Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura dalej szoruje po dnie i to tyle w temacie owulacji. Na prawdę nie mam na to siły

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    U mnie temperatura dalej szoruje po dnie i to tyle w temacie owulacji. Na prawdę nie mam na to siły
    Naprawdę nie sugeruj się temp.
    Ja mam potwierdzona owulacje a wczoraj i dziś miałam ledwo 36.7, gdzie inne dziewczyny zazwyczaj maja po 37, albo i więcej.
    Masz może jakaś wizytę umówiona z usg?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja mam potwierdzona owulacje a wczoraj i dziś miałam ledwo 36.7, gdzie inne dziewczyny zazwyczaj maja po 37, albo i więcej.
    Prawda, ta temperatura jest tylko poglądowa. U mnie np. mierze temperature po przebudzeniu od razu (o ile pamiętam zmierzyć), a jak zmierzę 10 min później to już jest niższa o 0,1 stopnia 😂. Ale wiem, że w środku cyklu po owu, moja temperatura w ciągu dnia sięga do 37.2-37.4, więc też się to potwierdza 🤪.

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się zaczyna już zjazd emocjonalny, z którym walczę. Podły nastrój a jestem dopiero 2/3 dni po owulacji. Już się obawiam badania proga w sobotę bo pewnie wyjdzie za niski. Lepiej zbadać czy odpuścić?
    Moja głowa podpowiada, że nic z tego nie będzie. Seksy byly w sobotę (robilam zastrzyk) I w niedzielę, wczoraj już nie poprawiliśmy bo oboje padliśmy.
    Od poniedziałku idę na tygodniowy urlop, nic specjalnego, zrobię sobie staycation. Moja bratowa też ma wtedy więc już w planach zwiedzanie Wawelu bo ostatnio bylam chyba w podstawówce az wstyd 😅

Bardzo Wam dziękuję, że jesteście i wspieracie. Czuje się tu bezpiecznie i wiem że mogę Was o wszystko podpytać. Nasze starania zostawiamy tylko i wyłącznie w naszej prywatnej strefie. Moje przyjaciółki nawet nie wiedzą że teraz bylam na monicie bo wiem że potem się martwią i będą dopytywać. A mnie takie sytuacje mecza bardzo, wystarczy że sama się stresuje, niepotrzebny mi jeszcze ich stres. Trochę się czuje z tym źle że je oszukuje ale no kurcze to nasza intymna sprawa. Ale no po prostu wiem, że nie zrozumie mnie tak osoba ktora tego nie przeszła i nie przechodzi dalej.
    Staram się zająć dziś praca.
    Miłego dnia Wam życzę ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 09:03

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy nie iść na USG gdziekolwiek ale nie che iść do przypadkowego gina a moja lekarka jest na urlopie. Nie przyjmuje do 21 lipca.

Zawsze miałam bardzo wyraźne skoki ale od dwóch cykli wykres jest płaski. Mogę nie mieć owulacji z resztą śluzu płodnego też nie miałam

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    U mnie się zaczyna już zjazd emocjonalny, z którym walczę. Podły nastrój a jestem dopiero 2/3 dni po owulacji. Już się obawiam badania proga w sobotę bo pewnie wyjdzie za niski. Lepiej zbadać czy odpuścić?
    Moja głowa podpowiada, że nic z tego nie będzie. Seksy byly w sobotę (robilam zastrzyk) I w niedzielę, wczoraj już nie poprawiliśmy bo oboje padliśmy.
    Od poniedziałku idę na tygodniowy urlop, nic specjalnego, zrobię sobie staycation. Moja bratowa też ma wtedy więc już w planach zwiedzanie Wawelu bo ostatnio bylam chyba w podstawówce az wstyd 😅

Bardzo Wam dziękuję, że jesteście i wspieracie. Czuje się tu bezpiecznie i wiem że mogę Was o wszystko podpytać. Nasze starania zostawiamy tylko i wyłącznie w naszej prywatnej strefie. Moje przyjaciółki nawet nie wiedzą że teraz bylam na monicie bo wiem że potem się martwią i będą dopytywać. A mnie takie sytuacje mecza bardzo, wystarczy że sama się stresuje, niepotrzebny mi jeszcze ich stres. Trochę się czuje z tym źle że je oszukuje ale no kurcze to nasza intymna sprawa. Ale no po prostu wiem, że nie zrozumie mnie tak osoba ktora tego nie przeszła i nie przechodzi dalej.
    Miłego dnia Wam życzę ❤

Syska kochanie, myślę, że warto zbadać proga. Lepiej wiedzieć niż potem wyrzucać sobie, że się nie zrobilo badania. Przytulam mocno 😘❤️ Trzymaj się tam! Miłego dnia ❤️

Pinkflower lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    A u mnie za to pełno aż czarnych, niewiadomo skąd siniaków. Bez Acardu mam tendencje do siniaków a teraz to już w ogóle jestem łaciata. Do tego krwawią mi dziąsła.
    Ale ja chyba na jakiś czas odstawiam Acard. Siniaki jakoś bym przeżyła, ale mam dość krwawień - jakbym miała @ non stop.

