Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo wrote:Ehh ludzie są bez pojęcia... Czy jest to osoba, z którą ściśle współpracujesz? Często się widujecie?
Jak dlugo chcesz zostać na zwolnieniu? Musisz sobie dac czas na dojście do siebie
Mam jeszcze pytanko co do zaleceń po zabiegu. Czy otrzymałaś teraz jakiś antybiotyk?
Dołączam do pytania: Syska, co u Ciebie ?
Mam zwolnienie do końca miesiąca. Niestety w pracy ona jest codziennie, ale dam sobie z tym radę, bo wiem że to ona zawiniła. I to jest osoba która, że tak powiem zarządza zespołem, więc tym bardziej jej zachowanie jest zadziwiające 😑
Co do zaleceń, to jedynie unikać dużego wysiłku fizycznego, zakaz współżycia do ustania plamienia, a antybiotyku nie dostałam, chyba nie było takich wskazań. -
Magdanka wrote:Dziękuję, pod względem fizycznym czuje się dobrze, zostały tylko niewielkie plamienia, natomiast pod względem psychicznym to jest jedna wielka sinusoida i mam momenty załamania. Mąż bardzo mnie wspiera, dzisiaj na przykład miałam rano gorszy czas i wziął pół dnia wolnego żeby ze mną być, pojechaliśmy na zakupy i zjedliśmy obiad. Jest wspaniały pod tym względem, nie zamyka się w sobie i zawsze mogę na niego liczyc, to prawdziwy skarb ❤️
Co do koleżanki, to pisała do mnie z przeprosinami kilkukrotnie, ale na to już za późno i nawet nic nie odpisałam. Myślę, że jak wrócę do pracy i mnie zobaczy to zjedzą ją wyrzuty sumienia i to będzie wystarczająca kara.
A Ty jak się czujesz kochana? ❤️
Rozumiem, takie upadki i wzloty. Ciężko czas, nie tak miałobyc 😪
Twój mąż jest wspaniały. Bardzo się cieszę że Cię wspiera 😘❤
No tak, zapewne masz racje. Wiem że może ona nie zrobiła tego specjalnie No ale nie powinna.
Powiem Wam szczerze, że psychicznie różnie. Trochę odpoczywam że nie ma monitoringu i latania co chwilę do ginekologa. Wiem, że to będzie musiało wrócić jak zaczniemy się znów starać. Czekam aż ta infekcja przejdzie i żeby okres się rozkręcił.
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Ja jestem jakieś 4 dpo i już mi zaczyna wywalać pryszcze na szyi.. a mąż mnie doprowadza powoli do szału..
pms się rozgościł dość szybko..PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Magdanka wrote:Mam zwolnienie do końca miesiąca. Niestety w pracy ona jest codziennie, ale dam sobie z tym radę, bo wiem że to ona zawiniła. I to jest osoba która, że tak powiem zarządza zespołem, więc tym bardziej jej zachowanie jest zadziwiające 😑
Co do zaleceń, to jedynie unikać dużego wysiłku fizycznego, zakaz współżycia do ustania plamienia, a antybiotyku nie dostałam, chyba nie było takich wskazań.
Zastanawiałam sie czy po zabiegu dają na wszelki wypadek, ale widocznie są pewni, że wszystko jest dobrze oczyszczone i nie boją się zakazenia. Wiem, że jedni dają a inni nie. Np. ja poprzednim razem otrzymałam antybiotyk, który miałam zacząć przyjmować wraz z rozpoczęciem krwawienia. Dzisiaj nie mam takich zaleceń i dziwnie się z tym czuję.
Jeśli chodzi o koleżankę, to jest to tym bardziej karygodne, że jest to osoba zarządzajaca zespołem... Bardzo mi przykro, że do tego wszystkiego jeszcze z tym musisz się mierzyć. Tak utracone zaufanie będzie bardzo trudno odbudować...o ile w ogóle będzie to możliwe. Przytulam
Czyli na ten moment odpoczywasz i dochodzisz do siebie Dobrze, że masz tak długie zwolnienie, przeszłaś przez piekłoMagdanka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
syska wrote:Rozumiem, takie upadki i wzloty. Ciężko czas, nie tak miałobyc 😪
Twój mąż jest wspaniały. Bardzo się cieszę że Cię wspiera 😘❤
No tak, zapewne masz racje. Wiem że może ona nie zrobiła tego specjalnie No ale nie powinna.
