Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
izzy91 wrote:Dzien dobry dziewczyny,
Przytulam za biele ale może jeszcze czas? Te testeo mówiłam że słabe, i też nie rozumiem skąd dobre opinie 😄 chyba za cenę.
Syska dobrze że wszystko się oczyscilo. Widać że masz teraz dobra opieke, i że trafiłaś w dobre miejsce. Mam nadzieję że odpowiednio wami pokierują.
Echo kochana jesteś z nami? 💔 daj znać jak sobie radzisz.
My dziś z mężem jedziemy na prenatalne. Cała noc mi się śniły kości nosowe i ryzyka chorób 😵💫
Izzy 🙂😘
O której macie wizytę ?
Będziemy trzymać 🤞🤞🤞29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
izzy91 wrote:Dzien dobry dziewczyny,
Przytulam za biele ale może jeszcze czas? Te testeo mówiłam że słabe, i też nie rozumiem skąd dobre opinie 😄 chyba za cenę.
Syska dobrze że wszystko się oczyscilo. Widać że masz teraz dobra opieke, i że trafiłaś w dobre miejsce. Mam nadzieję że odpowiednio wami pokierują.
Echo kochana jesteś z nami? 💔 daj znać jak sobie radzisz.
My dziś z mężem jedziemy na prenatalne. Cała noc mi się śniły kości nosowe i ryzyka chorób 😵💫
O której wizyta? Trzymam mocno kciuki ❤️🤞🏻 -
Hej Dziewczyny,
miłego dnia dzisiaj. To chyba ostatni upalny dzień w tym roku w zachpom☀️Ja dzisiaj już w biurze, więc będę miała okazję częściej tu zaglądąć. A brzmi to pewnie tak, że w pracy nic nie robię 😂
Izzy, kurcze, ale to już zleciało. Już prenatalne. Trzymam kciuki aby z dzidzią było wszystko dobrze. Ciekawe czy już będzie widać czy to chlopak czy dziewczyna ☺️
Jednorożec, dobrze, że w końcu przyszła @. Niby dziś psuję Ci trochę plany, ale może nie będzie tak źle. Ważne, że już jest.
Roszpunka, Elza, tulę za biele. Jakiś taki pechowy ten miesiąc ☹️
Echo, może tu zaglądasz, więc wiedz, że o Tobie myślę. Wszystkie pewnie myślimi🖤Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 09:57
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Izzy, czekam na wieści i zaciskam kciuki 🤞❤️
Ja robiłam dziś i niezawodne Facelle i Testeo. Na obu biel była. W pierwszej i drugiej ciąży były już w 11dpo kreseczki. Dziś czuję się sponiewierana emocjonalnie.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Dziękuję dziewczyny, wizyta dopiero o 15. Mam nadzieję że pozwolą mężowi wejść do środka, jeszcze nie był ze mną na USG
Też jestem ciekawa czy uda się dziś podejrzeć płeć, ale z tego co widzę po forum to tak pol na pół, u niektórych widać u niektórych nie 😀
Alauda piszesz jak to zleciało. A ja się czuję jakbym w tej ciazy już rok chodziła 😅 -
Po no spa jakoś żyje więc chyba jednak wybiorę się do stajni.
Dałam się skusić na Amazon Kindle, zamówiłam na Amazonie bo ponoć wymieniają ekranDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Heej 😘
Elza, Roszpunka, przytulam Was mocno 😔
Może to jeszcze za wcześnie, ale wiem co czujecie, ja przy bieli w 11 dpo też czuję, że odpadam z gry.. Roszpunka, robisz w tym cyklu te same testy, które w ostatnich cyklach pokazały słabe kreseczki?
Jednorożec, juhuu, nareszcie przyszła @! Ileś Ty się dziewczyno naczekała. Z niecierpliwością czekam na wyniki Twojej drożności.
