Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie ma sensu, serio. A te sikance sprawiają mi frajdę, bo robię je jak mąż idzie z psem i to taka walka z czasem 😂

Też lubię sikać na testy, ten dreszcz emocji😅

Znów boli mnie całe podbrzusze ale dzisiaj nie mam pewności od czego bo zeżarłam na obiad michę kalafiora z bułką tartą

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Melduje, ze ovitrelle jak było, tak nadal się utrzymuje.
    Górny test to ten z teraz. Chyba jestem z tych co się kurna i 14 dni utrzymuje fałszywie dodatni wynik..
    https://zapodaj.net/plik-JKTV6IK74G

Mam nawet wrażenie, ze ta kreska dzisiaj jeszcze ładniejsza, ale może dłużej trzymałam w kubeczku patyczek.

Kochana, ja się nie znam na tym zastrzyku. I może piszą na necie nieprawdę.... Ale po 14 dniach od zastrzyku wynik powinien być już miarodajny.......... weź Ty siknij jutro też, albo nawet na betę idź 😁❤️

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Kochana, ja się nie znam na tym zastrzyku. I może piszą na necie nieprawdę.... Ale po 14 dniach od zastrzyku wynik powinien być już miarodajny.......... weź Ty siknij jutro też, albo nawet na betę idź 😁❤️
    Wg ulotki może fałszować krew i mocz do 10 dni. Ja zastrzyk robiłam tydz temu w czwartek xD także dzisiaj to właściwie 8 dni dopiero 😂😂
    Jestem po prostu walnięta, skoro owulacje miałam w sb to ledwo jutro tydz od niej będzie
    #mowiewampotrzebujepsychiatry

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wg ulotki może fałszować krew i mocz do 10 dni. Ja zastrzyk robiłam tydz temu w czwartek xD także dzisiaj to właściwie 8 dni dopiero 😂😂
    Jestem po prostu walnięta, skoro owulacje miałam w sb to ledwo jutro tydz od niej będzie
    #mowiewampotrzebujepsychiatry

Aaaa, bo zrozumiałam że masz 14 dzień od zastrzyku! To przepraszam 😘

A psychiatra nam nie pomoże 🙈 za późno już 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 16:11

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ale mimo wszystko fajnie jest popatrzeć na te dwie kreski, chociaż pewnie są po zastrzyku ( oby nie )

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam. Boszszszsz. Czy ja muszę trafiać na lekarzy, co specjalizacje wygrywają w laysach!? Byłam dziś pobrać wymaz na ureaplasme i mycoplasme. A on mi pobrał na chlamydię na którą tydzień temu dał mi skierowanie na przeciwciała 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ usiadłam. I mówię na ureaplasme i mycoplasme. Dobrze dobrze. No ludzie drogi!!!
    Jest ciałko żółte w lewym jajniku. Mam nie brać w tym miesiącu progesteronu, bo dziś mam 16 dc a ja dopiero w pon idę zbadać proga. A go się bierze 16-25 dc. I endometrium mam 6 mm. Trochę mnie to zmartwiło, bo cienkie jest…

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam. Boszszszsz. Czy ja muszę trafiać na lekarzy, co specjalizacje wygrywają w laysach!? Byłam dziś pobrać wymaz na ureaplasme i mycoplasme. A on mi pobrał na chlamydię na którą tydzień temu dał mi skierowanie na przeciwciała 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ usiadłam. I mówię na ureaplasme i mycoplasme. Dobrze dobrze. No ludzie drogi!!!
    Jest ciałko żółte w lewym jajniku. Mam nie brać w tym miesiącu progesteronu, bo dziś mam 16 dc a ja dopiero w pon idę zbadać proga. A go się bierze 16-25 dc. I endometrium mam 6 mm. Trochę mnie to zmartwiło, bo cienkie jest…

Czerwone winko niech wjedzie hihi
    Koszmar z tymi lekarzami 😡

Butterfly23 lubi tę wiadomość

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    No ręce opadają jak się to czyta... Żeby lekarz prostej instrukcji nie rozumiał..

Na Endo dawaj migdały i wino!

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza też zrozumiałam, że jesteś 14 dni po zastrzyku :D. Butterfly, dobre chociaż tyle, że umiał znaleźć ciałko żółte. Co z tymi lekarzami nie gra. 😵‍💫

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabierzcie mi owulaki, a najlepiej to jakby mnie nie bolało nic i mogła się zająć życiem, bo nic nie robię produktywnego. Tzn ciężko jak boli mnie całą egzystencja.
    Owulak znowu ciemniejszy 😂😂😂. Jak się utrzyma ta śmieszna temperatura, to chyba aż sobie zatestuje 10dc. 😂 Jak nigdy.
    https://ibb.co/LnwbdVN

Najlepiej jakbym nie czuła się jak g...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 17:07

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, chyba w tych emocjach źle się wyraziłam :)
    Po prostu chodziło mi ze jakoś długo się u mnie tez zastrzyk utrzymuje i chyba jestem z tych co i 14 dnia to jeszcze będą mieć.
    Dziś 8 dzień po nim, 6/7 dpo, także kupa czasu przede mną.
    Muszę po ludzku się przestać nakręcać.
    Ale widok tych 2 kresek jest tak piękny..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Wron Kraa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam. (...) I endometrium mam 6 mm. Trochę mnie to zmartwiło, bo cienkie jest…

6mm to dolna granica, nie martw się! Wciąż w normie!

