Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza1234 wrote:
    Hej dziewczyny nieśmiało chce się przywitać i dołączyć do grona staran o tęczowego maluszka. ❤️❤️ W marcu 2021 postanowiliśmy że chcemy zaczynamy starania o maluszka, w 17 cyklu starań zaskoczyło, ale niestety szybko się ten piękny sen zakończył. W październiku przeszłam zabieg lyzeczkowanie, po wielu badaniach wyszło że musimy się podleczyć i tak w styczniu tego roku ruszyliśmy z ponownymi staraniami. 💪💪 Po wielu próbach i urojonych ciążach 😂 lekarz zadycydowal o laparoskopii w czerwcu br. Aktualnie jest to mój 4dc, pierwszy po laparo. 💪😁 Od poniedziałku zaczynam zabawę z testami owulacyjnymi aby przesledzic cykl jak potoczy po laparo. I zaczynamy starania, szczerze bardziej nie mogę się juz doczekać testowania niz samego starania o maluszka 😂😂😂 To tak po krotce o mnie, trzymam dziewczyny za was wszystkie kciuki! ❤️❤️
    Hej! Witaj na pokładzie 😍 bardzo nam miło, że dołączysz do naszego wątku
    #teammatkiwariatki
    Trzymam ogromne kciuki aby ten cykl okazał się szczęśliwy 🥳🍀🤞🏻

Lia. lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Najlepszy przyjaciel, zaraz po mężu. Ale hitem jest, na mężu położy tylko głowę, co by mu mocno nie przeszkadzać. Na mnie się uwali cały. Traktuje mnie jako integralną część łóżka.
    Sorka, że się tak zachwycam tym psiutem, ale odmienił mi życie o 180 stopni, i jest dla mnie bardzo ważny. ❤️❤️❤️ Mam nadzieję, że to Was nie denerwuje.
    Oszalałaś! Jak nas może denerwować taka słodka mordeczka 😍 ja swojej mogę powiedzieć że śmiało zawdzięczam życie. Bo gdyby nie ona… Kocham ją przeokrutnie a ona co? Córeczka tatusia. Jest tak zazdrosna o męża. Tylko się do niego zbliżę, a ona leci już szybko po zabawkę i do nas, żeby mąż się z nią pobawił, nie ze mną 🤣

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    To ja wczoraj jeszcze z ciążowych zachcianek miałam ochotę na żurek 😁
    Ja na frytki z maca, a zaznaczę, że unikam tego miejsca jak diabeł święconej wody. Pracowałam 7 lat 😂, od pracownika po kierownika. Ale fryty bym wszamała. Moje ciało domaga się czegoś niezdrowego, ewidentnie dieta pudełkowa za zdrowa 😂.

Dzięki za wsparcie ze zwierzakiem. Musiałam go zwalić ze mnie, bo teraz już za gorąco. To jest tak bezproduktywny dzień, ale nie mam siły na nic. 😂

Butterfly23, S.Roszpunka, Echo lubią tę wiadomość

• Magdanka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zdążyłam zmienić zdanie, wczoraj było że na pewno się udało bo czułam kłucie jajników, dzisiaj już tego nie czuje, tylko piersi bolą przeoukrutnie (ale zawsze mam tak od owulacji aż do okresu), więc dzisiaj już na pewno nie jestem w ciąży 😁 #teamdwubiegunówka
    Ale dzisiaj wyjeżdżamy nad morze i jutro będzie moja imprezka urodzinowa, na której mam zamiar wypić za zdrowie każdej z was! 😁
    A kiedy zamierzacie testować dziewczynki? Chyba powoli będą się zbliżały nasze rozstrzygające dni

S.Roszpunka, Lia., Echo lubią tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Cześć Iza, zapraszamy, u nas jest wesoło choć nie brakuje poważnych tematów 😆 nie ukrywamy tu naszych chorób psychicznych więc śmiało 😆
    🤣🤣🤣🤣 nie ukrywamy tu naszych chorób psychicznych 🤣🤣🤣🤣

