Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Btw - lekarz mnie trochę dziś zdziwił.
Mam brać glucophage tylko do pozytywnego testu. Później, cytuję: proszę wyrzucić do śmieci -
Smerfetkaa wrote:Jednorożec89 - właśnie wierze w ten odczarowany wątek i w każdą z Was ale jakoś brak mi wiary w siebie.. 10/11 dpo i biel vizira. Nie wiem czy w następnym miesiącu dołączę do miesięcznego wątku, bo nakręcam się i rozczarowuje wiem że jeszcze nie ma @ to piłka w grze, ale jakoś wątpię…
Niezależnie od tego co przyniosą najblizsze dni, nie poddawaj się 🙏❤️ w końcu zobaczysz 🌈Smerfetkaa lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Magdanka wrote:Pinki dziękuję że pytasz 😚 u mnie dobrzez, chociaż trochę stresuje się jutrzejszą wizytą u lekarza, boję się że będzie jakiś nieprzyjemny albo coś xD już prawie odwołałam tą wizytę, ale mąż powiedział żebym nie pajacowala bo co chwile umawiam i odwołuje, więc jedziemy i już.
Smerfetko na miesięcznych wątkach dużo dziewczyn zachodzi w ciążę od tak i to może dołować ☹️ na pewno niewiele tam ma takie problemy jak my...
Elza niech się kropek mocno wgryza 😁🤞
Daj znać jutro jak było na wizycie! Będę trzymać kciuki żeby wszystko było ok 🍀💋 może nie będzie tak źle. Masz przygotowana listę pytań?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:O nie nie.
Ale no jestem w szoku, że tak od razu.
Ufam mu jednak, więc zrobię co będzie kazał. Póki co dobrze na tym wychodzę -
Elza1234 wrote:Btw - lekarz mnie trochę dziś zdziwił.
Mam brać glucophage tylko do pozytywnego testu. Później, cytuję: proszę wyrzucić do śmieci
Podobno lepiej nie odstawiać, żeby właśnie na początku ciąży cukry się nie rozszalały. Też jakieś badania wyszły ostatnio, że metformina jest bezpieczna w ciąży.
-
Elza1234 wrote:Ogólnie wiem, że są badania, że po 12 tyg wg nie wolno brać, bo sa złe skutki.
Ale no jestem w szoku, że tak od razu.
Ufam mu jednak, więc zrobię co będzie kazał. Póki co dobrze na tym wychodzę -
Butterfly23 wrote:Nie wiedział. I mi zaczął mówić o badaniach z 2017, w których on sam brał udział. Mówię do niego, ale teraz są nowe. I przy mnie googlował.
Mam taką nadzieję, ale to alab, więc może być te 29
Jestem w szoku.... Aż mnie wmurowalo2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
To ja czytałam badania i Paśnik też mi mówił, że są nowe badania, że nie jest zdrowa. I sam mi mówił, żeby je odstawić.
Więc nie wiem które już były świeższe 😅
Wiecie, to trochę jak z tym acardem 😅 -
Butterfly23 wrote:Ja to bym chyba jeszcze skonsultowała. Metformina jest bezpieczna w ciąży i kobiety biorą nawet do końca. A nagłe jej odstawienie może być niebezpieczne.
Mi w pierwszej ciąży lekarz kazał odstawić natychmiast, w drugiej powiedział żeby brać bo wyszły jakieś badania i jest bezpieczna. Ten sam lekarz 😂 no ale ciąży tak czy siak nie utrzymałam, więc nie wypowiem się co do jej wpływu 🤷
Echo dziękuję za kciuki, przydadzą się. Co do listy pytań, to niestety nie mam ☹️ kompletnie nie wiem o co pytać, po za tym jakie badania zrobić. Może wy coś podpowiecie? 😁 -
Pocieszam się tym, że u mnie z glukoza to nie ma problemu.
No zobaczymy, najpierw niech wg mi jakieś kreski dwie wyjdą -
Zimozielona wrote:Cześć dziewczyny.
Dziwny mam cykl.
Od 3dc śluz płodny, 7dc pik, 8/9dc owulacja.
Dziś 17dc i pobolewa jajnik i pojawił się płodny śluz.
Od 10dc biorę duphaston.
Czy jest możliwa owulacja mimo brania duphastonu?
Ten cykl był dziwny i z NAC.
Poprzednie miałam owulację w 17, 22, 15, 11 dc
Z tego co kojarzę, to jesteś lekarzem, więc skąd takie pytanie, czy może być owulacja pomimo brania Duphastonu? Szok i niedowierzanie jak dla mnie.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Z tego co kojarzę, to jesteś lekarzem, więc skąd takie pytanie, czy może być owulacja pomimo brania Duphastonu? Szok i niedowierzanie jak dla mnie.
-
Magdanka wrote:Mi w pierwszej ciąży lekarz kazał odstawić natychmiast, w drugiej powiedział żeby brać bo wyszły jakieś badania i jest bezpieczna. Ten sam lekarz 😂 no ale ciąży tak czy siak nie utrzymałam, więc nie wypowiem się co do jej wpływu 🤷
Echo dziękuję za kciuki, przydadzą się. Co do listy pytań, to niestety nie mam ☹️ kompletnie nie wiem o co pytać, po za tym jakie badania zrobić. Może wy coś podpowiecie? 😁
-
Butterfly23 wrote:To po co Ci wprowadził metforminę?
Nawet jak robiłam krzywą przed lekami, to glukoza pico bello, tylko insulina kosmos. Stąd była diagnoza IOWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 18:26
-
Butterfly23 wrote:Jakie badania masz zrobione?
Mam zrobione kariotypy,kiry, zespół antyfosfolipidowy, trombofilie, Ana cały panel, całą tarczyce i resztę hormonów. Wiem, że to mało ale nie robiłam już więcej na własną rękę ☹️ -
Elza1234 wrote:On mi jej nie wprowadzał. Ja ją biorę od prawie 3 lat, z zaleceń innego lekarza, żeby pomóc z insuliną i PCOS. Nigdy z glukoza nie miałam żadnego problemu.
Nawet jak robiłam krzywą przed lekami, to glukoza pico bello, tylko insulina kosmos. Stąd była diagnoza IO -
Magdanka wrote:Mam zrobione kariotypy,kiry, zespół antyfosfolipidowy, trombofilie, Ana cały panel, całą tarczyce i resztę hormonów. Wiem, że to mało ale nie robiłam już więcej na własną rękę ☹️
Magdanka lubi tę wiadomość