Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie chcę wam tu smęcić ale nie wiem czy to przez leki czy świruje już ale czuję się trochę rozsypana psychicznie, nic w tym cyklu nie idzie po mojej myśli, najchętniej bym zakopała pod kołdrą i użała nad sobą, pojadą pod koniec tygodnia do stajni bo oszalejęDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Nie chcę wam tu smęcić ale nie wiem czy to przez leki czy świruje już ale czuję się trochę rozsypana psychicznie, nic w tym cyklu nie idzie po mojej myśli, najchętniej bym zakopała pod kołdrą i użała nad sobą, pojadą pod koniec tygodnia do stajni bo oszaleję
Catering od Vikinga jest na razie ekstra 😍. Śniadanie było boskie. Zrobiłam sobie jeszcze 15 minutową drzemkę, bo mnie ścięło z nóg. Nie wyspałam się dziś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 12:04
-
izzy91 wrote:Ja dziś mam kolejny dzień wilczego głodu, jest 12 a ja już po 3 posiłkach 🤣 wyrwalam się w robocie szybciej na lunch bo bym już nie dała rady 😆
Jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam 🙈izzy91 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
A ja właśnie zjadłam śniadanko 🙈 jestem na poście przerywanym i okienko mam od 10:30. Ale zapomniałam wziąć leku na tarczyce i się wydłużyło. I ledwo siedzę bo się tak najadłam 🙈
Mam pytanko, co Wam sprawia największą trudność w trzymaniu diety? Mi węglowodany 😏 chleb ograniczyłam, ale makarony to żyćko. Pizza 😍 i nawet te placki tortilli. Lubię sobie zrobić taki na śniadanie wyładowany mozzarellą oczywiście light 😂 i warzywkami. No i mam problem z dobiciem białka. Przyjmuje się, że min 1g na 1kg masy ciała, a ja ledwo 30g dziennie mam. Dziś będzie więcej bo zjadłam jogurt proteinowy z 20g białka 😂
Iiii ostatnie liczenie kcal 🙄03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Jednorożec89 wrote:Nie chcę wam tu smęcić ale nie wiem czy to przez leki czy świruje już ale czuję się trochę rozsypana psychicznie, nic w tym cyklu nie idzie po mojej myśli, najchętniej bym zakopała pod kołdrą i użała nad sobą, pojadą pod koniec tygodnia do stajni bo oszaleję
Smęć, smęć po to jesteśmy żeby wysłuchać i wesprzeć. To jest miejsce, w którym nie musisz udawać. Każda z nas chcialaby się czuć zawsze wspaniałe ale nie oszukujmy się dni są różne.
Może leki które bierzesz mogą mieć taki wpływ na Twoje samopoczucie ale tez sytuacja i ciągła presja jaka na Nas ciąży. Ściskam Cię mocno. 🫂😘29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Ja mam największą słabość do makaronów i do czekolady. 🫠 I do owoców, ale chyba to dobrze? U mnie duży problem z tym, że wiele rzeczy wydaje mi się, że nie lubię i nie będę jadła. A pudła mnie zmusza do urozmaicenia diety i zjadania większej ilości warzyw.
Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak dajecie rade w pracy ?
Ja po poronieniu mam takie podejście, że robie tylko to co muszę a powinnam coś ponad normę bo ocena roczna od której zależy premia/awans. Mi się po prostu nie chce, nie mam na to siły i ochoty. Nie mogę z tego stanu zawieszenia wyjść i się zmotywować.
Jak sobie radzicie ?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:Dziewczyny, jak dajecie rade w pracy ?
Ja po poronieniu mam takie podejście, że robie tylko to co muszę a powinnam coś ponad normę bo ocena roczna od której zależy premia/awans. Mi się po prostu nie chce, nie mam na to siły i ochoty. Nie mogę z tego stanu zawieszenia wyjść i się zmotywować.
Jak sobie radzicie ?
Mi dwa tygodnie po 💔 kończyła się umowa, ale to i tak nie zwiększyło mojej chęci do pracy 😂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 12:49
Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:A masz jakiś wykres? Jak tak, to pokaż. U mnie poprzedni cykl miał być bezowulacyjny, a był owulacyjny, ale w 21dc. Więc późno, ale był. No i nie zaskoczyło. 😝 Niech endonsie ładnie zregeneruje, co by kropek mógł się ładnie zadomowić.
Btw od czego w sumie zależy grubość endometrium? Ja krótko przed owu miałam 12,5mm. 😵💫 Mogę komuś oddać tak z 3mm. 😂 Wiem, że od estrogenów, ale od czegoś jeszcze?03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Bezimienna wrote:Ja mam największą słabość do makaronów i do czekolady. 🫠 I do owoców, ale chyba to dobrze? U mnie duży problem z tym, że wiele rzeczy wydaje mi się, że nie lubię i nie będę jadła. A pudła mnie zmusza do urozmaicenia diety i zjadania większej ilości warzyw.