Iza1234, izzy91, S.Roszpunka, Lia. lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Ja też już zdążyłam zmienić zdanie, wczoraj było że na pewno się udało bo czułam kłucie jajników, dzisiaj już tego nie czuje, tylko piersi bolą przeoukrutnie (ale zawsze mam tak od owulacji aż do okresu), więc dzisiaj już na pewno nie jestem w ciąży 😁 #teamdwubiegunówka
    Ale dzisiaj wyjeżdżamy nad morze i jutro będzie moja imprezka urodzinowa, na której mam zamiar wypić za zdrowie każdej z was! 😁
    A kiedy zamierzacie testować dziewczynki? Chyba powoli będą się zbliżały nasze rozstrzygające dni
    Ja nie testuje 😂. Czekam na goryla w tym miesiącu. 😂

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja na frytki z maca, a zaznaczę, że unikam tego miejsca jak diabeł święconej wody. Pracowałam 7 lat 😂, od pracownika po kierownika. Ale fryty bym wszamała. Moje ciało domaga się czegoś niezdrowego, ewidentnie dieta pudełkowa za zdrowa 😂.

Dzięki za wsparcie ze zwierzakiem. Musiałam go zwalić ze mnie, bo teraz już za gorąco. To jest tak bezproduktywny dzień, ale nie mam siły na nic. 😂
    Frytki z maca są uzależniające. Ja też się przyznam, że zjadłabym dziś coś niezdrowego 🙈 i jak na złość pora obiadowa przypadnie mi po lekarzu. A zanim dojadę do domu, zrobię obiad to minie kupa czasu. No i co tu zrobić 😂

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Frytki z maca są uzależniające. Ja też się przyznam, że zjadłabym dziś coś niezdrowego 🙈 i jak na złość pora obiadowa przypadnie mi po lekarzu. A zanim dojadę do domu, zrobię obiad to minie kupa czasu. No i co tu zrobić 😂
    Jakaś pizzę, fryty, burger... W niedzielę idziemy do restauracji, więc coś wszamie pysznego (i pewnie niezdrowego) xD.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    No to kochana wszystkiego najpiękniejszego! Spełnienia wszystkich marzeń i duuuużoooo zdrowia! Pij ile wlezie bo za rok już tak nie wypijesz 🥳
    Ja będę testować chyba 17.07. Dziś jestem 4 dpo. I na pewno nie dołączę do waszego teamu testowania od 9 dpo 🤣

Magdanka lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Jakaś pizzę, fryty, burger... W niedzielę idziemy do restauracji, więc coś wszamie pysznego (i pewnie niezdrowego) xD.
    Jeju też nie wiem co bym zjadła 🙈 za duży wybór

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:

Ja już testowałam dzisiaj (9dpo) - nie pytaj 🙈😂
    A tak ogólnie to w niedzielę myślę że powinno być coś widać więcej, czyli biel maksymalna 😂

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Urodziny nad morzem, czy może być lepiej 🥰🥰🥰 to już dziś wszystkiego najlepszego, żeby to najwazniejsz marzenie jak najszybciej się spełniło 😘

Ja chyba muszę siknac w czwartek 11dpo najpóźniej bo mam imprezę firmową to żeby wiedziec czy mogę pić czy nie 🤣 ale pewnie też już w niedziele coś zasikam, żeby się upewnić że na pewno testy nie pokazują oszukancow 😁😁

Magdanka lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Iza1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna ja mam trzy koty które jak tylko się położę zaraz są obok mnie i na mnie. 😂 Także wiem co czujesz. 🙈😂
    Tak i moje koty to trójka moich dzieci. ❤️
    Ja dziewczyny mam zamiar zacząć testować już tydzień po owulacji. 😂😂 Także moze jakas pokręcona też zaczyna tak wcześnie 😂 Ale chyba nie dam rady wytrzymać dłużej 😂😂 po prostu mam zamiar potraktować to jako dobra zabawę bez spięć. 🤣

