X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • midnight Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem..
    Dzięki dziewczyny bardzo za wsparcie :)
    Czy dobrze czy nie to nie wiem, gin twierdzi że ok, w środku szyjka ok raczej nic się nie dzieję, ''wyżebrałam'' luteinę ;) mam skiero na badania, nast wizyta 29.03, a usg za tydzień...jednak p.doktor stwierdziła ze ciut wcześnie i lepiej tydzień poczekać , żeby już napewno rytm serca wychwycić..ale kartę ciąży mam więc chyba tragedii nie ma..

Katiusza cieszę się że do nas wróciłaś ;) a Luny niestety nie poznałam....ale jest to pocieszające :)

Wszystkim brodzącym w tej breji zwanej sniegiem współczuję..i tym pracy też.

Ruby a jak Ci sie pracuje zdalnie? bo ja kiedyś pracowałam i słabo to wychodziło...może dlatego ze młoda za mała była.

Paryzetko tażke jak widzisz Twoje usg po prostu za wcześnie:) skoro moje mogłoby nie wyjść za dobre :) będzie dobrze

Edyci właśnie pytam bo tego nie rozumiem...dupek to duphaston? bo nie czaje tego, że na wywołanie-przepraszam że tak pytam ale nigdy tak nie robiłam a ciekawi mnie to, bo ja duphaston czy luteinę brałam na podtrzymanie ciąży...czyli gdyby okazało sie że zaszłas to chyba nie zaszkodzi jak i tak weźmiesz ? :) nie znam się, a z rozmów widzę ze wiekszość tak robi dlatego jestem ciekawa, bo doradzić w tym temacie niestety nie potrafie. jak coś pomyliłam to mnie popraw ;)
    Zwolnieniem się nie przejmuj...masz prawo...przecież nie boli Cie paluszek tylko masz zapalenie oskrzeli!
    Na pewno w końcu się uda zajść :* bądź dobrej myśli :*

Paryzetko co do zielonej to nie wiem, ale chyba tak, też czasem piję. Wiem ze jak już czarną, to mocną...podobno ma mniej teiny...choć ja akurat wolę słabą :)

Madzik :* odpoczywaj

Paryzetka83, madzikk, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Paryzetko teraz w ciąży Acard bierzesz dalej? Ja póki co biorę Acesan 30mg bo Acard ma aż 75mg

Przed ciąża bralas codziennie?
    Starałam się brać cioziennie a teraz mam brać dalej, ale jak chcę codziennie albo co drugi dzień.

kas50 lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerf masz rację zdrówko najważniejsze.Teraz zaparzyłam szałwię i popiję z miodem i cytrynką.

Cinnamonku to widzę ,że wszędzie jest podobnie ;)

Kurde to branie acardu jest ciekawe, też podpytam ginekologa o to.

Smerfelinka lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid tak dupek to duphaston , generalnie po owulacji 3-4 dni większość bierze dupka albo lutkę na wywołanie @ a gdyby jednak wysikała dwie kreski to z reguły bierze dalej i konsultuje z ginekologiem ile brać,do kiedy itp.Ale tak jak napisałaś też bierze się na podtrzymanie ciąży.

Mif zazdroszczę karty ciązy :)

midnight lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za wsparcie:)

Bo ja wiem ze musze cos zmienic i wiem co ale ciezko jest wdrozyc te zmiany.i chyba wczoraj byl punkt kulminacyjny bo u lekarza w takiej sprawie jeszcze nie bylam. Zawsze radzilam sobie ze stresem ale teraz jest mnie latwo wyprowadzic z rownowagi. Mam takie wrazenie ze ciagle ktos cos odemnie chce ze mam za malo czasu, wszystko robie w biegu. Wczoraj pod koniec dnia szef mnie zdenerwowal, jedna "kolezanka" miala do mnie niewykonalna prosbe (ktora calkowicie zignorowalam) i sie dowiedzialam ze moja bliska kolezanka jest w 14tc, i ciesze sie jej szczesciem bardzo ale bylo to dla mnie za duzo wrazen jak na jeden dzien. Wogole to jest tez pms, ale biore magnez, pije herbatki ziolowe a nadal chcialabym sie zapasc pod ziemie, zeby mnie wszyscy zostawili w spokoju. A skok ze spadochronem i tak zalicze:) i chyba zaczne sie rozgladac za nowa praca, to da mi sile na jakis czas.
    Katiuszka dzieki za rade, czekolada i chipsy juz zjedzone:) zaraz ide sie pomoczyc w wannie.
    U mnie sniegu nie ma, chwilke pokropilo, jest dosc ladnie ale sloneczko by sie przydalo.