Bezimienna lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:A ja właśnie zjadłam śniadanko 🙈 jestem na poście przerywanym i okienko mam od 10:30. Ale zapomniałam wziąć leku na tarczyce i się wydłużyło. I ledwo siedzę bo się tak najadłam 🙈
Mam pytanko, co Wam sprawia największą trudność w trzymaniu diety? Mi węglowodany 😏 chleb ograniczyłam, ale makarony to żyćko. Pizza 😍 i nawet te placki tortilli. Lubię sobie zrobić taki na śniadanie wyładowany mozzarellą oczywiście light 😂 i warzywkami. No i mam problem z dobiciem białka. Przyjmuje się, że min 1g na 1kg masy ciała, a ja ledwo 30g dziennie mam. Dziś będzie więcej bo zjadłam jogurt proteinowy z 20g białka 😂
Iiii ostatnie liczenie kcal 🙄
Kocham ciasta, owoce i warzywa sezonowe (np. maliny
czy bób) 🫣 mimo pudełek pozwalam sobie na takie rozkosze2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Bezimienna wrote:Ja wróciłam do pracy z nastawieniem, że więcej niż na 50% nie będę pracować biorąc od uwagę całokształt. Skupiam się na sobie, domu, tym co kocham i co lubię. Praca jest na drugorzędnym planie jak nie dalej. Jak nie masz ochoty to się nie zmuszaj. Nie w tym roku ocena to w następnym. Zmuszanie się do lepszej jakości pracy spowoduje, że będziesz czuć presję, która spowoduje wypalenie zawodowe. Więc... Rób tyle, na ile masz siły. Może ta praca Cię już totalnie nie kreci, więc możesz pomyśleć o czymś nowym? Ogranicza nas tylko wyobraźnia . Czasami trzeba sobie poegzystować bez zbędnego pośpiechu i presji. 😁
Mi dwa tygodnie po 💔 kończyła się umowa, ale to i tak nie zwiększyło mojej chęci do pracy 😂.
Dokładnie, za rok też będzie ocena roczna. Ja funkcjonuje normalnie. Dla mnie mimo, że ta ciąża była kompletną niespodzianką, byłam przygotowane na poronienie. Szybko doszłam do siebie co mnie mocno zaskoczyło, ale jestem za to wdzięczna. Mam dni gorsze, oczywiście, ale nie myślę co by było gdyby, jaki miałabym teraz brzuszek i takie tam. Bo to jest totalnie bez sensu i bardzo krzywdzące. Skupiam się na tym co jest teraz. Wypełniam swoje obowiązki i tyle. Mi awans nie grozi więc też nie mam spinyPinkflower lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Właśnie sprawdziłam swoje i ja 8dc endometrium miałam 5,6 mm.
-
Butterfly23 wrote:Popieram moją przedmówczynię. Polać tej Pani 🍾 😁
Dokładnie, za rok też będzie ocena roczna. Ja funkcjonuje normalnie. Dla mnie mimo, że ta ciąża była kompletną niespodzianką, byłam przygotowane na poronienie. Szybko doszłam do siebie co mnie mocno zaskoczyło, ale jestem za to wdzięczna. Mam dni gorsze, oczywiście, ale nie myślę co by było gdyby, jaki miałabym teraz brzuszek i takie tam. Bo to jest totalnie bez sensu i bardzo krzywdzące. Skupiam się na tym co jest teraz. Wypełniam swoje obowiązki i tyle. Mi awans nie grozi więc też nie mam spinyButterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Chyba taka moja uroda, że mam je po prostu dość grube. Żaden gin nie mówił, że jest zbyt grube, tylko że ładne 😂. Pierwszego dnia jest bardziej obfita @, ale bez skrzepów czy innych niespodzianek.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:No ma się co złuszczać 😁 to najważniejsze, że nic tam nie ma nadprogramowego. Ja nawet nie wiem jakie endo powinno być. I tak się zastanawiam czy moje nie za cienkie 🫣
-
Bezimienna wrote:Ja w dzień diagnozy, że ciąża obumarła wywaliłam wszystkie aplikacje, łącznie z ovufriend. 😂 A i tak jedna mi wysyła maila do spamu byłabyś w tym i w tym miesiącu ciąży. A ja na przekór myślę sobie, że w sumie być latem w ciąży też ciężkie, bo ciepło, stopy puchną i w ogóle kolorowo. Więc korzystam z tego, że nic mi nie puchnie i korzystam z lata 🌞.
Ja lubię ta prace, dobrze płacą, spoko benefity itd..wciąż liczę na to, że na koniec roku który jest okropny już mnie tam nie będzie 😅😅😅 oby.
Staram się właśnie dziewczyny w taki sposób myśleć ale często ciężko jak widzę małe dzieci albo tatusiow z dziećmi. Wiem, że mój maz byłby wspaniałym tata. Mam nadzieję, że bedzie. Brakuje tego puzzla w naszej układance.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178