X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • midnight Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem..
    Dzięki dziewczyny bardzo za wsparcie :)
    Czy dobrze czy nie to nie wiem, gin twierdzi że ok, w środku szyjka ok raczej nic się nie dzieję, ''wyżebrałam'' luteinę ;) mam skiero na badania, nast wizyta 29.03, a usg za tydzień...jednak p.doktor stwierdziła ze ciut wcześnie i lepiej tydzień poczekać , żeby już napewno rytm serca wychwycić..ale kartę ciąży mam więc chyba tragedii nie ma..

Katiusza cieszę się że do nas wróciłaś ;) a Luny niestety nie poznałam....ale jest to pocieszające :)

Wszystkim brodzącym w tej breji zwanej sniegiem współczuję..i tym pracy też.

Ruby a jak Ci sie pracuje zdalnie? bo ja kiedyś pracowałam i słabo to wychodziło...może dlatego ze młoda za mała była.

Paryzetko tażke jak widzisz Twoje usg po prostu za wcześnie:) skoro moje mogłoby nie wyjść za dobre :) będzie dobrze

Edyci właśnie pytam bo tego nie rozumiem...dupek to duphaston? bo nie czaje tego, że na wywołanie-przepraszam że tak pytam ale nigdy tak nie robiłam a ciekawi mnie to, bo ja duphaston czy luteinę brałam na podtrzymanie ciąży...czyli gdyby okazało sie że zaszłas to chyba nie zaszkodzi jak i tak weźmiesz ? :) nie znam się, a z rozmów widzę ze wiekszość tak robi dlatego jestem ciekawa, bo doradzić w tym temacie niestety nie potrafie. jak coś pomyliłam to mnie popraw ;)
    Zwolnieniem się nie przejmuj...masz prawo...przecież nie boli Cie paluszek tylko masz zapalenie oskrzeli!
    Na pewno w końcu się uda zajść :* bądź dobrej myśli :*

Paryzetko co do zielonej to nie wiem, ale chyba tak, też czasem piję. Wiem ze jak już czarną, to mocną...podobno ma mniej teiny...choć ja akurat wolę słabą :)

Madzik :* odpoczywaj

Paryzetka83, madzikk, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Paryzetko teraz w ciąży Acard bierzesz dalej? Ja póki co biorę Acesan 30mg bo Acard ma aż 75mg

Przed ciąża bralas codziennie?
    Starałam się brać cioziennie a teraz mam brać dalej, ale jak chcę codziennie albo co drugi dzień.

kas50 lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerf masz rację zdrówko najważniejsze.Teraz zaparzyłam szałwię i popiję z miodem i cytrynką.

Cinnamonku to widzę ,że wszędzie jest podobnie ;)

Kurde to branie acardu jest ciekawe, też podpytam ginekologa o to.

Smerfelinka lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid tak dupek to duphaston , generalnie po owulacji 3-4 dni większość bierze dupka albo lutkę na wywołanie @ a gdyby jednak wysikała dwie kreski to z reguły bierze dalej i konsultuje z ginekologiem ile brać,do kiedy itp.Ale tak jak napisałaś też bierze się na podtrzymanie ciąży.

Mif zazdroszczę karty ciązy :)

midnight lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za wsparcie:)

Bo ja wiem ze musze cos zmienic i wiem co ale ciezko jest wdrozyc te zmiany.i chyba wczoraj byl punkt kulminacyjny bo u lekarza w takiej sprawie jeszcze nie bylam. Zawsze radzilam sobie ze stresem ale teraz jest mnie latwo wyprowadzic z rownowagi. Mam takie wrazenie ze ciagle ktos cos odemnie chce ze mam za malo czasu, wszystko robie w biegu. Wczoraj pod koniec dnia szef mnie zdenerwowal, jedna "kolezanka" miala do mnie niewykonalna prosbe (ktora calkowicie zignorowalam) i sie dowiedzialam ze moja bliska kolezanka jest w 14tc, i ciesze sie jej szczesciem bardzo ale bylo to dla mnie za duzo wrazen jak na jeden dzien. Wogole to jest tez pms, ale biore magnez, pije herbatki ziolowe a nadal chcialabym sie zapasc pod ziemie, zeby mnie wszyscy zostawili w spokoju. A skok ze spadochronem i tak zalicze:) i chyba zaczne sie rozgladac za nowa praca, to da mi sile na jakis czas.
    Katiuszka dzieki za rade, czekolada i chipsy juz zjedzone:) zaraz ide sie pomoczyc w wannie.
    U mnie sniegu nie ma, chwilke pokropilo, jest dosc ladnie ale sloneczko by sie przydalo.

Smerfelinka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid to faktycznie prawie jak u mnie :) Trzymam w takim razie kciuki za USG za tydzień ;)
    To jak czarna mocna lepsza to super, bo ja taką siekierzastą lubię ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid no i mówiłam że wszystko będzie dobrze ;)

Madzik. Sercem jestem z tobą. wszystko się ułoży.

midnight, madzikk lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę laski czytam Was na bieżąco ale przez ten wyjazd jestem dwa dni do tyłu a robotę trzeba zrobić :/

Mid wiedziałam, że wszystko będzie dobrze! I nie waż się już myśleć inaczej. Jest karta ciąży, jest dobrze :)

Madzikk główka do góry, może potrzebujesz zmiany pracy, ile można żyć w biegu. Życzę Ci żeby się wszystko poukładało :*

Paryzetko to ja chyba wdrożę acard u siebie jak tak reklamujesz :D chociaż obiecałam sobie, że w przyszłym cyklu nic nie biorę... ale mały wyjątek można zrobić ;)

Smerfelinko niestety ograniczenie kawy mi nie idzie w ogóle. Jak nie wypiję trzech dziennie to chora jestem :D Ale będę próbowała :)

midnight, Smerfelinka, AgaL, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik wszystkim nam słonka brakuje ;) Tak jak piszesz, nastąpiła kumulacja, a każdy ma jakieś granice... Dobrze jest się czasem wypłakać i wygadać. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Majuś trzymam więc kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:42

madzikk lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • midnight Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to teraz kąpiel, ziółka, pote skok ze spadochronem, i zmiana pracy :)
    Na pewno wszystko sie ułoży :*

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight jest karta ciąży, cieszę się bardzo. Teraz luteinkę będziesz brać i mam nadzieję, że już się uspokoiłaś :) :*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid to dobre wieści, rośnijcie w siłę ;)

Madzikk nazbierało się, po burzy zawsze wychodzi słońce, wyjdzie i u ciebie , jesteś silna babka to sobie ze wszystkim poradzisz...wszystko się poukłada tylko musisz trochę temu pomóc, głowa do góry :*

midnight, madzikk lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju Ty tak jak ja 2-3 kawki muszą być, ja po prostu lubię i muszę się napić jakoś nie umiem sobie tego odmówić :P

Madzikk tak jak dziewczyny piszą będzie lepiej ,ale dobrze że tyle z siebie wyrzuciłaś i wypłakałaś.Na pewno troszkę Ci lżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:29

• majju Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa dziś obowiązkowa bo ciśnienie leci na łeb, na szyję. Jak rano patrzyłam na stację meteo to było 1008 hPa a teraz już tylko 995.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju widzę że Ci ovu wyznaczyło:-) super trzymam kciuki:-) ♡ idealnie trafione:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz zamawiałam sama na alliexpres - kupiłam tablice przylepne takie po których można pisakami pisać, jedną zwykłą czarną i jedną tygodniową - taki organizer mam zamiar przykleić w kuchni i pisać na bieżąco co i kiedy w danym tygodniu. Nie trzeba kartą kredytową płacić tylko zwykły przelew 24 jak na allegro.
    Oświadczam uroczyście że już po mnie- przepadłam ! ;)

Edycik, Paryzetka83, midnight, Ejrene, majju, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to nowe uzależnienie przed Tobą zakupy na alliexpres.

Nasikalam na patyka owu negatywny.Poczekam jeszcze do soboty co tempka pokaże.

Ruby lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mówisz, że przelew wystarczy? A przelicza na złotówki od razu?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby mówisz, że przelew wystarczy? A przelicza na złotówki od razu?

tak jest , wszystko pięknie przelicza, robisz przelew i czekasz na dostawę :P

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    tak jest , wszystko pięknie przelicza, robisz przelew i czekasz na dostawę :P
    Oj to chyba mam plan na popołudnie ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