X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a propos upływu czasu ;) ja będę pracować w świąteczno - Sylwestrowym czasie bo nie zaplanowałam urlopu bo miałam być w ciąży ;)
    A jak chcesz emocji związanych z testowaniem to zaczynam dziś sikać na owulacyjne, mogę składać relację ;)

A Ty Edycik marudź ile chcesz, my cię wysłuchamy i wesprzemy a jak chcesz to ustawimy do pionu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 10:33

Edycik, katiuszaa, Jasminowa, madzikk lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam zaległości.

Dziewczyny- fajne te Wasze historie miłosne i naprawdę każda ( prawie każda) inna : ),

Ruda- gratulacje!

Prima- gratulacje,

katiusza- cieszę się, że wyniki męża dobre, szkoda, że przyszła @, ale następna nie przjdzie ; ),

Paryzetka- jak Pani dr prosi, aby do marca przyjść w ciąży to trzeba się grzecznie posłuchać :), dla towarzystwa wszystkie do marca będziemy w ciąży, aby ci raźniej było ; )

Reni- fajnie, że wpadłaś do nas po weekendzie te biznesy i kariery mało warte, gdy drugiej połówki brak, dobrze, że się pojawiła: ),

Ruby- brawo za opór w testowaniu : ),

Edycik- trzymaj się, życzę szybkiego zakończenia cyklu czy to w jedną czy w drugą stronę. Długie cykle na pewno są męczące, ale patrząc na to z drugiej strony, dużo jajeczek zostaje w zapasie : )

Bratek- wyniki męża może nie są idealne, ale można je " podrasować" mogą się stawać coraz lepsze : ), a z nieidealnych wyników też ciąże bywają : )

Luna- dobrze Cię widzieć, jak się czujesz? jesteś już na L4, czy cały czas pracujesz?

Edycik, madzikk, Paryzetka83, katiuszaa, PrimaSort lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzteka składaj nam relację z sikanych owulacyjnych a co ;)

Ruby poproszę o kopa w tyłek przyda się :P

Dziękuję kobitki,że mogę ponarzekać mam naprawdę jakiegoś doła.Jeszcze dodzwoniłam się do mojej ginekolog i mówię jej że jutro mam u niej wizytę zadowolona,a Ona mówi że dziś mam iśc betę zrobić ..skoro testy wychodzą negatywne.Zaraz tłumaczyłam,że temperatura poszła w dół,jajniki bolą jak na @ i usłyszałam że każdy organizm jest inny więc chyba muszę iśc na kuj,kuj bety.Tylko po jaką cholerę zdołować się jeszcze bardziej....wrrr

Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby a propos upływu czasu ;) ja będę pracować w świąteczno - Sylwestrowym czasie bo nie zaplanowałam urlopu bo miałam być w ciąży ;)
    A jak chcesz emocji związanych z testowaniem to zaczynam dziś sikać na owulacyjne, mogę składać relację ;)

A Ty Edycik marudź ile chcesz, my cię wysłuchamy i wesprzemy a jak chcesz to ustawimy do pionu ;)

no zdawaj relację bo wiesz nałóg wymaga także wiesz...no ja wświęta tez pracuję i t 25 i 26 ale z domu więc bez problemu...tylko włączę lapka i bedę od czasu do czasu na "kolejkę" patrzeć czy jest coś u nas czy nie, ale święta są zawsze spokojne:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik Pan każe sługa musi :( no nic nie zrobisz jak ci tak powiedziała...a masz skierowanie? czy z własnej kieszeni? ile u ciebie kosztuje cos koło 30 zeta chyba nie?

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Edycik Pan każe sługa musi :( no nic nie zrobisz jak ci tak powiedziała...a masz skierowanie? czy z własnej kieszeni? ile u ciebie kosztuje cos koło 30 zeta chyba nie?

tak Ruby z własnej kieszeni,zaraz pójdę koszt około 35zł
    nawet chyba nie chodzi o te 35zł ale o stres z tym związany
    ale pewnie jutro odbiorę wynik - beta poza ciążą i pójdę do lekarki niech ma
    a miałam nadzieję,że już nie muszę tej bety robić ...wszystko pod górkę

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku z tym pęcherzykiem to mnie zaskoczyłaś! A z nasieniem to tak jak Jasminowa mówi, zawsze można poprawić jakość :)
    Edycik no faktycznie nie wiem po co ta beta :/ pewnie tak dla 100% pewności chce byś zrobiła...
    Paryzetka tutaj każde emocje dobre, więc zdawaj nam relacje, a co! :D
    Lunka my wiemy, że wszystko u Ciebie Ok, ale i tak dobrze ponownie to przeczytać ;) a jak wizyta za 2 tygodnie to pewnie już kawał dzidziusia będzie! :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku tłumaczyła mi że dwudniowy spadek wcale nie oznacza że zaraz przyjdzie @, kazała mi zrobić tak jak mówisz by mieć 100% pewności.Tłumaczyłam że czuje się jak na @ ale pogadać se mogę,no nic lecę zrobić tą betę.
    Ja już chyba zmęczona jestem tym cyklem.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam z nieciepliwością aż Kjopa nam zatestuje ;)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik rozumiem Cię... no nic, mus to mus, leć na tą betę by jak najszybciej mieć z głowy :*

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Edycik rozumiem Cię... no nic, mus to mus, leć na tą betę by jak najszybciej mieć z głowy :*

motywuję się by wstać i iść do przychodni

• madzikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik cyce do przodu. To pewnie przez pelnie, ja tez mam dzisiaj kiepski nastroj. Jutro bedzie lepiej, bedziesz juz wiedziala na czym stoisz.

