X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Ehh ludzie są bez pojęcia... Czy jest to osoba, z którą ściśle współpracujesz? Często się widujecie?

Jak dlugo chcesz zostać na zwolnieniu? Musisz sobie dac czas na dojście do siebie :( <3
    Mam jeszcze pytanko co do zaleceń po zabiegu. Czy otrzymałaś teraz jakiś antybiotyk?

Dołączam do pytania: Syska, co u Ciebie <3?

Mam zwolnienie do końca miesiąca. Niestety w pracy ona jest codziennie, ale dam sobie z tym radę, bo wiem że to ona zawiniła. I to jest osoba która, że tak powiem zarządza zespołem, więc tym bardziej jej zachowanie jest zadziwiające 😑
    Co do zaleceń, to jedynie unikać dużego wysiłku fizycznego, zakaz współżycia do ustania plamienia, a antybiotyku nie dostałam, chyba nie było takich wskazań.

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

age.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Dziękuję, pod względem fizycznym czuje się dobrze, zostały tylko niewielkie plamienia, natomiast pod względem psychicznym to jest jedna wielka sinusoida i mam momenty załamania. Mąż bardzo mnie wspiera, dzisiaj na przykład miałam rano gorszy czas i wziął pół dnia wolnego żeby ze mną być, pojechaliśmy na zakupy i zjedliśmy obiad. Jest wspaniały pod tym względem, nie zamyka się w sobie i zawsze mogę na niego liczyc, to prawdziwy skarb ❤️
    Co do koleżanki, to pisała do mnie z przeprosinami kilkukrotnie, ale na to już za późno i nawet nic nie odpisałam. Myślę, że jak wrócę do pracy i mnie zobaczy to zjedzą ją wyrzuty sumienia i to będzie wystarczająca kara.

A Ty jak się czujesz kochana? ❤️

Rozumiem, takie upadki i wzloty. Ciężko czas, nie tak miałobyc 😪
    Twój mąż jest wspaniały. Bardzo się cieszę że Cię wspiera 😘❤
    No tak, zapewne masz racje. Wiem że może ona nie zrobiła tego specjalnie No ale nie powinna.

Powiem Wam szczerze, że psychicznie różnie. Trochę odpoczywam że nie ma monitoringu i latania co chwilę do ginekologa. Wiem, że to będzie musiało wrócić jak zaczniemy się znów starać. Czekam aż ta infekcja przejdzie i żeby okres się rozkręcił.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jakieś 4 dpo i już mi zaczyna wywalać pryszcze na szyi.. a mąż mnie doprowadza powoli do szału..
    pms się rozgościł dość szybko..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Mam zwolnienie do końca miesiąca. Niestety w pracy ona jest codziennie, ale dam sobie z tym radę, bo wiem że to ona zawiniła. I to jest osoba która, że tak powiem zarządza zespołem, więc tym bardziej jej zachowanie jest zadziwiające 😑
    Co do zaleceń, to jedynie unikać dużego wysiłku fizycznego, zakaz współżycia do ustania plamienia, a antybiotyku nie dostałam, chyba nie było takich wskazań.

Zastanawiałam sie czy po zabiegu dają na wszelki wypadek, ale widocznie są pewni, że wszystko jest dobrze oczyszczone i nie boją się zakazenia. Wiem, że jedni dają a inni nie. Np. ja poprzednim razem otrzymałam antybiotyk, który miałam zacząć przyjmować wraz z rozpoczęciem krwawienia. Dzisiaj nie mam takich zaleceń i dziwnie się z tym czuję.

Jeśli chodzi o koleżankę, to jest to tym bardziej karygodne, że jest to osoba zarządzajaca zespołem... Bardzo mi przykro, że do tego wszystkiego jeszcze z tym musisz się mierzyć. Tak utracone zaufanie będzie bardzo trudno odbudować...o ile w ogóle będzie to możliwe. Przytulam <3

Czyli na ten moment odpoczywasz i dochodzisz do siebie <3 Dobrze, że masz tak długie zwolnienie, przeszłaś przez piekło

Magdanka lubi tę wiadomość

AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
    2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖
    - Mezoterapia jajników - ✖
    - 1 ❄️ zdrowy genetycznie

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Rozumiem, takie upadki i wzloty. Ciężko czas, nie tak miałobyc 😪
    Twój mąż jest wspaniały. Bardzo się cieszę że Cię wspiera 😘❤
    No tak, zapewne masz racje. Wiem że może ona nie zrobiła tego specjalnie No ale nie powinna.