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

Ja 30 on 35.❤️❤️
    1ciaza-7.2022-10.2022/9tc/12tc Nadia💔👼

28.07.2023- ⏸️ bhcg-59.80🌈✊
    31.07.2023- bhcg-409.30.✊
    03.08.2023-USG-0,54cm pęcherzyk🤞4tc+2
    08.08.2023-bhcg-9931.2 😍😍✊✊
    17.08.2023- kropek 0,56cm. 😍😍🤞🤞 6tc+2
    31.08.2023 kropek 1,76cm 8tc+2. 🤞❤️
    21.09.2023 kropek 5cm 11+5 💙
    12.10.23 99g ludka niskie rysyka. ✊💙💙
    7.11.23- 230g chłopca 💙💙
    28.11.23-380g zdrowego chłopca.💙🩵 połówkowe
    4.12.23 440g🩵💙
    4.01.24 820g 💙🩵
    25.01.24 1225g- trzecie prenatalne, zdrowy chłopiec.💙🩵
    01.02.24 1420g. 🥰💙
    22.02.24 1830g. 👶💙🩵
    07.03.24 2350g. 👶🩵
    21.03.24 2960g. 👶💙
    09.04.24 3420g mojego 🌈 cudu na świecie. 🥰
    event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze ovitrelle jak było, tak nadal się utrzymuje.
    Górny test to ten z teraz. Chyba jestem z tych co się kurna i 14 dni utrzymuje fałszywie dodatni wynik..
    https://zapodaj.net/plik-JKTV6IK74G

Mam nawet wrażenie, ze ta kreska dzisiaj jeszcze ładniejsza, ale może dłużej trzymałam w kubeczku patyczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 14:42

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Melduje, ze ovitrelle jak było, tak nadal się utrzymuje.
    Górny test to ten z teraz. Chyba jestem z tych co się kurna i 14 dni utrzymuje fałszywie dodatni wynik..
    https://zapodaj.net/plik-JKTV6IK74G

Mam nawet wrażenie, ze ta kreska dzisiaj jeszcze ładniejsza, ale może dłużej trzymałam w kubeczku patyczek.
    A może to nie ovitrelle. Za mocna jest 🧐

Iza1234 lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pójdę do apteki albo rossmana po kolejne. Mam jeszcze sb i ndz na testowanie, od pon ban, bo będę nad morzem 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź na betę :D

• Hope... Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza1234 wrote:
    Hej dziewczyny nieśmiało chce się przywitać i dołączyć do grona staran o tęczowego maluszka. ❤️❤️ W marcu 2021 postanowiliśmy że chcemy zaczynamy starania o maluszka, w 17 cyklu starań zaskoczyło, ale niestety szybko się ten piękny sen zakończył. W październiku przeszłam zabieg lyzeczkowanie, po wielu badaniach wyszło że musimy się podleczyć i tak w styczniu tego roku ruszyliśmy z ponownymi staraniami. 💪💪 Po wielu próbach i urojonych ciążach 😂 lekarz zadycydowal o laparoskopii w czerwcu br. Aktualnie jest to mój 4dc, pierwszy po laparo. 💪😁 Od poniedziałku zaczynam zabawę z testami owulacyjnymi aby przesledzic cykl jak potoczy po laparo. I zaczynamy starania, szczerze bardziej nie mogę się juz doczekać testowania niz samego starania o maluszka 😂😂😂 To tak po krotce o mnie, trzymam dziewczyny za was wszystkie kciuki! ❤️❤️

Hejo ;)
    Lepiej trafić nie mogłaś 🤗

Iza1234 lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Idź na betę :D
    Nie ma sensu, serio. A te sikance sprawiają mi frajdę, bo robię je jak mąż idzie z psem i to taka walka z czasem 😂

S.Roszpunka, Butterfly23, Lia. lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie ma sensu, serio. A te sikance sprawiają mi frajdę, bo robię je jak mąż idzie z psem i to taka walka z czasem 😂
    Dobrze dobrze, jak wyjdzie mocniejsza to przyjadę po Ciebie i zawiozę Cię do labu 😂😂😂.

U mnie temperatura bez zmian 37,5 czy to się kiedyś skończy xD.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 15:47

Elza1234, Wron Kraa lubią tę wiadomość

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