Bratek, pecherzyk 27mm, a nadal rosnie? Wyglada na to ze lewy jajnik jest bardziej leniwy, nie jest to az taki duzy problem. Prawy jajnik silniejszy przejmuje prace lewego. A pecherzykow w prawym jest tyle ze moglabys otworzyc przedszkole. Nad nasieniem popracujecie, wystarcza trzy miesiace zdrowego odzywiania i unikania dziwnych specyfikow. I moze wcale nie jest tak zle jak lekarzowi sie wydaje, moze musial ponarzekac, wiesz pelnia ksiezyca.

Ja zasypiam na siedzaco, kawy bym sie napila ale lepiej nie bo w czwartek powinno sie jajeczko wykluc.

Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik a co kawa nie sprzyja jajeczku? :)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Madzik a co kawa nie sprzyja jajeczku? :)
    Kawa zakwsza organizm, srodowisko tam na dole robi sie bardziej kwasne, wiec jak armia slaba to szybciej polegnie na polu walki. Ogolnie Kawa tak, byle nie za duzo i nie podczas dni plodnych (chyba ze ma sie silna armie). Wiec napije sie dopiero w piatek :(

Jasminowa lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek pocieszacz.gifNa naszym forum dzieją się cuda więc wszystko będzie dobrze
    Edycik Leć szybciutko i będziesz mieć z głowy. Wiem że to nie łatwe ale spróbuj myśleć o tym jako potwierdzenie dla Gina a nie jako wyrok. Poza tym rozbiłaś 600 więc to musi Ci przynieść szczęście.
    Paryzetka nasze forum powinno się nazywać te co nałogowo testują ;) czy ciążowe czy owulacyjne już to nam różnicy nie robi ;) A propo testów znalazłam dziś stary wykorzystany ciążowy i są na nim już 2 kreski ;) I wcale ich nie dorysowywałam.
    Lunka czekam na kolejne wieści z frontu u Ciebie ;) w końcu weźmiemy przykład z Ciebie i też zaciążymy a co.
    MAdzik kawa.gif

Edycik, Jasminowa, Paryzetka83, madzikk, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Pierwszy raz w tym wątku jestem.

Tez jestem ciekawa jak z tą kawą, bo ja sporo piję.

Bratek mój to dopiero ma słabe nasienie, ale Pani w labie powiedziała " nie jest źle" Poleciła witaminy (już się nimi ładujemy) i za 1,5 miesiąca powtórzyć badania.
    A co do lewego leniwego jajnika, to u mnie to samo. Prawy jak na razie wygrywa odkąd mam monitoringi. I lekarza to niepokoi - mówi, że teoretycznie co powinno być na przemian. Ale mówi mi, że mam się przede wszytskim nie stresowac, że będzie dobrze.
    Długo się nie staram, ale stara jestem ;) 30stka mi stuknęłą.

Madzik a herbata zielona?? a co stosowac, żeby tam nie było kwasno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 11:15

Bratek lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk- właśnie kawa mi w gardle stanęła, bo brałam łyka, gdy czytałam to, co napisałaś ; )

madzikk lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Madzikk- właśnie kawa mi w gardle stanęła, bo brałam łyka, gdy czytałam to, co napisałaś ; )
    Chciałam nacisnąć lubię to ale może się nie krztuś za często ;)

Jasminowa lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie kofeina wyplukuje mineraly, wiec wiec jak ktos bierze witaminki a pije duzo kawy (rowniez zielonej herbaty) to w organizmie malo dobrego zostaje. Jezeli jest sie okazem zdrowia to mozna pic i jesc co sie chce, wszystko z umiarem. Mamy 21 wiek, nawet warzywa nie maja tych samych wartosci co mialy kiedys. Drob na hormonach, zanieczyszczenie srodowiska, stres i zycie w pospiechu, to wszystko ma wplyw na plodnosc. A ja jestem nerwusem i wszystkim sie przejmuje, i zyje na naprawde wysokich obrotach, plakac mi sie chce, ciagle tylko mysle i planuje. Juz nie pamietam kiedy ostatnim razem usiadlam i choc przez chwile nie myslalam o niczym. Owszem joga pomaga, ale chyba powinnam zaczac chodzic codziennie.

No to teraz jak wyrzucilam z siebie zlosc, powiedzialam co mnie boli, powinno byc juz lepiej :) ulzylo mi

Edycik, katiuszaa, Paryzetka83, Jasminowa, Imię_Róży, Mundek, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ciepło dziewczynki:-)
    Przyznaję że nadrobiłam was po łebkach i z tego co wychwyciłam to:
    Bratku powodzenia:-* na badaniu. Jakość nasienia da się poprawić moja kuzynka tak miała u męża nażarł się suplementów:-) i parametry żołnierzyków skoczyły, że dzisiaj ma dwoje dzieci:-).
    Paryzetka ja właśnie zakończyłam siakania na testy owu, niewiele z nich wywnioskowała, ale zawierzyłam swojemu ciału, objawom, pełni księżyca i że owu w moje urodziny wypadła ... no to musi być ciąża w tym cyklu:-)
    Haaa tera odliczam dni do testów ciążowych :-)
    Kjopa siknij ze dwie krechy:-)
    Ruby coś już wiadomo;-) czy ta ciaża jest?
    Jaśminowa zaimponiłaś mi podejściem, trzymam kciukasy:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 12:03

Jasminowa, madzikk, Tyśkaa, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