Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie, dostałam chyba właśnie tego okresu 😂😂 Mam różową krew na papierze.
    Teraz pytanie co zadziałało - wczorajsza kąpiel czy napisanie tego postu 😂

Bezimienna , Echo, Butterfly23, Pinkflower, S.Roszpunka, alauda lubią tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Butterfly, miłej serialowej soboty 😍 też kocham takie dni, szczególnie po ciężkim tygodniu, jak nareszcie nic nie trzeba 🥰
    Syska, smacznego chińczyka dzisiaj! A z rowerków wróć jak czekoladka! 😀
    Bezimienna, może to właśnie początki tej ciąży, przy której się nie wstaje od toalety do 2 trymestru - oby! 😁 Nie wiem jak komuś można życzyć rzygania dalej niż widzi, ale tak, życzę Ci tego 😂
    Izzy, nie sama jesteś mało produktywna w piątki 😅 Ja tam uważam, że powinny być wolne, bo i tak przecież już nikt nic nie robi, szczególnie po południu 🙈
    Jednorożec, a jak to jest? Masz swojego konia czy po prostu chodzisz do zaprzyjaźnionej stajni, dbasz o konie i możesz pojeździć? Czy płacisz normalnie za jazdy?
    U mnie dziś 15 dpo i to mój pierwszy cykl w życiu, kiedy nie czuję się naprawdę ani trochę na okres. Żadnego PMSu, bólu podbrzusza. Wczoraj zrobiłam magiczny trik z wanną i winem i zawsze działało, jak @ była na horyzoncie, ale teraz to jej w ogóle nie widać 🤨 No ale brałam dupka, to może muszę trochę poczekać.
    Ja mogę rzygać, może zdychać, założyć obóz pod kibelkiem, i nie wstawać z łóżka, ale kropku przyjdź do mnie. 😂

Lia., Echo, Butterfly23, Pinkflower, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Nie uwierzycie, dostałam chyba właśnie tego okresu 😂😂 Mam różową krew na papierze.
    Pierwszy dzień Twojej ciąży 😍. Życzę Ci tego, sierpień i lipiec to moje miesiące, na początku sierpnia się urodziłam. Jestem lwem z krwi i kości 😍😍😍.

Butterfly23, Pinkflower, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, zaczyna mnie kłuc lewy jajnik, z niego była owulacja. O co chodzi? Do okresu jeszcze plus minus 10 dni.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Oho, zaczyna mnie kłuc lewy jajnik, z niego była owulacja. O co chodzi? Do okresu jeszcze plus minus 10 dni.
    A może podwójna owulka? 😎

• Lia. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Pierwszy dzień Twojej ciąży 😍. Życzę Ci tego, sierpień i lipiec to moje miesiące, na początku sierpnia się urodziłam. Jestem lwem z krwi i kości 😍😍😍.

Dziękuję bardzo kochana, ale na samą myśl o kolejnym cyklu starań mi niedobrze 🤢
    Coś czuję, że będzie to najbardziej wywalony cykl do tej pory. Poza tym tydzień po owulce jadę z dziewczynami na długo wyczekiwany wyjazd i nie zamierzam sobie odmawiać %.
    Nawet nie chce mi się testować przed terminem @, przecież i tak przyjdzie.
    Czekam na sierpień i decyzję o ewentualnym starcie procedury. To dodaje mi siły.
    Ale co do Twoich urodzin to masz szczęście - wakacje to najlepszy czas na świętowanie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 10:31

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Przytulam, ale jak miała 🐒 przyjść to dobrze że juz przyszła! Mam nadzieję że równie szybko pójdzie 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 11:07

Lia. lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska mnie też kłuje jajnik po owulacji. Myślę, że u mnie to przez stymulacje, u Ciebie ovitrelle.

Lia ja wiem, że to mało pocieszające, ale dziś Twój pierwszy dzień ciąży 🥳 bądź przeddzień 😁 wiem, że masz już dość. Ale cierpliwość jest nam baaaardzo potrzebna.

Dziewczyny mam zrazika w piersi 🤣 są to torbielki, niegroźne, nie ma sie czym martwić. Uffff

Hope..., Pinkflower, S.Roszpunka, Echo, Wron Kraa lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Butterfly myślę, że co najwyżej grozi mi ciąża urojona 😂. Ale kto zabroni żyć nadziejami 🤣. Myśl, że to ciąża przynajmniej pozwala mi przetrwać. Nienawidzę tego stanu, gdy wstanie z łóżka jest wielkim wyczynem.😵‍💫

Ja mam wszystkie możliwe objawy ciążowe, mdłości, ból cyca, kłucie w podbrzuszu, podwyższona temp. 🤣 Ale ja w szczęśliwym cyklu nie miałam żadnych objawów, poza temperatura utrzymującą się na poziomie 37,00, więc niestety 😂. No juz nie wspomnę, ze za wcześnie na testowanie.

