytnie. Potem jest przejście do kolejnych pytań dlaczego chcesz adoptować dziecko również wnikliwych, potem przedstawiają Ci adopcje i dzieci z najgorszej strony. W naszym przypadku stwierdzili, że mąż nie jest przekonany do adopcji a u mnie jest problem ponieważ moi rodzice są po rozwodzie, więc dostaliśmy skierowanie oboje na *uwaga* dodatkowe terapie które mają nam pomóc najpierw odnaleźć siebie a potem wrócić do procedury ..byłam tak tym wstrząśnięta że brak słów, zniesmaczona...zmęczona psychicznie jak to wszystko wygląda a dzieci czekają na rodziców...rozumiem, że trzeba na poważnie sprawdzić potencjalną rodzinę adopcyjną ale to jak to wygląda w rzeczywistości moim zdaniem jest straszne 🙈 zrezygnowaliśmy i nie chcemy tam więcej wracać. Potem zaszlam w ciążę i urodziłam córkę.
    Przerażające 😔 nie dziwne że tyle dzieci czeka w domach dziecka, przecież takie coś mało kto jest w stanie przejść ... dodatkowo chyba trzeba mieć jakiś staz w małżeństwie prawda? 5 lat czy jakoś tak, chyba że już to się zmieniło.

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na te wytyczne, to my z mężem nawet nie mamy szans na adopcje. Dlatego tym bardziej dobrze, ze jej nie rozważamy

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
    11dpt beta 724 🥳
    12 dpt beta 986 ❤️
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Lia:

Powiem Ci ze w szoku jestem. Miałam koleżankę (miałam, bo zginęła z mężem w wypadku miesiąc po adopcji córeczki), gdzie procedurę przeszli w mega przyjaznych okolicznościach, ani razu nie mówiła o takich przeżyciach. Także chyba to zależy od miejsca, gdzie się ludzie starają o adopcję dziecka.
    Tyle dzieci jest bez rodziców.... a utrudniają ośrodki 😔

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    6,5 cm :)

Kawał super dzidziusia 😍

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem w szoku że to tak wygląda bo mam znajoma co ma dwoje dzieci adoptowanych w sumie oni też nie mogli mieć swoich dzieci adoptowali półroczne maleństwo potem urodziła im się ich dziecko a potem adoptowali jeszcze trzymiesięczną dziewczynkę. I teraz z tego co wiem są w trakcie procedury starają się o rodzeństwo dwie dziewczynki jedna 9 lat a druga 6 już są na końcówce

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, gratulacje. Sama słodycz 😘❤😊

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Gradiola Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trzeba mieć staż małżeństwa 5 lat. Przynajmniej tak było jeszcze kilka lat temu. Mam nadzieję , że nie wszędzie jest tak samo. My staraliśmy się w Krakowie....

2020 -córka 3 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola, jestem przerażona naprawdę. Dzieci cierpią a oni robią z ludzi wariatów. Boli mnie to :/

Wracaliśmy z mężem razem z pracy i zapytałam go czy wierzy w to że kiedyś będziemy mieć dziecko? Odpowiedział z takim przekonaniem ze tak. Aż mi się chciało płakać 🥺

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