👗35l. AMH 2.2
    👖36l.

Pierwsza ciąża
    27.04.2023 💔 8tc

A teraz:
    1.08.2023 ⏸️ Beta 76
    3.08 Beta 308
    21.08 mamy ❤️ w 6t3d
    20.09 3.96 cm w 10t6d
    27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
    18.10/15.11 wszystko ok!
    6.12 459g naszego ☀️
    27.12 to 💓
    17.01 już 1300g 🌞
    7.02/28.02 wszystko ok!

19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g :)
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, cały dzień o Was myślałam i trzymałam mocno kciuki 😘 <3 Wiem, że dla większości z Was był to bardzo stresujący i/lub emocjonujący dzień, więc tym bardziej cieszę się, że macie już badania i wizyty za sobą i jest wszystko w porządku! Już za moment będziecie się cieszyć weekendem/wakacjami/urodzinami 😘😘😘

Jeśli chodzi o zdjęcia zwierzaków, owulaków i testów to ich nigdy za wiele ;) <3

P.S. Przepraszam, że się nie udzielam :( Przez większość dnia starałam się walczyć jak zawsze. Byłam rano na treningu, poszłam na długi spacer, kupiłam niezdrowe jedzenie (barszczyk z uszkami, rogal), spędziłam dużo czasu na czytaniu o suplementacji, ale to wszystko na nic. Czuję się potwornie źle psychicznie, a łzy napływają mi same do oczu :(

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:

Jak robiłaś w Luxmedzie, to nie jestem zaskoczona. Tam naprawdę jest coraz gorzej... Oni wspinają się na wyżyny swojej niekompetencji. Nie martw się endo, 6 mm to minimum i tyle powinno wystarczyć do zagnieżdżenia 😘

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Kochane moje, cały dzień o Was myślałam i trzymałam mocno kciuki 😘 <3 Wiem, że dla większości z Was był to bardzo stresujący i/lub emocjonujący dzień, więc tym bardziej cieszę się, że macie już badania i wizyty za sobą i jest wszystko w porządku! Już za moment będziecie się cieszyć weekendem/wakacjami/urodzinami 😘😘😘

Jeśli chodzi o zdjęcia zwierzaków, owulaków i testów to ich nigdy za wiele ;) <3

P.S. Przepraszam, że się nie udzielam :( Przez większość dnia starałam się walczyć jak zawsze. Byłam rano na treningu, poszłam na długi spacer, kupiłam niezdrowe jedzenie (barszczyk z uszkami, rogal), spędziłam dużo czasu na czytaniu o suplementacji, ale to wszystko na nic. Czuję się potwornie źle psychicznie, a łzy napływają mi same do oczu :(
    Przytulam 🫶. Płacz, jeśli masz ochotę. To pomaga. Masz prawo do tych emocji i do takich uczuć. W cholerę mnie denerwuje, że życie jest tak niesprawiedliwe.

Echo lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze te poradniki internetowe z IG gdzie odpowiadają na najczęściej zadawane pytania... Czy można się opalać w ciąży? Czy można jechać na wakacje z 2 miesięcznym dzieckiem? Czy warto czekać AŻ 6 miesięcy na pierwsze wakacje z niemowlakiem? Ja pier@*& jak ja chciałabym mieć takie problemy...

I wiecie co? Właśnie takich problemów Wam życzę! Róbcie te badania i testy, bo czekam z niecierplowością na Wasze radosne nowiny <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 17:48

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Kochana, może warto sięgnąć po poradę u psychologa?
    Serce mnie boli jak czytam jak bardzo Ci źle a nie potrafię pomóc 😔

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będzie lepiej 😘

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto mnie sprowadzi na ziemię? Zaczyna się poowulacyjna sieczka w głowie.
    https://ibb.co/pK1LVLT
    Ten wykres za bardzo przypomina mój. Dobrze, że jutro idę do pracy. :3

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Jutro będzie lepiej 😘
    Wszystkie znany te gorsze dni. W tym cyklu żyje nadzieją, jak nigdy. Za 5-6 dni będę potrzebować ojojania. 😂 a dużo wykresów się naogladalam i za dużo objawów wpisanych przy tych wykresach podobnych do moich. 😂

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