Butterfly, jesteś taka biedna z tym bólem głowy 😔 Możesz normalnie funkcjonować, pracować etc, czy na kilka dni jesteś wyjęta z życia? A co do tabletek to masz może pudełeczko tygodniowe na leki "dla starych ludzi"? Polecam! Wygląda bardzo seksi na stoliku nocnym przy łóżku młodego małżeństwa 😅
Syska, chyba w porządku ta Twoja lekarka. Skoro wszystko ładnie się oczyściło to Twój organizm prawdopodobnie już wraca na stare tory, niedługo powinnaś mieć owulację. Mówiłaś jej o tym kłuciu w jajnikach?
Izzy, wzruszam się za każdym razem jak patrzę na Twój suwaczek. I jeszcze teraz te prenatalne! To ważna chwila dla nas wszystkich 😊 Też mam wrażenie, że czas zasuwa jak szalony, dopiero co się dzieliłaś pozytywnym testem. Mocne kciuki za dzisiejszą wizytę ❤️
JaMiNi, Pandzia, jak się czujecie? Bezimienna, jesteś tam, jak u Ciebie?
Echo Kochana, myślimy o Tobie cały czas 😔💔
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. ja jak zawsze spanikowana wczoraj miałam cały dzien mdłości a dzisiaj czuje się dobrze, wiec nie musze mówić jak się psychicznie z tym czuje 🫣
-
Lia. Tak szczerze, zbliża się dla mnie ciężki czas pod względem psychicznym, bo na koniec września /początek października przypadał mój termin porodu. I czasami jest lepiej, czasami gorzej. Najbardziej boje się, że cały urlop przeleci na takim smucie. A bardzo bym tego nie chciała. Staram się ukierunkować myśli na urlop, ale gdzieś czasami uciekają w złą stronę. Wybaczcie moja rzadszą obecność, ale to chyba ten czas, gdy po prostu unikam wszystkiego co jest związane z tematem ciąży, ciążą, rozrodczością, powoli zaczynam myśleć, że nigdy się nie uda. Monitoring w tym miesiącu się nie uda, bo mam poje* grafik we wrześniu, ani nie mam wolnego, ani popołudnia wolnego. Więc o kant dupy rozbić.
A co do urlopu, zobaczymy gdzie nas nogi poniosą. Dostaliśmy info, że auto będzie do odbioru do końca miesiąca, ale możliwe, że trzeba będzie zrezygnować z tych planów, no się jednak nie wyrobią i skorzystamy z jakiegoś all inclusive w Turcji albo Tunezji. I tak wiecie, leci sobie.
Zapowiada się piękna jesień i oby była taka najdłużej jak się da. ❤️
Poza tym fizycznie odczuwam to całe napięcie z tym czasem, boli mnie kręgosłup, boli mnie brzuch, boli mnie wszystko. Słabo ogólnie 🥲.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 11:25
-
Lia no oczywiście, że mam! 🤣 takie ładne kolorowe 😁
Aromek na mnie tak działa niestety. A w tym miesiącu combo, bo i przed miesiączką miałam bóle. Ale już się nauczyłam z tym żyć. Tak, funkcjonuje normalnie. Dziś najgorzej było rano, po obudzeniu. A teraz tak mocniej ćmi.
Bezimienna udanego urlopuLia. lubi tę wiadomość
-
JaMiNi, wiem jak się boisz 😞 Ale jeszcze tak Ci się te mdłości rozkręcą, że wspomnisz z łezką w oku spokojne dni 😅 Będzie wszystko dobrze 😘 Jeszcze troszkę i może pomyślisz o kupnie detektora tętna, który by Cię uspokoił? Jeśli chcesz to mogę Ci polecić jeden, bo na wrześniowych mamach dziewczyny bardzo pozytywnie się o nim wypowiadały. Pamiętam, że kilku udało się go złapać na vinted w dobrej cenie.
