Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
jak jak zwykle w kuchni. Ogarnełam posiłki na cały weekend, więc jutro będę miała spokój. Jeszcze przygotowałam kilka rzeczy pod mrożenie więc kiedy nie będzie sił na gotowanie, wystarczy wyjąć coś z zamrażarki. Padam.
Butterfly, ja mam wizytę w przyszłym tygodniu. Planuję, żeby to była już wizyta przed rozpoczęciem procedury, z rozpisaniem stymulacji itp.
Jeszcze nie zrobiliśmy badań, ale zapisałam małża na badanie nasienia w przyszłym tygodniu, więc od razu zrobi wirusulogię a ja chyba zrobię, jak będę na wizycie w klinice.
Najchętniej zrobiłabym je dopiero po świętach, ale niby na chlamydię czeka się nawet dwa tygodnie i wtedy jest ryzyko, że nie będziemy mieć badań na czas. Ale hmm... z tego mi się kojarzy az tak długo nigdy na te wyniki nie czekaliśmy. Gdzieś z tyłu głowy mam, że co jeśli się udało? Wydamy 1000zł na badania, które nie sa potrzebne:)
Mieliśmy tak w marcu - zrobiliśmy badania przed iui a za dwa dni na teście pojawiły się dwie kreski.
Izzy, ale to juz zleciało.... trzeci trymestr to juz praktycznie końcówkaWyprawkę ogarniesz, na pewno przygotujesz sie na tip top a z bobasem też dasz radę. A planujesz iść do jakiejś szkoły rodzenia albo chodzisz do położnej?
Polecam, żeby nie czekać z zakupem nebulizatora czy odsysacza kataru. Niektórzy czekają, a jak maleństwo zachoruje, a wtedy jest panika, żeby kupić jak najszybciej. A gwarantuje Ci, że te dwie rzeczy na pewno Wam się przydadząWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 13:22
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Elza1234 wrote:Kiedyś czytałam pamiętnik Echo - widziałam, że są co raz bliżej in vitro
wręcz są chyba w trakcie już
To nie Echo, to Lia. Echo nie pisze pamiętnika - tak mi sie wydaje.Echo lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
alauda wrote:Hej Dziewczyny,
jak jak zwykle w kuchni. Ogarnełam posiłki na cały weekend, więc jutro będę miała spokój. Jeszcze przygotowałam kilka rzeczy pod mrożenie więc kiedy nie będzie sił na gotowanie, wystarczy wyjąć coś z zamrażarki. Padam.
Butterfly, ja mam wizytę w przyszłym tygodniu. Planuję, żeby to była już wizyta przed rozpoczęciem procedury, z rozpisaniem stymulacji itp.
Jeszcze nie zrobiliśmy badań, ale zapisałam małża na badanie nasienia w przyszłym tygodniu, więc od razu zrobi wirusulogię a ja chyba zrobię, jak będę na wizycie w klinice.
Najchętniej zrobiłabym je dopiero po świętach, ale niby na chlamydię czeka się nawet dwa tygodnie i wtedy jest ryzyko, że nie będziemy mieć badań na czas. Ale hmm... z tego mi się kojarzy az tak długo nigdy na te wyniki nie czekaliśmy. Gdzieś z tyłu głowy mam, że co jeśli się udało? Wydamy 1000zł na badania, które nie sa potrzebne:)
Mieliśmy tak w marcu - zrobiliśmy badania przed iui a za dwa dni na teście pojawiły się dwie kreski.
Izzy, ale to juz zleciało.... trzeci trymestr to juz praktycznie końcówkaWyprawkę ogarniesz, na pewno przygotujesz sie na tip top a z bobasem też dasz radę. A planujesz iść do jakiejś szkoły rodzenia albo chodzisz do położnej?
