X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne starania po tabletkach antykoncepcyjnych
Odpowiedz

starania po tabletkach antykoncepcyjnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 1606028 Nowa

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, od 16 roku brałam tabletki antykoncepcyjne ponieważ miałam bardzo nieregularny okres mimo takiego wieku, 29stycznia wzielam ostatnia tabletke a 1 lutego dostałam okres, od 12 lutego bardzo pobolewają mnie jajniki natomiast 15 pierwszy raz współżyliśmy bez zabezpieczenia, czy jest możliwość zajścia w ciążę ? Mimo iż zawsze miałam nieregularne miesiączki i ciężko mi wyliczyć dni płodne... teraz mam 28 lat. Oraz po jakim czasie najlepiej zrobić test ciążowy ?

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ci się tydzień spóźni okres. W pierwszym cyklu żadko się udaje. Nie nakręcaj się już na początku. Po pół roku jak się nie uda to zacznij liczyć i zastanawiać nad cyklem.

npV2p1.png
  • 1606028 Nowa

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że nie mam pojęcia kiedy powinnam mieć okres bo przed tabletkami miałam meeeega długi cykl i nieregularny

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy jsk długi? 50 dni? Jeszcze dłuższy?

npV2p1.png
  • 1606028 Nowa

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet i pół roku czasem po miesiącu... dlatego stosowałam hormonalna terapie, i teraz skończyłam tabletki i po 2 tygodniu od okresu z odstawienia było współżycie

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciężko cokolwiek doradzić. Możesz standardowo zrobić test po 35-40 dniach a jeśli nic nie wyppjdzie to do lekarza i niech sprawdzi a jeśli nadal nic to da ci leki na wywołanie

npV2p1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