Butterfly, to pewnie mamy to samo kolorowe 😅 Mam nadzieję, że ból niedługo minie i poczujesz się lepiej ❤️
Bezimienna, takie przerwy są czasem potrzebne. Akurat idzie urlop, więc będziesz miała czym zająć głowę. Z doświadczenia wiem, że blokowanie tych myśli nie jest dobre, trzeba je przerobić i poukładać w głowie. Jeśli lubisz np. czytać to może weźmiesz ze sobą kilka książek albo właśnie taki czytnik i zamiast czytać o tematach związanych ze staraniami poczytasz o czymś przyjemniejszym?
Może pomoże Ci ułożenie planu działania i odhaczanie powoli kolejnych etapów?
Teraz idzie trudny czas dla chyba większości nas tutaj, czyli zbliżające się terminy porodów. Ale damy radę razem 💔Butterfly23 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Izzy, czekamy z niecierpliwością z Tobą ☺️jak zobaczysz hamburger lub ziarenko kawy to dziewczynka 😄
Mi się śniło dzisiaj,że urodziłam synka. Ale nie widziałam go jako noworodka tylko już nieco większy niemowlak. I wiem że jechałam po niego do szpitala, sama . Sny są pokręcone.
Butterfly przyłączam się do teamu #bolglowy
Coś mi ostatnio też często się zdarzają. Teraz tez. Ale mam młyn w pracy i może dlatego. Teraz usiadłam na chwilkę na ☕Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Lia. wrote:Heej 😘
Elza, Roszpunka, przytulam Was mocno 😔
Może to jeszcze za wcześnie, ale wiem co czujecie, ja przy bieli w 11 dpo też czuję, że odpadam z gry.. Roszpunka, robisz w tym cyklu te same testy, które w ostatnich cyklach pokazały słabe kreseczki?
Jednorożec, juhuu, nareszcie przyszła @! Ileś Ty się dziewczyno naczekała. Z niecierpliwością czekam na wyniki Twojej drożności.
Butterfly, jesteś taka biedna z tym bólem głowy 😔 Możesz normalnie funkcjonować, pracować etc, czy na kilka dni jesteś wyjęta z życia? A co do tabletek to masz może pudełeczko tygodniowe na leki "dla starych ludzi"? Polecam! Wygląda bardzo seksi na stoliku nocnym przy łóżku młodego małżeństwa 😅
Syska, chyba w porządku ta Twoja lekarka. Skoro wszystko ładnie się oczyściło to Twój organizm prawdopodobnie już wraca na stare tory, niedługo powinnaś mieć owulację. Mówiłaś jej o tym kłuciu w jajnikach?
Izzy, wzruszam się za każdym razem jak patrzę na Twój suwaczek. I jeszcze teraz te prenatalne! To ważna chwila dla nas wszystkich 😊 Też mam wrażenie, że czas zasuwa jak szalony, dopiero co się dzieliłaś pozytywnym testem. Mocne kciuki za dzisiejszą wizytę ❤️
JaMiNi, Pandzia, jak się czujecie? Bezimienna, jesteś tam, jak u Ciebie?
Echo Kochana, myślimy o Tobie cały czas 😔💔
Lia, zapomniałam jej o tym powiedzieć. Miałyśmy tyle tematów a jeszcze o tych wymazach mi tłumaczyła. No i ogólnie czekamy aż sam się organizm ogarnie, że tak powiem. Jakby tego okresu długo nie było to mam jej pisać i przyjść. Najwyżej będziemy wywoływać. Obstawiam że u mnie tak może być. No zobaczymy.
Czekanie, czekanie. Cieszą mnie te wymazy bo coś już z listy mogę wykreślić. No i wczoraj 550 zł zabolało moja kieszeń.
Dogadałyśmy się żeby crossmatch też zrobić. Kariotypy by odpuściła bo to są skrajne przypadki żeby coś było nie tak.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Bezimienna wrote:Lia. Tak szczerze, zbliża się dla mnie ciężki czas pod względem psychicznym, bo na koniec września /początek października przypadał mój termin porodu. I czasami jest lepiej, czasami gorzej. Najbardziej boje się, że cały urlop przeleci na takim smucie. A bardzo bym tego nie chciała. Staram się ukierunkować myśli na urlop, ale gdzieś czasami uciekają w złą stronę. Wybaczcie moja rzadszą obecność, ale to chyba ten czas, gdy po prostu unikam wszystkiego co jest związane z tematem ciąży, ciążą, rozrodczością, powoli zaczynam myśleć, że nigdy się nie uda. Monitoring w tym miesiącu się nie uda, bo mam poje* grafik we wrześniu, ani nie mam wolnego, ani popołudnia wolnego. Więc o kant dupy rozbić.
A co do urlopu, zobaczymy gdzie nas nogi poniosą. Dostaliśmy info, że auto będzie do odbioru do końca miesiąca, ale możliwe, że trzeba będzie zrezygnować z tych planów, no się jednak nie wyrobią i skorzystamy z jakiegoś all inclusive w Turcji albo Tunezji. I tak wiecie, leci sobie.
Zapowiada się piękna jesień i oby była taka najdłużej jak się da. ❤️
Poza tym fizycznie odczuwam to całe napięcie z tym czasem, boli mnie kręgosłup, boli mnie brzuch, boli mnie wszystko. Słabo ogólnie 🥲.
Bezimienna, ja Cię doskonale rozumiem z tym terminem. Ja miałam na 20 września wyznaczony, urodziny mojego taty. Nie wiem co to bedzie. Przygniata to.
Przytulam i udanego urlopu mimo wszystko 😘❤🫂29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Jakby któraś chciała z ciężarówek detektor to mogę pożyczyć na kilka miesięcy:) ufam wam wszystkim i możemy się dogadać ja w ciąży nieprędko będę a może którejś przez jakiś czas posłuży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 12:18
Lia., Butterfly23 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dzwoniłam właśnie z pytaniem o Allo ale jeszcze tydzień mam poczekać.
W sumie to kamień z serca, bo bałam się tego wyniku 😅 ja się na szczepienia i tak nie zgodzę. Także będę próbować za tydzień, może już będziePCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Lia, tak, pokazywały w poprzednich cyklach Facelle. I dziś Facelle biel bieli. Testeo pokazal w poprzednim cyklu cień, a w tym też, ale kilka dni temu i już i tak się zaraziłam do nich. Nie ufam im totalnie. Dobrze ze jeszcze tylko 2 zostały, to nasikam na nie w czasie okresu dla rozrywki 😂
Bezimienna, rozumiem ten bol i boję się też października. Na 20.10 miałam termin 😭 i chyba dlatego tak dzisiejsza biel mnie zdołowała, bo liczyłam na to, że łatwiejszy będzie październik jeśli będę w ciąży, że to będzie znak, że tęczowe maleństwo do mnie wróciło 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 12:34
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Ja chyba umrę do tej wizyty za tydzień, lekarka za granica przez tydzień, wizyta dopiero za tydzień we wtorek, do ginekologa nigdzie z marszu nie pójdę, najbliżej to bym chyba miała godzinę jazdy autem. Chyba zeswiruje a już tak cieszyłam się z tych mdłości
Przepraszam dziewczyny ze tak wam marudzę ale mam wrażenie ze się psychicznie wykończęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 12:34
-
Syska fajnie, że trafiłaś na ginekolog z dużą wiedzą i empatią. Dobrze że czujesz się zaopiekowana 🙂
Izzy trzymam kciuki za wizytę, oby z dzidzią wszystko było dobrze ❤️
Co do książek to ja niestety nie czytam tyle ile wy, wstyd się przyznać ale mało, bo jakaś zaczynam i nie umiem się skupić, nie podoba mi się i szukam kolejnej więc niewiele z nich kończę 😁 mało jest takich, które mnie wciąga.
Wczoraj zaczęłam oglądać serial z waszego polecenia Ukochane dziecko i WOW. Obejrzałam 3 odcinki ciurkiem a dzisiaj dokończę 🙂
Ja kolejną wizytę mam 26 września w poradni szpitalnej na NFZ, porobie sobie tam wszystkie badania za darmo a prenatalne już prywatnie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 12:43
Butterfly23 lubi tę wiadomość