Luz, ja też mam wszystkie objawy ciążowe 😂 a że ja ogólnie mam duży brzuch, to do tego widać tę ciążę! 😂😂😂😂

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od owulacji ciągle jajnik boli. A od wczoraj to już mnie aż skręca z bólu. Oczywiście wkręcam sobie torbiele, nowotwory i inne rzeczy 🤦🏼‍♀️

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Syska mnie też kłuje jajnik po owulacji. Myślę, że u mnie to przez stymulacje, u Ciebie ovitrelle.

Lia ja wiem, że to mało pocieszające, ale dziś Twój pierwszy dzień ciąży 🥳 bądź przeddzień 😁 wiem, że masz już dość. Ale cierpliwość jest nam baaaardzo potrzebna.

Dziewczyny mam zrazika w piersi 🤣 są to torbielki, niegroźne, nie ma sie czym martwić. Uffff
    Butterfly super że nic groźnego ! Ale pewnie trzeba obserwować ?

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że mamy #solidarnosc_klujacych_jajnikow.
    Mnie kłuje mój prawy, owulacyjny. 😂

Butterfly dobre wiadomości po USG!

Lia takie odpuszczone cykle są najbardziej zaskakujące:D.

S.Roszpunka, Butterfly23 lubią tę wiadomość

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:

Hejka, tak właśnie potem pomyślałam o ovitrelle 😅😅
    Butterfly23, trzymałam kciuki za cycki. Super, że wszystko w porządku ❤

Butterfly23 lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Hope... Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly ufff 😊

U mnie po monicie wiadomości takie, że brak pęcherzyka dominującego, ale do owu jakieś 5-6 dni. Widzimy sie ponownie w czwartek na podglądzie, powinnam być tuż po, albo tuż przed. Jak nie pyknie nic z owulką to pierwsze stymulowanie w sierpniu.

Grunt, że jest plan 🤞🏻

Zmykam laseczki na weekend 😎🍹🌞

S.Roszpunka, izzy91, Lia., Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, super, ze to nic groźnego! :)

Hope... fajnie masz z tym monitoringiem. Ja chyba tez bede musiała o tym pomyśleć, jesli bede podejrzewać, że kolejny cykl jest bezowulacyjny. Zreszta lekarka mi powiedziala, ze teraz mozemy sie starac naturalnie ale lepiej odczekac te 3 miesiące od zabiegu, zeby wspomoc się medycyną. Szkoda wydawać pieniędzy, jesli miałoby cos nie wyjsc, tylko przez to, że moj organizm jeszcze nie doszedl do siebie. Więc może obie zaczniemy stymulację w sierpniu ;)

U mnie tez zaczyna się juz weekend, więc pewnie rzadko bede tu zaglądac. Do tego dzwonili, ze żloba, że dziecię ma gorączkę, wiec tym bardziej bedzie ciezko znależć wolną chwilę na forum.
    Miesięczne raporty skończyłam więc lecę do domu zastąpić meża a on wraca do pracy.

Butterfly23, Hope... lubią tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kłują jajniki od wczoraj nie boli tak jak wircsorem ale je czuję cały czas. Nie wzięłam luteiny czekam do jutra

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:

Cieszę się że nie jest to nic niepokojącego. Zrazik dobrze brzmi 🙈😂

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewuszki za wszystkie kciuki! <3 ale nie powiem, obsrana od rana byłam.
    Izzy tak, samobadanie piersi, ale ja mam mocno gruczołowe piersi i nie czuje tych guzków (ale się mleko będzie lało :D) i kontrola usg niby co roku, ale pani powiedziała, że lepiej częściej. Także raz na 6 miesięcy będę chodzić.
    #solidarnośćkłującychjajników wpisuje się :D
    Hope kochana udanego weekendu! A który Ty dziś dc? To w czwartek to możliwe, że jeszcze będzie przed.
    I tak jak piszesz, grunt, że jest plan.
    Alauda monitoring to dobry pomysł. Chociaż jeden miesiąc, żeby zobaczyć jak to tam przebiega wszystko.
    Biedna malutka, oby to była jednodniówka. A może od upałów ma gorączkę? Moja siostrzenica ostatnio tak miała.
    Wiadomości czytałam na tel, a odpisywałam z laptopa, tyle żeście naprodukowały :D

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie nic nie kłuje, jestem 5dpo a zwykle zaraz po owu mnie bolał jajnik 😆 także wyobraźcie sobie co mam w głowie 🤣🤣

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:

Kamień z serca (albo z cycka)! ❤️
    Hope, niech rosną szybko te pęcherzyki, cobyś niedługo dołączyła do teamu #kłującyjajnik i #rodzęw2024 😁

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