Omg 😮 ! Musisz odstawić Acard, nawet się nie zastanawiaj 😮 A poza tym dobrze się czujesz? Wszystko ok?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Zerknij sobie na mój wykres. Niby owulacja była dwa dni temu, co przy tych temperaturach nie jest możliwe. Ty brałaś bardzo późno tabletki na stymulacje. Owulacja jeszcze przed Tobą

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:

Miłego dnia Wam życzę ❤
    Jak się obawiasz i ma wynik wpłynąć na Twoje samopoczucie, to bym odpuściła. Prog też nie zawsze wyznaczy ciążę. Już tu widziałam kreski przy progu 10 :p. Jeszcze bym odpuściła tego proga, aby wejść z dobrym nastawieniem w urlop ✌️. Pamiętaj, jedyna gwarancja owu to ciąża 😁, i tego Ci życzę. Ja proga robiłam raz w życiu, miałam 15, i potem już nie powtarzałam. Za leniwa jestem 😁.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja mam max 36,7 po owulacji

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:

Miłego dnia Wam życzę ❤
    Zbadaj.
    Moje przyjaciółki też nie wiedzą. Nikt nie wie, tylko mąż i wy

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Nie wiem czy nie iść na USG gdziekolwiek ale nie che iść do przypadkowego gina a moja lekarka jest na urlopie. Nie przyjmuje do 21 lipca.

Zawsze miałam bardzo wyraźne skoki ale od dwóch cykli wykres jest płaski. Mogę nie mieć owulacji z resztą śluzu płodnego też nie miałam
    Znajdź kogoś na znanym lekarzu i idź

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia kciuki zaciśnięte! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🍀🍀🍀

Lia. lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Echo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Masakra, mam nadzieję, że u mnie nie będzie aż tak hardcorowo.

Życzę Wam miłego dnia, a sobie powtarzam, że jeszcze trzy miesiące i będę szukać nowej pracy 😂. Serio, brak samorealizacji i ogólna rozpierducha nie dla mnie. Kiedyś myślałam, że ciąża rozwiąże wszystkie problemy, ale też myślałam, że szybko zajdę w ciążę. No i takie buty. Zaszłam, ale nie wyszło. 🫨

Btw śniły mi się jakieś chrzciny, moje łzy, rodzina, jakąś restauracja i spotkanie rodzinne. W ogóle, ja po owu mam porąbane sny.💩

Trzymam kciuki za zmianę pracy 🤞🤞 Ja wciąż szukam, więc liczę, że też uda mi się gdzies załapać. Ostatnio zrobiłam sobie przerwę od przeglądania ofert, ale zaraz do tego wracam.

A co do snów,to dzisiaj też miałam jakiś kosmiczny 😅 nie pamiętam o co chodziło ale obudziłam się zlana potem 🙈

Bezimienna lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Bezimienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Zerknij sobie na mój wykres. Niby owulacja była dwa dni temu, co przy tych temperaturach nie jest możliwe. Ty brałaś bardzo późno tabletki na stymulacje. Owulacja jeszcze przed Tobą
    Ale u Ciebie rośnie temp. Jestem ciekawa jak będzie jutro, patrzę z ciekawością na Twój wykres 😁.

Butterfly23 lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia 🤞🤞😘❤️

Lia. lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. Dawaj nam tu dwie kreseczki. Trzeba zacząć lipiec z przytupem!

W ogóle 25 stopni na dworze a ja leżę pod kołdrą i informuje męża, że mi zimno. 💩 No i to wygląda jak moje stare poprzednie cykle. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 09:28

Lia. lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć we wtorek! Boże jaki ja miałam sen 🤦🏼‍♀️ śniło mi się, że byłam z mamą w swojej starej szkole na jakimś festiwalu. Festiwal był na zewnątrz. A w środku w sklepiku sprzedawali kiełbaski. Poszłam nam po te kiełbaski, a w tej szkole głucho i ciemno. Nagle się pojawiła jakaś szurnięta laska. Zaczęła mnie ganiać i rzucać ostrymi narzędziami. Ja uciekałam, łapałam te noże i też w nią rzucałam. Dziewczyny, ja w życiu tyle nie biegałam! Nogi to mnie tak bolą, że nie pytajcie 🙈

A później śniły mi się zakrwawione podpaski 🙈

Miłego dnia! Nie martwcie się niczym kochane. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu i nasze zamartwianie się tego nie zmieni ☀️

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ale u Ciebie rośnie temp. Jestem ciekawa jak będzie jutro, patrzę z ciekawością na Twój wykres 😁.
    Rośnie, dopiero wczoraj odbiła, więc myślę, że wczoraj była owu. A Jednorożec brała do 10dc tabletki. Dziś ma chyba 16dc. Jednorożec udostępnij może swój wykres?

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Cześć we wtorek! Boże jaki ja miałam sen 🤦🏼‍♀️ śniło mi się, że byłam z mamą w swojej starej szkole na jakimś festiwalu. Festiwal był na zewnątrz. A w środku w sklepiku sprzedawali kiełbaski. Poszłam nam po te kiełbaski, a w tej szkole głucho i ciemno. Nagle się pojawiła jakaś szurnięta laska. Zaczęła mnie ganiać i rzucać ostrymi narzędziami. Ja uciekałam, łapałam te noże i też w nią rzucałam. Dziewczyny, ja w życiu tyle nie biegałam! Nogi to mnie tak bolą, że nie pytajcie 🙈

A później śniły mi się zakrwawione podpaski 🙈

Miłego dnia! Nie martwcie się niczym kochane. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu i nasze zamartwianie się tego nie zmieni ☀️
    Tej, może jednak to była owu i dołączysz do mojego teamu #dziwnesny 😂. Bez owu też zapraszam 😂.

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