Powiem Wam szczerze, że psychicznie różnie. Trochę odpoczywam że nie ma monitoringu i latania co chwilę do ginekologa. Wiem, że to będzie musiało wrócić jak zaczniemy się znów starać. Czekam aż ta infekcja przejdzie i żeby okres się rozkręcił.
Heh, ten odpoczynek od starań nie jest takim 100% odpoczynkiem, bo jednak robisz szereg badań, chodzisz po lekarzach, dużo czytasz i dowiadujesz się czym są określone badania i to wszystko jest bardzo stresujące. A do tego jeszcze ta infekcja się przypałętała... jak nie urok to sraczka 😪
Przypomnij mi proszę kiedy i gdzie jedziecie na urlop? To spa jest wciąż aktualne?
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Elza1234 wrote:Ja jestem jakieś 4 dpo i już mi zaczyna wywalać pryszcze na szyi.. a mąż mnie doprowadza powoli do szału..
pms się rozgościł dość szybko..
Omg, mnie ostatnio też obsypuje tylko na brodzie. Na to nie ma dobrej rady Taki już los mężów, muszą być bardzo dzielni i chociaż są przekochani, to czasem ma się ochotę ich udusić2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
izzy91 wrote:Nie wiem czy to długo, krwawilam 2 tygodnie, a kulminacja była w ostatnie 3 dni gdzie już poczułam że wszystko "poszło". Mam nadzieję że u ciebie nie będzie to tyle trwało.
U mnie ok, ostatnie parę dni czuję znaczną poprawę i mam nadzieję że tendencja się utrzyma 🤞
Bardzo długo przepraszam że przywołałam to wspomnienie Najważniejsze, że masz to za sobą i teraz jesteś już na zupełnie innym etapie w życiu A kiedyś może mała kruszynka tak bardzo wypełni Twoje serduszko, że już nigdy te wspomnienia do Ciebie nie wrócą
Bardzo się cieszę, że czujesz się lepiej Rośnijcie zdrowoizzy91 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Cześć!
Czytam Was, nie mam siły odpisywać, ani czasu. Do tego znowu jestem chora 😡 na razie chodzę do pracy, ale jak długo pociągnę to nie wiem. Kocham swoją pracę, uwielbiam tych moich pacjentów przedszkolnych, ale za dużo niedobrego się dzieje w tych przedszkolach, ja chodzę nerwowa, osłabiony organizm... achhh, szkoda gadać.
Ściskam Was mocno ❤️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Cześć!
Czytam Was, nie mam siły odpisywać, ani czasu. Do tego znowu jestem chora 😡 na razie chodzę do pracy, ale jak długo pociągnę to nie wiem. Kocham swoją pracę, uwielbiam tych moich pacjentów przedszkolnych, ale za dużo niedobrego się dzieje w tych przedszkolach, ja chodzę nerwowa, osłabiony organizm... achhh, szkoda gadać.
Ściskam Was mocno ❤️
Kochana, bardzo mi przykro, że wciąż chorujesz Nie chciałabyś zostać w domu żeby to porządnie wyleżeć? Czy nie masz takiej możliwości/coś Cię powstrzymuje? Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Jeżu dziewczyny. Miałam iść na urlop staraczkowy nie? Nigdy w życiu tyle supli nie miałam co teraz 🤣
Ja czuję się spoko, ale nie mogę się wziąć za siebie, bebzon mam wielki, spuchnięty. Mówię wczoraj do mojego męża, że jestem gruba. A on do mnie: jesteś piękna. No to mu odpowiedziałam: ja powiedziałam, że jestem gruba, a nie brzydka 😂
Roszpunka zdrówka, kuruj się 😘
Izzy uwielbiam Twój suwaczek 😍 wiem wiem, powtarzam się 😁Echo, izzy91, Lia. lubią tę wiadomość
-
Każdy mąż odruchowo mówi „jesteś piękna kochankę”. Mój robi to samo, nawet jo na mnie nie patrzy 😅
Ja właśnie wróciłam z jakiś nowych zajęć, choreografii na stepie.
Leje się ze mnie jakby deszcz padał xD
Także mogę zjesc kolacje 😅Echo, Butterfly23 lubią tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Hej🌷
Byłam wczoraj u Sydora i jak zwykle jestem zachwycona wizyta, profesjonalizmem, brakiem pośpiechu choć godzina była już pozna ♥️ Czuję się, że jestem w dobrych rękach. Także jak się zastanawiacie dziewczyny to ja bardzo go polecam.
Pokazywał mi opis materiału po poronieniu z tego Krosna i rzeczywiście jest to bardzo dokładny, 2 strony a4.
Niestety piękne lato już się kończy i przychodzi okres smarków😔
Nie wiem od czego to zależy z tym antybiotykiem po zabiegu. Ja miałam dwukrotnie.
Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Jeżu dziewczyny. Miałam iść na urlop staraczkowy nie? Nigdy w życiu tyle supli nie miałam co teraz 🤣
Ja czuję się spoko, ale nie mogę się wziąć za siebie, bebzon mam wielki, spuchnięty. Mówię wczoraj do mojego męża, że jestem gruba. A on do mnie: jesteś piękna. No to mu odpowiedziałam: ja powiedziałam, że jestem gruba, a nie brzydka 😂
Roszpunka zdrówka, kuruj się 😘
Izzy uwielbiam Twój suwaczek 😍 wiem wiem, powtarzam się 😁
Znam to! Też tak zawsze mówie 🤣
A Ty nie miałaś odstawiać połowy supli? Jakiś taki chwilowy detoks czy cos?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Elza1234 wrote:Każdy mąż odruchowo mówi „jesteś piękna kochankę”. Mój robi to samo, nawet jo na mnie nie patrzy 😅
Ja właśnie wróciłam z jakiś nowych zajęć, choreografii na stepie.
Leje się ze mnie jakby deszcz padał xD
Także mogę zjesc kolacje 😅
Oooo mega! Jak Ci sie podobało? Zawsze chciałam spróbować2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Kobea wrote:Hej🌷
Byłam wczoraj u Sydora i jak zwykle jestem zachwycona wizyta, profesjonalizmem, brakiem pośpiechu choć godzina była już pozna ♥️ Czuję się, że jestem w dobrych rękach. Także jak się zastanawiacie dziewczyny to ja bardzo go polecam.
Pokazywał mi opis materiału po poronieniu z tego Krosna i rzeczywiście jest to bardzo dokładny, 2 strony a4.
Niestety piękne lato już się kończy i przychodzi okres smarków😔
Nie wiem od czego to zależy z tym antybiotykiem po zabiegu. Ja miałam dwukrotnie.
Czy coś się zmienia w Twoich zaleceniach?
Mnie też pokazywał taki dokument, ale jak sam stwierdził, to ma sens jeśli ciąża jest bardziej zaawansowana i jest zarodek. U mnie pewnie nie byłoby co badać 😔 A Tobie czemu to pokazywał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 21:35
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Oooo mega! Jak Ci sie podobało? Zawsze chciałam spróbować
Echo lubi tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
A i powiem Wam, ze nic bardziej obrzydliwego od prenacaps nie piłam w życiu. Mimo, ze rozpuszczam w napoju owsianym to czuje ten smak i jest obleśny xD
Echo matka zawsze wieEcho lubi tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Echo wrote:Czy coś się zmienia w Twoich zaleceniach?
Mnie też pokazywał taki dokument, ale jak sam stwierdził, to ma sens jeśli ciąża jest bardziej zaawansowana i jest zarodek. U mnie pewnie nie byłoby co badać 😔 A Tobie czemu to pokazywał?
Pokazywal mi bo przy kir AA może się słabo rozwijać łożysko i tętniczki. I miał taki wynik bez accofilu, a ten lek bardzo dobrze wpływa na angiogenezę.
Będę odstawiać accofil i schodzić z encortonu. Mam zrobić badania parametrów krwi i z wynikami prenatalnych mu wysłać.
Echo lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:A i powiem Wam, ze nic bardziej obrzydliwego od prenacaps nie piłam w życiu. Mimo, ze rozpuszczam w napoju owsianym to czuje ten smak i jest obleśny xD
Echo matka zawsze wie
Na początku też miałam problem z piciem Prenacaps OVI, ale z czasem przeszłam w stan syndromu sztokholmskiego i teraz jest dla mnie ok. Życzę Ci żeby Tobie też się udało to przeboleć, bo preparat jest naprawdę świetny mnie bardzo pomógł2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...