Polecam, żeby nie czekać z zakupem nebulizatora czy odsysacza kataru. Niektórzy czekają, a jak maleństwo zachoruje, a wtedy jest panika, żeby kupić jak najszybciej. A gwarantuje Ci, że te dwie rzeczy na pewno Wam się przydadzą
Podziwiam cię za twoją organizacje! Mi się czasem kanapki nie chce zrobić a ty już cały weekend ogarnęłas i jeszcze zapasy 🤩
Ją na wyniki chlamydii czekałam tydzień ale nigdy nie wiadomo raz może być szybciej a raz później. Kiedy testujesz? -
Elza1234 wrote:Ja też nie
to będzie po prostu dodatkowa wigilia. 1sza jemy u rodziny męża. A w 1szy dzień świąt wyjeżdżamy do mojej rodziny
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Elza1234 wrote:Kiedyś czytałam pamiętnik Echo - widziałam, że są co raz bliżej in vitro
wręcz są chyba w trakcie już
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
izzy91 wrote:Zapisałam się do szkoły rodzenia ale dopiero na luty. Tak się zastanawiam czy ja zdążę ukończyć 😅 te dwa sprzęty mam na liście, co do odsysacza kataru to mam dylemat bo wszyscy polecają ten do odkurzacza a ja mam tylko bezprzewodowy i do niego nie będzie pasował 😅
Podziwiam cię za twoją organizacje! Mi się czasem kanapki nie chce zrobić a ty już cały weekend ogarnęłas i jeszcze zapasy 🤩
Ją na wyniki chlamydii czekałam tydzień ale nigdy nie wiadomo raz może być szybciej a raz później. Kiedy testujesz?
Też czytałam że ten do odkurzacza ma największą moc, ale my zawsze mieliśmy taki na baterie i dawał/daje radę.
Nie wiem, kiedy testować, bo miałam podany ovitrelle, więc wynik może być mało wiarygodny. Pewnie za 2-3 dni zacznę testować czy kreska na testach blednie☺️
10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
alauda wrote:Jednorożec, ile jajek wyprodukowałaś?
Butterfly23, alauda, S.Roszpunka, Pinkflower, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Alauda piszesz już o procedurze in vitro?
Jeżeli chodzi o muchę to polecam Ci zrobić w vitrolive. Oni mają konkurencyjne ceny. Robiłam w poniedziałek, wynik już był w piątek.
Izzy studniówka 😍 ale to zleciało 🥹03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Elza1234 wrote:Może Echo zajmuje się mężem po operacji (dobrze pamiętam?)?03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Butterfly23 wrote:Alauda piszesz już o procedurze in vitro?
Jeżeli chodzi o muchę to polecam Ci zrobić w vitrolive. Oni mają konkurencyjne ceny. Robiłam w poniedziałek, wynik już był w piątek.
Izzy studniówka 😍 ale to zleciało 🥹
Tak, już o ivf. Muchy nie musimy robić, tylko te standardowe - chlamydia, hiv, toxo itp.
Ale z tego co słyszałam, rzeczywiście w VL jest taniej, jeśli chodzi o różne badania.10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
A propos badań, to mąż ma 28.12. znowu badanie nasienia i wtedy też odda mocz do badania w celu diagnostyki wytrysku wstecznego. Zobaczymy co wyjdzie, co nie wyjdzie.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
31.03.2025 stymulacja start (Menopur 200j i Rekovelle 12ug)
05.04. podgląd 🥚 (małe, drobne) dołożony lek
• Cetrotide 0,25 (rano)
• Menopur 200j
• Rekovelle 12ug
09.04. podgląd 🥚 - ładnie urosly
• 11 dc Cetrotide
• 12 dc Ovitrelle x2
• 12.04. punkcja
• ❄️ AA i ❄️ AB -
Elza1234 wrote:Przeczytałam właśnie wpis Lia, Boże tak mi przykro… tego się boję najbardziejDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec to ładnie tam wyprodukowałaś, może będą trojaczki 😁
Też myślałam o Echo co u niej, brakuje mi jej wpisów.
Izzy jak to szybko leci, pamiętam jak dopiero co miałaś pozytywny test a tu już prawie poród 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 15:56
-
Od dzisiaj zaczynam maraton 🐝🐝🐝 a że ostatnio miałam przerwę to libido już jest w kosmosie i nie będzie z tym problemu . Mam dwoje dzieci z codziennych 🐝🐝🐝Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Cześć dziewczyny ! Dawno mnie tu nie było więc muszę nadrobić wątek. Mam pytanie do Was. Tak jak pisałam poroniłam swoją pierwszą ciążę w którą zaszłam szybko, lekarze w szpitalu mówili, że to się zdarza itp. Za Waszą radą zrobiłam badania które mogłam już teraz tzn. trombofilie wrodzoną. Dzisiaj przyszły wyniki niestety nie wiele z nich rozumie...
Mam mutacje mthfr 677c>t homo i Pai 1 4 G też homo....co teraz ..? Czy ja mam wgl szanse na dziecko ?listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔
Pai 1 homo
mthfr 677 homo
luty 2024 wznowienie starań