Powiem Wam szczerze, że psychicznie różnie. Trochę odpoczywam że nie ma monitoringu i latania co chwilę do ginekologa. Wiem, że to będzie musiało wrócić jak zaczniemy się znów starać. Czekam aż ta infekcja przejdzie i żeby okres się rozkręcił.

Heh, ten odpoczynek od starań nie jest takim 100% odpoczynkiem, bo jednak robisz szereg badań, chodzisz po lekarzach, dużo czytasz i dowiadujesz się czym są określone badania i to wszystko jest bardzo stresujące. A do tego jeszcze ta infekcja się przypałętała... jak nie urok to sraczka 😪

Przypomnij mi proszę kiedy i gdzie jedziecie na urlop? To spa jest wciąż aktualne?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja jestem jakieś 4 dpo i już mi zaczyna wywalać pryszcze na szyi.. a mąż mnie doprowadza powoli do szału..
    pms się rozgościł dość szybko..

Omg, mnie ostatnio też obsypuje tylko na brodzie. Na to nie ma dobrej rady :( Taki już los mężów, muszą być bardzo dzielni <3 i chociaż są przekochani, to czasem ma się ochotę ich udusić ;)

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Nie wiem czy to długo, krwawilam 2 tygodnie, a kulminacja była w ostatnie 3 dni gdzie już poczułam że wszystko "poszło". Mam nadzieję że u ciebie nie będzie to tyle trwało.

U mnie ok, ostatnie parę dni czuję znaczną poprawę i mam nadzieję że tendencja się utrzyma 🤞

Bardzo długo :( przepraszam że przywołałam to wspomnienie :( Najważniejsze, że masz to za sobą i teraz jesteś już na zupełnie innym etapie w życiu <3 A kiedyś może mała kruszynka tak bardzo wypełni Twoje serduszko, że już nigdy te wspomnienia do Ciebie nie wrócą <3

Bardzo się cieszę, że czujesz się lepiej <3 Rośnijcie zdrowo

izzy91 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Czytam Was, nie mam siły odpisywać, ani czasu. Do tego znowu jestem chora 😡 na razie chodzę do pracy, ale jak długo pociągnę to nie wiem. Kocham swoją pracę, uwielbiam tych moich pacjentów przedszkolnych, ale za dużo niedobrego się dzieje w tych przedszkolach, ja chodzę nerwowa, osłabiony organizm... achhh, szkoda gadać.
    Ściskam Was mocno ❤️

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔

11.2023 AMH 2,27

KIR - AA, brak implantacyjnych
    02.2025 kwalifikacja do ivf
    AMH 1,05
    Nasienie ✖️
    Kariotypy: 👱‍♀️✅️ 🧑✅️
    🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
    • ❄️ AA i ❄️ AB
    • 16.06.25 FET AA ✖️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Cześć!
    Czytam Was, nie mam siły odpisywać, ani czasu. Do tego znowu jestem chora 😡 na razie chodzę do pracy, ale jak długo pociągnę to nie wiem. Kocham swoją pracę, uwielbiam tych moich pacjentów przedszkolnych, ale za dużo niedobrego się dzieje w tych przedszkolach, ja chodzę nerwowa, osłabiony organizm... achhh, szkoda gadać.
    Ściskam Was mocno ❤️

Kochana, bardzo mi przykro, że wciąż chorujesz :( Nie chciałabyś zostać w domu żeby to porządnie wyleżeć? Czy nie masz takiej możliwości/coś Cię powstrzymuje? Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu dziewczyny. Miałam iść na urlop staraczkowy nie? Nigdy w życiu tyle supli nie miałam co teraz 🤣
    Ja czuję się spoko, ale nie mogę się wziąć za siebie, bebzon mam wielki, spuchnięty. Mówię wczoraj do mojego męża, że jestem gruba. A on do mnie: jesteś piękna. No to mu odpowiedziałam: ja powiedziałam, że jestem gruba, a nie brzydka 😂
    Roszpunka zdrówka, kuruj się 😘
    Izzy uwielbiam Twój suwaczek 😍 wiem wiem, powtarzam się 😁

Echo, izzy91, Lia. lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy mąż odruchowo mówi „jesteś piękna kochankę”. Mój robi to samo, nawet jo na mnie nie patrzy 😅
    Ja właśnie wróciłam z jakiś nowych zajęć, choreografii na stepie.
    Leje się ze mnie jakby deszcz padał xD
    Także mogę zjesc kolacje 😅

Echo, Butterfly23 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej🌷
    Byłam wczoraj u Sydora i jak zwykle jestem zachwycona wizyta, profesjonalizmem, brakiem pośpiechu choć godzina była już pozna ♥️ Czuję się, że jestem w dobrych rękach. Także jak się zastanawiacie dziewczyny to ja bardzo go polecam.
    Pokazywał mi opis materiału po poronieniu z tego Krosna i rzeczywiście jest to bardzo dokładny, 2 strony a4.

Niestety piękne lato już się kończy i przychodzi okres smarków😔

Nie wiem od czego to zależy z tym antybiotykiem po zabiegu. Ja miałam dwukrotnie.

Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość

2 poronienia, 11tc i 7tc.
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Jeżu dziewczyny. Miałam iść na urlop staraczkowy nie? Nigdy w życiu tyle supli nie miałam co teraz 🤣
    Ja czuję się spoko, ale nie mogę się wziąć za siebie, bebzon mam wielki, spuchnięty. Mówię wczoraj do mojego męża, że jestem gruba. A on do mnie: jesteś piękna. No to mu odpowiedziałam: ja powiedziałam, że jestem gruba, a nie brzydka 😂
    Roszpunka zdrówka, kuruj się 😘
    Izzy uwielbiam Twój suwaczek 😍 wiem wiem, powtarzam się 😁

Znam to! Też tak zawsze mówie 🤣

A Ty nie miałaś odstawiać połowy supli? Jakiś taki chwilowy detoks czy cos?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Każdy mąż odruchowo mówi „jesteś piękna kochankę”. Mój robi to samo, nawet jo na mnie nie patrzy 😅
    Ja właśnie wróciłam z jakiś nowych zajęć, choreografii na stepie.
    Leje się ze mnie jakby deszcz padał xD
    Także mogę zjesc kolacje 😅

Oooo mega! Jak Ci sie podobało? Zawsze chciałam spróbować :D

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobea wrote:
    Hej🌷
    Byłam wczoraj u Sydora i jak zwykle jestem zachwycona wizyta, profesjonalizmem, brakiem pośpiechu choć godzina była już pozna ♥️ Czuję się, że jestem w dobrych rękach. Także jak się zastanawiacie dziewczyny to ja bardzo go polecam.
    Pokazywał mi opis materiału po poronieniu z tego Krosna i rzeczywiście jest to bardzo dokładny, 2 strony a4.

Niestety piękne lato już się kończy i przychodzi okres smarków😔

Nie wiem od czego to zależy z tym antybiotykiem po zabiegu. Ja miałam dwukrotnie.

Czy coś się zmienia w Twoich zaleceniach?

Mnie też pokazywał taki dokument, ale jak sam stwierdził, to ma sens jeśli ciąża jest bardziej zaawansowana i jest zarodek. U mnie pewnie nie byłoby co badać 😔 A Tobie czemu to pokazywał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 21:35

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Oooo mega! Jak Ci sie podobało? Zawsze chciałam spróbować :D
    Super było, naprawdę. Dużo pozytywnej energii. Także będę chodzić :)

Echo lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mam wynik bety. Delikatnie spadła z 5542 mlU/ml do 5375 mlU/ml 😔 czyli dobrze to wyczułam 😔

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i powiem Wam, ze nic bardziej obrzydliwego od prenacaps nie piłam w życiu. Mimo, ze rozpuszczam w napoju owsianym to czuje ten smak i jest obleśny xD

Echo :( matka zawsze wie :(

Echo lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Czy coś się zmienia w Twoich zaleceniach?

Mnie też pokazywał taki dokument, ale jak sam stwierdził, to ma sens jeśli ciąża jest bardziej zaawansowana i jest zarodek. U mnie pewnie nie byłoby co badać 😔 A Tobie czemu to pokazywał?

Pokazywal mi bo przy kir AA może się słabo rozwijać łożysko i tętniczki. I miał taki wynik bez accofilu, a ten lek bardzo dobrze wpływa na angiogenezę.
    Będę odstawiać accofil i schodzić z encortonu. Mam zrobić badania parametrów krwi i z wynikami prenatalnych mu wysłać.

Echo lubi tę wiadomość

2 poronienia, 11tc i 7tc.
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A i powiem Wam, ze nic bardziej obrzydliwego od prenacaps nie piłam w życiu. Mimo, ze rozpuszczam w napoju owsianym to czuje ten smak i jest obleśny xD

Echo :( matka zawsze wie :(

Na początku też miałam problem z piciem Prenacaps OVI, ale z czasem przeszłam w stan syndromu sztokholmskiego i teraz jest dla mnie ok. Życzę Ci żeby Tobie też się udało to przeboleć, bo preparat jest naprawdę świetny <3 mnie bardzo pomógł

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