Smerfelinka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid to faktycznie prawie jak u mnie :) Trzymam w takim razie kciuki za USG za tydzień ;)
    To jak czarna mocna lepsza to super, bo ja taką siekierzastą lubię ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid no i mówiłam że wszystko będzie dobrze ;)

Madzik. Sercem jestem z tobą. wszystko się ułoży.

midnight, madzikk lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę laski czytam Was na bieżąco ale przez ten wyjazd jestem dwa dni do tyłu a robotę trzeba zrobić :/

Mid wiedziałam, że wszystko będzie dobrze! I nie waż się już myśleć inaczej. Jest karta ciąży, jest dobrze :)

Madzikk główka do góry, może potrzebujesz zmiany pracy, ile można żyć w biegu. Życzę Ci żeby się wszystko poukładało :*

Paryzetko to ja chyba wdrożę acard u siebie jak tak reklamujesz :D chociaż obiecałam sobie, że w przyszłym cyklu nic nie biorę... ale mały wyjątek można zrobić ;)

Smerfelinko niestety ograniczenie kawy mi nie idzie w ogóle. Jak nie wypiję trzech dziennie to chora jestem :D Ale będę próbowała :)

midnight, Smerfelinka, AgaL, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik wszystkim nam słonka brakuje ;) Tak jak piszesz, nastąpiła kumulacja, a każdy ma jakieś granice... Dobrze jest się czasem wypłakać i wygadać. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Majuś trzymam więc kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:42

madzikk lubi tę wiadomość

👩37 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀
    20.08 - jest ❤️
    26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
    10.09 - 2,26 cm 😍
    29.09 - nifty prawidłowe - czekamy na zdrową Basieńkę 🩷
    6.10 - prenatalne super - 6,4 cm Dzidziutka 🥳
    3.12 - drugie prenatalne dalej super - 380 g 😍

15.05.2025 - transfer 💔
    8.02.2025 - transfer💔
    14.09.2024 - transfer ❄️- pusty pęcherzyk 💔
    kwalifikacja z MZ - 10.06
    21.08.2023 - transfer❄️ 💔
    luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon 🩵
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - ivf

starania od 2014

preg.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to teraz kąpiel, ziółka, pote skok ze spadochronem, i zmiana pracy :)
    Na pewno wszystko sie ułoży :*

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight jest karta ciąży, cieszę się bardzo. Teraz luteinkę będziesz brać i mam nadzieję, że już się uspokoiłaś :) :*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid to dobre wieści, rośnijcie w siłę ;)

Madzikk nazbierało się, po burzy zawsze wychodzi słońce, wyjdzie i u ciebie , jesteś silna babka to sobie ze wszystkim poradzisz...wszystko się poukłada tylko musisz trochę temu pomóc, głowa do góry :*

midnight, madzikk lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju Ty tak jak ja 2-3 kawki muszą być, ja po prostu lubię i muszę się napić jakoś nie umiem sobie tego odmówić :P

Madzikk tak jak dziewczyny piszą będzie lepiej ,ale dobrze że tyle z siebie wyrzuciłaś i wypłakałaś.Na pewno troszkę Ci lżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:29

• majju Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa dziś obowiązkowa bo ciśnienie leci na łeb, na szyję. Jak rano patrzyłam na stację meteo to było 1008 hPa a teraz już tylko 995.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju widzę że Ci ovu wyznaczyło:-) super trzymam kciuki:-) ♡ idealnie trafione:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz zamawiałam sama na alliexpres - kupiłam tablice przylepne takie po których można pisakami pisać, jedną zwykłą czarną i jedną tygodniową - taki organizer mam zamiar przykleić w kuchni i pisać na bieżąco co i kiedy w danym tygodniu. Nie trzeba kartą kredytową płacić tylko zwykły przelew 24 jak na allegro.
    Oświadczam uroczyście że już po mnie- przepadłam ! ;)

Edycik, Paryzetka83, midnight, Ejrene, majju, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to nowe uzależnienie przed Tobą zakupy na alliexpres.

Nasikalam na patyka owu negatywny.Poczekam jeszcze do soboty co tempka pokaże.

Ruby lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mówisz, że przelew wystarczy? A przelicza na złotówki od razu?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby mówisz, że przelew wystarczy? A przelicza na złotówki od razu?

tak jest , wszystko pięknie przelicza, robisz przelew i czekasz na dostawę :P

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    tak jest , wszystko pięknie przelicza, robisz przelew i czekasz na dostawę :P
    Oj to chyba mam plan na popołudnie ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